Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 475
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 225

Това са духовни учители и аз съм цитирала някои от тях.В повечето мои постинги съм използвала извадки  и ТЪЛКУВАИНИ НА БИБЛИЯТА от книгите на великия мъдър ХРИСТИЯНСКИ учител Петър Ддънов(ако си чувала?).Та Тои тълкува библията по "разбираем начин за хората за да се избегне буквалното разбиране  на библията и заблуждението(това включва теб.) Аа съм "приела"неговите учения и знания и ги"прилагам"тук. Тои е ХРИСТИЯНИН..Освен това Дънов съветва да споделяме "знанията" си с другите.Аз това и правя...
Ако ти си мислиш че си по-мъдра и знаеща от Петър Дънов...то аз искренно се възхищавам на  твоята "заблуденност" и на самочувствието  ти на знаеща.Остава да кажеш че и той Дънов  е окултист и сектант....и направо незнам какво да си мисля... newsm78(без коментар)

Дънов е покойник, ако се не лъжа?! А що вярваш в думите на човек който не познаваш, а не вярваш на думите на Божия Син Исус Христос  Wink, когото може да познаеш? А и по "голям християнин" от Христос не съм срещала Simple Smile.  
И аз смятам, че Бог е по мъдър от П.Д. та и за това се допитвам до Него.

# 226

Имам въпрос:доколко може да се вярва на библията?-ще ми се всичко това да е вярно,но написана е от хора ами ако е измислица?Ами ако тука е рая на земята ,а после е един голям кошмар,или нищо или нещо което никой не знае..незнам на какво да вярвам...........и въпроса за безкрая на вселената много ми тежи ,че немога да си го обесня.....и още много такива въпроси

tititi,
Попитай госпожа Мъдрост(gerik) тя е експерта  по библията...и майче само по нея.... Mr. Green
[/quote]

Пхахххааххахаххх  Peace
Извинявам се, ако някой се е обидил.

# 227
Като чета тази тема само си затвърдявам атеистичните възгледи  Tired

А аз изповядвам заклет непукизъм. Peace

# 228
  • Варна
Тука го обърнахме на религиозна война  Grinning
А въпросът беше защо вярвате/или не вярвате в Бог.
Няма да стигнем до извода коя религия е най-вярната. То няма и как! Защото всички те са различни разрези на едно и също нещо - на желанието на човек да си обясни неосезаемото.
Докато нещо ми дава отговор на въпросите ми и обединява всички други интерпретации, ще търся опора в него.
Експериментирайте! Търсете!
Да усетиш поне мъничко пулса на битието е страхотно изживяване или поне да прозреш някоя тенденция в развитието...  Hug

# 229

"Ето един филм който говори за Пришествието на Христос, в сайта пише повече за пришествието. http://www.leftbehind.com/ Много е разтърсващо.
За сега толкова, защото аз не работя на място на което мога да си чета форума зад гърба на шефа, защото аз съм шефа и трябва понякога да работя по 16 часа на ден....
[/quote]
 На теб пък как ти доиде тази "гениална"мисъл  че си чета форума на работата???? Joy Joy rotfImao Аз написах постигна си преди да тръгна на работа..тоест около в 13.30 Норвежко време или 14,30.Не съм засичала точно. И като се върнах от работа се включих в нета... и обясних защо  не сам писала дълго време.... понеже бях на работа.Ако обърнеш внимние ...имам пауза в нета и не съм писала  между 14.00-22.00 така че сам била на работа.А и да искам да си чета постингите в форума,няма как...понеже на работата нямам компютър..Пианистка съм, не съм 6ефка като теб  Joy така че освен клавишите на пианото нямам други клавиши пред мен... Mr. Green

