Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 835
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
Утре ми предстои трансфер, след пункция в петък(03.11).
Аз определено с всеки ден чувствам някакво подобрение, но корема ми е ужасно подут и ме боли, особено ако хапна нещо единственото, което мога да правя е да лежа. Не мога да преценя до колко е нормално..
Разбира се утре ще го кажа това на лекарите, но исках да питам прави ли се преглед на яйчниците преди трансфера и има ли начин да се разбере с прегледа дали е подходящо да се простъпи към трансфер. Не знам до колко моето мнение е адекватно, тъй като много искам да случим трансфера.
[/quote
При мен направиха трансфер въпреки че бях с хиперстимулация.
Два ембриони -петдневни и двата се захванаха.
За съжаление нещата приключиха в 9 г. с. с мисед, но все пак имплантация имаше. Естрадиола преди пункцията ми беше 13 000.

# 541
Момичета, има ли сред Вас такива, които са си поставяли инжекции Зарзио?
Ако може да споделите в каква връзка Ви го изписаха, в каква доза и имаше ли ефект от него(успешен трансфер)?
Притеснява ме този препарат, защото много лоши неща съм чувала, че прави с левкоцитите.
Репродуктивният ми специалист е категорично против всякакви имунологични неща.Според него те не оказват влияение, но имуноложката ми пусна изследване, в което излезнаха отклонения и казва, че без този препарат шансът за имплантация е малък.Вече имам 2 неуспешни трансфера.
Ако и двамата бяха на едно мнение, нямаше да се замисля, но някак като един ти казва да си слагаш небезобиден препарат, а другият, че това са глупости и няма никакво отражение, не мога да се реша какво да правя.
Аз си поставях по едно деление през 2 дни. Имах преди това 2 неуспешни трансфера. Третият със зариозото ми беше успешен. Аз бях чела за препарата и хич не исках да ми го изписват, но щом лекаря е преценил така, се съгласих. Дозите, които се изписват са минимални и не би трябвало да има някакво негативно отражение.

# 542
Момичета, има ли сред Вас такива, които са си поставяли инжекции Зарзио?
Ако може да споделите в каква връзка Ви го изписаха, в каква доза и имаше ли ефект от него(успешен трансфер)?
Притеснява ме този препарат, защото много лоши неща съм чувала, че прави с левкоцитите.
Репродуктивният ми специалист е категорично против всякакви имунологични неща.Според него те не оказват влияение, но имуноложката ми пусна изследване, в което излезнаха отклонения и казва, че без този препарат шансът за имплантация е малък.Вече имам 2 неуспешни трансфера.
Ако и двамата бяха на едно мнение, нямаше да се замисля, но някак като един ти казва да си слагаш небезобиден препарат, а другият, че това са глупости и няма никакво отражение, не мога да се реша какво да правя.

Здравейте,
Аз бях на програф и при мен даде негативно отражение, левкоцити и лимфоцити много ниски, цяло лято всички възможни вируси налепих, а трансферът беше неуспешен.
Но това е и до организъм, дано при вас няма проблем! 🍀🙏

# 543
  • гр. София
Здравейте, днес ми е 13-ти ден от МЦ и 12-ти от стимулацията.
Пуснах хормони сутринта и съм притеснена, че прогестеронът е много висок - 4.83 nmol/l, което се равнява на 1.52 ng/ml.
Не трябваше ли да е под 1-ца преди пункция?
Чакам все още часа си за преглед при репрото и исках да се допитам до вас междувременно.
Някоя от вас с подобни стойности?
И има ли шанс за свеж трансфер или да не се надявам?

# 544
Аз бях с подобна стойност и нямах свеж трансфер, защото според лекарката ми това показва, че лигавицата започва да презрява и няма смисъл. Все пак изчакайте Вашият лекар да Ви каже как ще се действа. Моят е пускан в деня на тригера, мисля че 12ти от Ц.   

# 545
Както много пъти съм споменавала, аз бях с 2ng/ml и правихме свеж трансфер, но изцяло по мое настояване. Беше успешен. Така че няма невъзможни неща, но практиката е да се изчака.

