Мами с термин Март 2024

• 58 592
  • 817
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Вие кога мислите да започнете с покупките за бебчо.

Ние все още нищо не сме взимали- всичко ще си правим и купуваме с мъжа, защото вече на няколко пъти влизам в караници с нашите ако спомена за някакви идеи пред тях и ми се сипят едни остарели разбирания и суеверия от едно време да не се бърза, магазините сега били пълни и има изобилие от всичко, за разлика от моето детство и т.н. Наистина е така, но съм решила, че когато ми дойде музата ще се захвана с покупки.

# 421
Аз не знаех че не бива и ми ляха
Относно уроки - има ги в изобилие.
Аз понякога вярвам, понякога - не, но сестра ми и мъжа ми бяха на 100% сигурни, че да се влача, като парцал надали е от бременноста, оказаха се прави, след като ми бая една баба - съм като чисто нова.
Преди 2 седмици “интелигентен” и много “отговорен”  стопанин,  пусна огромното си куче (акита или нещо подобно) от каишката и то се втурна към нашето (йорки), та да предпазя кучето ни, без много умисъл разбира се, го вдигнах  в мен и акитата скочи върху мен, за малко да ме събори🤷♀ и по принцип мен ме е страх от големи кучета, по трудния начин разбрахме, че уж на бременни не се лее куршум ( оловото бил тежък метал), от други чухме, че на бременни трябва веднага да се лее без да се бавят нещата.
Ако някои знае нещо по въпроса - ще се радвам да сподели, понеже след чутото - реших да не рискувам и да не си лея куршум🧐.

# 422
Ние все още нищо не сме купували, но имаме набелязана само количка за сега. Обмисляме през м. ноември/декември ако има някакви промоции да се възползваме от тях.

# 423
Ние мислихме по нататък да е, но с времето ставаме нетърпеливи особенно и след пола като се знае😄

# 424
Който не вярва в тези суеверия може да започва с покупките. А и сами виждаме колко са скъпи, според мен по-добре по малко да се купуват, отколкото наведнъж. 😅 А и наистина сега идват хубави месеци с намаления, все ще има нещо на оферта.

# 425
Ами при мен проблема е,че аз първо чета и се информирам за колички и т.н. . После ходя и ги пробвам на живо . А и,както бях писала -винаги вземали нещо по-рано ,после виждам нещо по-хубаво и ме хваща яд, та за това изчаквам. Ако видя нещо интересно на черен петък, ще взема ,но иначе си изчаквам ,до януари. А за стягания в корема - не знам , при всички жени е различно. Аз съм от тези ,които нищо не усещат. Тичам след кучето по цял ден и забравям,че съм бременна дори. Като цяло гинеколог ще отговори най-добре, но някои нали си имат по-от рано контракции; стягания ,придърпвания . Знам,че всичко ,което не е силна болка е нормално

# 426
Момичета, да се похваля. Днес бях на преглед и най-вероятно чакаме госпожица. Да видим дали така ще си остане и следващия път. Измериха я 190гр, много мърдаше не се спираше на едно място. Плацентата е задна, значи съвсем скоро трябва да усетя движения.
Измери ми и шийката, каза че е супер- 4см.
Единствено микробиологията се оказа,че не е добре,но лабораторията не ми беше изпратила резултата. Имам кандида и ми изписа глобули, дано се разкара.

# 427
Момичета, да се похваля. Днес бях на преглед и най-вероятно чакаме госпожица. Да видим дали така ще си остане и следващия път. Измериха я 190гр, много мърдаше не се спираше на едно място. Плацентата е задна, значи съвсем скоро трябва да усетя движения.
Измери ми и шийката, каза че е супер- 4см.
Единствено микробиологията се оказа,че не е добре,но лабораторията не ми беше изпратила резултата. Имам кандида и ми изписа глобули, дано се разкара.

Честито! Не се притеснявайте за гъбички те, нормално е заради повишената секреция! Ще ви предпишат глобули

# 428
  • Белгия
Аз съм 18+5. Още нищо не съм купувала, но най-вече защото всичко си имам от баткото.. На разпродажбите ще си накупя допълнително дрешки, но не гледам активно. Пък и нямам много време  Grin Grinning
Иначе си сортирах дрешките от баткото, но още не съм ги прала.

Качила съм 2кг досега, но се теглих преди малко, а ядох доста обилен обяд Flushed
Корема ми започва да си стърчи, но още си го крия успешно под по-широки дрехи.

