Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 151
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 945

...............А какво ще кажеш, че много църкви също се молят за света....но последствият за света са различни!!!!!!!!!!...............

За църквите ли,Църквите са наи-голямата "пошлост" .Сега ще та обясня защо резултатите са плачевни...понеже болшинството от хорат в църквата отиват да се молят за себе си,за близките и за смейството си...хич не ги е еня за света,за планетата.Без да осъзнават това , хората се молят :"Боже нека децата ми оздравеят,нека маика ми...нека мъжът ми...нека Аз....и за матреиални неща се молят,за работа,за пари,за коли,за къщи..Там е заблудата!!!Трябва да се молим вси4ки до един за цялата планета да оцелее и да няма воини и болести! Ако правим това,казвам всички хора... не можеш да си представиш какви промени ще има на планетата.Колективната молитва...или позитивната енергия излъачвана от милиони ..милиарди ще създаде друга реалност на земята! Всичко е в нашите ръце...Бог ни е дал свободна воля,а какво правим ние с нея...съсипваме себе си и планетата!За съжаление егоизма,зависта,злобата са много повече в хората отколкото доброта,любовт ,светлината,...Няма я хармоният с Божетсвенното.. Тези които го правят,които се молят НЕ за своите блага а за благата на света ,на планетата са единици,и затова резултатт е плачевен.Има страхотни начини да преобрзим нашата планета....но малко хора го правят..."

Знаете ли колко усърдно трябва да работим заедно за да постигнем това???Едно ще ви кажа,прочетих нещо което ме потресе и ме накара дълбоко да се замисля...абе накъде  си мислим 4е сме тръгнало ние???

ВАЖНО! За вси4ки хора на планетата земя.

"""Разтоварването на отрицателните енергии може да се излее в пореден катаклизъм, или да не се излее, доколкото се извърши преобразуване на голяма част от отрицателната енергия на ниво мисли и чувства.

Затова е толкова важно да се запази вътрешна хармония и благоговеен трепет пред Твореца, в края на годината.

Много ли хора на планетата Земя са способни на това?
И така, цялата ви задача се свежда до постигане на максимално хармонично състояние на човешкото съзнание.

Вие се занимавате с различни духовни практики и принадлежите към различни религиозни групи и течения Това е нормално.
И всяко живо същество се изпълва със състоянието на хармония и умиротворение, което сте достигнали по време на духовната си практика.
Нека всички заедно да обединим усилията си в тази насока, независимо към какво вероизповедание или религиозна група принадлежите.Нека тази проста стъпка да бъде първата стъпка към вашето единство на земен план.

Как можете да определите, че пребивавате в Бога?

Това е много просто, възлюбени. Вие просто наблюдавате състоянието, в което се намирате. И ако сте подложени на каквото и да е отрицателно чувство, било то осъждане, безпокойство, депресия, завист,раздразнителност,недоверие.... тогава вие не се намирате в Божественото състояние на съзнанието.

Само тогава, когато изпитвате с нищо несравнима тиха радост и умиротворение, вие се намирате в Бога, в Божественото състояние ...
Настъпи времето за обединение на всички Светли Сили на планетата. Нека да започнем този процес, независимо от вашата религиозна или групова принадлежност. Има нещо значително по-голямо от това, което ви разделя. И това е вашето Служене на Живота, на Бога, на всички живи същества. Обединявайте се на основата на Любовта, сътрудничеството и конкретните цели на физически план, които вие можете да осъществите сега, веднага.
Всичко около вас подлежи на промяна и вече се променя. И само слепият и глухият могат да продължават да си дават вид, че нищо не се променя и всичко си е по старому.

Не, уверявам ви, никога преди измененията на планетата Земя не са ставали с такива големи темпове, с каквито стават сега във вашето време. И приспособяването към тези изменения може да стане само като променяте себе си, като променяте вашето съзнание и стереотипите на вашето мислене и  поведение.

