Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 443
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 240
Розе, Розе, тъкмо си загубих около час да ти изследвам "доктрините", а ти си каза без бой, че си Дъновиска. Йии супер! Имам един приятел който е бил дъновист, но се покаял и сега е пастор в Плевен и има много силна църква там.

Ха, че и аз го познавам Wink. Само и с теб да не се окаже, че сме се виждали.

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 01:29 от goldenova

# 241
Tова нашето тук нищо не е.Ех ако идете в темата"Възмутена съм!!!Какво толкова ги е срам от 7 годишно момченце"...е там се кръстосват яко саби...Хич не си поплюват хората. bash

# 242
Цитат
Roza66
Попитай госпожа Мъдрост(gerik) тя е експерта  по библията...и майче само по нея.... Mr. Green
Ами да , поне не правя яхния от всичко което ми попадне и ми гали себелюбието.
Цитат
KRIVONDELA
Пхахххааххахаххх  Peace
Извинявам се, ако някой се е обидил.

И няма от какво да се обидя или да се чувствам неудобно , че знам в кого съм повярвала.И съм уверена, че той е силен да опази душата ми , която съм му поверила ,до деня на славното Си завръщане.
Цитат
roza66
Допълвм...
Не крада,не убивам,не прелюбодеиствам,не съм пушач...друго не мога да се сетя.
   ...и почитам всички световни религии, когато ми изнася...слагам всички богове и хора наравно с Христос, с което "изпълнявам" първата Божия заповед...Но, Бог не е имал в предвид това , което е казал, когато я е дал на Мойсей.Само ограничените ми съфорумки я тълкуват така.Мда.
[/quote]

Ти на "света вода нененапита" ли щe  ни се правиш сега...или на Дева Мария???!! smile3532Я малко по полека...много се унесе нещо. Rolling Eyes

Коя си  пък ти че ще ме съдиш какво чета и какво не??? Слава Богу не съм толкова задръстена,че да чета само библията като кон с капаци и да се мисля за най-вярващата и правоверната на света.Зачитам вярата на всички хора...независимо дали е грешна или вярна за ТЕБ.....ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР...и АЗ имам респект към останалите хора по света които не си християни.Има добри и вярващи хора навсякъде по света....не са само християните ..... така 4е Я си гледай животеца  и не се бъркай  на другите  хора в живота , .......за  нас другите  в какво вярваме и  в какво не....не се вълнувай  толкова. Не е твоя работа а  и не си ти БОГ за да ни  съдиш.. или вече мислиш че СИ ....след като си"експерт" по билблията..и само по нея Mr. Green.Много пораснахме нещо...Outta Joint

Да сме живи и здраве има много още да "учим".....

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 03:22 от roza66

# 243
за krivondela

tititi,
Попитай госпожа Мъдрост(gerik) тя е експерта  по библията...и майче само по нея.... Mr. Green
[/quote]
Пхахххааххахаххх  Peace
Извинявам се, ако някой се е обидил.
[/quote]

krivondelka,и на мен ми е много весело тук... Mr. Green Joy

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 04:33 от roza66

# 244
Здравей Лиляна,
като видях че си сложила снимката на нашите  медицински сестри, очите ми се  напълниха с сълзи.... smile3518
Моля  се много за тях  Praynig....и знаеш ли,преди няколко дена всъщност във вторник вечерта  сънувах че са  пуснати на свобода!!!  Heart Eyes

# 245
Към Roza66:

Иска ти се.Никога не съм твърдяла, че съм света вода ненапита-напротив.
Освен това си много далеч от истината за това какво чета.И сигурно съм чела много повече за другите религии от тебе.Имам всякаква литература и инфо за много от тях.Но...за разлика от теб не ги прилагам наравно с християнството-в това е разликата. И преди съм казвала-всеки да си вярва в каквото си иска, но не набеждавай смесените  си понятия с термина християнство.Кажи си каква си направо и си вярвай в това спокойно.Ето за това е всичко.

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 08:31 от gerik

# 246
Здравей Лиляна,
като видях че си сложила снимката на нашите  медицински сестри, очите ми се  напълниха с сълзи.... smile3518
Моля  се много за тях  Praynig....и знаеш ли,преди няколко дена всъщност във вторник вечерта  сънувах че са  пуснати на свобода!!!  Heart Eyes
oooo колко било забавно тук снощи, а аз да пропусна...   Mr. Green
Розе, долавям известен притеснителен тон, нарушаващ хармоничното ти съществуване  Sad  Дане би да си се разстроила нещо?  spoko Или това за медицинските сестри е само лицемерната реакция, която се очаква от теб, ти си щастлива!  Outta Joint
Това беше шега разбира се, надявам се, че държиш на майтап  Laughing

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 09:42 от SilIli

# 247
Какви са тези ограничени  изказвания за физизката от теб ""Енергия е физично понятие, както сила, мощност, ускорение и много други" #Crazy""Ти наясно ли си за какво говориш вобще...Я прочети какво malina  ти е написала горе в червенкото....""енергията характеризира свойството (или количеството на способността) на дадена система за променяне на състоянието на заобикалящата я среда" ...Това е Висш РАЗУМ...Всичо е съставено от Енергиа която е променлива и има своиства да променя,да твори,създава,разрушава....и.т. Енергията е безкрайно понятие...както и БОГ. Това се "олицетворява" като Висш Разум...или Бог(наричан от нас хората).Направо не мога да повярвам....И ак може да кажеш  че човек е един? ShockedПо голяма глупост не бях чела никъде....Случайно да си чувала че Триединната Истина е призната в тънките и неуловими взаимоотношения  от всеки, който се занимава с тях. Някои от религиозните експерти са описали Триединната Истина като Баща, Син и Свети Дух. Психиатрите  използват понятията свръхсъзнание, съзнание и подсъзнание. Духовните  водачи казват разум, тяло и душа. Някои от учените ви разглеждат енергия, материя и етер. Някои от философите ви казват, че нещата могат да се приемат за истина само когато са истина в мисълта, думите и действията.Човек се състои от тези ТРИ неща!То е триединен като Бог.И не сме ограничени личности (поне аз не се смятам за такава) както ти си писала по долу,а сме Божие създания съставено от натерия,енергия и етер и имаме разум ,тяло и душа...ако не си го разбрала все още?

rotfImao rotfImao rotfImbo
Наясно съм, повече отколкото предполагаш!:mrgreen: Mr. Green Mr. Green
roza66,  по-големи глупости написани за понятието ЕНЕРГИЯ никъде на бях чела!!!!!
Не бих искала да излезе като самоизтъкване, но аз съм физик скъпа!!!!!Не ми излизай с ограничените си познания в тази област! Явно нямаш понятие от физика, не си длъжна разбира се, ама да даваш такива "компетентни" "тъкувания" ...излагаш се Sad  Съвет от мен: Преди да напишеш нещо първо помисли малко и попрочети, има специалисти, ако не знаеш. Енергия е достатъчно добре ДЕФИНИРАНО понятие и не включва  никакъв мистицизъм, който ти се опитваш да му предадеш! Пак да напиша: Енергия е характеристика на състоянието на една система! Тя не е "нещо", "някой"!
Не си си изяснила добре понятията в главицата! Постарай се! Много ме ядоса, да знаеш!  Crossing Arms Laughing

P.S. Къде учените разглеждат човека като енергия, материя и етер? Искам да ми го покажеш! Не борави с думички, които не са ти ясни! Ако за "учени" взимаш твоите духовни учители, тогава, не ме занимавай  Stop

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 09:18 от SilIli

# 248
Оххх, горкат аз.. Rolling Eyes!Тук никой не се прави на "вси4ко знаещ" а само се дискутира.Моля те не бъркай едното с другото.Да,Има много мъдри и знаещи  хора  ,доста по знаещи от теб и от мен взети заедно.Това са духовни учители и аз съм цитирала някои от тях.В повечето мои постинги съм използвала извадки  и ТЪЛКУВАИНИ НА БИБЛИЯТА от книгите на великия мъдър ХРИСТИЯНСКИ учител Петър Ддънов(ако си чувала?).Та Тои тълкува библията по "разбираем начин за хората за да се избегне буквалното разбиране  на библията и заблуждението(това включва теб.) Аа съм "приела"неговите учения и знания и ги"прилагам"тук. Тои е ХРИСТИЯНИН..Освен това Дънов съветва да споделяме "знанията" си с другите.Аз това и правя...
Ако ти си мислиш че си по-мъдра и знаеща от Петър Дънов...то аз искренно се възхищавам на  твоята "заблуденност" и на самочувствието  ти на знаеща.Остава да кажеш че и той Дънов  е окултист и сектант....и направо незнам какво да си мисля... newsm78(без коментар)
Розе, защо реши, че теб точно визирам? Thinking Или се разпозна... Mr. Green

Ама ти явно наистина си издигнала в култ твоя Аз, но не всичко написано тук е заради теб, моля ти се! Whistling
Но, пък ме наведе на едни мисли...но, няма да ги споделя Crossing Arms Crossing Arms Mr. Green
Разбира се, че не се мисля за мъдра, опазил ме Бог!  Praynig
Аз си защитавам позицията, не подхвърляйки подигравателни обвинения, а се опитвам(колкото ми е във възможностите Mr. Green)  да давам смислени аргумненти...опитвам се да мисля, преди да ме изпреварят пръстите на клавиатурата...
Розе, признавам те, забавна си!   smile3525

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 09:20 от SilIli

# 249
Да сме живи и здраве има много още да "учим".....
Ето тук вече си 100% права! smile3501  Mr. Green

# 250
Чета, чета и моите мисли са, че всички говорим едно и също, но погледнато от различни места.
Всъщност има ли значение пътя, по който ще минеш, степента му на трудност, когато всички стигаме до едно и също място.

gerik с цялото ми уважение към теб - християнството не е затворена система, в която можеш да влезеш и да се изолираш. Там също има развитие и промени във времето.

Ако по стечение на обстоятелствата се беше родила другаде, където християнството е непознато щеше ли вярата ти да е основана на Библията? Не ми отговаряй, че Бог в християнството щеше да те намери защото всичко е предопределено.

Истината е, че ние боравим с крайни представи и понятия и колкото да се нъпъваме не можем да обясним безкрайното и непонятното. Може би един ден няма да бъде така?!

# 251
Чета, чета и моите мисли са, че всички говорим едно и също, но погледнато от различни места.
Всъщност има ли значение пътя, по който ще минеш, степента му на трудност, когато всички стигаме до едно и също място.

gerik с цялото ми уважение към теб - християнството не е затворена система, в която можеш да влезеш и да се изолираш. Там също има развитие и промени във времето.

Ако по стечение на обстоятелствата се беше родила другаде, където християнството е непознато щеше ли вярата ти да е основана на Библията? Не ми отговаряй, че Бог в християнството щеше да те намери защото всичко е предопределено.
Истината е, че ние боравим с крайни представи и понятия и колкото да се нъпъваме не можем да обясним безкрайното и непонятното. Може би един ден няма да бъде така?!

Ако по стечение на обстоятелствата, бях се родила в страна в която не се чете Библията, Бог щеше да ме съди според "Закона на сърцето ми" Послание към Римляните 2 глава (цитирах точоно в предишната тема). Да Бог щеше да ме намери, защото вече има мисионери в почти всички страни в света!! Дори да са единици, дори да са гонени, убивани....Има християнски телевизии които могат да се гледат по интернет. Друг е въпроса дали хората искат да откликнат на това .....
А дали Бог е един във всички религии съм го коментирала много пъти- НЕ Е, защото характера на Бог в различните религии е различен! Значи не става въпрос за една и съща личност!
Всички останали религии, центъра е човека, той се стреми към самоосъвършенстване и прави куп дела, за да заслужи любовта на Бога. В християнството любовта на Бога е константа! Бог обича теб, а мрази делата ти! За това дойде да ни спасява!!!!

# 252
Розе, това е последното което ще ти напиша.
С последните си постове просто показа, че нещата които писа преди са си просто копи/пейст от книжки. Те не са начин на живот за теб!! Човек се показва такъв какъвто е когато го настъпят по мазола... Ти ни показа нагледно, че с медитация е трудно да обичаш другите и то си пролича в дребнавите ти забележки и желанието ти да изпъкнеш във всичко. Казваш, че си добра, сигурно, но Божието разбиране за добро е различно (просто разлика в дефинициите  Party). То не се изчерпва с десетте Божи заповеди, макар ако си седнеш в тъмната стаичка и си преровиш сърцето ще разбереш, че и тях не можеш да изпълниш, а има и такива неща като да обичаш враговете си, да дадеш връхната си дреха дори да ти искат само ризата....все неща които един човек обсебен от Азът си не може да направи. Да ти вярваш в Троицата, но в тази - Аз, Мене, Мене си....
Християнството е начин на живот, който успяваш да постигнеш, защото имаш Святия Дух в себе си и Той ти дава сила! Ти като медитираш, нали си викаш Дух Водач....ей повярвай ми това не е святия Дух, и познай кой е....какъв дух влиза в тебе. Ще ме питаш от къде знам ли, ами в Библията пише да се изпитват всички духове и всеки дух, който казва, че Христос е Господ е от Бога. Тия там дето те водят не го казват това....
Ще те помоля да си спестиш саркастичните забележки, защото на всички стана ясно кой какъв е и защо такъв е.....
Само ще те попитам, как мислиш да се срешнеш с един Свят Бог, когато имаш грехове....на този въпрос си отговори самичка и отговора не го търси в книги написани от хора, дето нямали какво да правят и се чесали по врата и писали, а в сърцето си, защото там ще ти говори един друг Дух различен от този дето те води да медитираш.
Всичко най-най!

# 253

"Ето един филм който говори за Пришествието на Христос, в сайта пише повече за пришествието. http://www.leftbehind.com/ Много е разтърсващо.
За сега толкова, защото аз не работя на място на което мога да си чета форума зад гърба на шефа, защото аз съм шефа и трябва понякога да работя по 16 часа на ден....
На теб пък как ти доиде тази "гениална"мисъл  че си чета форума на работата???? Joy Joy rotfImao Аз написах постигна си преди да тръгна на работа..тоест около в 13.30 Норвежко време или 14,30.Не съм засичала точно. И като се върнах от работа се включих в нета... и обясних защо  не сам писала дълго време.... понеже бях на работа.Ако обърнеш внимние ...имам пауза в нета и не съм писала  между 14.00-22.00 така че сам била на работа.А и да искам да си чета постингите в форума,няма как...понеже на работата нямам компютър..Пианистка съм, не съм 6ефка като теб  Joy така че освен клавишите на пианото нямам други клавиши пред мен... Mr. Green
[/quote]
Роз, тука пианистите свирят вече на PCиано Wink , така че хем свирят, хем чаткат. Mr. Green
Кажи на норвежците, че са много назад с технологиите Wink

Ако познаваш Добата от Каварна, му кажи  много поздрави от Нелко Коларов и компания - от Варна Grinning

# 254
Всички останали религии, центъра е човека, той се стреми към самоосъвършенстване и прави куп дела, за да заслужи любовта на Бога. В християнството любовта на Бога е константа! Бог обича теб, а мрази делата ти! За това дойде да ни спасява!!!![/color]

Коя религия е твоята:
1.
"Не вярваме, че се спасяваме чрез дела по закона. Не вярваме, че се спасяваме, като пазим съботата, като живеем чист живот или като спазваме десетте Божии заповеди. Убедени сме, че човек се спасява по благодат чрез вяра в Исус Христос."

2.
"Тъй и вярата, ако няма дела, сама по себе си е мъртва"

3.
Ние сме Божие творение, създадени в Христа Иисуса за добри дела, що Бог е предназначил да вършим"

Общи условия

Активация на акаунт