ДЕВЕТИ КЛАС - Отминават дните дълги и топли и с трепет чакаме първите входни

• 33 657
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • София
А при моята има учебници по ФЕ и ИЕ, ама учители да ги използват нямаме... Sad

# 721
Карзче, търча, чакай ме,ама казвай и за мъника, и на него ще му се радваме както на баткото. Ееехххх, ма като казвам да стана гледачка, врачка, вий не вярвате. Ей го на, все едно у Карзчето живея цял живот.
Ай дано съ похвалиш с добър резултат, ама то щом уч - ката не я бива, ако резултата не ви хареса, няма да е заради набора, тъй да знайш.

Зайче, лошо, много лошо, и после защо имат слаб успех, или защо не са учели.

Етърнити, и тоз вариант не е удачен.

Аз пак побеснях, но не заради сърдитка, а заради уч - ките по езиците. Аман от дърти и недоклатени сливи. Ша мъ прощава гилдията от колегите на тези, но не мога да се здържа. Едната говори без превод, и очаква децата да знаят всичко, само защото езика е бил славянски, или поне сходен на нашия. Другата пък сто пъти ги питала за учебника, вкл. и моята, казват и, че няват учебник, а за капак, след всяко питане им казва да си отворят учебниците. В началото на часа докато свърши, другото което обсъждат е, кой дал пари, кой има учебник, защо парите били малко, после пък били повече. За капак ги объркала нещо с на другите класове ли каквото там направила, и за да се запечата тоз капак хубавичко, не можели да сметнат сумата. И какво учат, едно голямо НИЩО ( нищото е израз на бяс, но не към вас ). Другата фрапираща вест е, че по Гео. им казал, че щял да им преподава до края на срока, искал да напуска. Бил кандидатствал и за Историята, но за нея нямало нужда, искал също да преподава и някакъв спорт с мечове, но нямало желаещи, а мечовете били скъпи. Взел да им обяснява колко имал, как си бил купил някъв друг наскоро. Същият този и той един млад, ми млад - млад, на 35 год.. Тамън се зарадвах, че попадна на свестни учители, ииии баааммм, тази година, едва започнаха, и всичко върви в пропаста.
Какъв извод да си извадя сега, за да няма нарчета сърдитка, ще трябва да се обучава изцяло вкъщи, а в сградата на уч - щето ще е само за разходката. Случайно да не забрави, че е ученичка. Аааа, забравих да добавя - за да се нагледа на щуротиите които правят съучениците и, а те са доста щурави, не всички, а една малка групичка.

# 722
Днес поръчах, надявам се, последния учебник по География на английски. Всяка седмица ми казва по един, писна ми да плащам доставки. А можеше да ми каже на един път. Ама, нали мама се разправя.

При нас нищо интересно. Чакаме и ние резултат от входящото по английски. По Философия е с 5, а пък каза, че било много лесно. Добре, че не е било много трудно...Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 20:22 от krasi78

# 723
  • София
Карзче, голям късметлия е твоят син! Все така да е!
Краси, аз купих учебниците и му казах, ако има нужда от други, знаеш, къде е книжарницата, давам пари и купуваш.
Тони, трудно е с някои учители.
Имат учебници и по АЕ, и по НЕ, надявам се, че добре ги използват. Правили тест по АЕ, за да види госпожата нивото и нашият изкарал В2 ниво, отличник!
По математика на входното има 6, по физическо - 4 на нормативи. Знаех си, че спортист няма да стане! 😂

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 21:52 от denizara

# 724
  • София
На РС учителят по физкултура каза, че оценките от нормативите ще са слаби. Такива нормативи им били сложили, че и спортистите трудно ги покривали. Та ако вземе да им напише по-високи оценки, ще вземат да ги проверят и ще има да се обясняват после как тъй рязко ги е хванала кашкалената болест.

# 725
После щял да пише оценки за участие, за замажат четворките от нормативите.
Май вече турнирът по табла не е опция Close

# 726
  • Бургас
Физическото,оххх... физическото...
Моя нали е маняк спортист, беше възмутен,че има 4 на входното по физическо,т.е. нормативите! 😱 Учителят също им е казал,че трудно ще покрият норматива,който се изисква. Освен оценката от нормативите,им е нанесъл и още една от практическо изпитване.

# 727
Нашият по ФВС нищо не им е дал да правят, само си висят като пране на закачалка в салона. Дано не правят проверки, иначе жална им майка на децата, а за господина хич не ми се мисли, какво оправдание ще измисли.

Краси, а дали и на тях не им ги казват в последния момент, ей тъй избирателно, на кой когато му хрумне. А оценките са екстра при вас.

Дени, тъй де, на кой каквото му трябва да си го дири сам, то тъй цялата година може да откарат. Браво на малкото Денизарче, виж кви хубави резултати има. Дано и занапред да е тъй. Аз никакво инфо нямам ца кое ниво е, та то кой ли и ще им каже, като им казва първо, че им дала за по висок клас някои думи, после пък им се е обяснявала, как пък същите били ги учили в 8 клас. Те горките и казали, че хич не са учили такива.
Викаш с някои е трудно, но то колко да е трудно. Едната както бях писала по едно време, е пенсионерка от филибето, стаж не и стигал, решила да преподава за да го натрупа. Лошо няма, но като слушам мойта какви ми ги говори, тя и стехнологиите не е в крак. Другата пък си мисли явно, че децата са полиглоти някви, и видиш ли - ааахааа ей ся ще и проговорят на друг език.

