Мами с термин Март 2024

• 58 868
  • 817
  •   1
Отговори
# 165
На мен ми предстои за ходя на БХС но знам че ще ми взимат кръв и незнам дали да е на гладно защото ще пътувам 2 часа и няма да съм никак добре.

# 166
Аз бях на БХС във вторник, от 15ч. Взеха ми кръв, естествено бях яла, дори повече от веднъж до този час. Не че съм питала специално, си не са ме предупреждавали да трябва да е на гладно, но предвид че едното, което гледат от кръвната проба е хормон, другото не съм сигурна какво е, не смятам, че е необходимо да е на гладно.

# 167
И моят не беше на гладно.

# 168
  • София
Минавам само да споделя. Днес отидох в Геника и си пуснах Nifty тест. По принцип струва 1300лв, но ми признаха картата от Турмед за отстъпки и ми излезе 1170лв. Ако нямате такава карта мисля че всеки в сайта им може да си поръча. Дава 10% отстъпка на по-голямата част от изследванията в повечето големи лаборатории.

# 169
Аз все още чакам да се обадят от Вижън. Дадох кръв в сряда. Днес реших да излезна, след като от петък от положителния тест за Ковид не бях виждала външния свят. Направих 3000 крачки, причерня ми, прибрах се, в момента лежа със страшно главоболие. 😀 Голям късмет имаме с тези симптоми, успокоявам се само, че накрая всичко ще си заслужава. ❤️

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 13:49 от belle___

# 170
И при мен нещо започна главоболието... 😟
Може би защото започнах работа, а съм починала 2 месеца + от такава.. и още не мога да свикна, че следобед няма да спя два часа и че от 8 до 16ч съм в училище.

# 171
Преди да излезна в отпуск бях много изтощена - заспивах още в 21:00ч. Сега като съм вече 2-ра седмица отпуск  се чувствам много добре и имам доста енергия, но от понеделник се връщам пак обратно.

Момичета, знам че доста от вас се следят на две места (на частно и по ЗК), но много се чудя дали прегледите по ЗК да не ги намаля поради причината че и на едното и на другото място се плаща, а на частно прегледа е много по-добър и обстоен. Плюсът виждам само в болничните, които може да ми издаде АГ по ЗК.

# 172
И аз съм учител. Но чак в понеделник съм на работа. Дано да успея да работя поне до декември, но така като се гледам....не е много оптимистично. 😀
И при мен нещо започна главоболието... 😟
Може би защото започнах работа, а съм починала 2 месеца + от такава.. и още не мога да свикна, че следобед няма да спя два часа и че от 8 до 16ч съм в училище.

# 173
И при нас мина скрининга на първия триместър. Прегледа продължи около час, лекаря мина през всички органи, сърце, ритъм на сърцето, глава, гръбначен стълб, крайници, вътрешни органи и т.н.. Всичко е в норма, очакваме момче. В понеделник ще си получим ДНК-тестовете за тризометриите и пола. Направиха някакъв скрининг и за преклампсия. Взеха и също така кръв.

Също както и при повечето, жена ми е с главоболое, отпадналост. Отказват да издадат забрана за работа, вече трети лекар питам. Можело да се взимат болнични, явно така ще се действа в бъдеще.

# 174
Кога ще започнете със бебешките дрешки след като знаете пола на бебетата повечето от вас .Нямам търпение вече 😊😊☺

# 175
Забрана за работа? Какво е това? Не се ли нарича просто болничен поради временна нетрудоспособност?

А за дрешките:
Ние вече сме започнали. Втора поръчка от H&M чакам. Някои чаршафи за количката взех, одеяло, хавлии за баня. Взехме и кресло. Сега сме на вълна скрин и гардероб.

Това го писах и в друга тема мисля, но няма такова нещо според мен като прекалено рано да се пазарува. Като отлагам сама допускам в подсъзнанието си, че може нещо да стане с бебето и.. най-лошото. Не, напротив. Аз съм напълно уверена, че всичко ще е наред и бебето ще се роди живо и здраво и ще си ползваме всички неща с огромен кеф. И съответно пазарувам с тази мисъл, а не със страх "ами ако.."

# 176
Забрана за работа? Какво е това? Не се ли нарича просто болничен поради временна нетрудоспособност?

Става дума за Германия, някои жени получават забрана при определени професии. С други думи те освобождават от работа по време на цялата бременност. По време на корона-вируса всички бременни са получавали забрана за работа, но сега вече не е така... Проблема с болничните е, че са за 2-3-4 седмици най-много и после пак трябва да се взима и спрамо работодателя не е много добре, защото той сигурно си мисли, че ще идеш на работа след болничния и въобще става някаква каша. Според законовите срокове, жена ми трябва да работи до края на януари, което няма как да стане, тя сега с триста зора ходи, пък като е с четворен корем, не си го представям да може да ходи да работи.
Въобще аз си мислех, че бъдещите майки имат повече привилегии, относно заплащане, работа и т.н.. с тези демография в Евриоа определено трябва да направят законите така, че за жените да стане по-атрактивно да раждат деца.

Относно дрехите, вече се започна при нас с купуването им....

# 177
Извинявам се за любопитството,но какво работи жена ви, за да смятате,че трябва да и бъде издадена забрана, за да работи? Освен ако не е тежък физически труд, труд обвързан с поглъщане на отровни химикали, субстанции и т.н и не е изложена на реален риск, не виждам какъв е проблема да работи, ако не до края, то докъм 6/7 месец. Нормално в ранна бременност да се чувства отпаднала, уморена, но вярвам че с времето ще се подобри.
Да ви кажа честно аз не виждам къде толкова е проблема една жена да работи по време на бременност, освен в случаите на рискова бременност, в които има опасност от спонтанен аборт. Но разбира се тази опасност за мен трябва да е констатирана от лекар. Както наскоро една АГ ми каза бременността е физиологичен процес, тя не е болест.
Всеки има право на своя гледна точка, но за мен да се прекъсне работа още в толкова ранен етап е неоснователно.
Отностно демографските показатели и нуждата от стимулиране на раждаемостта съм съгласна на 100%, стига от тези стимули да могат да се възползват всички дами, а не само тези от малцинството, за които често е бизнес да раждат деца и да се възползват от социалните помощи именно в Германия. За съжаление в България да родиш дете няма никакви привилегии, дори бих казала,че системата е толкова зле,че дори отказва много хора да създадат поколение.

# 178
Има ли някоя с дефицит на вит B12? И с какво ви го повишават

# 179
Тъй като виждам при много от вас, че вече сте изследвали вит Д, Б12 и тн, вие ли изразихте желание пред АГ-то си за тях?
 Тъй като в болницата, в която се следя, се предлагат пакети за проследяване и вчера ми взеха кръв за изследвания, но те  се оказаха само за пълна кр. картина и урина, без показатели за витамини и тн., а моето АГ не е споменавала нищо по въпроса. Става въпрос за б-ца Надежда, на които специалисти вярвам, че може да се има доверие, та ми е малко странно. (В 14 г.с. съм)

Общи условия

Активация на акаунт