Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 173
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Veli86, аз пия горе-долу същите неща от повече от година и половина. Правя почивки по един месец с всяко едно и после пак почвам. Като цяло не съм имала проблеми. Само ДХЕА ме е страх да пия все още. Но дали са ми помогнали с качеството не мога да кажа, защото и аз съм само от неуспех в неуспех.

# 616
Smile, защо те е страх да пиеш ДХЕА? На мен АГ ми го назначи, защото моето е на долна граница.
Момичета да ви попитам, една приятелка е пуснала АМХ и е излязла 0,67. Дали ще има шанс за естествено забременяване или ще се наложи инвитро? Има вече една инсеминация, но се оказа, че има и полип за махане. Правят опити от година.

# 617
Smile, защо те е страх да пиеш ДХЕА? На мен АГ ми го назначи, защото моето е на долна граница.
Момичета да ви попитам, една приятелка е пуснала АМХ и е излязла 0,67. Дали ще има шанс за естествено забременяване или ще се наложи инвитро? Има вече една инсеминация, но се оказа, че има и полип за махане. Правят опити от година.
Има разбира се, само антрални фоликули да има. Да си направи една диагностична хистероскопия, ще и махнат полипа и ще видят има ли друг проблем, като срастване примерно.
За инсеминация трябва да са покрити всички критерии като за инвитро, има много писано в темите + проходими тръби + перфектна днк фрагментация и идеална морфология на сперматозоидите.
Успех и нека прочете в темите тук, има много и много полезна информация  🍀

# 618

Страх ме е да взимам ДХЕА, защото на много места прочетох, че ако прекалиш може да има обратен ефект. Аз бях решила да започна в един момент, изследвах си го и беше почти на горна граница, след няколко месеца пак го изследвах и беше почти на долна граница. Не знам защо така се движи нагоре и надолу без да съм взимала добавка.... и заради тези непостоянни стойности не смея да почна добавка.

# 619
Здравейте, момичета!
Не ми се смейте много, но идвам с малко (може би) глупав казус. Моята стимулация предстои Януари/Февруари, така че скоро нямам консултация с моя лекар.
Аз обаче имам един проблем - всяка есен/зима имам проблеми с кръста, понеже съм с дискова херния.
Обикновено по предписание пия Флекс Код или някакъв други вид  комбинация от Колаген и други съставки. Също изпозлвам различни кремове за мазане, в зависимост от тежестта на проблема към момента.

Та въпросът ми е дали някоя има информация какво е подходящо за употреба.

Идеята ми е, че както знаем качеството на яйцеклетката се повлиява от поведението ни до 3 месеца назад. И в този ред на мисли не знам нещата, които използвам дали са подходящи или ще навредят на предстоящите стимулации и трансфер.
Ще се радвам някоя ако е имала сходен опит и е консултирала със специалист подходящите за употреба препарати (предполагам ще са сходни с тези, които могат да се използват при бременност също), ще съм много благодарна за обратна връзка.

Моят лекар е със записване на час с по  1-2 месеца напред и ще ми е трудно да запиша консултация с него по този въпрос.
Благодаря предварително!

# 620
✧ Celestia ✧, спокойно си пий лекарствата и се мажи. Стискам ти палци за успешна процедура! 🍀

# 621
Здравейте смели Дами , не съм писала от много врече тук и сега не е много по тема бебе , но просто не успявам да намеря нещо подобно . Близо 3г след раждането от сеп съм с висок пролактин ( не кърмя от 2г) . Нямам симптоми идва ми като по часовник дори получавам едни зацапвания и между Ц( най вече след полов акт ) , нямам и секрет от гърдите . Единствено има акне от 2-3 седмици на сам и косата ми пт доста време е в ужасно състояния , все още се боря с кг от бременноста и сега забелявам че така или иначе големият ми корем , все едно съм качила още там 😭. Та понеже знам , всяка една от вас минава през подобни неща преди да стигне до така мечтаното човече , реших да ви питам някоя сблъсквала ли се е с висок пролактин без основните симптоми , а с подобни като моите , и как успяхте да го свалите . Говорих с ендокринолог , но за съжаление понеже не живея в Бг трябва да си почакам за ЯМ доста време , а и забравих да споделя много напрегната се чувствам ,( но гледам почти през повечето време сама децата та нз дали и това не е причина за настроението 😫. Ще се радвам някои да сподели мнение и опит ? ❤❤❤❤❤

# 622
Привет, Celestia,

Аз съм в същото положение от няколко години като не мога да се похваля с особено облекчение от приема/ мазането с хомеопатични или конвенционални лекарства. При мен спасението беше комбинация от кинезитерапевт, акупунктура (не вярвах, че ще има ефект) и пилатес. Мога да се похваля, че ако съм постоянна в домашните упражнения и ходя веднъж седмично на пилатес, нямам никаква болка.

Пп. работя по 10-12 часа на бюро и се движа с кола, тъй че ежедневието не допринася за успеха ми, а постоянството и намирането на време за мен

Пп. 2 както и кучето, което ме разхожда минимум по 1 час :Д

Здравейте, момичета!
Не ми се смейте много, но идвам с малко (може би) глупав казус. Моята стимулация предстои Януари/Февруари, така че скоро нямам консултация с моя лекар.
Аз обаче имам един проблем - всяка есен/зима имам проблеми с кръста, понеже съм с дискова херния.
Обикновено по предписание пия Флекс Код или някакъв други вид  комбинация от Колаген и други съставки. Също изпозлвам различни кремове за мазане, в зависимост от тежестта на проблема към момента.

Та въпросът ми е дали някоя има информация какво е подходящо за употреба.

Идеята ми е, че както знаем качеството на яйцеклетката се повлиява от поведението ни до 3 месеца назад. И в този ред на мисли не знам нещата, които използвам дали са подходящи или ще навредят на предстоящите стимулации и трансфер.
Ще се радвам някоя ако е имала сходен опит и е консултирала със специалист подходящите за употреба препарати (предполагам ще са сходни с тези, които могат да се използват при бременност също), ще съм много благодарна за обратна връзка.

Моят лекар е със записване на час с по  1-2 месеца напред и ще ми е трудно да запиша консултация с него по този въпрос.
Благодаря предварително!

# 623
Здравей, Calestia,
Аз имах много висок пролактин и доста нередовен цикъл, след смъртта на баща ми. Тръгнах по лекари, едно ме размотаваше половин година само изследвания по време на цикъл, беше ме пратила на ЯМР, слава Богу нищо страшно. Отидох при друг ендокринолог - изписа ми бромокриптин половинка вечер преди сън. Пих го около година и нещо и го спрях. Преди месец пак го започнаха, защото се подготвям за ЗЕТ.

# 624
  • Пловдив
Здравейте, чакаме подобрението от фонда следващия месец и ще правим трета процедура. Само за това мисля естествено, даже вижте какъв сън сънувах само...
Стоя в стая в болница и ми предстои пункцията. Идва док с още мед. персонал и ми казват, че ще ми я правят без упойка, защото съм била получила реакция от теста за упойка. Аз има казвам, че няма да стане, че толкова болка съм преживяла досега и не искам повече. Готова съм да си тръгна и всичко да приключи още с този момент. Те се опитват да ме убедят като ми дават телефон, на който ми пускат видео със сина ми. Той си играе, смее се. Песента за фон е Lady in Red (любима ми е). Аз мн се развълнувам, док ме прегръща и заедно с останалите тръгваме към залата за процедурата. Въпреки, че е сън, наистина усещах подкрепата им в този момент. Докато вървяхме, продължавах да гледам видеото и се чувствах спокойна и силна. Влязохме в залата и... алармата на мъжа ми звънна и се събудих...
Ужасно реалистично беше, не знам как да го тълкувам, надявам се да значи, че предстои нещо хубаво... 🙏🏻

# 625
  • София
me4eto__, аз мислех, че сте успели на предната процедура... дано тази да приключи с положителен резултат!

# 626
me4eto__, и ние чакаме за заповед и вчера имах също много силен и реалистичен сън. Не си спомням всички подробности, тъй като беше доста дълго, но в един момент бяхме с мъжа ми и с едно прекрасно русо дете и гледайки го аз си мислех през цялото време “Ето, значи се е получило, имаме си наше дете”. Събудих се с доста странно усещане - от една страна с надежда, че ще се осъществи мечтата ни, от друга страна с вече нетърпение това да се случи. Надявам се да бъде хубав знак за теб!

# 627
  • Пловдив
me4eto__, аз мислех, че сте успели на предната процедура... дано тази да приключи с положителен резултат!

За съжаление не. Дори не е имало имплантация, 0.10. Док ме викна на разговор и каза, че всичко е било наред и няма реален отговор защо не се е получило.
Ще пробваме трети път, който ще е и последен. АМХ от февруари до сега е паднал от 2.73 на 1.4. Ще направим всичко възможно за още едно детенце, но каквото е писано, това ще стане. Благодаря ти!

Надявам се да бъде хубав знак за теб!

Благодаря, дано се случи чудото!

# 628
Момичета, да се похваля с 4 яйцеклетки Two Hearts
Успех на всички!

# 629
Момичета, какво правите, ако трябва да си поставяте инжекции, които изискват хладилно съхранение, но ви се налага да пътувате?
Имам предвид да ги пренесете от един хладилник до друг.Става дума за 2 часа и половина път.Става ли в хладилна чанта или не е препоръчително?
Ходим си уикендите на село и се чудя дали да отменим ходенията за 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт