ДЕВЕТИ КЛАС - Отминават дните дълги и топли и с трепет чакаме първите входни

• 33 822
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Имсче, поне ти да разкажеш после как е минала.

Вяра, и ти да споделиш как е била. За картите на ДСК, мойта имаше още в момента в който и направиха сметката, самата сметка се водеше към мен, а картата на нея. Като стана на 14 год. и сметката си стана нейна. Аз моята я закрих там, само нейната си седи. Та се учудвам защо при вас е издадена картата. Мойта беше май на 11 или 12 год. тогава.

Мириел, тези два часа, всяка година ли ще са, или само за тази.

Вампи, то убооо пишем, дано Нинка, си е приготвила надписите, като гледам надали ще издържи темата до края на месеца. А ти си ни гони, все по някое време ще ни стигнеш.
Ми щом се случват такива неща, нека си седят вкъщи децата. А вица си е трепач.

При нас пък, у наше село, кмета оди по принцип в повечето случаи, в едно и също училище. И тази година не мина без попа, мойта стоически издържала, но само защото оглеждала къде, кой, какво, и какви кифли са повечето девойки.

Значииии, днес може да се каже, че половината уч. ден е минал със заместващи, освен двата часа с двама заместващи, е имало още един час със заместник. Сега да си говоря пак за любимата Химия. Таааа тъййй, голяма част от децата, казали, че нищо не разбирали и знаели по Химия, учителката написала на дъската някакви неща, едното докато тя го довърши, се обадило, че е готово. Казала, че за това вече има първата 6 - ца. Казала на децата, че във вторник ще ги изпита върху това което са взели вчера и днес. Също така им казала и за това, защо няма да правят входното др. седмица. Децата са доволни от нея, всички казвали, че от нейното преподаване, разбирали нещата доста по - добре.
Моята сърдитка - мамо, вече ги разбирам нещата и по Химия и Физика, и двете учителки много хубаво обясняват, говорят бавно и всичко се разбира, а не като предишните, хем бърбореха, хем се караха и забележки правеха. За сега си ги харесва всички нови учители. А аз ще се моля, все така да и върви и наистина да ги разбира нещата. Ако върви така, и се справя с материала, няма да има повод за притеснения. Дори и ниска оценка да получи, то ще е заради пропуските до 7 клас които има. За едната формула ( задача ) по Химия, тя я е направила, обаче госпожата питала други две - три деца, те не успели да и отговорят, моята пък хем и било вярно, хем се отказала по желание да я каже. Та и казах отново, да взима участие и да трупа томчки, рано или късно ще и се отплати това действие.
По География пък, им казал да си пишат всичко, по някое време, щял да им ги проверява и оценява. Та ся освен още един път да си кажа - на този етап ги харесва и новите учители, освен по АЕ, защото още не са се видели. Дано да е все тъй, че да сме доволни.

# 451
Открихме новата учебна година. Изкарал човекът 6 по немски за участие. Учителката им подсказвала доста, но то пък и втори час, няма как да са запомнили кой знае какво от първия. Всички взели участие са с шестици. Той уж понаучи малко думи и някой и друг израз от Дуолинго, но там не отваря често немския, с японския е по-редовен. Уж щял да наблегне и на немския. И на мен ми се ще да понаучи и този език. Все пак пет години ще го учи в училище. Дори и само с два часа седмично се насъбира.
Първи час информатика са имали днес. С++ ще учат. Не знам след две години какво ще е в профила. Големият учи С#, а предпочита С++. Той и през Java мина в осми клас.

# 452
Тръгвам и аз на РС.  Да видим 😁 Набора си харесва учителите, за сега все още всичко е лежерно...Мисля,  че от другата седмица ще започнат с контролните. За учебниците съм бясна. Аман от издателства... Да ползват дигиталните .

# 453
Аз пак да картата да си кажа. 😂 Карах го да гледа до кога му е, изписвало до 4.10. Ако е така, значи не е удължена. Ще го карам пак да гледа по-упорито 😂 да не ци да е 4.11. И уж миналата година сме я правили с лична карта за ученик. Може и така да е било. Остарявам, вече не помня

Tatatuni, Ims, приятно изкарване довечера? И да разкажете после. Ние май ще сме другата седмица.
Стон, добре сте започнали новата година! Браво!

Вампирче, готина торта сте имали!

