Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 691
  • 849
  •   1
Отговори
# 135
Мнения за Изи - Izzi Science for Kids? С търсачката не става. Случайно някой да има лични впечатления?

# 136
Безброй мнения има назад в темите, включително и обсъждания на проблеми, скандали, масово напускане на учители и т.н.
Силно се съмнявам някой да иска отново това да се коментира. Та ако наистина сте заинтересован, ще се наложи да отделите достатъчно от личното си време и да прочетете назад в темите.

Освен това, ако пробвате през Гугъл комбинацията Иззи и bg-mamma излизат доволно много и обилни резултати, които препращат директно към мненията.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 09:35 от Fancy

# 137
  • София
За Иззи в темата е изписано страшно много. Фенси е казала как да потърсите. Ако нещо съвсем конкретно ви интересува може да ми пишете на лични, не е нужно да разводняваме отново. Към момента нямам какво да споделя, което вече да не е писано 1000 пъти Simple Smile

# 138
Във ФБ "Училища в София" има мнения на хора застанали с имената си.
За Тенеди, на мен учител ми препоръча да го проверим около драма в сегашното училище на детето.

# 139
Лелеее, направо е скандално това, което се случва там...

# 140
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, ужас. Как ли се е развила историята на тези родители?

# 141
  • София
Опитах се да намеря нещо по въпроса, но поне аз не успях. Намерих репортаж за мис Нели и Иззи, но нищо друго.
Не знам как да ровя да видя дали има съдебни дела и т.н. Не виждам и те да са писали нещо относно резултатите от проверките и всичко, което писаха, че ще направят. Ако някой знае повече може да сподели....

# 142
  • софия
За какво говорите?

# 143
Предполагам, че жалбите до РУО се развиват по този начин:

https://izzi.academy/exhibition-ruosf/
https://ruo-sofia-grad.com/%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b1% … %b0-%d0%b4%d0%b5/
По документи и представителни мероприятия всичко е наред. Няма нищо нередно в договор с клауза за прекратяване на образователна услуга с едномесечно предизвестие, по средата на годината и без причина. Пак предполагам. Отделен е въпросът адекватно ли е, морално ли е.
За съдебните дела е твърде, твърде рано да се каже. Simple Smile

# 144
Е дали е било без причина никой от нас не може да се изкаже...
Пак се започна плюенето без доказателства и то само към едно конкретно училище, от потебителка, която неотдавна заяви, че напуска темата, тъй като вече не й е актуална:) Хайде да изчакаме съдебните дела да приключат (най-вероятно има заведени такива) и да обсъдим резултатите тогава.

# 145
  • Blondeville
Е, Wild, появи се питане за иззи, какво се очаква в този случай - или добро или нищо ли? Grinning

Аз за себе си мога да заявя, че след скандала около училището то ми отпадна изцяло от полезрението като опция за второто дете.

Е дали е било без причина никой от нас не може да се изкаже...
Пак се започна плюенето без доказателства и то само към едно конкретно училище, от хора, които неотдавна заявиха, че напускат темата, тъй като вече не им е актуална:)

# 146
Не, в никакъв случай не очаквам хвалби, но човекът, който попита, беше насочен към темите и публикациите във Фейсбук и му беше предложена повече информация от Рейни (от първа ръка). Кому беше нужно да се излива допълнителна злъч при положение, че има толкова контрастни мнения и опит и нещата изобщо не са еднозначни? Аз не бих написала нищо ако не беше поредната доза хейт на Фенси. Разбира се, че е ок за който и да е родител да не разглежда училището като вариант, след като изчете цялата налична информация, изобщо нямам проблем с това. Имам проблем с излишната, недобавяща никаква стойност в темата злоба.

# 147
Не, в никакъв случай не очаквам хвалби, но човекът, който попита, беше насочен към темите и публикациите във Фейсбук и му беше предложена повече информация от Рейни (от първа ръка). Кому беше нужно да се излива допълнителна злъч при положение, че има толкова контрастни мнения и опит и нещата изобщо не са еднозначни? Аз не бих написала нищо ако не беше поредната доза хейт на Фенси. Разбира се, че е ок за който и да е родител да не разглежда училището като вариант, след като изчете цялата налична информация, изобщо нямам проблем с това. Имам проблем с излишната, недобавяща никаква стойност в темата злоба.
Къде видя злъч и хейт?
Ако не искахте такава иронична реакция, просто не трябваше вие потребителите на училището да започвате с  иронични коментари, които на "старите" потребители са съвсем ясни и като цел, и като прични. За да е ясно, цитирам и конкретния пост, който предизвика иронията ми. Иначе взаимодействието със Синеочка е удивително синхронизирано по тайминг с проверките касаещи скандала. По-опитните в образователните среди знаят как всъщност се случват нещата. По документи всичко е точно. Както и по-горе написах. Десетина деца са с прекратени договори по средата на учебната година с едномесечно предизвестие. И по думите на родителите им без мотивация. "Умрелият да влезе."

Между другото бихте ли казали как от ръководството комуникираха напускането на сериозна част от основателите на училището, с които то ударно стартира преди години рекламната си кампания и набиране на клиенти? Каква е причината за напускането? Или ще се заяждате за иронията, но за съществените теми ще премълчавате.

И още един въпрос. Как ще обясните явлението частни уроци по предмет за прием в НПМГ при учител, който ти преподава същия предмет, в училище с разширени науки?

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 13:48 от Fancy

# 148
Е, Фенси, извинявай, но ти си най-изявленият хейтър на Иззи. Какво делиш с тази Доротея аз така и не разбрах, но енергията, която влагаш да ровиш в сайтове, класации и пр. няма как да е току така. За друго училище не съм те видяла да полагаш такива усилия:)

Аз лично комуникация за напускането на учители не съм получавала към момента. Честно казано, не съм и питала, тъй като децата ми не са особено засегнати пряко. Доволна съм от почти всичките им учители с малки изключения, което предполагам е нормално. И в предното им училище имаше такива.

Това, което ми харесва и се надявам да се запази, са младите, много свежи учители в комбинация с доста опитни такива по основните предмети. За мен това е голям плюс, но мога да говоря само за класове 1-4 засега.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 14:52 от Анонимен

# 149
Е, Фенси, извинявай, но ти си най-изявленият хейтър на Иззи. Какво делиш с тази Синеочка аз така и не разбрах, но енергията, която влагаш да ровиш в сайтове, класации и пр. няма как да е току така. За друго училище не съм те видяла да полагаш такива усилия:)

Аз лично комуникация за напускането на учители не съм получавала към момента. Честно казано, не съм и питала, тъй като децата ми не са особено засегнати пряко. Доволна съм от почти всичките им учители с малки изключения, което предполагам е нормално. И в предното им училище имаше такива.

Това, което ми харесва и се надявам да се запази, са младите, много свежи учители в комбинация с доста опитни такива по основните предмети. За мен това е голям плюс, но мога да говоря само за класове 1-4 засега.

Благодаря за отговора "по същество"! Чудесно знам, че съм ти любимка и затова не пропускаш случай да ме коментираш в лично качество. Да чакам пак някой да пльосне постове от 2015 г.? Повярвай, и други училища са били под прицел. Предполагам сте го видели, след като имате систематизирани мои писания в отделен файл. Но сега няма да ти се обяснявам. Иначе госпожа Иззи заслужава специално внимание, заради порочни практики, които преди нейното появяване бяха непознати в сектора "Частно образование".
Аз със Синеочка и управляваното от нея РУО нямам какво да деля. Опазил ме Господ. Хахаха! Иначе подходът към нея на Иззи, признавам, е иновативен и резултатен, както се вижда.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 14:05 от Fancy

Общи условия

Активация на акаунт