# 546
Моят беше 2,15 и направихме свеж(не по мое желание, тогава бях боса в тази област и не знаех, че е трябвало да е нисък, а лекарят изобщо не го погледна, в последствие сама си го видях).
  Много ме е яд, защото това беше единственият положителен тест, който видях, макар и с много ниски стойности- 7-8.
Явно действително лигавицата е била презряла...
Не си заслужава риска, според мен поне.

# 547
  • София
Момичета, я да ви питам, че нещо не ми е ясно... При инвитро на естествен цикъл със заповед от фонда колко оплождания се поемат? Чета цените на клиниката и описа на фонда - излиза, че две оплождания влизат в тези 2000лв. Другите две си ги самофинансираме ли? Хванали сме се на хорото, ама да съм наясно какви разходи ще отидат до края. Забравих да питам докторката.

# 548
  • гр. София
Благодаря на всички за отговорите за прогестерона!

Лекарката не го коментира изобщо, странно.
Аз не посмях да я питам директно, само попитах дали има шанс за свеж трансфер. Тя каза засега да, но ще види в деня на пункцията как е лигавицата (явно основно по лигавицата се води).

Много съм разколебана какво да правя, а и сдухана, че явно няма да се получи, но може би ще се доверя на лекарската преценка и каквото стане.

Апропо, порових се в старите ми изследвания и видях, че на предния свеж трансфер (успешен) дори не ми е изследван прогестерон, но тогава изобщо идея съм нямала, че трябва да се гледа. Сега съм шокирана, че тогава не е пускан дори и не знам какво да си мисля. А уж съм при добър специалист…

# 549
Според мен се довери на лекаря ти. При мен и на ехографа се виждаше, че лигавицата презрява, така че беше логично да го отложат. Много се ядосах, но в крайна сметка беше по-важно да имаме читави ембриони. При мен имаше и още фактори - Е.коли в микро биологията и симптоми на лека хиперстимулация.

Бях днес на преглед и още не са се абсорбирали жълтите тела на два от фоликулите. Няма да има трансфер и този месец. Но здраве да е, важно е да си почине организма и да е готов за трансфер. За сега плана е и да надраскаме лигавицата, за да вдигнем малко шансовете.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 14:25 от Пълнолуние

# 550
  • София
Според мен се довери на лекаря ти. При мен и на ехографа се виждаше, че лигавицата презрява, така че беше логично да го отложат. Много се ядосах, но в крайна сметка беше по-важно да имаме читави ембриони. При мен имаше и още фактори - Е.коли в микро биологията и симптоми на лека хиперстимулация.

Бях днес на преглед и още не са се абсорбирали жълтите тела на два от фоликулите. Няма да има трансфер и този месец.

ей...  пак сме се разминали Grinning

# 551
Шанталче, ти днес ли беше 😁

# 552
  • София
Шанталче, ти днес ли беше 😁
Сутринта рано рано Grinning

# 553
  • гр. София
Пълнолуние, благодаря ти за съвета!

За момента се доверявам и това е, да. Моята лекарка май си гледа основно ехографа. Ще видим какво ще каже в събота на пункцията и ще го мислим.

При мен конкретно се стремим към свеж трансфер, защото имам отклонение в кариотипа, което се свързва с повишен риск от загиване на ембрионите при размразяване.

Иначе, ако не беше това отклонение, не ми е проблем да изчакам известно време за ЗЕТ, пък и той си има своите плюсове пред свежия.

Пожелавам ти при вас чакането за ЗЕТ да си заслужава и да се увенчае с успех! Flowers Four Leaf Clover

# 554
Момичета, я да ви питам, че нещо не ми е ясно... При инвитро на естествен цикъл със заповед от фонда колко оплождания се поемат? Чета цените на клиниката и описа на фонда - излиза, че две оплождания влизат в тези 2000лв. Другите две си ги самофинансираме ли? Хванали сме се на хорото, ама да съм наясно какви разходи ще отидат до края. Забравих да питам докторката.

Четири оплождания за четирите пункции. Мисля сумата от фонда беше 1600 лв. - което си е 4х400 (толкова е в ценоразсписа оплождане на 1 яйцеклетка). Вече ако са повече сигурно се доплаща.

Общи условия

Активация на акаунт