Мами с термин Март 2024

• 58 251
  • 817
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, тези дни изкарах някакъв вирус или може би грип. Като цяло отмина за 3-4 дни, приемала съм сама топла вода с лимон и биозин мама. Чудех се някой друг боледувал ли е през бременността и изисква ли се да си направя някакви изследвания с цел да не е останала някаква инфекция, която да навреди занапред?

# 721
Предстои ми Фетална бихте ли ми казали къде сте ходили, препоръчаха ми болница  МАРКОВС или ЩЕРЕВ за Др.Василев и каква е цената горе долу

# 722
Моя АГ си прави ФМ , но освен при него сега съм си запазила и в МЦ Марковс. С предишната бременност ходех при Павлова и сега отново ми се иска да направи преглед и тя Simple Smile

Предстои ми Фетална бихте ли ми казали къде сте ходили, препоръчаха ми болница  МАРКОВС или ЩЕРЕВ за Др.Василев и каква е цената горе долу

# 723

Аз се следя в Щерев и съм много доволна от морфологиите там (това ми е втора бременност). Бях на морфология на 3ти, така че мога да дам актуална цена - 180 лв. Мисля, че при когото и да се запишете там, ще ви прегледат обстойно. Аз се паднах при д-р Искилиева. Тя ми беше и на биохимичния скрининг.

# 724
Момичета, взехте ли нещо от днешните намаления в Хиполенд и Раятойс? Аз пътувам, ще посетя Раятойс в неделя, но сега в колата може да поръчам нещо от Хиполенд. Въпросът е, че изобщо не знам какво да взимам и ще търся някакви списъци в интернет. 😅

# 725
Другата седмица ще съм на втора ФМ при д-р Искилиева в Щерев. Актуална цена за близнаци - 280 лв. Преди 3 седмици бях на доплер при нея, защото реших, че след като ми е висок д-димера, значи имам проблем с кръвотока. Прегледът беше толкова подробен и обстоен, че имах чувството, че съм на ФМ. Мила и внимателна лекарка.

# 726
Момичета, взехте ли нещо от днешните намаления в Хиполенд и Раятойс? Аз пътувам, ще посетя Раятойс в неделя, но сега в колата може да поръчам нещо от Хиполенд. Въпросът е, че изобщо не знам какво да взимам и ще търся някакви списъци в интернет. 😅

От сутринта звъня в Раята да се интересувам за разни артикули (няма ги в магазините във Варна в наличност), обаче и двата телефона или заети или не вдигат. И накрая просто поръчах през сайта, гледах че има 14 дни право на връщане, тъй че ще му мисля ако нещо не ми допадне. Иначе там прецених, че ще ми е най-изгодно след тяхната отстъпка за Черен петък, а и бих искала...ако ми звъннат за потвърждение евент...да ми бъде издадена ВИП карта за следващи пъти.

# 727
Мами как ви мерят шийката с натиск или без. До колко е оптимално при бременност. На ФМ Чучумишев я измери 4см а днес моят аг без натиск 33мм.

# 728
Моята я измериха с вътрешен ехограф. При мен също беше 33 мм, което казаха,че е добре

# 729
При мен тези дни имаше драми с измерването на шийката. Много съм объркана и притеснена. Как измерват вашите маточни шийки при вагинален преглед? Бременна съм в почти 23г.с. Четох че има няколко метода за измерване на шийката - права линия, с няколко сегмента и две  последователни прави линии. Бях на фетална морфология в МЦ Марковс и я измери 2.6см. и използва права линия. След около час посетих и моят следящ лекар, който я измери с няколко сегмента и беше 4см. (винаги я измерва по този начин и не е мърдала). И двете измервания бяха с вагинален ехограф. Да спомена, че моята не е права, а леко извита и може би оттам идва тази разлика в размера. Няма да крия, че това страшно ме притесни и в момента ме гонят едни терзания имам ли проблем или не…

# 730
Моята не е мерена още а съм във 21.1 г.с Да питам на ФМ пускат ли таткото защото на БХС не го пуснаха.

# 731
Моята шийка я мерят вагинално на два сегмента с две прави линии. Общо изчисляват колко е след това. Беше 39мм началото на месеца. На 22.11 съм пак на преглед и ще видим колко е.

# 732
Нямам идея,как са я измерили. Не обърнах внимание , защото гледах на екрана,че се вижда един крак Joy . Повярвайте ми, ако има скъсяване на шийката със сигурност ще ви кажат и най-вероятно разговора ще се пренасочи натам. Чувала съм за случаи, в които със скъсена шийка си раждат нормално бебета ,така че не е такава драма,стига да не е драстично скъсена,но тогава щяха да ви кажат. А и мисля,че ако е скъсена веднага пускат микробиология , за да се види , дали няма бактерия и за това да е скъсена

# 733
Здравейте момичета!
Вероятно темата е засягана многократно, но ми се иска да се консултирам.
От няколко дни обикаляме по магазини, за да съберем необходима информация за количка.
Изискванията ми са - да е лека, маневрена, 2в1 и подходяща както за нисък човек, така и за висок, понеже съм 152см, а съпругът ми е 190см😅.
От обиколките ни предложиха cybex и venicci, като мъжото много хареса venicci.
Е да, ама не!
Много мнения ни заляха от бъдещи - лели, баби и прочие🤦♀
Започнах да се чудя дали да не взема по-нисък клас, или дори втора ръка🥲
По принцип решението ми беше да купим нова количка, висок клас в неутрален цвят, за да има поле за изява евентуално за втори човек на фронта🤷♀
Всяко нещо, което ще ни е необходимо за 2-4м ще го набавя от близка, която скоро роди.
Ще се радвам да споделите мнения, както за марки колички, така и по въпроса с по-нисък клас или втора ръка.
Леко бременеене на всички! 🌞

# 734
Дали висок, или нисък клас, зависи от бюджета ви. А за да е удобна и на теб, и на мъжа ти - само пробване. Бях харесала 5 онлайн - на живо нито една не беше за мен и взехме друга. Аз не съм много по висока от теб и ме посъветваха да не взема количка с регулируема дръжка нагоре и надолу, а и такава, която има чупка, за да е удобно на китките ми. Това нямаше как да го знам от онлайн разглеждане...

А за последното - така се случи, че ние взехме по евтина количка. Просто такава харесахме Simple Smile А втора ръка не бих взела количка по няколко причини. Говоря за места като olx, а не приятели!! Та там продават количките макар втора ръка и със сериозни следи от употреба с голяма надценка. Тя струва 1000лв, той я е надрал цялата и пише "Запазена 800лв". 🤣🤣🤣🤣 А и всеки казва "Не е използвана много". Да бе да. Повярвах ти.... 😉

Общи условия

Активация на акаунт