Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 501
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 165
Именно, поради възможността за изопачаване не си позволявам да слагам цитати от Библията.
Ние точно затова слагаме цитати, в тях нещата са казани ясно, а ако започнем да си градим своя теория, на базата на чуто недочуто, тогава става изопачаване. 
gerik, какъв труд си положила!   bouquet

# 166
Да вярваш сляпо в нещо без да живeeш в хармоня с Себе си и света е една трагедия....з теб и за околните.А  и  няма доказателства все още коя е най-вярната религия...понеже няма ткава.Бог(висшата сила) е един(една)  и аз живея в  пълна хармоня с него и  с останалия свят около мен....
Точно тук идва заблудата. Колкото и да се стремиш, колкото и да искаш, на този свят не можеш да постигнеш тази хармония, за съжаление! Състояние на хармония е временно явление. След това те сполетяват проблемите, неминуемо!
Така, че идеята за това прекрасно състояние е утопия.

[/quote]
Roza66

SilILi...Не съм съгласна! За теб може и да идват проблемите...неминуемо...но за мен не идват,понеже аз не ги чакам,аз винаги очаквам да стане точно ТОВА КОЕТО ИСКАМ ДА СТАНЕ,и то идва при мен  така "както съм го очеаквала"ВИНАГИ.Не Не вярваш ама е възможно,правя го.Нямам навика да се съмнявам в добрия изход на нещата....Не те лъжа,говоря напълно сериозно.Моите лични нагласи са такива...винаги позитивни.Поне досега  е нямало издънка.А ти че имаш проблеми,явно нещо нещатат не са съсвем ОК. Тогава човек трябва да си направи равносметка и да "открие "къде греши? А аз и живея в хармония със Себе си   и понеже се опитваш"да ме убедиш" че не живея.. питам ,как знаеш? Познаваме ли се?Така че не би могала да  знаеш дали  Аз все пак живея в хармония  или не.Това че някои го постигат трудно...не е равнозначно на "невъзможно"."И това няма нищо общо с религията а с един вид нагласа и настроика ,нещо което съм научила от много тибетски книги и дълбока медитаця.Съжалявам че не разбираш  за какво говоря,понеже едва ли знаеш какво значи"медитация...Не съди за другите по себе си" са казали хората... Sunglasses

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 16:12 от roza66

# 167
SilILi...Не съм съгласна! За теб може и да идват проблемите...неминуемо...но за мен не идват,понеже аз не ги чакам,аз винаги очаквам да стане точно ТОВА КОЕТО ИСКАМ ДА СТАНЕ,и то идва при мен  така "както съм го очеаквала"ВИНАГИ.Не Не вярваш ама е възможно,правя го.Нямам навика да се съмнявам в добрия изнод на нещата....Не те лъжа,говоря напълно сериозно.Моите лични нагласи са такива...винаги позитивни.Пне досега  е нямало издънка.А ти че имаш проблеми,явно нещо нещатат не са съсвем ОК. Токава човек трябва да си направи равносметка и "открие "къде греши? А аз и живея в хармония със Себе си  понеже се опитваш"да ме убедиш" че не живея..как знаеш? Познаваме ли се?Така че не би могала да  знаеш дали  Аз все пак живея в хармония  или не.Това че някои го постигат трудно...не е равнозначно на "невъзможно"."И това няма нищо общо с религията а с един вид нагласа и настрока ,нещо което съм научила от много тибетски книги и дълбока медитаця.Съжелявам че не разбираш  за какво говоря,понеже едва ли знаеш какво значи"медитация...Не съди другите по себе си" са казали хората... Sunglasses
roza66,  аз наистина много се радвам, че си такъв позитивен човек! Пожелавам ти да запазиш това отношение към живота винаги! И никога да нямаш проблеми! Аз също съм настроена да очаквам да се случи доброто, даже понякога съм прекалено наивна поради това. Но, целта ми е да бъда реалист. Нямам сериозни проблеми в момента, Слава Богу! Хората ме смятат за една щастливка  Simple Smile
В постинга ми, който цитираш аз не говоря за оптимизма в нас, а за това невъзможно съвършенно състояние, към което се стремят хората в състояние на медитация.

