Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 834
  • 849
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
Значи има избор.

# 241
И затова получават тройки и четворки по "науките" след като се преместят деца, дори в не най-спряганите за " академични" училища тук и нямат представа как да подходят към елементарни задачи по ЧП. А...да забравих, те нямат ЧП Joy
Rogers, хахаха, слава Богу, че чуждестранния работодател не ми е важен. Абе вие достойнство нямате ли? Че те доста деца от АК кандидатстват с българската диплома, а не с американската, защото им носи повече ползи. То бива останали комплекси от соца, ама това минава всякакви граници.

Какво е ЧП?

# 242
Винаги съм чела темата с интерес, има доста полезна информация и различни гледни точки. След всичко изчетено за Изи си давам сметка, че съм отхвърляла набелязани училища само заради негативните коментари тук. Което в момента оценям като грешка.

Мисля, че яденето в тоалетната беше черешката на тортата.

# 243
Яденето в тоалетната е много показателно. И такива неща не се случват само в Иззи.

Последно забранено ли е да се носи храна от вкъщи или не е забравено в Иззи? Рейни? Ти все пак си в училището, пък казваш “хайде да приемем”. Не си наясно може би?

# 244
  • София
И в други училища е забранено да се носи храна от вкъщи - за съжаление, не помня за къде ставаше въпрос, изкукуригала съм вече. Помня, че беше забранено и при нас в началния курс, но много деца носеха и се ядосвах, че не се спазват правилата, та по този повод съм си говорила с приятелки с деца в други училища, които споделяха, че и при тях е забранено, но се спазва. ТЕ ли да беше, ФЛ ли беше ...
Много полезна информация дадох и аз Simple Smile Мисълта ми е, че не са само Иззи, със сигурност.

# 245
  • Отвъд алеята зад шкафа
Иззи е супер училище и съм много доволна от избора си.

# 246
  • София
В ТЕ децата могат да носят всеки ден вода, плодове, зеленчуци и ядки. Тези неща може да се консумират в класната стая.
Ако си носят друга храна могат да я ядат само в трапезарията, в определени времеви интервали.

# 247
  • София
Има много училища, в които е забранено да се носи храна от вкъщи - обичайно, за да не се дразнят другите, че ядат нещо различно, за да не са внасят боклуци, за да не се почерпи дете с алергия /това за по-малките/ с нещо, което не е ок за него. В СС също не е разрешено да се внася храна, доколкото ми е известно, или поне преди не беше, въпреки че съгласно мненията на познати родители с деца там храната там е и нездравословна понякога, и не чак толкова качествена. Някои от децата там изкараха на салатения бар. Но и СС не си промени мнението за това, въпреки запитвания от родители, както и други училища, не виждам какво толкова сте се захванали за Иззи. И да - ако дете има проблем да избере поне едно нещо от нормален обяд, в който има салата, плодове, супа, някакво сготвено ястие с месо или зеленчуци - то не е представителна извадка, повечето все нещо ще изберат и ще оцелеят, а за това дете трябва да бъде уговорено нещо специално още при постъпването, ако училището се съгласи. За мен беше облекчение, че в Прогресивно децата можеха да носят храна от вкъщи, защото детето ми яде всичко, вкл. всякакви зеленчуци и зелении като коприва и спанак, но само е качествено и вкусно, а храна от стол/кетъринг рядко е такава.

Много се изписа за Иззи. Мисля, че истината е някъде по средата - имат страхотни учители, ако директорката делегира малко повече отговорности и спре с намесата навсякъде и за всичко, както и не пресира толкова собствените си учители, вероятно ще стане едно добро училище, то вече дава заявки за такова. Има кусури, но то всички имат, вкл. и СС и ПЧМГ, хайде да не се заблуждаваме - въпроса е плюсовете да надминават минусите. И няма нужда чак от толкова вторачване в това дали някой е ял в тоалетната или не - в някои тоалетни се е и пушело, едва ли това е много по-добро. Освен мен /от 2 г. вече не съм в тази графа, но все пак следя/ всичките ми приятели имат/имаха деца в ЧУ - навсякъде има някакви проблеми, въпроса е да се решават навреме и да не са значителни. Лоша храна/битови условия не са от най-огромните проблеми - това ми го казахте още преди 10 г., когато от ЧДГ местех детето в ЧУ. Ами - факт! Grinning