Рени, за този кладенец, ще трябва да копаеш някъде по на изток. 😂

# 454
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз пък съм тръгнала на концерта на Миле Китич 🤣 и ще пропусна РС на голямата. К'во като е 12 клас. Едва ли могат да ми кажат нещо повече, от което аз знам.
РС на набора традиционно ще е в края на месеца.

# 455
Стон, браво, ай дано повлечете крак и за нас. Все така да е.

Тататунче, чакам и от теб разказ, тип роман. Ма тъй де, и аз това казвам, аман, те сур бюлюк, от кол въже. На тая малка държавица, а издателствата повече от населението.

Зайче, най - добре ти се заеми с таз проверка.

А аз ся да ви разкажа какво се е случило днес, докато мойта е чакала рейса.
Седи тя на спирката, там до нея още две момичета, на пейката седяли момче и някакъв дядо. По едно време, минава кола, цвета като на такситата, само че, от тези по - тъмните, като оранжево - червеникаво, бе по - тъмно жълтото. Тоя, както карал, смъкнал леко диоптъра надолу, погледнал и спрял веднага. Обърнал се към тях трите с думите - да ви закарам, по 1 лев ще ви взема, до къде сте. Двете отговорили до ...., а мойта веднага си казала - тоя пъ с тва фейк такси ( даже нямал и табела ), ко ми съ прай, луд ли е. Те като му казали до къде са, се обърнал отново с думите да ги закара, но и трите, а мойта казала - не сме заедно. Онзи си тръгнал. После ми се обажда и ми казва какво е станало. Вика ми - няма да си изчакам рейса, и карта си имам, ами ще се качвам в колата му, луд, да не си мисли, че сме някви будали, много се издразних. Викам и, добре си направила, хем не си се съгласила, хем не си казала за къде си, и най - важното е, че си съобразителна.
Аман вече, то човек от кое по напред да се пази и да внимава човик, не знам.

Нинка, пускай лайф, и ние да погледаме. Па РС не е важна, ще има и други. Правилно, нищо ново няма да чуеш за ся. Да съ изкефиш на макс.

А аз да питам, кога пак ще си спретнете среща, ей го, и РС почват да привършват. Време ви е.

# 456
И аз мися да се изтипосам на родителска другата седмица, че досега все мм ходи и аз познавам само една майка от класа.
Откакто бях на родителска среща за 5 клас оня ден, обаче, свалих няколко килограма от напрежение, вълнение и последвало безсъние и безапетитие.
Та мисля да предложа такава услуга: ходене на родителска, стриктно водене на записки, изчисляване на съответнта сума, оглед на материалната база и др.
Ама като не е за моите не знам дали ще се напрегна тъй щото да сваля някой грам.
Сега, понеже си имаме Рени в темата, помня, че казвах на времето на един съученик зъболекар, че докато ми прави шиечен кариес без упойка и аз от стискане на корема като опит да търпя, направо си чувствам корема залепен на гърба и че това е паралелна терапия за отслабване -)

# 457
  • София
Оле, Тони, какви са тези извратеняци? Или поне на мен така ми прозвуча. Има някакъв малък шанс човекът да си търси ниша да вози по-евтино и без документи. Ама много рисковано звучи.
Нашата РС още не е насрочена. Никога не бързат. Затова и си трая за дата на форумна среща.

# 458
  • Разпиляна във въображението

Мириел, тези два часа, всяка година ли ще са, или само за тази.

Ако правилно се ориентирам в плана на спациалността тя ще има 274 ч. Общо взето по два часа на седмица за всяка година.

# 459
  • София
Тони, и на мен ми прозвуча плашещо предложението на шофьора. Офф, добре че детето е умно и съобразително.
Отчет от родителската: Всички учители ми направиха много добро впечатление. Повечето са млади, а някои плашещо млади. Stuck Out Tongue Winking Eye Явно аз остарявам. Grinning Казаха изискванията си, май сериозно ще се учи. По всички предмети имат учебни тетрадки по 2 броя..
Английски ще започнат от В1, което е супер. Няма да се тъпче безсмислено от А1. Разбира се госпожата ни попита на кое ниво са децата и има ли, които не са учили английския. Нямаше такива - част са го учили в училището, други в школи. Влезе и училищния психолог. Каза, че често ще се виждат с децата, тъй като влиза и по заместване. Госпожата ни по физика ще отсъства известно време по болест и ще я замества друг преподавател. Част от младите учители са бивши ученици на училището. Адмирации за тази приемственост и че са избрали да преподават. Дано успеят да увлекат децата в науките.