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 16:20 от SilIli

# 168

roza66,  аз наистина много се радвам, че си такъв позитивен човек! Пожелавам ти да запазиш това отношение към живота винаги! И никога да нямаш проблеми! Аз също съм настроена да очаквам да се случи доброто, даже понякога съм прекалено наивна поради това. Нямам сериозни проблеми в момента, Слава Богу! Хората ме смятат за една щастливка  Simple Smile
В постинга ми, който цитираш аз не говоря за оптимизма в нас, а за това невъзможно съвършенно състояние, към което се стремят хората в състояние на медитация.
[/quote]

Ами,напротив точно "най-голямото съвъсршенство" се постига чрез истинска и дълбока медитация. Състоянието  е наистина съвършнно.Повярваи ми,не съм единственната която го пстига,всеки го може.Стига да  има желание и да знае как. И като се научи човек как да постига  тази "пълна хармония"  която ти мислиш че е неъзможна(може би за теб да...но з други е възможна)тогава много лесно е да  почне да се прилага в всекидневието.И тогава няма да има проблеми.Но дори да приемем че  ги има"ти не ги виждаш като проблеми"....тоест "нямa проблеми" ... Simple SmileРадвам се  много че си щастливка,супер!  И аз се смятам за щастливка и късметлийка.Много се радвам че има такива хора,които са щастливи с това което имат и което са...неазвисимо колко е...без да се оплакват всекидневно...а да благодарят на Висшите сили за изобилието което ги заобикаля! Когато" виждаш" изобилието ..то идва! Аз си имам едно лого което  прилагам всеки ден...тоест очаквам "чудеса" всеки ден и те ставaт.Логото ми е"Today is the day".
 Hug

# 169
  • Варна
gerik, благодаря за труда да намериш цитатите и да ги смелиш.

И аз мисля, че Бог полага релсите, а ние можем да вървим по тях или не. Тук въпросът е повече как възприемаме този Бог. За мен той е силата, която инициира Вселената и самата тя, безкрайността й и безкрайността на динамиката, наречена живот. А законите му са такива, че всичко това да се осъществява, да не спира. Защото какво е един грях? За вярващия християнин това е нещо в разрез с Божиите закони. И е така! Може да се каже и, че грешейки, ние тръгваме срещу другите и себе си - защото Бог са другите и ние. Другите - не само хората от този осезаем за нас свят, разбира се. И това ни поведение или мисли си има последици. Те могат да се нарекат и Божий съд - добре. Но това, което не мога да смеля, е, че ти говориш за 7 г., 1000 г., във въздуха, в огъня. Сигурно има и друг начин да се изтълкуват тези думи, просто аз не мога да вкарам каквото и да е в граници, да сложа таван, когато става дума за Бог, не е ли така?

# 170

roza66, защо тогава даваш примери от Библията, след като не и вярваш? За един човек прочел само веднъж тази книга е ясно, че ти имаш бегла представа за нея, чула си нещичко оттук оттам и вече я тълкуваш. Библията не е роман, там е вложено конкретно послание от Бог към нас, виждам, че ти все още не си вникнала в смисъла му. На децата дори е ясно, че Исус не се е преродил, Той възкръсна, което е много различно.
Това, в което ти вярваш си е твое собствено усещане, твой избор, нямам нищо против него. Но, не заблуждавай тези, които не са запознати с хритиянството(а искат да разберат), като го описваш като автосугестия или други транс медитационни състояния. Господ е личност, Той е жив, не е абстрактно понятие, Той не е нашия Аз, Той има реално влияние върху нас, не е следствие от нашите самовнушения (това от християнска гледна точка).

След като Господ е жив и е личност...къде  в момента е  той  според теб?? Ама  не цитирай ако обичаш цитати от "библията "....че бил на небето до дясната страна на ОТЦА НИ" ...и т.н.Искам да чуя мисъл....тълкуване на цитата.Библията трябва да се тълкува,а не да се чете като  плоско романче и да се приема всичко"буквално". И какво според теб е  Царството небесно? Без цитати моля.

