макар въпросът да не е към мен позволи да отговоря. аз съм вярваща също. чела съм го доста време преди да предам живота си на Исус и като цяло /доколкото помня/ смятам че за човек който търси Господа /но още не е открил Исус като свой личен Спасител/ може да бъде полезна.
В основата на това което пише Лазарев е именно покаянието и не само вярата в Бог но това Бог да бъде на първо място в живота ни. Помня много ясно обяснението му за това какво означава да възлюбиш Бог с цялото си сърце, душа и т.н . /както ни заповядва Господ Исус Христос/ - теологично не знам дали е съвсем правилно но мисля че има истина в него.
Когато си открил Исус и Той живее в теб - мисля че от тази книга не би имало кой знае каква полза. освен това Лазарев пише за прераждане, което пък аз съм убедена че не съществува.
В обобщение - ако търсиш Господа, ако имаш въпроси които с четенето на библията ти е трудно да си отговориш, може да бъде някаква насока.
Все пак Господ Исус е казал "Никой не идва при мен ако не го привлече Отец" - търсим ли Господа Той използва всичко възможно да ни доведе до Истината - Исус Христос.което ме кара абсолютно да вярвам в спасението на Рени