Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 091
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 855
   Roza,  нямам за цел да убеждавам никого в нищо.Тук обсъждаме, а ти явно си си поставила за цел да убедиш всички в това прословуто прераждане и не само в него.Обаче ти както изопачаваш Библията и я ''тълкуваш'' , мога да си представя как четеш и тълкуваш и останалата литература, която ти попада.Уважаема, ми като си нямаш и грам представа от  Свещеното писание /а това го доказа неведнъж/, не се изхвърляй да го тълкуваш.А аз ако ще и на челна стойка да застана, ако невярващите тука не им е дошъл момента  пак няма да повярват.Какво да не би да те е страх, че като цитираме Божието Слово някой може да повярва в него?Затова ли така се нервиш?А те може и сами да си го четат Словото, но не всеки си има  Библия в къщи или на PC-то, за това дали се замисли?Аз като тълкувам, държа хората да са наясно какво тълкувам и затова цитирам, защото инъче всеки може да си говори каквото му скимне и му изнася.
Е, няма да престана да го цитирам, защото на него се основава вярата ми.Аз поне знам в какво и в кого точно вярвам , за разлика от тебе.Сега да не вземеш пак да се засягаш.Като си имаш мнение си го кажи , но само не прави свободни съчинения и не обяснявай на хората  какво е християнство, защото си мноооого далеч от истината.Това са някакви твои фантазии WhistlingИзвинявам се за грубия начин по който звучи изказването ми, но не търпя , когато някой така изнасилва Божието Слово ,за да доказва личните си  теории.

Дааа,звучиш ми като "истинска християнка,добра,с голямо сърце и много мила". ...Ти наистина ли се мислиш за добър човек след това което си написала сега,и как се чувстваш ?Удовлетворена ли си?...Много те дразни че съм различна  Mr. Green
А откъде това злорадтсво....в такава"добра християнска душа" като тебе? Twisted Evil
Да...приела си "Бог с цялото си сърце,както виждам...

Как така другите ме разбират(Krivondela,Mama_Nаnа;Reni,Malina-m,Lilyana...)  а ти не можеш.,ми то е ясно за6то...
я прочети кои постинги провокират пове4е въпроси у  невярва6тите...твоите или моите?!

Я слез по-надолу и виж какво ти отговарят и другите...ама нещо подминаваш постингите им...не ти отърва ли...или нямаш достатъчен IQ капацитет  за да разбереш какво ти пишат??!! Sick

Явно нервичките са ти слабички... ConfusedНе се пъни толкова....

Жалка картинка... Tired

Успех ти желя от все сърце....

Роза, само едно ще те попитам. На предишната страница ти обвини християните, че те съдят и че нямат право. Въпросът ми е: а ти защо съдиш и слагаш диагнози? Ти имаш ли право? На теб никой не ти е казал, че не си добър човек. Ако някой те критикува за нещо, то това е заради идеите ти, които поддържаш по отношение на тази тема и в това няма нищо лошо - нали и идеите на християните също са подложени на критика от атеистите. Никой не те критикува като човек и не ти слага квалификации дали си добра или не, дали си злорада, дали си жалка, дали си достатъчно интелигентна и прочие. Моля те, не го прави и ти! Нека се придържаме към добрия тон! Вземи пример от Рени и Лили - колкото и да се разминават вижданията ни, никога не се подиграват на вярващите, не ги обиждат - умеят да отстояват позицията си, без да се впускат в лични нападки, и уважават това, което е свято за нас.

# 856
Розе, ти така и не искаш да ни разбереш! Виж, Исус не е казал единствено :"Аз съм в Oтца и Oтца е в Mен... "В  Библията са написани още много други изначални истини, които описват Бог, не както ти го "тълкуваш". Необходимо е и те да се прочетат, ако искаш да вадиш заключения. Ние тук, вярващите затова така ти реагираме, защото твоите размишления за Христос и Бог въобще, са в противовес, с останалите написани неща. Разбираш ли?
Аз нямам нищо против теб, като човек, казвам ти го съсвсем искрено! Виждам, че имаш духовно търсене, стигнала си до прозрения, които са плод на това търсене, но има нещо много важно. Трябва отговорно да се подхожда към нещата, които не са ни съвсем ясни, защото понякога предоверяването в собствената правота може да ни доведе до погрешни заключения. Като за начало, ако искаш да разбереш за Христос, прочети Новия завет, там истината за Него, като човек, в плът и кръв и същевременно Бог е дадена ясно и категорично. Ако не приемаш това за истина, значи, не вярваш на  Писанието и няма смисъл да го тълкуваш...Библията не е елементарна книга (книги)!Тя не се чете на един дъх. Цял живот не му стига на човек да разсъждава върху нея и да открива всеки ден нови истини. И писаното в нея не е лесно за "смилане", затова поражда толкова въпроси. Това, че на даден етап нещо не разбираме или не ни звучи логично, не значи, че не е вярно. Бог не ни изсипва цялата информация накуп отгоре, ние Го опознаваме постепенно, но качествено, крачка по крачка. И в това има велик смисъл...
За хората излъчващи "положителна енергия", на базата на целенасочено позитивно мислене си има научно обяснение- това е начин за стимулиране на медиаторите в мозъка, които променят нагласата и настроението на човек, а именно норепинефринът и допаминът. Те са тези, които играят важна роля за мотивацията и готовността да се посрещнат предизвикателствата на живота. Невроните произвеждат тези медиатори от аминокиселините тиросин или фенилаланин и при наличието на достатъчно кислород, витамини и други вещества, се поддържа необходимото им количество в организма и човек се чувства щастлив. А пък серотонинът е успокояващият медиатор, провокиращ задоволството и добрия сън...Това е биохимия....
Но Бог не е! Той Е личност и не е толкова просто да си го "обясним". Ти може все още да не си осъзнала това, за което не си виновна разбира се, но ако искаш да Го намериш, съм сигурна, че ще ти се открие. Той иска да се запознаеш със Него и те чака търпеливо, защото много те обича!

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 11:49 от SilIli

# 857
ще ти кажа , да не ми даваш пример как те разбират хора, които също не познават Писанието.Те може да харесват начина ти на мислене , но не са мярна единица за тълкуване и разбиране на Библията, а само хора търсещи дискусия по темата.А дали на някой му харесва или не истината , така както е представена е Библията - ни най-малко не я омаловажава, като авторитет.Въпрос на мислене.

Ако твоето разбиране и тълкуване на Библията трябва да бъде прието за "мерна единица" просто го съобщи. Защо е нужно "деликатно" да обвиняваш другите в невежество и неразбиране на истината!? Все пак живеем в 21 век и е нормално всеки да отстоява разбиранията си   Thinking

# 858
ще ти кажа , да не ми даваш пример как те разбират хора, които също не познават Писанието.Те може да харесват начина ти на мислене , но не са мярна единица за тълкуване и разбиране на Библията, а само хора търсещи дискусия по темата.А дали на някой му харесва или не истината , така както е представена е Библията - ни най-малко не я омаловажава, като авторитет.Въпрос на мислене.

Ако твоето разбиране и тълкуване на Библията трябва да бъде прието за "мерна единица" просто го съобщи. Защо е нужно "деликатно" да обвиняваш другите в невежество и неразбиране на истината!? Все пак живеем в 21 век и е нормално всеки да отстоява разбиранията си   Thinking
Мама Нана, както виждаш ти не си в този списък, просто посочих атеистите и непукистите, доколкото разбирам ти си вярваща и християнка.Поне показваш доста знания .

А атеистите ги уважавам , особено тия в наща тема, защото както казах и преди , те не са атеисти от инатлък, а са търсещи и интелигентни  дами.
Но е факт, че не познават Библията добре, ако греша , моля да ме извинят.Не го написах за да ги обиждам, дано не излезе така, а за да уточня някои неща.Дано поне те са го разбрали правилно.
Аз не мога да бъда мярна единица, но както виждаш сме много тук и нямаме противоречие относно основополагащите доктрини в християнството, без разлика на това , че едни са православни, а  други протестанти.

# 859
Мама Нана, много се надявам, да си разбрала правилно gerik! Praynig
A, ти очевидно си много сериозно търсещ истината човек, това се вижда от постингите ти и си усвоила толкова много информация, направо ти се учудвам!  Simple Smile
Позицията ти винаги е била на питаща, даваща мнение, не съм забелязала да си изграждаш теория на базата на откъслечна информация, а изучаваш проблема. Освен това, оставяш вратичка за другото мнение, за мен това е начина да се достигне до истината, независимо, че отнема много време!  Hug

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 11:31 от SilIli

# 860

...........................................

Как една бездушна енергия си приписва качества на личност?И как създава личности, вдъхва им живот и душа? Или ти имаш съвсем друга дафиниция на думичката личност.А да ти кажа Бог недвусмислено  показва, че е личност, със съответните качества, емоции, намерения и изисквания.Е???

Това още веднъж недвусмислено доказва, че евангелията са писани от личности, т. е. от хора "със съответните .......намерения и изисквания". Бог не би се самоопределил като личност, ако е подвластен на емоции. Това автоматично опровергава тезата, че е справедлив, безпристрастен и всемогъщ абсолют.
Защо реши, че у Бог не трябва да има емоции  Shocked Те са тези, които са породени от безпределната Му (необяснима за нас) любов.

# 861

Не всеки може да го направи, но явно е във възможностите на човешката воля.
Теоретично,  дори и помахването на крилата на една пеперуда в единия край на континета, може при определени условия на информационната среда, да предизвика буря в другия край. С една дума и несъзнателно може да промениш обстоятелствата при определени условия.
Да, човек може много чудеса на направи и това и Исус го е казал, че ние можем да правим чудеса като Него, че и по-големи (перефразирам), така, че това не противоречи на Истината.
А ефекта на пеперудата е всеизвестен факт, който също не се отрича от Писанието, а напротив. Всяка една наша постъпка, независимо какво значение и отдаваме, има последствия върху живота глобално. Като елементарен пример-постъпката на Адам и Ева довежда до неблагоприятни последици за цялото човечество. Могат безброй примери да се дадат, не виждам противоречие.

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 11:47 от SilIli

# 862
Да за жалост това не се приема. За мен лично Бог е вид енергия ,вътре  и извън нас....навсякъде .Самият Христос го е казал че "Отца не може да се види понеже е в Него и Извън него...понеже не личност"...
Розе, ето тук в този цитат ти е грешката. Това, което съм подчертала в червено. Това го няма в Библията, а ти го слагаш в скобки, все едно е цитат.

# 863

Предполагам, че и Исус е изглеждал леко луд за съвременниците си, но явно това не  пречи на някои, уверено да твърдят за него, че е Божи син. Grinning

Следва въпросът кой е по-луд?  (Не се гавря, а разсъждавам!)
Според мен се гавриш, но това е друг въпрос...
Никой от съвременниците на Исус не го е смятал за луд. Да изцеляваш (включително и от лудост), да съживяваш и въобще всички чудеса, които Господ Исус Христос е извършил тук, на Земята не са присъщи на психично болните.
Холограма, много интересна информация си дала! По въпроса за непорочното зачатие, мисля, че не можем на този етап да разберем как точно е станало, но факта, че човека е стигнал до това развитие на техниката и методите за оплождане, говори, че естествения, не е единствения възможен начин...Т.е. не е невъзможно да съществува такова, каквото се описва в Библията. Само да вметна, че там нещата са станали както на физическа, така и на духовна основа, което за мен вече е неосъществимо с методите на медицината, независимо доколко е развита тя.

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 13:05 от SilIli

# 864
Да за жалост това не се приема. За мен лично Бог е вид енергия ,вътре  и извън нас....навсякъде .Самият Христос го е казал че "Отца не може да се види понеже е в Него и Извън него...понеже не личност"...
Розе, ето тук в този цитат ти е грешката. Това, което съм подчертала в червено. Това го няма в Библията, а ти го слагаш в скобки, все едно е цитат.
SilIli,някои сфорумки твърдяха че Бог е личност...Това в 4ервенкото не е цитата,а обобщаване.Исках да и покажа 4е Бог не е личност,тъи като личноста е материлано създание ...а Той е Дух(не личност както някои "убеждават тук).Иначе за много неща съм съгласна с теб!

# 865

SilIli,някои сфорумки твърдяха че Бог е личност...Това в 4ервенкото не е цитата,а обобщаване.Исках да и покажа 4е Бог не е личност,тъи като личноста е материлано създание ...а Той е Дух(не личност както някои "убеждават тук).Иначе за много неща съм съгласна с теб!
Розе, защо мислиш, че само с плътта може да се олицетвори личността?
Съществуват дух, душа и тяло, а тялото (плътта) е най-несъвършенната от трите форми на съществуване. 
Знам,че това в червеното е твое мнение, затова съфорумките не се съгласяват с теб.

# 866
Христос е бил като всеки един от нас....от плът и кръв,толкова ли е трудно да се осъзнае този факт?Тои не е бил Бог...но е бил силно вярващ в "силата на позитивното мислене" и по този начин е лекувала хората...чрез вярата в Себе си и в Своите възможности дадани му От БОГ като го нари4ате( или  научно казано от Енергията)...

ooooh! Crazy #Crazy

Абе дали съм невежа или вежа ти няма как да го знаеш.Аз споделям своите познанния...Не цитирам библията...понеже това НЕ ПОМАГА ,а съвсем обърква невярвщите...???А....???

Ako не ти харесва не ми  4ети постингите.

# 867

Розе, защо мислиш, че само с плътта може да се олицетвори личността?
Съществуват дух, душа и тяло, а тялото (плътта) е най-несъвършенната от трите форми на съществуване. 
Знам,че това в червеното е твое мнение, затова съфорумките не се съгласяват с теб.

Точно така...3 неща,Дух,Душа и Тяло....за да се съставиа личноста трябва да има и тяло освен другите 2,но Бог  няма тяло...тои е амо Дух.И в библията е доказанао...

# 868

Точно така...3 неща,Дух,Душа и Тяло....но Бог не е тяло...тои е амо Дух.И в библията е доказанао...
Grinning Това, че Отец е дух, не значи, че не е личност. А, чрез Исус ни се е представил и в тяло...
Разбирам, че е сложно за проумяване, трябва време и търсене..

# 869
А личността е заложена именно в душата, а не в плътта, която е само черупка.Затова ти казвам да си оправиш дефиницията за ЛИЧНОСТ.Едва ли някой тук твърди , че личността се отъждествява единствено с плътта.А когато умрем нима личността и тя умира?Не, тя остава, защото Бог твори личности, а плътта е е само временното им жилище.

Общи условия

Активация на акаунт