# 248
  • София
Много полезна информация дадох и аз Simple Smile Мисълта ми е, че не са само Иззи, със сигурност.
Не са, да.
Но от краткия ми опит с такова училище - нещата бяха представени по следния начин:
- още на срещата с родителите преди самото кандидатстване на детето се обяснява тази политика на училището
- кетърингът предлага безмлечно/вегетарианско/безглутеново меню и вариант да готви за конкретното дете, ако има още някакви ограничения
- предлагат се и порции с по-голям обем (нещо като стандартната по 1,5 на по-висока цена обаче)
- разрешени са за всички да се носят плодове, зеленчуци, ядки.
Нямам никакъв опит с Иззи, обаче не ми се вярва чак пък нищо от гореизброеното да не върви с тази забрана.

# 249
  • София
Дримингфлай, наистина не съм наясно за внасянето на храна, защото не ми се е налагало.
Знам, че има безмлечно и безглутеново меню, мога да предположа и за вегетарианско. По принцип се коментира с медицинската сестра, както написах и тя поръчва спрямо нуждите на детето.
Варианти има, за това и не разбирам тези родители, които тенденциозно нарушават правилата. Може би, ако има някой в темата да се включи и да обясни, сигурно пропускам нещо и имат причина.

# 250
Имаме доста приятелски деца /предимно момчета/, които също не ядат плодове и зеленчуци, дори в сготвен вид /ако се виждат/. Но - да, бих го завела на психолог, ако това ще помогне, доста вероятно е проблемът да е психологически.

Приятели в 107-мо Хан Крум споделиха наскоро, че е толкова зле столът там, че родителите са се обединили и ще се поръчва кетъринг.

Моето мнение е, че е редно да има съобразяване с нуждите и вкусовете на детето, и то да бъде нахранено. В Британика злоядото в ПУК често нямаше какво да яде, защото менюто - макар и 5 хранения на ден - е фиксирано. Но това е само в детската градина. В първи клас беше супер, защото се поръчва през система - има избор от няколко ястия, няколко салати, поне 2 супи, и разни закуски. Има опция да се носи храна в кутия, никога не сме я ползвали /освен веднъж, като забравих да поръчам/ - човекът е доволен и хвали много кухнята, било му много вкусно всичко, което си поръчва.

Не е по темата, но може би е подходящ разговор с психолог в такъв случай на задаяне чак. Скоро четох за различни видове хранителни разстройства и как често могат да се сбъркат с каприз.

# 251
Дримингфлай, наистина не съм наясно за внасянето на храна, защото не ми се е налагало.
Знам, че има безмлечно и безглутеново меню, мога да предположа и за вегетарианско. По принцип се коментира с медицинската сестра, както написах и тя поръчва спрямо нуждите на детето.
Варианти има, за това и не разбирам тези родители, които тенденциозно нарушават правилата. Може би, ако има някой в темата да се включи и да обясни, сигурно пропускам нещо и имат причина.
Нарушават правила, за които не си наясно дали съществуват? Този разговор наистина стана странен …

# 252
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, странен е от няколко страници насам. А бе звъннете и питайте в Иззи утре как стои въпросът с храната, изискайте, ако не сте доволни от отговора, тропнете с крак, разкажете им как е във вашите училища...направете нещо съществено.

# 253
Тъй като все пак темата е информативна - според договора, не може да се вкарва храна в Изи, ако за някой това е критерий за избор на училище.

# 254
  • София
В "Света София" също не може да се вкарва храна и това е ясно заявено и аргументирано от директора. Децата ми никога не са били особено доволни от храната, те са капризни и двете и едва ли има училище с храна тип кетъринг или стол, която да им допадне. Справят се някак, не е имало чак такава драма, храна в училището не сме внасяли. Голямото сега е в АК и пак не харесва храната, там спокойно може да се внася, но аз наистина нямам време и възможност да подготвям кутии за обяд, тя също, така че рядко се случва.
На мен всъщност ми допада в едно училище да има ясни правила и те да се спазват.

Общи условия

Активация на акаунт