# 429
  • София
Понеже сме на тема покупки, да ви кажа има много хубави оферти на всякакви неща днес и утре в Амазон.

# 430
А да попитам, хапвате ли си фурми ? Знам,че май не ги препоръчват много във втория триместър ,но се чудя по 1 бр на ден ще ми навреди ли Joy. Някоя от вас, ако е яла , да пише. Богати са на желязо и дават хубава енергия , та се чудя дали да не си хапвам по едничка ,тук таме и по две

# 431
Защо не са добре през втория триместър?

# 432
Почти 17г.с, (без 1 ден) и бебочето тежи 172 грама. Определено не го усещам като се движи, защото го гледах на ехографа как рита с крачета и бута с ръчички и то много, а аз... не усещах абсолютно нищо... Явно ще си чакам 20-та седмица. Плацентата е "задна, много хубава" и плода си има "достатъчно вода за сега", така каза дословно АГ. Малко ме подразни с това неговото за сега и без малко да го попитам да не би да очаква да има някакви драстични промени, но просто си е такъв - без напразни надежди, кратко, точно и ясно, но поне обобщава винаги - "До момента нещата вървят чудесно". Няма значение това. По-важното беше, че чух сърчицето му как хубаво бие. Прекрасен, силен, бърз и постоянен звук.
Запазих си час към края на месеца за Фетална морфология при доц. Петър Игнатов. Препоръчаха ми го, че бил страхотен специалист и човек... ако някоя от вас има мнение ще се радвам да сподели.
Вече пия и Прегнакеър +, заедно с Алеракт и Неофолик мета, като изрично попитах за комбинацията между Прегнакеъра и Неофолика, каза ми да си ги пия и двете, но мен малко ме е страх да не взема да предозирам и да му стане нещо на човечето. Има ли някоя от вас, която да приема фолиева киселина от два вида витамини?

Относно фурмите това намерих за най-логично обяснение:
Скрит текст:
През кой период от бременността е най-добре да се консумират фурми?
Фурмите могат да се консумират на всеки етап от бременността, но трябва да се внимава относно количеството.
През първия триместър запекът е често срещан проблем и консумацията на фурми през този период помага да се предотврати. Въпреки това, е добре да ги ядете умерено в ранна бременност, особено ако имате проблеми с кръвната захар или стрептококи от група В.
През второто тримесечие рискът от развитие на гестационен диабет е по-голям и трябва да обсъдите с лекаря си добавянето им към диетата.
През третото тримесечие фурмите могат да помогнат за по-бързо и лесно раждане. Бременните жени могат да ядат не повече от шест фурми на ден, считано от 36-та седмица, т.е. четири седмици преди очакваната дата на раждане.

# 433
Да, толкова е различна информацията за фурмите. Някъде бях попаднала,че може да предизвикат контракции през втория триместър. Честно казано, до сега съм изяла толкова много забранени храни. Тук най-вероятно играе роля количеството. Ами ще си хапвам ,сигурна съм,че няма да има проблем. А за гинеколога ви … ами не му обръщайте внимание ,някои хора просто нямат чувство за усещане. При мен прегледите продължават около 5-6 мин без инфо ,така че не знам,кое е по-добре Joy

# 434
Джиджито, правих ранния скрийнинг при доц. Игнатов. Изключително внимателен, създава усещането за прецизност в работата. Апаратурата е съвременна, приеха ме точно в запазения час, нямам забележка за нищо. Единственият "минус" е, че цените са по-високи, отколкото на останалите места.
При кого следиш бременността?

Почти 17г.с, (без 1 ден) и бебочето тежи 172 грама. Определено не го усещам като се движи, защото го гледах на ехографа как рита с крачета и бута с ръчички и то много, а аз... не усещах абсолютно нищо... Явно ще си чакам 20-та седмица. Плацентата е "задна, много хубава" и плода си има "достатъчно вода за сега", така каза дословно АГ. Малко ме подразни с това неговото за сега и без малко да го попитам да не би да очаква да има някакви драстични промени, но просто си е такъв - без напразни надежди, кратко, точно и ясно, но поне обобщава винаги - "До момента нещата вървят чудесно". Няма значение това. По-важното беше, че чух сърчицето му как хубаво бие. Прекрасен, силен, бърз и постоянен звук.
Запазих си час към края на месеца за Фетална морфология при доц. Петър Игнатов. Препоръчаха ми го, че бил страхотен специалист и човек... ако някоя от вас има мнение ще се радвам да сподели.
Вече пия и Прегнакеър +, заедно с Алеракт и Неофолик мета, като изрично попитах за комбинацията между Прегнакеъра и Неофолика, каза ми да си ги пия и двете, но мен малко ме е страх да не взема да предозирам и да му стане нещо на човечето. Има ли някоя от вас, която да приема фолиева киселина от два вида витамини?

Относно фурмите това намерих за най-логично обяснение:
Скрит текст:
През кой период от бременността е най-добре да се консумират фурми?
Фурмите могат да се консумират на всеки етап от бременността, но трябва да се внимава относно количеството.
През първия триместър запекът е често срещан проблем и консумацията на фурми през този период помага да се предотврати. Въпреки това, е добре да ги ядете умерено в ранна бременност, особено ако имате проблеми с кръвната захар или стрептококи от група В.
През второто тримесечие рискът от развитие на гестационен диабет е по-голям и трябва да обсъдите с лекаря си добавянето им към диетата.
През третото тримесечие фурмите могат да помогнат за по-бързо и лесно раждане. Бременните жени могат да ядат не повече от шест фурми на ден, считано от 36-та седмица, т.е. четири седмици преди очакваната дата на раждане.

Общи условия

Активация на акаунт