Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 844
  • 849
  •   1
Отговори
# 210
Е чак пък загуба, може би е по-добре да се каже, че ще е по=полезен като учител на деца  с интерес..

# 211
Аз продължавам да твърдя, че учителите по основните предмети са т.нар. ключови учители до 7 клас. Разбира се, че е важно децата да се запознаят с науките и да се докоснат до тях преди гимназиалния курс, но това може да се постигне и с преподаватели, които не са научни светила. Пример: децата от Иззи, с които общувам по-често, обожават Мис Нели (млада, ентусиазирана преподавателка по астрономия), а не се разбираха толкова добре с Каравасилев. Той е страхотен учен и според мен преподавател мечта за студенти и гимназисти, но заниманията с по-малки деца не мисля че са му били основния фокус, което е съвсем обяснимо. Та от тази гледна точка, не мисля, че загубата му е критична за средното училище. За гимназията може би, но там всичко едва прохожда, така че нямам никакви впечатления за споделяне.

П.П. От родители, близки с Каравасилев, разбрах, че той се е изказал положително за заместника си в Иззи, но това вече си е баш ЕЖК:)

# 212
  • София
Той е страхотен учен и според мен преподавател мечта за студенти и гимназисти, но заниманията с по-малки деца не мисля че са му били основния фокус, което е съвсем обяснимо.
Чудесно, не са му основен фокус - що за начално училище тогава се хвали с подобен преподавател, който е в основата на рекламната стратегия при създаването на училището? Или не е луд този, който яде баницата, а този, който я дава ...

# 213
  • в страната на чудесата
Аз мисля, че трябва да се продължи коментарът на иззи докато всички лоши практики излязат наяве. Хората не си измислят - за тормоза, за игнорирането, за глада и пр.
Рейни, няма нужда да се хвърляш на амбразурата тъй като не си независим потребител. В науката се казва bias...

# 214
Аз мисля, че трябва да се продължи коментарът на иззи докато всички лоши практики излязат наяве. Хората не си измислят - за тормоза, за игнорирането, за глада и пр.
Рейни, няма нужда да се хвърляш на амбразурата тъй като не си независим потребител. В науката се казва bias...

Много смели твърдения, това да не е концлагер. Глад? Много драматично се получава вече. Няма как родителите с деца в училището да сме независими, но пък имаме право от първа ръка да споделим какво е хубаво в училището според нас и децата ни. Или само лоши отзиви са позволени?

Каравасилев е бил в екипа, основал училището, факт, но много родители не са го избрали заради него (например ние). Както казах неведнъж, нищо съществено не се е променило след напускането му за децата от ниските класове. Единствено сте прави, че може би навременна комуникация от страна на училището щеше да предотврати инсинуациите в Интернет.

# 215
  • в страната на чудесата
Госпожо, деца са споделили, че им се налага да ядат тайно в тоалетната, тъй като не им стига училищната храна, а не се разрешава да се носи от вкъщи. Това според кой морален код е ок?
Под независим имам предвид обикновен потребител на услугата, без друга обвързаност.

# 216
Ами наистина не мога да си го преставя това с храната, честно. Всяка седмица менюто се качва в Edupage. Аз питам децата обикновено в края на деня какво са обядвали и съм си правила експерименти да сравнявам с публикуваното меню. Не съм хващала различия. Как биха могли да разделят децата на групи и да нахранят само част от тях? Не ми се струва възможно...

# 217
  • софия
Wild boys mom, могат ли децата да си носят храна от вкъщи?

# 218
Ами наистина не мога да си го преставя това с храната, честно. Всяка седмица менюто се качва в Edupage. Аз питам децата обикновено в края на деня какво са обядвали и съм си правила експерименти да сравнявам с публикуваното меню. Не съм хващала различия. Как биха могли да разделят децата на групи и да нахранят само част от тях? Не ми се струва възможно...

Говори се за недостиг на храна, а не за различие с предварително обявеното меню. И за това, че деца се крият в тоалетните да ядат домашната храна, защото е забранено. А за наказание "без храна" да сте чувала?
Децата всички заедно ли се хранят или на смени едни след други?

Понякога е хубаво да се ослушате и огледате. Да се разговорите с родители на напуснали деца, с родители, които не са в подкрепящата агитка. Защото не винаги личния опит е общовалиден. И може да се окаже, че сте от малцината, които нямат за какво да се оплачат. Това е просто съвет, изхождащ от личен опит.

# 219
  • София
Ами в повечето училища децата ядат на групи по класове. Не знам как това може да е валиден аргумент за каквото и да било.
И това, че вашето дете не се оплакало, не значи, че всичко е наред. Включително и за самото него.

# 220
Децата се хранят на смени, по 2 или 3 класа заедно. За храна от вкъщи не съм сигурна, не съм питала. За наказание "без храна" естествено, че не съм чувала!

Sadlady, моите деца обичат да се оплакват и да помрънкват, надали биха ми спестили информация ако умираха от глад:) Но това не означава, че няма и деца, на които им е необходима повече храна от на моите, не съм сигурна дали има някакъв стандарт за размера на порциите в училищните столове, би било логично да има такъв? Имат плод сутринта, супа, салата, основно и хляб за обяд плюс следобедна закуска, но за грамаж нямам идея.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 10:21 от Анонимен

# 221
  • София
Не мислех да се намесвам в тази меко казано абсурдна дискусия, в която хора, нямащи нищо общо с Иззи (IZZI) убеждават родители с деца в училището, че децата им бедстват там, ама то вече минава всякакви нормални граници. Евала на WIld boys mom и другите за търпението. Родител съм на дете 4та година в ИЗЗИ и 12та година в сферата на частното образование. Сменяла съм частно училище, ако не отговаря на изискванията ми. До този момент смело мога да кажа, че ИЗЗИ си заслужават всяка стотинка, която съм дала. Детето ми има огромен напредък, запълниха пропуските му и обожава учителите си. За храната, по едно време искаше да му давам храна от вкъщи, защото е капризен, отказах му т. е. е можело да се носи. Споделял е, че съученици са го черпели с разни неща, не е споменавал да ги е ял в тоалетната. За учителите, ИЗЗИ привлякоха вниманието ми с учителския си състав първоначално, но не се насочих към тях не заради конкретно име, а поради заявката, която дадоха, че ще държат на качествените учители и не останах излъгана. Не знам как ги подбират, но свалям шапка на всички преподаватели на сина ми Purple Heart.

# 222
vess74, бъркате всъщност. Няма да ви посочвам кои са, но в дискусията има родители с опит в Иззи. И те не подкрепят позицията на WIld boys mom и вашата. Наистина прочетете пак последния абзац от предния ми пост. Може да ви е полезно. Съвсем добронамерено ви го казвам.

# 223
Данделион, сещам се и за Динова, Вълкова, но не това имах предвид. Понеже Фенси попита как са го комуникирали ми стана интересно как се коментира напускането на учители в другите училища, защото останах в впечетлението, че се прави.

Динова и Вълкова бяха/са незначителни. Както и тези по физическо и музика. За някои от тях дори децата въздъхнаха с облекчение. Единствено съществено беше напускането на Демебукова и Богданова, като последната май първа повлече крак и напусна Иззи, заедно с мъжа си, който беше и директор на училището. НО, никой от тези учители НЕ е бил маркетиран от СС пред бъдещата клиентела, като основател и съществено важна част от програмата по която ще работи училището и да са важни за лиценза за същата програма, в случая Кеймбридж в Иззи. Т.е. са лесно заменими в СС, което и се случи, за разлика от ситуацията в Иззи. Та паралели смятам, че не могат да бъдат правени изобщо.
Всички помним първата вълна клиенти на Иззи и защо училището ударно набра толкова много деца още на първия месец, и въпреки по-високата такса спрямо Питагор и СС(че и до колкото помня и спрямо ЕСПА). И причината не беше Доротея или "прекрасната сграда", нито лиценза Кеймбридж, а именно имената на Каравасилев, Стаменов, Денчев и останалия географ Желев. И имената на Демебукова и Богданова. Нищо друго.

Не разбираш ли Нот? Сериозно ли? Или отново иронизираш неуместно. След като огромна част от клиентите ти са дошли при теб именно заради тези учители, напускането им е редно да бъде комуникирано. Както и смяна на собственост и последствия от това.

Иначе напускането на Демебукова беше комуникирано, с които класове касаеше. За Богданова не знам. Не сме били на този етап вероятно. Wink

Така може да е било в началото, но основното сега като гледам за избор на училището при нас е следването на програмата на Кеймбридж Интернешънъл за основно образование.  По тази система, както и в нормалните държави, децата учат буквите на 4 години, до 6 вече пишат кратки истории, първия сблъсък с умножение, деление и дроби се взимат на 5 години. Дигитални компетенции се започва от 5 години. За английския няма смисъл да говоря. По МОН всичко това е в трети клас. Все едно българчетата са по-глупави. Учебниците са на съвсем друго ниво. ИЗИ обаче колко следват тази система ми е неясно защото както разбрах от тук и от други места, не се проверяват учениците съобразно външното оценяване по Кеймбридж, както например е в Св. Георги  и Британското училище.  Не ми е ясно какво ще може да се работи с дипломата по МОН след 10 години. Голяма грешка беше, че почнахме ние по МОН.

# 224
  • София
Fancy, за това което посочваш принципно си права. И аз имам лош опит с предишното училище и затова бях много дълго време с повишено внимание в ИЗЗИ. За момента наистина нямам основание за притеснение (пу-пу). Мисля, че не е само за моето дете, защото в старото училище имаше масово напускане на деца (не са много хората, които са склонни да търпят, ако нещо не е наред).

Общи условия

Активация на акаунт