Жестока саморазправа с шофьор заради прегазено дете

• 7 318
  • 114
  •   1
Отговори
# 15
Въпросът ми е следният - това може ли да се разгледа като повод за протест и ако да, срещу кого и срещу какво би следвало да бъде насочен той? Срещу убийците на пътя, които карат безнаказано всеки изминал ден? Срещу маргинализираните групи, организирани на етнически принцип, които шетат из провинцията и трепят не по-малко безнаказано? Срещу политиците ни, които нехаят за подобни събития и гледат да си им вървят заплатите? Или най-добре по стар наш обичай да си кротуваме и да оставим нещата да се случат спонтанно?

Точно това едва ли е повод за протест срещу "убийците на пътя", защото нямаме данни камионът да е карал бързо, а пише, че детето е скочило внезапно на платното. Та вината е най-малко на шофьора и много повече на пияните безхаберни родители, чието нехайство е допринесло за нещастието. А детето, ми то си е дете, не може да му се търси вина, родителите са отговорни за него.

Виж, срещу въпросните мургави събратя, които имат само привилегии и закон не ги лови, поводът е идеален. Ама не е политкоректен и няма как да се бунтуваме срещу етнос.

Най-добре срещу политиците, които могат да стъпят на врата на маргиналите много лесно - с нулева толерантност към деянията, не към етноса. Глоби, затвори, конфискации, отнемане на деца за провинения, не за етнос. А ако случайно ударените са най-вече цигани това ще е съвпадение. Но не искат, защото циганите са електорат.
И още по-голяма вина имат политиците, защото на практика са забранили всякаква реална самозащита, като са обявили защитата на населението за монопол на полицията и прокуратурата. Обаче монополистът не си гледа работата и клетият малък човек е прецакан отвсякъде.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 11:17 от Черна станция

# 16
  • Варна
Каква превишена скорост в Ришкия проход и то на камион... Аз минавам оттам с мотора, ами дори с мотор трудно се превишава там, казвам го от опит.

# 17
Точно това едва ли е повод за протест срещу "убийците на пътя", защото нямаме данни камионът да е карал бързо, а пише, че детето е скочило внезапно на платното. Та вината е най-малко на шофьора и много повече на пияните безхаберни родители, чието нехайство е допринесло за нещастието. А детето, ми то си е дете, не може да му се търси вина, родителите са отговорни за него.
А смятате ли, че ако шофьорът беше останал жив, такива протести нямаше да има в най-бърз порядък, подтиквани и подклаждани от когото трябва? Много скоро щеше да се забрави, че това дете има и родители. Този път пресата реагира бързо и направи добър анализ на случая:
https://fakti.bg/mnenia/810968-oko-za-oko-zab-za-zab-ili-kak-dor … ira-romskia-etnos

# 18
  • София
От  полицията казаха, че камиона не се е движил с превишена скорост, детето е изскочило внезапно на пътя и е последвала саморазправа.
Това са фактите.

# 19
Не е нормално и винаги ми е било абсурдно, че толкова натоварени пътища и трафик минават през малки населени места и селца. Да, в известна степен, хората там (магазини, заведения за хранене и тн.) разчитат на оборот от пътуващите, но малко подобни новини ли има? То не са прегазени хора, животни, цели бусове и камиони, влезли директно в нечия къща... докога?

Подобен трафик трябва да минава извън населените места, или най-малкото, пътищата да бъдат адекватно обезопасени, и правилата да бъдат спазвани от пешеходците (виждала съм стотици пъти някой да прескача огради и мантинели). Това ще е в плюс и за живущите, и за шофьорите, за които е невъзможно да реагират, когато някой буквално скочи пред превозното средство.

# 20
Ако някой изкочи на пътя, няма значение дали си с кола или камион. Еднакво опасно е. А децата са ниски и дори може да не разбереш, че е отстрани, докато не изкочи и не стане белята. Детето няма място само на пътя.

# 21
И с 30, и с 10 да караш, пак можеш да минеш през някой, застраховани няма. 6-годишно дете е уязвимо и пред най-съобразената скорост, и просто няма работа на пътя, без надзор и без грижа. Това е.