# 460
Имсче, ехааа, готино е минало. Но защо пък по 2 бр. тетрадки, ще ги изпишат ли, то в коя по - напред ще пишат, в учебната, в другата, а някои имат и по още. Важното е да се разбират, харесват и да се учат, другото е бош лаф.

Блю, ходи, ходи, може пък да ти стане и забавно, не само да ти действа за талията.

Мириел, то добре туй с часовете, но предполагам, че няма да седят на едно и също ниво 4 години.

Вампирче, търпение душата, и вашата ще я насрочат, ще идеш да се поразходиш и да разгледаш сградата. Пък после ще докладваш.

Относно този е за трепане. Наистина е било с някаква друга цел, кой нормален ще предлага такава услуга, и то конкретно към момичета само, при условие, че е имало и мъже там. Защо не е предложил на тях или и на тях. Девойките, както и моята, са били съобразителни, реагирали са адекватно и на секундата. Но мойта е постъпила правилно, че не е казала до къде ще ходи, докато те са казали района. Знае ли се дали няма да ги проследи. Проблема в нашия град е, че няма редовен транспорт. Единият рейс почти го няма, другите два рейса са, когато тогава, само нашата линия работи що годе нормално, макар че от два рейса, стана един. Явно тоя си е казал, я чакай да се възползвам.
От малка и говорим с баба и за такива ситуации, а и не само за такива като тази. Знае, че трябва да внимава когато някой и предлага нещо, да преценява дали - или. Не знам, днес това, утре сигурно нещо друго, дано Господ, или там горе каквото има, да ни пази всички, че от идиотите спасение няма. Говорете с децата, независимо от пола, нека се пазят, да са между хора, дано не се налага, но ако попаднат в някаква подобна ситуация, поне ще се помогне. Ся се сетих за случая със сестрите Белнейски, били са заедно, нооооо.

# 461
  • София
Ужасна ситуация, Тони, добре, че детето е съобразило и не се е качило. Може и нищо да не стане, но "страх лозе пази", че е много страшно.
Чета, че повечето сте минали на род среща, при нас още няма новини за такава. Вероятно ще е по-натам.

# 462
  • Бургас
И ние нямаме инфо за род.среща. Не бързат. Набора каза,че другата седмица ще са им входните нива. Имат нови учители по някои предмети. По немски също е нова,не била много ок. И това ме притеснява.
Тони,браво не девойката,че е съобразителна и умее да преценя ситуациите.
Нинка,как мина концерта?

# 463
Дени, Карзче, има време, и на вас ще ви спретнат, явно изчакват да минат входните, малко да ги поизпитат, да съберат впечатления, ииии, чак тогава ще я определят. Немо съ впрягай. От другата седмица да му мислим. Тогава ще почне да става сгъстен въздуха, ще получаваме сърцебиене, недостик на кислород, припотяване, и дано оцелеем и да има добри резултати, за да се отпуснем след това с удоволствие и кеф.

Дано не се повтори повече тази случка. Дано и на никого не му се случва. Честно казано, място не мога да си намеря, бясна съм, но нищо не мога да направя по въпроса. Ако бях там, със сигурност щях да му покажа на тоя къде зимуват раците, педофил долен.

Та днес, очаквам вчера който е имал РС, да се пофали. Толкоз мноу станахте дет да одите, а никой нищо не казва.
Да видим днес колко ще и е скучно на сърдитка. Има два часа АЕ, блок часове, и ако учителката днес отново отсъства, определено ще и е още по - скучно.

И аз искам инфо за концерта от снощи, очаквах да включи на живо да гледаме, ама уви, мноу е стисната, запази си емоциите само за нея. Обаче съм сигурна, че си е изкарала супер, затова сега мълчи, кой знае кога се еприбрала и заспала.

# 464
Здравейте,  РС мина нормално. Дойдоха трима учители да се представят от които едната госпожа по ИТ е на първа група ( класът е разделен на две) и няма да преподава на набора така, че реално видях две госпожи + класната. Нищо особено освен,  че наблегнаха на дисциплината и госпожата по история похвали набора. 😁
Все си мисля дали не направихме грешка,  че не се яви на изпит в НГДК. 🤔 В главата му само история ама ...като каза, че нямало какво да прави после с нея, не знам. Доволен,  че стипендията била 40 лв. тази година. Явно имат една определена сума и ако са по малко деца сумата се увеличава и обратното. В неговият клас са трима. От другата седмица вече започват с пълна сила. 🙂🍷

Общи условия

Активация на акаунт