# 171
  • Варна
roza66, today is the day звучи прекрасно!
Сигурно ти е познато, но се изкушавам да го напиша за тези, които не са го чували:
Кой, ако не ти?
Кога, ако не сега?
Къде, ако не тук?
 Hug

# 172
  • сред маслини и портокалов цвят

SilILi...Не съм съгласна! За теб може и да идват проблемите...неминуемо...но за мен не идват,понеже аз не ги чакам,аз винаги очаквам да стане точно ТОВА КОЕТО ИСКАМ ДА СТАНЕ,и то идва при мен  така "както съм го очеаквала"ВИНАГИ.Не Не вярваш ама е възможно,правя го.Нямам навика да се съмнявам в добрия изход на нещата....Не те лъжа,говоря напълно сериозно.Моите лични нагласи са такива...винаги позитивни.Поне досега  е нямало издънка.А ти че имаш проблеми,явно нещо нещатат не са съсвем ОК. Тогава човек трябва да си направи равносметка и да "открие "къде греши?

roza66, ако е вярно това, което пишеш, значи си постигнала наистина много. Не само контрол над собствените си мисли и нагласи, но и над съдбата. Защото едно е да си позитивен човек и да вярваш в добрия изход на нещата, а съвсем друго чрез позитивното си мислене да предизвикваш добрата развръзка.
Другият вариант е да си наистина голяма късметлийка.
И не мисля, че ако човек има проблеми,  грешката непременно е в него. Има неща, които не зависят от нас, които ни застигат въпреки оптимизма и позитивното ни мислене.

# 173
Разбира се че има Бог и това личи от всички положителни неща които се случват около нас.
Бог ни усмисля живота помага ни в период на изпитания и ни закриля.
Моля Ви спрете с тези атеистични изказвания защото направо  #Cussing out #Cussing out
Помислете колко хубави неща Ви са се случили досега през живота ви и тогава говорете отново. bowuu bowuu
Мерси.

# 174
След като Господ е жив и е личност...къде  в момента е  той  според теб?? Ама  не цитирай ако обичаш цитати от "библията "....че бил на небето до дясната страна на ОТЦА НИ" ...и т.н.Искам да чуя мисъл....тълкуване на цитата.Библията трябва да се тълкува,а не да се чете като  плоско романче и да се приема всичко"буквално". И какво според теб е  Царството небесно? Без цитати моля.
И аз призоваам да не се чете Библията като плоско романче....
Аз буквално приемам Библията, съжалявам, ако очакваш друго!
Царството небесно е друг свят, къде е не знам, не съм била още там. Исус каза, че отива да ни приготви друг, по-добър дом. И ще се върне да ни вземе.
Виждам, че ти вярваш в нещо, като метода SILVA, аз-в друго. Искам да знаете, че на никого не налагам вярата си, само не съм съгласна, като се смесват нещата Peace

# 175
  • Linz
Разбира се че има Бог и това личи от всички положителни неща които се случват около нас.
Бог ни усмисля живота помага ни в период на изпитания и ни закриля.
Моля Ви спрете с тези атеистични изказвания защото направо  #Cussing out #Cussing out
Помислете колко хубави неща Ви са се случили досега през живота ви и тогава говорете отново. bowuu bowuu
Мерси.
Добре де, а лошите как да обясним... Като например става земетресение и измират стотици хиляди хора?