Днес едното я питало как е на РЕ дебел, тя не му казала, причината - за да не почне да обижда и нея. По Гео. пък да не разправям как протичат часовете, определено ша е кошмар, когато и ако почнат да ги изпитват. И не само по Гео., и Историята им е тъй, и там е един млад, до вчера болен, все със заместващи, вече се е завърнал. Но пък нали им трясна теста, на него получи бананчето ( 4 ), и то пак да съм доволна и на това. До 7 клас все с различни учители, нищо не научиха, тази година почнаха отново да я учат, нищо не са взели, но ето ви туй упражение, бам оценка. Ми то за нулеви знания и не учен предмет една уч. год., и това и е много като резултат.
Не знам, ако я карат така, както вече казах, ще има една голяма пропаст, от която ще е трудно да се излезне. Определено тази година, ще ударим дъното, а уж си ги харесвахме всички, но явно първото впечатление я е излъгало. Ще видим, има време докато завършат тая година.

# 728
....... фрапираща вест е, че по Гео. им казал, че щял да им преподава до края на срока, искал да напуска. Бил кандидатствал и за Историята, но за нея нямало нужда, искал също да преподава и някакъв спорт с мечове, но нямало желаещи, а мечовете били скъпи.
                   Тони,ти ме заинтригува с този учител! Пиши на ЛС как се казва,че може покрай мечовете да го познавам.Спортът се казва кендо -  японски боен спорт и изкуство за фехтоване, създадено за да подпомогне самоусъвършенстването чрез трениране в принципите на изкуството на меча.Големият внук тренира този спорт и вече има 2-ри дан. Мога само да кажа,че този спорт учи на много качества.В петък заминава с нац.отбор по кендо за Белград на състезание.Оборудването - брони,облекло,предпазен шлем ,мечове /два вида/ е доста скъпо и се внася от Япония,но  спортът си заслужава защото възпитава организираност, точност в преценките,уважение към по-старши по степен и по-възрастен - с една дума японско възпитние  и прецизност в отношенията.От както го тренира е отличник и не ни се налага да следим какво учи и какво - не. Сам планира времето си и с какво го уплътнява.

# 729
Наборката мин. учебна година беше много на контра с учителката по ФВС, защото много ги юркаше в сравнение с предходният учител. Казах и' да си мери приказките, защото имаше 6-ци по този предмет, и ако трябваше да покрива нормативи такава оценка нямаше да види. По стечение на обстоятелствата същата учителка тази година ни е класна.

# 730
  • София
На РС учителят по физкултура каза, че оценките от нормативите ще са слаби. Такива нормативи им били сложили, че и спортистите трудно ги покривали. Та ако вземе да им напише по-високи оценки, ще вземат да ги проверят и ще има да се обясняват после как тъй рязко ги е хванала кашкалената болест.

Хм, не знам, сега се връщам от род среща и госпожата по физическо каза, че, който има 4 на тези нормативи, е закъсал много и трябва да тренира усилено!

# 731
  • София
Много ясно, че това ще каже учителката по физкултура. Не мога да си представя да ви каже децата да пишат повече диктовки и есета, да решават задачи, да си направят тетрадка - речник или да препарират гущер.

# 732
Витка, голям кэсмет сте извадили, от толкоз къси клечки, са изтеглили възможно най - късата. Дано се обърнат нещата към добро.

Дени, да не сте объркали училището.

Вампирче, де да беше го казала, децата май повечко щяха да се зарадват.

За някои от вас, направо ме хваща жал. При вас едно, при нас друго, откъдето да го погледнеш положението, да се чеди човек, за кого повече да го хване жал.

Едвам накарах класната за грепата, жената я направила, а известие не получих. А тамън щях да нахлуя с няколко въпроса, а сега е късно, ще трабва да изчакам до утре, до късния следобед. Ще се въоръжа с търпение, и да видим какъв ще е краъният резултат.

# 733
Не е лесна тази работа, учителската! Ама най не им е лесно на децата! 😢

И моя младеж мрънка, сърдити били учителите, заяждали се. По някои предмети все "изостанали", бързат да наваксват. Имат и отсъстващи учители. Като цяло в осми клас повече му харесваше. 😁

# 734
Зайчеее, ще търпим, както ние, така и децата. Само ще го сънуваме този 8 клас вече. И на сърдитка и казах, че вече айляка свърши, нещата няма да са същите, макар чееее, тя все още мрънка, че в някои часове и е скучно.

Тая сутрин за едната бройка да закъснее, нямало рейс, едно момче викнало такси, дошло след около 15 мин., платил го, и дори не им е поискал да му дадат парите. Таксиджията пък им казал - по левче на човек. Викам и - ми ако бяхте 10, пак ли щеше да иска по левче. Егахти и идиотите, все едно пътуват до другия град. Поне навреме е стигнала, за втори или трети път и се случва това.

Общи условия

Активация на акаунт