# 22
И с 30, и с 10 да караш, пак можеш да минеш през някой, застраховани няма. 6-годишно дете е уязвимо и пред най-съобразената скорост, и просто няма работа на пътя, без надзор и без грижа. Това е.
Това е ясно. То и с цигара в уста или смучещо от бутилка спирт не е нормално да е , не е нормално да живее в коптор, да проси по улиците, да не ходи на училище и пр. Но ако нямаш генерално решение на този проблем , защото нали имаме демокрация и всички имат права да са каквито си искат да са и да правят какбвото им хрумне и са част от дъгата ... и след като си принуден да караш в невъзможни условия то търсиш решение за себе си. Това се опитвам да напиша. 
Ти решение ли предлагаш? Защото не виждам как ще побереш всички такива деца по домовете за държавно отглеждане и всичките им родители в панделите ... Ние не можем да намерим обещежития за мигрантите, а ти искаш за цялото съществуващо вече обособено малцинство да затворим и възпитаваме. 
Какво предлагаш?

# 23
  • София
Няма нищо гениално в решението как да се справи държавата с маргиналите, то е елементарно - да ги третира така, както третира всички останали и да ги задържа и съди за всички престъпления, включително детски бракове и неглижиране на деца.
Причината да не се прави не е, че не знаят как. Написаха по-нагоре, това е изключително благодател електорат, който за малко пари гласува както му се каже. Излязат ли от маргинализацията, губят това си предимство - затова никой няма да ги пипне.

Много навътре ми е влязла тази история от вчера, направо не ми излиза от главата шофьора, който е загубил живота си по този ужасяващ начин.

# 24
Бърди aз си спомням, че като ходих на училище построиха няколко блока и ги изкараха от колибите и ги населиха в блоковете и ги записаха разпределени в местните училища . Ако един ден някое от тях не дойдеше на училище учител отиваше и го довеждаше. След основното веднага на бач , освен ако не решат да учат. Родителите работеха. Такива неща като пари за лежане в къщи без причина нямаше .  И пак имаше случки, но не беше това, което е в момента със всички права на самоопределяне и произволно самовживяване . И пак гласуваха чинно за когото трябваше.  И не съм червена бабичка. Но някои неща ги изтървахме по европейско и международно и сега си сърбаме супата.
Нямало решение.

# 25
Дори да предложа решение, кой точно ще го осъществи? Не съм в темата, за да предлагам решения, просто казвам какво мисля, и отбелязвам, че няма човек, който е застрахован от такава ситуация, колкото и внимателно да пълзи по пътя. Със сигурност човекът е бил по-опитен шофьор от всички тук взети заедно, и въпреки това, белята е станала.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 13:17 от Elunaria

# 26
Живеем като в Дивия Запад, защото държавата се сеща че съществува само като си търси данъците, през останалото време много успешно ни внушава, че закони няма и всеки да се оправя както може.

# 27
Този път е в някакво село, и казаха, че от там минавали по 200 коли и камиони дневно. Тоест, доста натоварен път, през село.
Питам се не би ли трябвало при толкова голям трафик да има обходен вариант.
Останалото, кой е виновен и кой не, е ясно.

# 28
Живеем като в Дивия Запад, защото държавата се сеща че съществува само като си търси данъците, през останалото време много успешно ни внушава, че закони няма и всеки да се оправя както може.
И това избирателно. Огромна сива икономика в сектори, близки до хора от властта - строителство, хотелиерство и ресторантьорство и не само.

# 29
Този път е в някакво село, и казаха, че от там минавали по 200 коли и камиони дневно. Тоест, доста натоварен път, през село.
Питам се не би ли трябвало при толкова голям трафик да има обходен вариант.
Останалото, кой е виновен и кой не, е ясно.

Карайки из страната често минавам през села, които се простират практически само около пътя на доста километри. И това е, защото пътят минава покрай река и планини и няма място. А и самото село се е развивало около пътя. как да му се направи обходен път?

Общи условия

Активация на акаунт