Жестока саморазправа с шофьор заради прегазено дете

• 7 310
  • 114
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Този път е в някакво село, и казаха, че от там минавали по 200 коли и камиони дневно. Тоест, доста натоварен път, през село.
Питам се не би ли трябвало при толкова голям трафик да има обходен вариант.
Останалото, кой е виновен и кой не, е ясно.
Какъв обходен път? Това е проход и друг път няма, това е пътя.
По темата
Не знам дали шофьора е карал с превишена скорост, но със сигурност знам, че 6 годишно дете не мога без да бъде оставено без надзор. По Закона за закрила на детето тази възраст е до 12г., а по СК до 14 г. И тук най-виновни са родителите. Ако детето не беше само, нямаше да изскочи на пътя и камиона нямаше да го блъсне.
И като виновни за случилото се с детето им докато те си пият и празнуват, след това организират линч срещу шофьора.
За този случай трябва да се приложи цялата строгост на закона иначе нещата могат да излязат извън контрол. Всеки ще реши, че може да раздава "справедливост" по свое усмотрение.

# 31
Аз също се чудя много за селата, през които минават натоварени пътища. Видях някъде за поставена ограда в някакво селище - срещу деца и животни ( коне и каруци), изскачащи на пътя, подобно на колчетата в дефилето са предотвратили инциденти. В Румъния имаше надлези над пътя. Вероятно може да се помисли за някакви технически средства, за да бъде по-безопасно.
Снощи сгазиха едно куче пред нас. Преди имаше ограда на края на тротоара. След ремонт махнаха оградата и дърветата, сега има паркоместа и колчета. Еми ето,домашно куче сгазиха. Дано не се случи с дете. Ново, на оживено място, недомислено...

# 32
...
За този случай трябва да се приложи цялата строгост на закона иначе нещата могат да излязат извън контрол. Всеки ще реши, че може да раздава "справедливост" по свое усмотрение.
Аз мисля че няма да могат. Ако са били 1 срещу 1 и се знае кой точно е убил по може, но ако са много ще има всички да се изкарват невинни.

# 33
Тук проблемът са родителите, първо защо детето е оставено без надзор и второ, защо детето изкача на пътя т.е  никой не си прави труда да обяснява и възпитава, все пак е на 6 г, а не на 4. Аз имах подобен случай как спрях и аз незнам, излизам питам едни младежи те ли са с детето, те ми казват не и чак след няколко минути се задава една леля с цигарата в уста, която му носи раницата. Дори не пожела да говори с мен, мълчеше само, опита се да и обясня, че детето трябва да е до нея, да го държи ако трябва за ръка, да обясни, че преди да пресече трябва да се огледа. За съжаление това е нивото.

# 34
Това е манталитет. И не мисля, че не ги закачат само защото са електорат. Не всички са с еднакви финансови възможности и не всички си пренебрегват децата, но дори и институциите да успеят да докажат един случай на неглижиране и рискова среда и да се опитат да отнемат едно дете, ще се вдигат всички, защото са много единни и ще се стигне до безредици. Страшно си е.

А иначе виновните доколкото разбрах са установени и според мен ще си понесат последиците. Точно такива пълнят затворите, защото полиция и съд все пак трябва да отчитат дейност и такива без пари и връзки са идеални за целта. За тях не е проблем, в нашата махала има лежали дори по два пъти и обикновено точно за убийства по време на пиянски сбивания. 7-8 години и са навън.

Не съм сигурна за какво конкретно може да протестираме в този случай.

# 35
Детето не е сгазено нарочно, докато шофьорът е убит умишлено и ужасно. Това ме плаши повече.

# 36
Това е манталитет. И не мисля, че не ги закачат само защото са електорат. Не всички са с еднакви финансови възможности и не всички си пренебрегват децата, но дори и институциите да успеят да докажат един случай на неглижиране и рискова среда и да се опитат да отнемат едно дете, ще се вдигат всички, защото са много единни и ще се стигне до безредици. Страшно си е.

