ДЕВЕТИ КЛАС - Отминават дните дълги и топли и с трепет чакаме първите входни

• 33 832
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Доплака ми се!!!
Едно време лятната ваканция му се струваше по-дълга.

# 406
  • Бургас
Първи учебен ден, първо класно и първа оценка. Еми, ударно започнахме. Laughing
Моляяя 😱 Това е инквизиция!😱
По кой предмет?

# 407
Рени, идеята ми беше, да ги купите употребени, но от борсата на Иван Вазов мисля беше, в една от пресечните улици. Не помня как се казваше. Мин. седмица ква навалица беше там, направо съ изплаших.

Витка, как без програма, предполагам, че са им я пратили в групата на децата. Пак евтинко са ти излезнали, аз нашите ги смятах без кръчмар, изкарах ги до към малко над 160 без езиците. Те ще са нови, към тях са и тетрадките. Няма как, там ще пише, после ще ги пази.

Анра, и по мое време ваканцията беше сякаш поооо дългичка, но пък е била и по 100 дена. Сега е, е гахти и ваканцията, тъкмо свършат и почнат.

Карзче по Философия май беше, аз само чакам Онлито, да каже каква е оценката, както и останалите които ще правят преди нас. А като чета на ляво и на дясно, за какво става на въпрос. Направо настръхнах, още първия ден по две входни ( вече вчера ). Едни направо в ада, други по средата, а трети леко облагодетелствани. Дано не ни излезе през носа туй пришпорване.

# 408
  • Майничка
Особено в гимназията, с триседмична лятна бригада, хич не беше по-дълга ваканцията. 😄

# 409
Значи, аз навремето имах голям късмет с гимназията. Никога, ама никога не съм учила до 30.06.
Завършвах девети клас през 1989. Някои си спомнят, че тогава беше голямата екскурзия към Турция. Та, около 7-8.06 ни изритаха целия гимназиален курс на бригада на полето да прибираме черешите. Нямам никакъв спомен дали сме били свършили учебниците и дали сме имали достатъчен брой оценки. Фактите са, че брахме няколко дни череши, един ден май моркови вадехме. И това беше. Сигурно около 15.06 си бяхме вкъщи, не се върнахме повече вкъщи. Или е нямало достатъчно работа за нас, или сме били калпави работници, или са решили, че е по-добре с оглед на политическата обстановка училищата да са празни. И понеже нямаше интернет, нямам идея как е било по другите градове. Дори не помня и за другите училища в града дали е било същото.
Десети клас. По план целият октомври месец е за бригада и не се учи (както бяхме и в девети клас) Само че брахме три дена грозде и ни върнаха в училище. Като резултат още в края на април бяхме приключили с учебниците по всички предмети. Целият май месец правехме само преговори. И пак в началото на юни ни пратиха на бригада, уж до края на юни. Не знам какво се случи, но отново бяхме 3-4 дена на полето и ни разпуснаха по живо, по здраво.
Та така. Не само че не съм учила до 30.06, ами и даже до 15.06 не съм учила в гимназията 🤣

# 410
Пратих списък с учебниците в Ozone.bg. и от там ми върнаха имейл със всички учебници в количката и цената. Имах 20% отстъпка. Не съм ги поръчала все още, но съм ги оставила в количката и коригирам. Като премахнах около 7 учебника отстъпката падна на 12%. Реално по разказвателните предмети са по два учебника и не виждам смисъл да ги купувам и двата сега. Иначе цените са уау. По история 19лв. на бройка а са два...повечето на набора са на издателство просвета, само около 4 са на други издателства.

# 411
Как се формира дипломата за средно образование на нашия набор?
Имате ли линк към МОН?

# 412
  • в очите на дъщеря ми
Имате ли линк към МОН?
Моля...https://web.mon.bg/

# 413
Имате ли линк към МОН?
Моля...https://web.mon.bg/
Може би не съм се изразила правилно. Имах в предвид линк, в който се описва формирането на общия успех от дипломата?

# 414
От вчера се опитвам да се включа 😂 тамън ви изчета и някой ме прекъсне и се отнеса.

И при нас започна ударно учебната година. Входно по ИТ! Ще се опитам да бия всички рекорди! 😂 това е Първия час! Младежа беше много посърнал. Поговорили си 15 мин и накрая Айде да свършим тази работа и от следващия час да си започваме да си учим!  И бам! Входно!
По другите предмети било  "горе -долу" добре. Входните по тях ще са другия понеделник. Учебниците са същите, като тези от сайта, няма промени.
Школото още си е в миналата година. Ще чакаме! Когато тогава!

# 415
  • Бургас
Лелее,Зайче,тез учители съвсем са изтрещели 😱 как може,още първият час... ужас!

# 416
  • София
При нас входни май няма да има по разказвателните предмети. Вчера са имали по един блок география и биология и двамата преподаватели били казали, че "...имало заповед на МОН да не се правят входни, ако предмета не е изучаван в 8 клас...". По математика входно ще има, но нямало да се включва във формирането на срочната оценка, пак "...по заповед на МОН...". Тоя МОН се произнася с особено тържествен тон, като отдаване на почит към геройски загиналите. Sunglasses Оставам с впечатлението, че е нещо, коментирано на ниво училищен съвет и ясно формулирано, а не решение на конкретен учител. Така че очаквам и физика и химия също да се позоват на МОН по повод входните, че там е тотал-щета щерката Sunglasses По биология даже си взели първите два урока. По география правели преговор - обзор и участвала активно. По корейски е една от малкото, попълнили напълно целия учебник, дето беше за ваканцията. Болшинството са до средата и госпожата не била особено доволна. Викам - ти не си в кюпа, спокойно, даже си изпъкнала, обаче госпожата се била разсърдила на всички Joy
Тази сутрин чух входната врата като изчуруилка (алармата издава характерен звук, когато се отвори вратата). Изобщо не съм чула кога е станала, кога е ходила из къщи. Дано не е отишла на училище по пижама и без да си измие зъбите, че много тихо е извършила сутрешните процедури. Или аз съм спала дълбоко - ми така, де, един ден станах, стига толкова Ill
Като чета Зайче-то и другите, направо догодина да ги викнат там, на 10 септември, примерно, да им метнат по едно входно по всичко, да се отмята овреме тая работа. Какво ще чакат да стане 16.септ, 7:30 сутринта Close

# 417
Входно не е имал. Но малкия в 4 клас за малко да има. На родителската госпожата по компютърно моделиране каза, че по програма първия час трябвало да имат входно. Разбирайте ме правилно, първия час в понеделник. Но аз малко на глас се учудих, та се смилиха над тях, че били малки. Та първия час било кратък преговор и нов урок.

# 418
Наборката днес е с първа оценка от входно по география, а миналата година този предмет не е изучаван.

# 419
Е, явно, всеки учител решава дали да има входно или не,  позовавайки се на МОН. 😂😂😂
Дишаме дълбоко и гледаме напред!

Аз от един месец обикалям по доктори. Явно остарявам, обичайни промени за възрастта били това. 🫣

Общи условия

Активация на акаунт