# 176

Човек може да познава себе си като щедър, но ако не направи нещо, което показва щедрост, няма нищо освен една концепция. Можеш да познаваш се бе си като внимателен, но ако не проявиш внимание към някого, то имах една грешна   представа за себе Това имат предвид религиите , когато казват, че сме сътворени "по образ и подобие Божие". То обаче не значи, както някои мислят, че физически. Онова, което то значи е, че есенцията ни е една и съща. Изградени сме от същото нещо....от Енергия .Душат е енергия...тялото е материя,затова Бог общува чрез душата ни...Ние СМЕ "ЕДНО "!Вътрешният ти глас е най-силният глас, с който Бог ни  говори, защото е най-близко до теб. Той е гласът, който ти казва дали всичко останало е вярно или не, правилно или не, добро или лошо ....С всичките еднакви свойства и способности - включително и способността за създаване на физическа действителност от прозрачен въздух.Ни е можем да Творим както Бог,тои твори и ние...Творци сме като Него.Творима нашат деиствителност около нас.Творим чрез мисълта си..Ние сме непрекъснато в процес на сътворяване. Във всеки момент. Всяка минута.Най-дълбоката тайна е, че животът не е процес на откриване, а е процес на сътворяване.Да започнем оттук. Душата - твоята душа - знае всичко, което може да се знае през цялото време. За нея, няма нищо скрито, нищо непознато. Но знаенето не е достатъчно. Душата търси да изпита. 
Някои зададе въпроса  има ли Ад ...аз мисля така:

Мисля че не съществува такова преживяване след смъртта, каквото сме си изградили във нашите основаващи се на страх религии. Съществува обаче изживяване, в което душата е толкова нещастна, незавършена, отдалечена от цялото, толкова отделена от най-великата Божествена радост, че за нея, душата, това би било ад. Бог  не ни "изпраща" там и не предизвиквам появата на подобни изживявания. Ти си този, който сътворява изживяването, когато отделяш Себе си от собствената си най-висша мисъл за теб. Самият ти сътворяваш изживяването, когато отричаш Себе си, когато отхвърляш кой и Какво Си Ти Наистина.
Но даже и това изживяване никога не е вечно. Не би могло и да бъде, защото планът Му не е да сме отделени от Него завинаги.Тоест Бог е в душата ни...

# 177

roza66, ако е вярно това, което пишеш, значи си постигнала наистина много. Не само контрол над собствените си мисли и нагласи, но и над съдбата. Защото едно е да си позитивен човек и да вярваш в добрия изход на нещата, а съвсем друго чрез позитивното си мислене да предизвикваш добрата развръзка.
Другият вариант е да си наистина голяма късметлийка.
И не мисля, че ако човек има проблеми,  грешката непременно е в него. Има неща, които не зависят от нас, които ни застигат въпреки оптимизма и позитивното ни мислене.

Много по-лесно е да промениш това, което сам правиш, отколкото онова, което прави друг.
Първата стъпка към промяната на каквото и да било е да знаеш и да приемеш, че ти си го избрал да бъде, каквото е.
Ако искаш да си представен точно, трябва да работиш, за да промениш в живота си всичко, което не подхожда на картината за себе си, която искаш да изпратиш във вечността.
В по-широк смисъл на думата всички "лоши" неща ти се случват по твой избор. Целият материален живот протича в съответствие с естествените закони. Веднъж като запомниш тези закони и като започнеш да ги прилагаш, ще си овладял живота на материално ниво.Всичко, което ти се струва като наказание или което би нарекъл зло или лош късмет, не е нищо повече от един естествен закон, отстояващ себе си.В конкретния случай вместо да мислиш “искам успех" мисли „имам успех".
Най-доброто такова изявление е изразът на благодар­ност и признателност. „Благодаря ти, Боже, че ми носиш успех в живота". Тази идея (помислена, изречена и изявена) води до чудесен резултат, когато е предизвикана от дълбоко убеждение - не от опит за постигане на някакъв резултат, а от знанието, че резултатът е вече налице.
Ако има нещо, което си избрал да изживееш в живо­та си, не го „ искай " - избери го! smile3503

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 18:00 от roza66

# 178

roza66, today is the day звучи прекрасно!
Сигурно ти е познато, но се изкушавам да го напиша за тези, които не са го чували:
Кой, ако не ти?
Кога, ако не сега?
Къде, ако не тук?
 Hug

Това е cамата истина malina.Много точно казано  bouquet

# 179
  • Linz
Моето мнение е, че ако същетвува Бог, то представата на roza66 е най-вярна. В постовете, където Библията се разглежда буквално не намирам логика и обяснение на нещата... интуитивно категорично отхвърлям такова тълкувание.

Общи условия

Активация на акаунт