А иначе виновните доколкото разбрах са установени и според мен ще си понесат последиците. Точно такива пълнят затворите, защото полиция и съд все пак трябва да отчитат дейност и такива без пари и връзки са идеални за целта. За тях не е проблем, в нашата махала има лежали дори по два пъти и обикновено точно за убийства по време на пиянски сбивания. 7-8 години и са навън.

Не съм сигурна за какво конкретно може да протестираме в този случай.
На институциите не им трябват още деца по приемни семейства и т.н. Реално не е нужно да бъдат отнемани, а при неглижиране, неходене на училище и т.н, спиране на помощите. То и сега на хартия е така, ама не се прилага. За залост вече много години неглижиране се натрупаха и се извъртяха няколко поколения неграмотни, които няма как да бъдат интегрирани и винаги ще висят на издръжка на държавата.
То положението с етническите българи е същото - образование нула, неграмотници навсякъде.

# 37
Това е съвсем различен случай. Каране като бесен по бул. Сливница е едно, но да караш по работа камион през Ришки проход и след всички препятствия и безумно задминаващо коли идва селото, където къде ли не по улицата е паркирал кой ли не , е съвсем друго нещо. Направи си тест и мини Сливница  в няколко ленти с изправен асфалт, маркировка и сигнализация и иди мини Ришкия проход и си дисагностицирай в какво състояние си долу в селото. И преброй камионите с българска регистрация и тези с чужда, особено украинска. И преброй рисково задминаващите автомобили мушкащи се между камионите и опитвайки се да оцелеят в рововете , които представлява вече настилката. До миналата година прохода още беше нормално проходим , тази година е вече просто ужас . Трябва да спрат да пускат всички тези камиони през пътищата , по които се движат хората и през селата.
Защо Върбишки проход е затворен и направиха ли на Айтоския път ремонт ?

# 38
  • на село
....
Защо Върбишки проход е затворен и направиха ли на Айтоския път ремонт ?

През Върбишки никога не се е пътувало, там винаги е било макадан, за Айтоския знам, че е оправен, но е забранен за тежкотоварни автомобили.
Пътувала съм по този път от малка, сигурно има  50 години,  последните 30г е все за ремонт, тъкмо го пооправят- 1-2 г и после пак същото.

# 39
Ако събират такси доплнително към винетките то би трябвало да имат и отговорност и то реална и да изплащат всички щети нанесени от неуредици .
Аз си спомням Витиня преди виадукта. Ами представи си да го нямаше и тези камиони ...

# 40
Въпросът ми е следният - това може ли да се разгледа като повод за протест и ако да, срещу кого и срещу какво би следвало да бъде насочен той?
Ако всички седнат да си вършат работата ще е много по-добър резултатът отколкото всякакви седянки по площадите.

# 41
От фирмата, където е работил казаха, че шофьорът не е имал никакви нарушения, близки го описват като спокоен и добър човек. Убиецът е задържан за 72ч.
Със сигурност е ужасно да видиш, че детето ти е прегазено и психиката на човек не се знае как ще реагира в такъв момент, но все си мисля, че има кой да решава и раздава наказания.

# 42
Да, за 20 години нито едно нарушение. Както и да е, ще обвинят дядото ( на 46 г. ) че той е нанесъл смъртоносния удар с нож.

# 43
Ще продължи да има засилено полицейско присъствие. Защо? За да ги пазят от скинари може би. Първо са нападнали като тълпа, дори да съдят само някои, защото правосъдието не ги плаши, а след това ги пазят.

# 44
За мен протестът може да бъде само срещу нас самите.

Основните проблеми тук са: липса на доверие в институциите и огромно чувство за несправедливост.

Това са тежки обществени болести, започнали от соца, чието лечение може би ще отнеме още много десетилетия, ако оцелеем като нация.

Като чисто конкретни мерки може да се направи: 1) знаци, маркировки, "легнали полицаи" за ограничаване на скоростта в населеното място; 2) справедливи, пропорционални, възпиращи наказания, имащи и превантивна роля, за хората, убили чрез саморазправа.

Общи условия

Активация на акаунт