А сега ето още едно напътствие и наставление. Приемете го като препоръка за вашата ежедневна духовна работа.

Всеки ден, започвайки от днес, до новата година,  да отделяте макар и няколко минути на ден за медитация, вътрешно съзерцание и приемане на образ за бъдещето на Съхранявайте и приумножавайте вашата Божественост, вашето духовно начало. И привнасяйте в своя живот поклонение към Бога, към Висшия Закон съществуващ в тази вселена.

Всяко ваше усилие ще бъде приумножено безпрецедентно защото е такава повелята на времето и е  такава ситуацията на планетата сега.

Но за тези, които не желаят по някаква причина да се подчинят на повелята на времето и Висшия  Божи Закон настъпва сложен период. Защото всяко противодействие, което оказвате ще се обърне срещу вас. И вашите действия почти мигновено ще водят след себе си следствия, които също ще бъдат приумножени. И не може да не видите безполезността на вашите опити да се вкопчите в старото съзнание, старото поведение и предишния начин на мислене и действие.

Всеки ден, започвайки от днес,да отделяте макар и няколко минути на ден за медитация, вътрешно съзерцание и приемане на образ за бъдещето на вашата страна и вашата планета....."
Хора замислете се...и работете усиленно.

...
следва...

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 03:38 от roza66

# 946
Важно....

В различните исторически времена на Земята са съществували тайни школи на посветените. Ние знаем за питагорейците, есеите, за мистериите в Древния Египет.С авторитета на някои от тях се е съобразявала официалната религия, но в повечето случаи са ги преследвали и дори лишавали от живот. Във всяка религия има два подхода: външен път – следване на определени догми и ритуали, и вътрешен път – търсене на непосредствена, лична връзка с Бога.

По първия път вървят 90 процента от вярващите. Малко са онези, които рискуват да тръгнат по втория път. Това е пътя на посвещението, тайните знания, личния  опит.Някой трябва да съхранява своето съзнание постоянно в съзвучие с Бога.
Само от тази точка на съзвучие може да се оцени ставащото на Земята и да се разбере даденото  по-рано и записано на страниците на древните книги знание..... Wink

# 947
Роза, това за Рейки го знам точно от техните сайтове.И че мастера е лъгал , че е християнски свещенник, с цел по-лесно да наложи Рейки в следвоенния свят.А достатъчно е да погледнеш из нета или малко ТV и ще видиш как магьосниците се възползват от Рейки.

Какви приемници на Христос бе мила, че то ясно е казано да не вярваме на друго благовестие или , че тук и там се е явил Христос или негов продължител на делото/все едно Той не  си е довършил работата/.Казвам ти, не спираш да ме развеселяваш ти, с твоята огромна компетентност по въпроса.

Христос е изгонвал демони и нечисти духове от хората, така са правели и учениците Му.Той дойде за да освободи поробените , а това си е живо робство.Защото много от болестите и пороците на хората са причинени от такива нечисти духове.Това не е магьосничество-Христос също го хулеха , че чрез името на дявола гони бесовете.Защо ли да се очудвам , че ти в незнанието си така нападаш Мигито.Сега нямам време, но като имам , ще ти обясня.

# 948
Както вярвате в Бог - вярвайте, че няма луди мъже, които да се вълнуват от вярата в съществуването на Бог и да обсъждат опрощаването на греховете си. Мъжете просто си живеят живота, защото така е най-логично, рационално и най-вероятно, по този начин не се чувстват прецакани от някой друг мъж, в случая Бог. Mr. Green

Като гледам, повечето мъже са потенциални грешници за Ада  Twisted Evil.

Е, това вече съвсем не го разбрах! newsm78

# 949
  • Ямбол
Изпълзяли сме от една мазна капка в първичния бульон?
А защо не? Нима не е възможно?

# 950
И за теб,  SilIli:
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=126

Не се отчайвайте от тромавото начало на статията.
Ако стигнете до Бом и примера с аквариума, ще ви стане по-интересно.

Благодаря за статията!
Интересна е, но това е доста "висяща" теория, по-скоро е предположение. Бих искала да прочета оригиналната статия на Бом, защото в тази не стават ясни някои неща. Това за скоростта на иформацията е страничен въпрос, но холграмата е изображение на реален обект, какъв е той? И ако ние сме едно изображение, макар и триизмерно, то, тогава ние губим личността си. А свободната воля вече става безмислено понятие...Всичко, което е предположено касае материалния свят, но съществува и друг, който не намира място в тази теория.

Въпросът е в мозъка.
Той е материален, но съдава ли или само оперира с мисълта ни?
Затова мисля, че Библията е детската приказка на Човечеството и всяко нейно послание е вярно, но съдържа научно обясними инструкции за живот.

Не мога да не искам да ги разкодирам, щом Бог ме е създал такава, че да го искам, нали?

Мозъкът е материален и всички процеси в него са физически. След смъртта си той вече не ти е необходим...помисли върху това...
Съгласна съм, че в Библията има научно обясними инструкции за живот, но явно стъпка по стъпка ще ги откриваме.

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 09:30 от SilIli

# 951

Трудно е човек да приеме и осъзнае, че Бог е знаел всичко предварително.  newsm78

Не!!!
Трудното е човек да приеме, че е прецакан от Създателия си и то с една мизерна,макар и райска ябълка. Mr. Green

Не бих казала, че е прецакан, а че сам се е прецакал  doh и е твърде горд за да признае грешката си. Имаме гордост в излишък и нито капка достойнство. Много обичаме да играем с думите чест, достойнство и гордост.

# 952
От какво зависи нашата воля?
Не е ли тя част от творението на Бога?
Не ние сме се самосътворили, за да зависи волята ни от нас.
Не мисля, че волята следствие от творението. Точно тя е нашия най-голям подарък за нас от Бог (може би Божествено свойство), но явно не сме в състояние  да се справим с нея. Волята е свобода, чрез нея става утвърждаването на личността. Ако Бог ни беше направил съвършени роботи, щяха да липсват тези придобивки.

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 09:45 от SilIli

# 953
От какво зависи нашата воля?
Не е ли тя част от творението на Бога?
Не ние сме се самосътворили, за да зависи волята ни от нас.
... Волята е свобода, чрез нея става утвърждаването на личността. Ако Бог ни беше направил съвършени роботи, щяха да липсват тези придобивки.

Волята е желание. Възможност да искаш нещо, духовна потребност.
Защо ти е да правиш искащо творение? Заради самото творение? Или заради това, че като го правиш искащо, го караш да мисли.
А като мисли - решава. А като решава - "греши". А като греши - страда. Ако пък не е сгрешил - радва се. Значи единствената цел на способността да разполагаш с воля е да имаш повод за емоции.
Емоциите са енергия. Най-силната.

Помниш ли "Таласъми ООД"? - най-голямата фабрика за писъци?
Като бях малка (десетилетия преди да излезе тази книжка - поне две) си представях смисъла на съществуването точно така - нечия необходимост от енергия, задоволена точно с този механизъм за производството й (този от горната "схемичка", не от книжката).

# 954
Тази схема следва един клон на следствията от свободната воля, според мен те са много повече...образува се нещо като дърво, стъблото  е волята, но от нея следват решения, които променят ситуации, въобще цялото състояние на предишната система (преди решението), това е непрекъснато движение - живот. Резултатът от решенията ни и действията ни са плодовете...Този живот е смисъла, може би който Бог е целял, иначе - неудошевени предмети-роботи, изпълняващи точно определени команди и операции, това дали Го вдъхновява? Точно чрез тази свобода (волята) ние се различаваме от материалното творение и тя има стойност. А Бог е Любов и емоциите, които предизвиква любовта са тези, които ни правят щастливи и заради които искаме и решаваме да живеем...

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 10:48 от SilIli

# 955
..............Какви приемници на Христос бе мила, ............

Христос е изгонвал демони и нечисти духове от хората, така са правели и учениците Му.Той дойде за да освободи поробените , а това си е живо робство.Защото много от болестите и пороците на хората са причинени от такива нечисти духове.Това не е магьосничество-Христос също го хулеха , че чрез името на дявола гони бесовете.Защо ли да се очудвам , че ти в незнанието си така нападаш Мигито.Сега нямам време, но като имам , ще ти обясня.
Естественно "че само аз" я нападам...разбира си ти като не можеш и няма как да разбереш че аз не нападам,А ОТГОВАРЯМ НА ТОНА И.....На всеки отговарям с тона с който  ми  пише....просто гледам да спазвам неговия стил Grinning Погледни какви възклицателни е наслагала....направо да ти се завие свят.
Много е сърдита  Crazy
А такива дето ми пишат с 10000 възклицателни...разбирам само едно...нерви4ките не са им в ред ....слаби4ки са им Sunglasses

Разсъждаваш "като кон с капаци" в момента..Разбира се Христос  че има приемници и последователи,ти в час ли си??? Mr. Green Сега  дори Христос да слеза на земята в друго въплъщение и  да каже:" Аз съм Христос",...точно ти дето наи-много се биеш в гърдите в негово име,ще си първата която ще се измее и ще каже..."Къв е тоя,какво ми се прави на Христос" ...хич няма  и до познаеш,и ще го разпънете н кръста,както  преди 2000 години.Това е  от мен...Живеи си в заблудата,щом така ти харесва. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 28 фев 2007, 01:40 от roza66

# 956
... А Бог е Любов и емоциите, които предизвиква любовта са тези, които ни правят щастливи и заради които искаме и решаваме да живеем...

Ако емоциите не са крайната цел, заради енергията, която произвеждат, тяхна цел е да са механизъм за задвижване на свободната воля, като самите по същността си са съвсем прозаични биохимични реакции.
Те са част от устройството на човек, което го превръща в творец по подобие на Създателя му.
Въпросът е за какво му е на програмиста програмата му.
Когато е правена програмата на този форум например, са й заложени текстови редактори с възможност за вмъкване и на графични изображения. Можеш да ми предадеш какво мислиш с редакторската програма, но можеш и да си сложиш аватара, за да ти е по-интересно.

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 11:35 от Холограма

# 957
  • Варна
Ако емоциите не са крайната цел, заради енергията, която произвеждат, тяхна цел е да са механизъм за задвижване на свободната воля, като самите по същността си са съвсем прозаични биохимични реакции.
Те са част от устройството на човек, което го превръща в творец по подобие на Създателя му.
Въпросът е за какво му е на програмиста програмата му.

Добре си обясняваш нещата. Но отговор на този въпрос ще се търси още дълго време. Най-добре е да питаш Програмиста - лично. Сам той не те е спрял да задаваш подобни въпроси. Но си мисля, че самите задаващи трябва да достигнат определено ниво за разбиране на отговора. Дали можем да го "понесем"...
За това вчера дадох примера на родителя с детето.
Доколкото разбирам се търси "практическата страна на любовта", ако въобще може така да се нарече...

# 958
Изпълзяли сме от една мазна капка в първичния бульон?
А защо не? Нима не е възможно?

Досега е доказано само, че от нежива материя може да се получи биологична молекула.
Обаче еволюция чрез прескачане от вид във вид - изобщо не е.

# 959
Холограма, този въпрос наистина можеш единствено на Създателя да го зададеш. На нас ни остава да се радваме и да благодарим за резултата.
Аз също имам въпрос: какъв е бил смисъла за програмиста да създаде програмата за този форум?....

Общи условия

Активация на акаунт