Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 112
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 870

Точно така...3 неща,Дух,Душа и Тяло....но Бог не е тяло...тои е амо Дух.И в библията е доказанао...
Grinning Това, че Отец е дух, не значи, че не е личност. А иначе чрез Исус ни се е представил и в тяло...
Разбирам, че е сложно за проумяване, трябва време и търсене..
Исус да...тои е ли4ност.Но  за Бог...?Как би  могло да бъде ли4ност не6о което не свъ4етава 3-те не6та заедно (дух,ду6а и тяло)...Липсват ду6ата и тялото ,следовтелно след  коато т липсват...остават  само духа ...Тоест само Дух.

# 871
Исусу да...тои е ли4ност.Но  за Бог...?Как би  могло да бъде ли4ност не6о което не свъ4етава 3-те не6та заедно (дух,ду6а и тяло)...,следовтелно след  коато тялото липсва...остават  само духа и ду6ата....Тоест само Дух.
Не знаем точно какво представлява духа, душата също. Ясно е само, че са по-съвършени от плътта. И носят личността, разума в себе си.
Само материята е неживата природа, няма как само от нея да се породи съзнателен живот, трябват и другите форми.

# 872
А личността е заложена именно в душата, а не в плътта, която е само черупка.Затова ти казвам да си оправиш дефиницията за ЛИЧНОСТ.Едва ли някой тук твърди , че личността се отъждествява единствено с плътта.А когато умрем нима личността и тя умира?Не, тя остава, защото Бог твори личности, а плътта е е само временното им жилище.
???Бог има ли  душа?? Душата може да съществував само в тяло(плът)...но доколкото знам Бог няма нито едното нито другото...понеже Боге е  само Дух.....

# 873
Душата може да съществува и без тяло. Духа също.

# 874
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Какво имате предвид под душа и дух...мисълта ли...личността ли ....защото това твърдение само по себе си нищо не говори ...... каква е разликата между тяло и душа ? .... и двете са материални , изградени от някакви частици неща..... всъщност всичко е изградено от частици, ние сме в една голяма супа .....

# 875

Какво имате предвид под душа и дух...мисълта ли...личността ли ....защото това твърдение само по себе си нищо не говори ...... каква е разликата между тяло и душа ? .... и двете са материални , изградени от някакви частици неща..... всъщност всичко е изградено от частици, ние сме в една голяма супа .....
Нямам представа от какво се състои душата и духа също. Знам само, че са различни форми от материята. Виждам само проявленията им.

# 876
 телата ни могат много повече неща от нас , от нашата личност...жалко, че когато казваме "Аз " никога нямаме предвид телата си, а само личността ...телата ни знаят как да убиват микробите и да ни пазят от болести, ние- не....телата ни хващат едно малко яйце и го превръщат в бебе .... това е велико познание  ...това е Бог ....

# 877

Нямам представа от какво се състои душата и духа също. Знам само, че са различни форми от материята. Виждам само проявленията им.

дай ми конкретен пример за проявление на духа ....

...и такъв за  проявление на душата

# 878
migito,Много си крайна,а за този твой колега,явно така му харесвa на 4овека да свири на дудук из горите.На теб това странно ли ти се вижда?? Освен това   не той  се е удаваил,а приятелката му...така че човека  си е жив и здрав и може би е 100 пъти по щастлив от теб с твоите тичания напред назад за биснеса ти.Така че не се 4уди и не съди...сигурно така му е добре.Аз krivondela явно не разбираш за какво говори.Става въпрос за силата на мисълта,4рез която може да постигнеш всичко....мисълта се превръща в деиствие и в последствие в реалност!Силата на положителното мислене прави чудеса,силата на волята е велика стига да занеш как да боравиш с нея....
И Христос е обикалял горите и проповядвал и се е усамотявал...да не мислиш 4е е луд и той??

Роза, Роза четеш си както ти дойде за добре и спориш само да се намираш на спор!!!! Ей така за спората![/i]1.Този мой колега живее единствено за себе си!
2.Моят бизнес го развивам, за да издържма децата си и да имам пари с които други хора да бъдат достигнати с Божието Слово!Писано е "Който не работи, такъв и да не яде!"
3. Христос дори да е ходел по горите, а в Израел гори много, много няма има пустини, та Той е бил заинтерисован единствено от хората. Той е живял едни живот на себеотричане! Живял е за другите не за себе си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Та аз, с цялото си уважение към теб, също както и другите християни ме вбесява когато някой започва да петни името на Бога!!!!!!!!!!
Имай си своите разбирания, говори си ги, вярвай си ги, но не се определяй като християнка и не дей меша Христос в твоите истории....
Може да си много добра, но не си съвършенна и ти правиш грехове, както и всички хора, за това имаме нужда от спасение и то не става с добри дела!!
Христос, никъде не постави акцент на своите способноси, но винаги твърдеше, че това което прави, го прави, защото Бог го прави!!!! И той каза да искаме и да правим нещата в Неговото име, не с нашите си вътрешни енергии и способности!!  
И не на последно място ти казваш, че Христос е бил само човек, ако беше само човек, то тогава би бил грешен, щеше да прави грехове. Но за да стане жертва за нас той трябваше да е без недостатък! Иначе се обезмисля идването му!! Имаше си достатъчно пророци преди Него които са говорили, какво иска Бог от хората...и как ги обича!! Но делото на Христос беше много повече от това просто да пророкува, Той трябваше да изпълни закона и според този закон се казва, че "Заплатата за греха е смърт", за това Христос стана жертва место нас, за да не умираме  ние!!!!!!!!!!!!![/b]

Е и сега ако си го изтълкуваш наопъки... ooooh!

# 879

Да и аз така мисля.Тялото и ду6ата са материалани...но Духът не...това е вид енергия от която твори всякаква материя.Бог е Енергията която е навсякяде и във нас и около нас.....

# 880

Да и аз така мисля.Тялото и ду6ата са материалани...но Духът не...това е вид енергия от която твори всякаква материя.Бог е Енергията която е навсякяде и във нас и около нас.....

И енергията е материя.....

# 881
телата ни могат много повече неща от нас , от нашата личност...жалко, че когато казваме "Аз " никога нямаме предвид телата си, а само личността ...телата ни знаят как да убиват микробите и да ни пазят от болести, ние- не....телата ни хващат едно малко яйце и го превръщат в бебе .... това е велико познание  ...това е Бог ....

Да, но ако тази материя остане без дух в себе си, остава мъртва и се разлага...(просто размисъл)

# 882

Да, но ако тази материя остане без дух в себе си, остава мъртва и се разлага...(просто размисъл)

Значи живот и дух е едно и също ли ?

# 883
Никъде в Библията не се споменава че Бог е съставен от 3-те неща,тяло душа и дух,а че е само Дух.....а това е Висшата Енергия ...тя твори.Както писа  secretgareden  душата и тялото са материя....СЪСТАВЕНИ, или СЪТВОРЕНИ от духа,.....А не присъставщи в духът.
 А духът присъства в тях(в тялото и ду6ата).Има разлика.
Ето и аз да цитирам малко...... Simple Smile

Йоан 4:24
24. Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.....

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 14:28 от roza66

# 884

И енергията е материя.....

Да.Евентуално друг вид (все о6те непонятна за нас)...която твори и създава.

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 14:26 от roza66

Общи условия

Активация на акаунт