# 230

"Ето един филм който говори за Пришествието на Христос, в сайта пише повече за пришествието. http://www.leftbehind.com/ Много е разтърсващо.
За сега толкова, защото аз не работя на място на което мога да си чета форума зад гърба на шефа, защото аз съм шефа и трябва понякога да работя по 16 часа на ден....
На теб пък как ти доиде тази "гениална"мисъл  че си чета форума на работата???? Joy Joy rotfImao Аз написах постигна си преди да тръгна на работа..тоест около в 13.30 Норвежко време или 14,30.Не съм засичала точно. И като се върнах от работа се включих в нета... и обясних защо  не сам писала дълго време.... понеже бях на работа.Ако обърнеш внимние ...имам пауза в нета и не съм писала  между 14.00-22.00 така че сам била на работа.А и да искам да си чета постингите в форума,няма как...понеже на работата нямам компютър..Пианистка съм, не съм 6ефка като теб  Joy така че освен клавишите на пианото нямам други клавиши пред мен... Mr. Green
[/quote]

Ти добрели си? От къде реши, че пища за теб? newsm78 И това да следя графика на хората си е безумие имам много по-смислени неща за вършене, а останалия сарказъм ще го подмина...аз съм християнка и прощавам...

# 231
А пропуснах, Розе, прочела си за моята работа, а не и въпроса ми към теб. Извинявай ще се повторя:

"Само да те попитам Розе, как мислиш ти правиш ли грехове? Щото казваш, че си много хармонична личност."

# 232

Благодяра сърдечно на всички тук които ми "даваха съвети" и ме "напътстваха "в живота...какаво ли щях да правя без вас  мили мои.   bouquetРадваме се че ви има,иначе щеше да е много скучен форум...

Мир и любов на всички! Hug

# 233
А пропуснах, Розе, прочела си за моята работа, а не и въпроса ми към теб. Извинявай ще се повторя:

"Само да те попитам Розе, как мислиш ти правиш ли грехове? Щото казваш, че си много хармонична личност."
[/quote]

Не помня някъдe да съм споменавала че съм безгрешна.. Thinking така че въпросът е безмислен,но въпреки това ще отговоря...

Да разбира се че правя грехове,и си ги признавам...но това не ми пречи да бъдъ щастлива и хармонична  личност. Признат грях е половин грях... Sunglasses

# 234
На кой му пука, че си признаваш Twisted Evil

# 235

[/quote]

Допълвм...
Не крада,не убивам,не прелюбодеиствам,не съм пушач...друго не мога да се сетя.  ThinkingЕдин от греховете ми е че обичам да си пийвам в събота и неделя червено винце,другият ми грях е "че  чета много  книги за други религии"...а за останалите гехове,незнам...само Бог ги знае.

# 236
На кой му пука, че си признаваш Twisted Evil
[/quote]

Явно наmigito,след като ми задава въпроса...

# 237
Цитат
Roza66
Попитай госпожа Мъдрост(gerik) тя е експерта  по библията...и майче само по нея.... Mr. Green
Ами да , поне не правя яхния от всичко което ми попадне и ми гали себелюбието.
Цитат
KRIVONDELA
Пхахххааххахаххх  Peace
Извинявам се, ако някой се е обидил.

И няма от какво да се обидя или да се чувствам неудобно , че знам в кого съм повярвала.И съм уверена, че той е силен да опази душата ми , която съм му поверила ,до деня на славното Си завръщане.
Цитат
roza66
Допълвм...
Не крада,не убивам,не прелюбодеиствам,не съм пушач...друго не мога да се сетя.
   ...и почитам всички световни религии, когато ми изнася...слагам всички богове и хора наравно с Христос, с което "изпълнявам" първата Божия заповед...Но, Бог не е имал в предвид това , което е казал, когато я е дал на Мойсей.Само ограничените ми съфорумки я тълкуват така.Мда.

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 01:37 от gerik

# 238
Ами хората които не са Християни,не са ли вяраваши?Само Християните ли са истински вярващи? Другите се неверници,така ли?

На това ще отговоря така " и бесовете вярват и треперят"(Яков 2:19). Няма мевярващи, но в какво вярват е въпроса.
А Исус каза :Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар (Марк:16:15)

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 02:01 от goldenova

# 239
Много хора в дълбаенето си пропускат да видят най-важното- Христос.Те Му затварят вратата под носа и Го оставят вън от живота си.Ти се биеш в гърдите , че нямаш проблеми.Ами какви проблеми да имаш, като не си никаква заплаха за тоя дето ги създава WhistlingТи само вадиш от единия му джоб и местиш в другия- няма загуба.Що да не те поощри за тая работа?

Peace Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт