Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 803
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
нв, овулацията си настъпва какво при обикновен Ц, просто вместо 1 фоликул се образуват мааалко повечко.
Някои жени са с колосално количество повече(което си има и минуси, но те не са свързани с качеството). 🤣  Овулацията не настъпва по същото време, както при цикъл. Всичко се контролира с лекарства.  Пункцията може да след 10/15/20 дни, всякакви случаи има, без значение от стандартния цикъл на пациентката.

# 121
Мда, възможна е хиперстимулация. Първият път 19 фоликула, накрая 2 върнати и 2 замразени ембриона. Втори път 31 фоликула, 1 върнато и 11 замразени.
Като е в лека форма преминава с прием на повече течности и протеини. Аз имам 2 опита и 2 хиперстимулации. Преживява се. Не е приятно, но... още съм с болки в яйчниците и подута 2 седмици след пункцията.

# 122
Аничка, аз от 5 опита имам 3 леки хиперстимулации, една тежка...един месец не можех да се възстановя. То бяха системи, лекарства, колабиране 🥺 Само 1 опит имам без хиперстимулация. Стискам ти палци за скорошен успех, ако все още нямаш такъв 🍀☺️

# 123
Благодаря! В очакване на резултат сме. Още няколко дни и ще направя тест.

# 124
Благодаря! В очакване на резултат сме. Още няколко дни и ще направя тест.
Леле, на мен ми се струва лудост(много е опасно), че сте направили свеж трансфер. Дано да нямаш хиперстимулация, но явно няма такъв риск, иначе нямаше да правите трансфер. Да се похвалиш 🍀🍀🍀

# 125
Някоя от вас дали в кандидатствала за общинския фонд? Чудех се той какво покрива, как седят нещата с него, кога се подават документите - преди или след процедурата (знам че трябва да се взимат фактури) . Ще се радвам някой, който е по-запознат да ми помогне да разгадая как стоят нещата, тъй като информацията онлайн е доста оскъдна Blush

# 126
Здравейте, момичета. Предстои ми втори опит (пункция след няколко дни) и се включвам с въпрос. Този път планираме ЗЕТ, ако ембрионите позволяват, както се изрази нашият лекар. Чудя се как се случват нещата, ще ме викнат ли при всички положения 5 дни след пункцията, кога ще разбера стават ли, не стават ли за ЗЕТ... Ще задам тези въпроси и в клиниката, но ще се радвам някой да сподели опит. Благодаря ви и успех на всички!

# 127
И първия път и сега бях с хиперстимулация. Поехме риска за свеж трансфер. Сега леко се влоши по едно време, но пак поспадна коремът ми. Докторът ми каза да внимавам, че има шанс да направя вторична, но аз съм едно инато позитивно човече. Не зная дали направих вторична или първата още ме държеше. Като направя теста ще се разбере.

Преди години кандидатствах към общината. Искаха ми медицински документи, подобни като за фонд ин витро. Отпуснаха ми 2 хил лева. Сега, доколко зная изискват опита да е в същата община, което не ме устройваше. Не съм търсила информация. Би следвало да има телефон за контакт в общината и там да попитате. Аз тогава ходих на място и ми обясниха как да процедирам. Сумите тогава бяха от 500 до 2000 лв. Аз съм с отстранени тръби и друг вариант за дете нямам.

# 128
Здравейте, мили момичета. Предстои ми първо ин витро. В стимулация съм с Гонал Ф (62.5) сутрин и вечер и декапептил сутрин и други таблетки ( преднизолон кортико еутирокс и други витамини). Днес бях на преглед и докторът ми каза, че всичко върви наред, но имам около 15 16 фоликула. Мислихме да е свеж трансфер на прегледа миналата седмица, но май вървя към хиперстимулация и ще го направим замразен.  Има ли нещо, което трябва да спазвам като хранене, за да избегна хиперстимулация? В петък ще разбера дали ще е СЕТ или ЗЕТ. Б

# 129
Аз направих хиперстимулация след пункцията. Бях на вливания, после на вода и протеини. Казаха ми извара и месо. Аз не ги понасям и двете. Месото от години ми мирише на мърша. От изварата ми стана лошо, някакви протеинови десерти бях взела, и с тях беше зле. Почти спрях сладсите храни, да не кажа, че нищо сладко не ям вече. Накрая бях само на препечен хляб и вода и не ми се гадеше толкова. Сега пия растителни протеини без никакви добавки в тях, разтварям в чаша сок и се чувствам добре. Много зависи от хиперстимулацията. Не е задължително да се отложи свеж трансфер. Това го преценява лекарят спрямо денят на трансфер и състоянието ви. Аз в 3-ти, 4-ти ден след пункция бях изключително зле, макар и в.лека форма да се водех, но на трансфера на 5-дневно бях що-годе по-добре. Просто още нямах апетит, който в последствие се подобри. Успех!

# 130
За да се избегне вторична хиперстимулация не се прави свеж трансфер, защото състоянието се влошава значително, ако настъпи бременност! Има огромен риск за живота на майката и ембриончето. Аз имах хиперстимулация още преди пункцията и бях на вливки, таблетки и диета. Когато е видимо, че има хиперстимулация не се прави трансфер. Може да се рискува само, ако в деня на пункцията няма изразена хиперстимулация. В противен случай лекаря си е за съд.

# 131
Нямам никакви странични ефекти, не ми е лошо, не съм и подута, само имам леки неразположения в областта на яйчниците. Искаше ми се да е свеж, за да мога да имам и още един опит за замразен.
За да се избегне вторична хиперстимулация не се прави свеж трансфер, защото състоянието се влошава значително, ако настъпи бременност! Има огромен риск за живота на майката и ембриончето. Аз имах хиперстимулация още преди пункцията и бях на вливки, таблетки и диета. Когато е видимо, че има хиперстимулация не се прави трансфер. Може да се рискува само, ако в деня на пункцията няма изразена хиперстимулация. В противен случай лекаря си е за съд.

# 132
Щом се чувстваш добре, ще ти стискам палци за свеж трансфер ☺️
Иначе е много несправедливо за тези, които са по фонд и имат директно ЗЕТ. Пациентки, които не са имали СЕТ, би трябвало да им бъдат осигурени 2 броя ЗЕТ(дори и да се налага някакво доплащане).

# 133
Може би зависи от общината. Ние в началото на годината започнахме инсеминации заради фонда и кандидатствахме по общинския фонд за финансиране до 2000 лв на изследвания и манипулации, които не се покриват от фонда. Като ни се обадиха, че сме одобрени попитах дали, ако се наложи, след като си изразходим 4-те опита по фонд, може да кандидатстваме отново, този път за 5000 лв за инвитро процедура, казаха че може. Така че, питайте! И успех Simple Smile

Някоя от вас дали в кандидатствала за общинския фонд? Чудех се той какво покрива, как седят нещата с него, кога се подават документите - преди или след процедурата (знам че трябва да се взимат фактури) . Ще се радвам някой, който е по-запознат да ми помогне да разгадая как стоят нещата, тъй като информацията онлайн е доста оскъдна Blush

# 134
Здравейте, живот и здраве след седмица ще започнем стимулация по бърз протокол. Утре ще ми взимат кръв за контролен на щитовидните хормони и мисля да пусна също  ПКК, витамин Д и фолиева киселина. Някой може ли да ми припомни какво друго е добре да пусна преди началото на стимулацията?

Общи условия

Активация на акаунт