Мами с термин Март 2024

• 55 041
  • 817
  •   1
Отговори
# 735
Аз смятам да вземем Cybex Balios S Lux 2 в 1. Висока съм 162 см. и ми е супер. Мъжът ми е 173 см. висок и също му е удобна. Цената й е около 1200 лв. И аз реших да вземем нова количка, която да е по-скъпа, в неутрален цвят, за да ни служи после, живот и здраве, при второ детенце. Кошарата например ми е втора ръка, чисто нова, от моя племенник.

# 736
Аз поръчах лятна количка ,кошче за новородено и столче за кола, без да съм пробвала в магазин . Възползвах се от намаленията, надявам се да остана доволна . Иначе има отделна тема за бебешки колички. Аз лично нищо не разбирам от бебешки неща и изобщо не знам,какво да гледам още. Май за кошара next to me, дървена кошара,ел. помпа за кърма , стерилизатор за шишета,повивалник, ваничка за къпане и друго не се сещам Grinning .

# 737
Мамчета, колко ви тежаха бебоците около 21+2 гс.
Вчера бях на втора фетална. Казаха че ще е голямо бебе, според дължината на крачетата и разни други мерки и че всичко е наред, но като грамаж излиза 426гр. А на мене ми се струва слабичка.Confused
     На всичкото отгоре съм с 2 счупени кътника в ляво и в дясно. Не мога да дъвча и от няколко дена съм на попара. Triumph

# 738
Имате ли представа дали в МЦ Марковс,може да присъства таткото на ФМ ? Скоро някоя от вас да е ходила?   Моля да даде актуална информация Simple Smile

# 739
  • София
Да, може. На първата бяхме при др. Атанасова, на втората при проф. Марков. И на двете беше и мъжът ми и силно препоръчвам да го вземете. Уникално изживяване.
Имате ли представа дали в МЦ Марковс,може да присъства таткото на ФМ ? Скоро някоя от вас да е ходила?   Моля да даде актуална информация Simple Smile

# 740
Аз смятам да вземем Cybex Balios S Lux 2 в 1. Висока съм 162 см. и ми е супер. Мъжът ми е 173 см. висок и също му е удобна. Цената й е около 1200 лв. И аз реших да вземем нова количка, която да е по-скъпа, в неутрален цвят, за да ни служи после, живот и здраве, при второ детенце. Кошарата например ми е втора ръка, чисто нова, от моя племенник.

Взехме същата количка и с ММ останахме много доволни. Висока съм 166, а той е близо 180. И ние заложихме на неутрален цвят. Все още нищо друго закупено нямаме, а и сме в ремонт и се надявам след Коледа вече да сме готови и да започваме по-сериозно с покупките за бебчо.

Няколко примерни списъци из интернет за първи покупки за бебе открих и доста ще помогнат. Sweat Smile

# 741
Аз малко ще се натреса в разговорите с отговор по няколко от темите, които сте обсъждали, но от няколко дни не бях влизала и съм назад с материала.
21+3 съм вече и съм +3кг.
Моята шийка я мериха в сряда, с вагинален ехограф - 46мм, била "идеална дължина". Плацентата обаче я измери на 21мм от ръба, което ми се струва, че е ниско, но каза, че за 21г.с било нормално. "Залагам си главата", че до 30г.с щяла да се качи, така каза. На въпроса дали да се пазя, нещо по-специално да правя? - Не, живей си живота и мисли име за бебето.
Бебочето си живурка супер, въпреки моите истерии. Тежи 470гр и върви 4 дни напред.
Количката си я харесахме - Cybex Balios 3в1, не сме я взели все още. Леглото в понеделник ще е при нас - трансформиращо легло Lorelli.
На ФМ няма как да не пуснат бащата, щом не е с вагинален, пък и дори и с вагинален да е, щом вие нямате против, поне от моя досегашен опит, никога не са го спирали.

# 742
Джиджито аз съм същата с ниска плацента и док вчера каза, че ще се вдигне. За шийката 33мм ми е. Постоянно съм притеснена ама гледам да не предизвикам нещо сама. 😃

# 743
И моята беше ниска,преди няколко дни ми казаха,че се е вдигнала. Не съм променяла нищо в начина си на живот . На мен също ми бяха казали,че ще се вдигне и хоп наистина стана. Сигурно си имат някакви начини да виждат това Grinning

# 744
И моята беше ниска,преди няколко дни ми казаха,че се е вдигнала. Не съм променяла нищо в начина си на живот . На мен също ми бяха казали,че ще се вдигне и хоп наистина стана. Сигурно си имат някакви начини да виждат това Grinning

+1
При мен също така се получи отивам на преглед вдигнала се с 2 см, след това отново отивам хоп 7 см. Sweat Smile А, нищо не съм правила дори си спестих пред АГ че последните дни бях навъртяла по 10 хил крачки като изрично ми каза да си почивам повече, но просто не ме свърта. Sweat Smile

# 745
Джиджито аз съм същата с ниска плацента и док вчера каза, че ще се вдигне. За шийката 33мм ми е. Постоянно съм притеснена ама гледам да не предизвикам нещо сама. 😃
За шийката мисля че е по важно да няма скъсяване като я мерят, иначе за дължината мисля че няма като как да сме с еднакви.

ПП : Днеска се рових в моите замервания. Шийката ми е доста крива и като гледам 4 пъти са я мерили, 3 различни резултата имам между 33-39мм. Като вчерашния е най голям. Joy

# 746
За шийката мисля че е по важно да няма скъсяване като я мерят, иначе за дължината мисля че няма като как да сме с еднакви.

ПП : Днеска се рових в моите замервания. Шийката ми е доста крива и като гледам 4 пъти са я мерили, 3 различни резултата имам между 33-39мм. Като вчерашния е най голям. Joy

А с права линия ли ви е измерена след като и вие сте с крива шийка като мен?

# 747
Следящия ме лекар мереше с няколко линии, на феталната 2 пъти не мога да кажа, понеже за вагиналния ехограф не се вижда на големия монитор, а ми е неудобно при нея да надничам на малкия, на който гледа.
     Чудя се с напредване на бременността дали не трябва да се поизправи и шийката.
      Аз след вчерашната фетална забелязах и 2 капки кръв като се прибрах. Разбрах се със следящия ме в петък да отида да ме види, но ако видя отново кръв веднага да му звъня и да отивам. Ще искам да пуснем отново и МБ, ако не предложи сам.
А са ми толкова неприятни прегледите откакто съм бременна.... Всичко ми е ужасно чувствително. Чак корема ме боли по няколко часа след коремния ехограф. Като разбита ставам.
Мрън...

# 748
geizer, бях на фетална точно на 21+2 г.с., като грамаж моето бебе беше 414 гр и казаха, че всички мерки са чудесни, така че вие сте супер Simple Smile

Мамчета, колко ви тежаха бебоците около 21+2 гс.
Вчера бях на втора фетална. Казаха че ще е голямо бебе, според дължината на крачетата и разни други мерки и че всичко е наред, но като грамаж излиза 426гр. А на мене ми се струва слабичка.Confused
     На всичкото отгоре съм с 2 счупени кътника в ляво и в дясно. Не мога да дъвча и от няколко дена съм на попара. Triumph

# 749
Благодаря че се включи. Hug
    Успокои ме.
     Да са ни живи и здрави мъниците. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт