Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 444
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 300
Може би ще имаш време да прочетеш някоя книга на Лазарев (http://www.lazarev.ru/), би ми било интересно какво мислиш за това, което пише той.

макар въпросът да не е към мен позволи да отговоря. аз съм вярваща също. чела съм го доста време преди да предам живота си на Исус и като цяло /доколкото помня/ смятам че за човек който търси Господа /но още не е открил Исус като свой личен Спасител/ може да бъде полезна.
В основата на това което пише Лазарев е именно покаянието и не само вярата в Бог но това Бог да бъде на първо място в живота ни. Помня много ясно обяснението му за това какво означава да възлюбиш Бог с цялото си сърце, душа и т.н . /както ни заповядва Господ Исус Христос/ - теологично не знам дали е съвсем правилно но мисля че има истина в него.
Когато си открил Исус и Той живее в теб - мисля че от тази книга не би имало кой знае каква полза. освен това Лазарев пише за прераждане, което пък аз съм убедена че не съществува.
В обобщение - ако търсиш Господа, ако имаш въпроси които с четенето на библията ти е трудно да си отговориш, може да бъде някаква насока.
Все пак Господ Исус е казал "Никой не идва при мен ако не го привлече Отец" - търсим ли Господа Той използва всичко възможно да ни доведе до Истината - Исус Христос.
което ме кара абсолютно да вярвам в спасението на Рени   

# 301
Това и най - общо казано.

"Лазарев е световно исвестен учен, изследовател и лечител. Основоположник е на световнопризнатия научния метод за лечение “Диагностика на кармата”. Чрез метода си, Лазарев разкрива връзката между постъпките и емоциите на човека с неговите здраве и съдба.
Всяка клетка от тялото на човек притежава такова поле, чрез което се извършва пренасянето на мислите и емоциите клетъчно ниво и това способства реализиране на кармата на всеки от нас.

Срещите ще предоставят възможност за реална работа по приложение на метода “Диагностика на кармата”.

Сега разбрах, че има издадени 11 книги.

# 302
Но, имаме против това, да говориш за Христос , по начин, който ти самата ако се замислиш, ще си признаеш, че е на базата на тези "тълкувания" на посочените от теб книги. Не на базата на прочетеното в самата Библия. Защото, ако я прочетеш, ще видиш, че (Моля те прочети това внимателно!) тези тълкувания се доближават много до нещата, които са написани вътре, всички прекрасни обещания са дадени, НО най-важното послание, смисъла за саможертвата на Исус Христос, начина по който ние можем да стигнем до Бог, да разберем истината за нещата, а не да живеем в тотална заблуда, това е изопачено в твоите книги! Ние сме против това да бъде допускано, защото един човек, с желание да разбере всъщност, какво е Христос, може да си направи фатално грешни изводи! А, че сме прави в това отношение, ще разбере всеки, дори, ако прочете само Новия завет! Много от окултистките течения така са произлезли, използват основната идея от Библията и както каза КRIVONDELA(аз и се зарадвах за това, но тя не ме разбра Sad ), преиначват замисъла, използвайки различни логически похвати. И всичко това е, за да отделят хората от ИСТИНАТА, от Бог! Никой не твърди, че ние като сме християни, всичко сме разбрали и всичко знаем, Бог цял живот ни открива Себе си! Всеки ден аз научавам нещо ново за Него! Но, това, какво е Бог Исус Христос, смисъла на саможертвата Му и Животът, който имаме чрез Него е категоричен!
Рзбирам също, че ти си намерила начин за релакс в твоята медитация. Защо обаче ние толкова те упрекваме? Ще ти кажа! Защото много добре знаеш, че този ритуал има ефект, той действа, нали? Но, ти не подозираш какъв е източника на това явление! Ще ти кажа! Това е също окулт! Ако не вярваш, пак прочети в Библията! Там ясно са описани всички тези духовни преживявания и е посочен източника им! А той не е божествен, той е точно обратното! Господ знае за съществуването на всякакви разновидности на духовни въвличания и ни е предупредил, да се пазим! Искаме да предпазим и теб! Също и твоите последователи! Това не е шега хора! Боли ме много, като чета, че някой лековерно, ей така на майтап се "пробва" във експерименти от този род-медитация, врачки, екстрасенси и колко още...
Ще ви кажа нещо, което не исках да споделям тук, но явно трябва!
Баща ми умря от направена магия! На 40 години! И то от собствената му сестра! Ще кажете откъде съм сигурна ли? Ами тя почти си призна, уплашена до смърт, защото не е очаквала такъв ефект! Намерихме в къщата "нещо", което беше поставила на тайно място след като се върна от гробищата. А магията била направена против майка ми. Но, майка ми е вярваща и Бог я е предпазил! Звучи зловещо нали? Сега ми е заседнала буцата в гърлото и ми е трудно да пиша, но само икам да ви кажа, да не си играете с огъня, ако нещо не ви е ясно много, по-добре не го пробвайте!Защото аз се убедих, на висока цена, че тези неща не са игра! Затова, само искам да ви кажа, да мислите, да внимавате, преди да се впуснете в поредната мистика!
Розе, помисли, питай Господ, обърни се към Него с цялото си сърце, Той те обича и иска да не погинеш!
 Praynig
[/quote]

SilIli, за окултизма и сектите си напълно права, че могат да бъдат опасни.
Но защо мислиш, че всяка медитация или каквото и да е това, за което пише roza66, е окулт?
Окултистите имат или тренират силите си, за да влияят енергийно върху своята или други системи. Тук ключовите моменти са дали разбират в дълбочина къде пипат и дали мотивите им са в хармония с Вселената, Бог. Мисля, че тук не говорим за този вид практики.
Може би ще имаш време да прочетеш някоя книга на Лазарев (http://www.lazarev.ru/), би ми било интересно какво мислиш за това, което пише той.
[/quote]

Gerik и аз благодаря за това че сподели. Мили хора,SiLiLi, искренно съжалявам че че си загубила млад баща. Лека му пръст на човека.Искам да запомниш едно нещо ,този които  върши лоши дела и са занимава с магии,врачуване,ще си получу заслуженото рано или късно,всичко се връща към първоизтичника. Кои каквото посеe това ще пожъне.Така друго,за медитацията  не съм а и други не са както разбирам  съгласни с теб.Откъде тази заблуденост за медитацията? Искаш да ми кажеш че тибетците са окултисти?! Мисля че би трябвало да  знаеш(мисля че всеки го знае) че няма по бедна,но по -силно духовнa  страна от Тибет.Там всички са вярващи...разбираш ли,и там се вършат само добри дела...няма магии и такива глупости. Хората медитират колективно,...за спасението на света.Което значи се изпращат колективно силни енергиини позитивни вълни ... тоест те се молят....колективно!
Пак казвам медитацията е дълбока молитва.Целта на медитацията не е да откриеш дух които да  да те води,(поне аз не съм срещнала такъв и няма да го), а да откриеш Кой си всъщност.Да изровиш добротата и любовта от дълбините си и да изкорениш омразата и злобата от себе си.Това се постига чрез медитация.

Повечето от нас българите са забравили какво е доброта и любов.Тя е "скрита "в всеки от нас,и само чрез дълбоко търсене(медитиране)можеш да достигнеш то този дълбок слой чрез   който може да се изкарат навън тези ни добри качества  и да се използват.Погребали сме тези чувства дълбоко вътре ва нас. И ние българите си  мислим че Христос ще дойде и ни спаси.....а ние вършим само злини...и си изтриваме ръцете с Христос,тои е изплатил греаха ни...така че злодеи дерзайте!
Как можем да се наречем вярващи след като си завиждаме,мразим,избиваме един друг.?Къде е добротата ни,къде е любовта ни,милосърдието .
 В Тибет няма омраза и злоба между хората,всички си помагат...затова са и наи-високо израсналата духовна страна.Като вярващи
и нямат стигане, ей хора.Нямат,много са напред...Много повече от нас,ние християните дето се бием в гърдите(включвам и себе си в това число)колко сма вярващи...ама само на думи,но на дела никакви ни няма.Те пък за сметка на нас  не се бият  а работят колективно Виж  иначе пък магиите ги разбираме... и ни се удават...незнам дали има друга страна с толкова много глупци и столкова много врачки... newsm78
.Освен това тибетците имат страхотна техника как да се "обградиш" с стена ...тоест да се предпазиш енергийно от всякакви лоши  атаки,били то магии,или енергиини вампири(хора които ти изсмукват твоята енергия ....правят го несъзнателно като само се оплакват и търсят съжаление у хората.След среща с такива хора често се получава главобол.)Тоест толкова силна позитивна енергия излъчва човек че"атаката"моментално се връща като бумеранг...понеже не може да пробие енергийната защита тоест"стена".Атаки и магии,също са енергиини ...но много негативни.Възможно е вярващ човек да хване магия,много от вярващите дълбоко в себе си се страхуват от магии,а не би тябвало.Защото едно съзнание което има малки съмниния,е по-лесно да "се атакува" енергиино.Вярвашия си вярва в Христос,ама си вика вътрешно.."Оххх дано не ме хване някоя магия и мен"...Това е страх!А страхът не е истинска100% вяра. Когато Исус ходел по вода и казал на Петър../цитирам по памет"Петре, ела при мен! " Петър тръгнал но в момента в коите се усъмнил в вярата си кам Христос и в себе си...взел да потъва."Слаба ти е вярата Петре!" ..му отговорил Христос.

Далаи Лама е учител точно като Христос е бил за своето време.Там има мир,любов и доброта...SiLilI,нямам  нищо против християнството,разбери ме.Едно само не съм съсгаласна с Библията,че там се казва да не се вярават на други религии освен на християнката. Това е просто абсурдно.
Пак питам,има хора които не са християни ,но са много по-човечни и добри от повечето християни....и вършат само добри дела.(Учители духовни например от други религии,не християни пак давам Далай Лама,човек целия изтъкан от доброта и милосърдие.Има такива...малко са ,например Христос е бил един от тях...
,
За мен не е важно каква религия изповядва човек,а какаво е сърцето му,какъв е,   какво прави За ДРУГИТЕ!
Съдя човек по делата му, а не според религията му.

Искам да ти кажа че имаше една баба живeeше  до нас,и тя само кълнеше и бълваше злоба по адрес на моятa баба и другите жени. Аз един ден я видях на улицата и я питах" Бабо ,какво ти е?Защо така мразиш хората и   света около теб?Какво ти се е случило?!
Хората я мразеха  и се стрaхуваха от нея,викаха и  "вещицата"и мислеха че  аз съм луда когато ме видяха да я заговарям. Викат ми,"Ти не си добре,тая прави магии даже с очите си,никои не смeeл да я гледа в очите от""страх да не бъде омагьосан"... А Тя злобно  ми се озъби и ми каза" Махай се проклетнице.Знам че си внучката на тази гадина..Ама и ти ще видиш проклетнице,и и ти и твоите деца...." ......Аз само я погледнах жалко,Помолих се за нея Бог да  прости заблуденоста на тази жалка жена и си тръгнах.Въобще не ме беше   страх и не ме е от такива неща.Нищо друго не можех да направя в този момент освен да се помоля за нея Бог да и прости греховете.Може би преди години,преди да почна да чет всички тези книги..нямаше да реагирам така.Щях да я подминав и зад гърба и да я наричам каква ли не...Никога не съм "вравала"  и"страхувала"че ше иамам магия.В това че аз не вяравам в магиите не значи че ги няма...просто аз не вярвам че на мен може да ми повлияе.Това е.
Хората преживяват това от което се стархуват.Предизвикват го,подсъзнателно.Имам познати ходят по врачки, да развавалят магии.. и нещата вместо да се оправят , стават още по-зле...Само дето си хвърлят парите хората на вятъра.Вместо да вложат тези пари в добро дело,те пълнят гушите на "лъжливите" врачки.
Е такива хора  SilILil  за мен са окултисти и наивни глупци,които по цял ден висят на опашка за да им се гледа на чашка кафе,на боб или да им се "махне магия"......Аз(слава Богу) не съм от тях.
И в България тези хора са голям процент,понеже това е СИНДРОМ в България.Ние съвсeм сме изкукуригали на тема магии...За тези хора говори Христос....като казва да се пазим от врачки и звездобройци  и магьосници ...ама кои ли го слуша Христос? Така  те вредят на СЕБЕ си понеже са изгубили вярата си и вярват повече на магията и я култивират и и придават огромна сила...Е това е жалкото.Разбираш ли ме?
Освен това никъде в библията не е казано че медитацията е окулизъм...,моля те,не съди за неща които не си сигурна.Незнам кой тe e наплашил с тази медитация,но сигурна съм че Христос  би одобрил медитацията, понеже не е разрез с ученията на християнството.Тя е молитва.... в търсене на доброто и любовта.А  на това ни  учи  и християнството...на любов!Бог е любова към теб,към ,брат,сестра,майкa, татко и съсед и другите....към всичко!
Моля те  да не ме наричаш окултистка.......Ти за мен си интелигентен човек, физик... направо не мога да повярвам че разсъждаваш по този начин.

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 04:29 от roza66

# 303
Аз имам един въпрос към вярващите - какво е душата?
С една дума това, което според вярващите остава след смъртта - какво е?

# 304
А книгата наистина си заслужава да про4етете,дори и да бъде само за информация.Дори не е задължително да вярвате или да сте търсеЩи/като мен/.Препоръ4вам я гореЩо на най заклетите атеисти.
Благодаря ти,Бори7,за подкрепата.
[/quote]
dorinda, мила,за книгата "Разговор с Бога"ли става въпрос или за друга?

# 305
[/quote]

Пак живот.Смърта е преход...тялото умира,но не духът...

# 306

макар въпросът да не е към мен позволи да отговоря. аз съм вярваща също. чела съм го доста време преди да предам живота си на Исус и като цяло /доколкото помня/ смятам че за човек който търси Господа /но още не е открил Исус като свой личен Спасител/ може да бъде полезна.
В основата на това което пише Лазарев е именно покаянието и не само вярата в Бог но това Бог да бъде на първо място в живота ни. Помня много ясно обяснението му за това какво означава да възлюбиш Бог с цялото си сърце, душа и т.н . /както ни заповядва Господ Исус Христос/ - теологично не знам дали е съвсем правилно но мисля че има истина в него.
Когато си открил Исус и Той живее в теб - мисля че от тази книга не би имало кой знае каква полза. [color=red]освен това Лазарев пише за прераждане, което пък аз съм убедена че не съществува.
В обобщение - ако търсиш Господа, ако имаш въпроси които с четенето на библията ти е трудно да си отговориш, може да бъде някаква насока.
Все пак Господ Исус е казал "Никой не идва при мен ако не го привлече Отец" - търсим ли Господа Той използва всичко възможно да ни доведе до Истината - Исус Христос.[/color]
което ме кара абсолютно да вярвам в спасението на Рени   
[/quote]

Би ли ми казала как си убедена? Все пак Лазарев не е случаен човек и има  много логика в това което пи6е.Би ли го оборила и как?

# 307
Розе, за 99% от нещата, които пишеш си права! За озлоблението, за страха, аз бих добавила суеверието в България. Но, това произлиза от духовното невежество, което има нашия народ. Много хора биха предпочели да послушат съседката какво ще им каже, отколкото да се задълбочат и да потърсят истинския смисъл на нещата, най-малкото сами да се убедят в едно или друго становище. За мен да си злобен, завистлив и страхлив е слабост! Тя произлиза от липсата на знание за стойностните неща в живота, в това да не намериш смисъла му, да не откриеш къде се крие щастието! И понеже в много случаи ние го търсим в преходни неща, то бързо ни напуска...Но, когато става въпрос за духовни "атаки", тогава ние по човешки не можем да се предпазим. Не може цял живот да живееш в страх, че някой "ще те погледне с лоши очи", "ще ти изсмуче енергията", "ще те урочаса", дори "ще ти направи магия". И какво правят хората в такава ситуация, търсят защита, точно от подобен род "духовни водачи" и всъщност, стават брънка от цялата тази система, независимо, че мотивите са им били добри. Но, тогава те несъзнателно участват в тази мръсна игра! И след време се чудят откъде им е дошло...
Розе, християните (тези,които имат престава в какво вярват) никога не се страхуват от каквито и да било духовни негативни упресии! Нямат страх, защото изповядват, че Господ Исус Христос  победи всеки един нечист дух на кръста и пречупи всичкото проклятие, което е било върху им! Господ  победи Сатана и цялата му армия! И независимо, че около нас вършее злото, Този, Който е в нас е по-силен, от този който е в света (има се предвид всичкото зло, със всичките му разновидности) ! Т.е. християните са предпазени! Ние не се съмняваме, че Господ ще пропусне да ни защити. На християнин не може да подейства магия. Така, че ние не се крием в миша дупка и да си казваме: лелеее, дано не ме хване!Имаме познание за естеството на врага и сме взели мерки. Когато идентифицираш проблема, можеш ефективно да го решиш. А, ако работиш на сляпо, паравиш понякога фатални грешки...
Питаш ме, защо смятам, че медитацията е окулт! Това е дълга и сериозна тема! Но, аз ще се опитам накратко да поясня. Когато медитираш, ти отваряш своите духовни врати. Имаш духовни преживявания, които ти дават спокойствие, "хармония", "сила", нали? А питаш ли се защо става така?
Чрез медитация ти търсиш своето Аз, като го издигаш в култ! На теб целта ти е не да имаш взаимоотношения с Бога, а да "намериш себе си", но по начин, който е изкривен, през призмата на собствените ти преживявания. Тези преживявания са духовни, но от какво са породени?
В Библията пише: "Разпознавайте духа!" Тези преживявания водят към култ към "Аз-а". Ти си ставаш сам Бог, ролята на Христос се обезличава! А Господ е казал:Да нямате друг Бог освен мен!  И сега ще ти цитирам една книга:
Според Учителя Петър Дънов медитацията е " размишление върху хубави, красиви неща, които повдигат ума и сърцето на човека". Когато медитира, човек първо трябва да се спре своите добри страни, а после върху лошите, но с цел -сам да ги изправи.
Книгата е от " Учителя Петър Дънов"
"Окултни упражнения"
(извадки от всички издадени  лекции)
С. Издателство "Бяло Братство"2000г. 322 стр.
ISBN 954-744-011-X
Така, че колкото и приятни и на пръв поглед прекрасни неща да са цел на това, всичко води към отдалечаване от Истинския Бог, което всъщност е целта на Сатана. Защото, колкото и да разчиташ на Аз-а, идва момент в живота, когато Аз-а е безсилен и нямаш ли Господ зад себе си, друг има власт над теб.
Нещата са изключително сериозни! Наша е задачата да не сме лековерни и наивни!
Розе, предупредих те. Твоя е волята и животът ти, разбира се, ти избираш пътя си, но аз много се надявам, че ще се размислиш!

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 09:01 от SilIli

# 308
И двете книги - "Диагностика на кармата" и "Разговор с Бог" си заслужават да бъдат прочетени. Първата съм чела 1 и 2 част отдавна, втората сега я чета.Най- малкото те карат да се замислиш.
Роза е много права, че начина, по който мислим е много важен момент. Не става въпрос да си налагаш да мислиш позитивно, а  това да стане част от теб.
Не мисля, че книгините по някъв начин се противопоставят на вярата в Бог, на Библията. Просто те карат да се обърнеш първо към себе си и да се погледнеш.

SilIli
Молитвата какво е? Когато се молиш какво си представяш? newsm78

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 09:10 от Mama_Nana

# 309
malina_m, с предишния си постинг, предполагам, че отговорих и на твоя въпрос за медитацията и връзката и с окулта, разбра ли ме?  Simple Smile
А за въпросния учител, той също е нещо като "учителя Дънов". Между другото, има много такива "учители".
Човек може съвсем да се обърка, в морето от литература от този род.
Аз мога да ти кажа само, че това е също учение, което отдалечава човека от Христос, много истини са казани вътре, но пак най-важното послание на Бог към нас е много хитро избегнато. Това е най-широко разпространения способ на всички окултни учения -доближават се до Истината, но не съвсем....
И за хората, които нямат ясното разпознаване на истината от завоалираната лъжа, това е капан, в който лесно се попада, именно защото тук Истината умело се омесва с друго...
Аз разбира се, говоря от позицията на християнин.
Да ви кажа, много ми е интересно, защо всички крадат така от Библията....

# 310

Би ли ми казала как си убедена? Все пак Лазарев не е случаен човек и има  много логика в това което пи6е.Би ли го оборила и как?
[/quote]

писала съм го и друг път във форума - не ми е ясно защо в настоящия си живот трябва да поправяш нещо от миналия, което дори не помниш какво е било?
освен това смятам че /това си е някакво мое обяснение, лаическо/ че тялото е проекция на душата - следователно няма как една душа да има различни физически проявления.
а колкото до това че Лазарев бил всепризнат учен - това е твърде смешен аргумент. Аз вярвам това което пише библията /на човек му е определено веднъж да умре и след това е съд/ а библията е Божието слово, а Божието слово е едно с Бога т.е. То е Бог.
Тъй че смятам за разумно да вярвам на Създателя на вселената а не на някой учен /бил той и много добър/, признат от хората.

# 311

Пак живот.Смърта е преход...тялото умира,но не духът...
[/quote]

ами библията да ти кажа говори за други неща:
че всички ще бъдем възкресени в телата си
и че душата която греши ще умре
тъй че тези обяснения са твърде, твърде елементарни
вечен живот имат само повярвалите в изкупителното дело на Исус, всички други, добри, лоши, медитирали, правили добри дела...

# 312
Mama Nana, ти си се замислила много сериозно!   bouquet
Наистина, за да стигне до Бог, човек първо трябва да открие себе си! Точно това е първата и правилна крачка, която се прави. Но, точно тук заставаш на разклонението...след като си изминал този път. Накъде да тръгнеш? Към откриване на Бог и какво има Той да ми каже за мен или към самостоятелно изследване на Аз-а, разчитайки единствено на собствените ти прийоми за това. Това са две посоки, едната от които те води към себеобожествяване...
Което е в противоречие с Библията и всичко написано в нея.
А Бог може по съвършен начин да открива истинската същност на човек, с мен така става и добрите плодове са налице в моя живот. Защото Бог ме познава много по-добре, отколкото аз мога да си представя! Показва ми отрицателни страни, за съществуването, на които аз не съм допускала дори, показва ми начина  по който да се справя с тях, също ме учи как да се радвам на живота и това да е пълноценно, учи ме всеки ден, как да обичам хората около мен, колкото и понякога да е трудно, защото Това е неговия основен закон! Защото Той ги обича!

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 18:48 от SilIli

# 313
Намерих това обяснение за края на този и началото на следващия живот.

При Второто пришествие цялата човешка раса ще е разделена на четири категории с различни съдби: Първата категория - мъртвите праведни от Сътворението до Второто пришествие. Те ще бъдат възкресени за вечен живот в един нов свят (1Сол. 4:16).
    Втората категория - това са всички живи праведни по време на Второто пришествие; те ще бъдат преобразени мигновено и с първата група ще посрещнат Спасителя, идващ на облаците (1Сол. 4:13-17). При идването Си Исус Христос няма да стъпи на земята. Мъртвите праведни, възкресени, и живите праведни, преобразени, ще се срещнат със своя Спасител в атмосферата. Божията тръба (1Сол. 4:16) ще събуди мъртвите праведни.
    Третата категория - мъртвите грешници. Те ще останат в гробовете си и ще възкръснат чак след 1000 години (Откр. 20:5).
    Четвъртата категория - това са живите грешници. За съдбата на живите грешници при Второто пришествие четем в Ерем. 25:33: "В оня ден убитите от Господа ще лежат от единия край на земята до другия край на земята. Няма да бъдат оплакани, нито прибрани, нито погребани. Ще бъдат за тор по повърхността на земята". Живите грешници ще видят славата на идещия Исус и от нея ще погинат всички.
    В края на земната история ще има две групи хора: праведни и грешни. Праведните ще ликуват и ще посрещнат идващия Спасител с думите на Исая 25:9: "Ето, Тоя е наш Бог; чакахме Го и Той ще ни спаси; Тоя е Господ, чакахме Го, ще се възрадваме и развеселим в спасението Му". А за грешните четем в (Откр. 6:15-17):
    "И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето..."
    Радостта на добрите и ужасът на злите и непокорните са еднакво неописуеми.

Лично на мен изобщо не ми е е ясно времето между смърта и второто идване на Исус.

И още нещо в Библията (Откр. 20:7-15) се описват събития 1000 години по късно. newsm78

Mama Nana, ти си се замислила много сериозно!   bouquet

Да наистина сериозно си мисля за нещата. Ужасяваме мисълта, че ако съм едно мъничко на пръв поглед незначително колелце от нещо голямо, да бъда причина това голямо да не работи или рухне. И ако само аз понеса наказанието за това е просто идеално, но от мен зависят и други и това вече е сериозно. Не мога да ти каже къде точно, но и в Библията има такъв момент, че Бог наказва и тези след теб.

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 09:43 от Mama_Nana

# 314

SilIli
Молитвата какво е? Когато се молиш какво си представяш? newsm78
Молитвата е общуване с Бога. Разговор с Него. Както реален разговор с някой приятел. Ти го питаш, Той ти отговаря.  Не е целенасочено насочване на мисли, енергии и прочие навън или навътре към себе си. С това последното ти участваш в окултистки ритуал, това не е по-различно от другите способи използвани от врачки, баячки и т.н. Само ако знаете каква сила имат думите! И това, какво се изговаря съвсем не е безобидно! Те се материализират, от голямо значение е как ги използваш. Дори в Библията, в началото бе Словото. Та, думите могат да послужат за добро и за лошо. Помислете...
P.S. Разбира се, с това, което съм написала не се изчерпва същността и значението на молитвата...Но, тя е духовно изживяване, медитацията също...

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 09:46 от SilIli

Общи условия

Активация на акаунт