Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 715
  • 849
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте,
В момента търсим училище за първи клас и знаете - доста трудно е. Нашият първи избор е Азбуки, но поради трудния изпит и приемането на малко деца извън детската им градина, е необходимо да погледнем и други варианти.
Наскоро гледах Светлина, Maple Bear, Увекинд, Британика.

Светлина ми допадат като подход, но английският им не е на особено високо ниво, както и всичко останало. Имаме доволни приятели там.

Maple bear - не харесвам сградата във Витоша, не съм сигурна и колко качествено е обучението им по български език и математика, но поне английският им е на ниво, и изглежда имат интересен начин на преподаване.

Увекинд - интересно ми е има ли хора от форума с деца там? Немския не ни е приоритет, но загледах училището заради IB програмата,

Британика - страхотно е, но е прекалено академично за моето дете и няма да го приемат.

Бих искала училище с интересна програма, която да мотивира деца, които обичат да скачат, бягат, и не са академично настроени. Ако зависеше от мен, детето щеше да е в Света София. Питагор или Британика, но за жалост тези места не са подходящи за всички деца. Заради това търся училище с интересен, иновативен метод на преподаване, в което все пак да се учи добре. Иска ми се училището да има ценности (повечето частни имат), да обръща внимание на децата и тяхното поведение, да обръща внимание на четенето и да развива любов към определени предмети.

Ще съм благодарна на отзиви за тези училища, или някое друго подходящо. Може и на лични.

# 676
STRMFG като стар потребител на ЧУ, ще си позвоял да дам няколко съвета:
1. Рядко в  клас има деца запалени по ученето. Моето малко моче е от типа скачащ, бягащ и не се заседяващ на едно място. В  1 клас едва успяваше, да се заседи 10 минути на едно място. Мина през академичното Питагор и после през ПЧМГ.
2. От стажа ми 20 години с частните училища, ще кажа че такова нещо като успешени и иновативен подход няма. В периода до 7 клас децата трябва да получат основите по БЕЛ, математика и останалите предмети. Когато се учи по българската образователна система, няма как да има невероятнo забавен и атрактивен подход.
3. Вариантите общо взето са няколко : така наречените академични училища и добър избор след 7 клас. Вариант две едно училище от 1 до 12 клас, с прилични познания но не достатъчни за избор ако решите да смените училището. И вариант 3 - много иновационно училище с ниски знания и много допълнителни курсове за детето, които реално изяждат времето му.

Светлина: какво ниво на английски очаквате, по колко деца със СОП има в клас и колко деца остават в 7 клас?
Maple bear - нищо не знам за тях, но досега адекватна чужда програма имплементирана в държавнитени образователни стандарти не съм видяла.
Увекинд - какъв е плюса на IB програмата за вас?
Британика - защо решихте, че няма да го приемат детето?

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 10:30 от Hope for Two

# 677
  • София
Вижте и Фюжън, има доволни от там.
Иначе в първи клас е рано да се прецени дали детето е академично настроено. Simple Smile На тази възраст всички предпочитат да скачат и бягат. И не само на тази възраст.

# 678
  • София
Ние минахме през Питагор и СС за ПУК. Не го приеха. Което ме навежда на мисълта, че и в Британика няма да го приемат. Сериозен е изпита там (доколкото знам), а той няма нужната подготовка, просто защото отказва да работи вкъщи вече и прави елементарни грешки от бързане. За подготовкатс - има я, но не е достатъчна. Много съм се занимавала с него. Не може да чете все още, в Британика мисля го изискват. Друго, което го има при него - на изпити на такива места отново бърза, отказва да прави задачи, които са му трудни. А тези училища не взимат такива деца.
За Светлина нямам представа колко са соп и колко не са. От написаното да разбирам, че има доста деца със Соп?

# 679
STRMFG, сега не знам как е в Светлина навремето имаше не малко деца със СОП.

Биг проверила следните варианти:
1. Дорис Тенеди
2.Образователни технологии
3.БШ (новите паралелки са само прогресивни)
4.Томас Едисон

# 680
  • София
Още един глас за Фюжън от мен. Не са от силно академичните училища, но все пак се учи и държат да се спазват правилата, има хубава атмосфера и учители.

# 681
Ако Азбуки ми е близо, бих огледала КО и Меридиан22, както и 145-то.

# 682
  • София
Благодаря ви за насоките.
Азбуки не ни е особено близо, но смятам има добър баланс между учене, английски, среда. И съм готова да прежаля дистанцията.
Климент Охридски нямат прием за първи клас.
Образователни технологии ни е прекалено далеч.
Фюжън не съм гледала, но мога да го погледна. Надявам се да не е прекалено лежерно там.
БГ Школо съм ги отписала засега, защото смятам, че за деца като моете прогресивния тип на обучение не е подходящ. Може и да бъркам, но на база разговор с познати по-скоро оставам с такова впечатление.
Като цяло изборът на училище за човек без опит е доста труден. Освен това колкото и да ни се иска децата ни невинаги приличат на нас и това мен лично ме затруднява адски много 😃

# 683
А какво разбирате под баланс на учене, английски, среда?

# 684
Какво искате като среда? Обикновено ЧУ в начален етап имат много АЕ, някои от тях също БЕЛ и мат.
В кой квартал живеете? За Азбуки имам много добри отзиви от познати.

# 685
Можете да им се обадите да ги питате април месец. Понякога се освобождава някое място, не всички родители преподписват договора за следващата година и взимат ново дете. Но това става ясно около април месец

# 686
Томас Едисън също имат години без прием в първи клас, трябва да видите за тази. Също има изпит, сходно с Питагор, СС и Британика.
Аз не бих отписала Британика, ако все пак заглеждате училищата със заявка за акадимичност. Мисля, че приемът и там започва рано, вижте как е, сега май тече за ПУК.
Мейпъл беър - БЕЛ не е зле, за мат има какво да се желае и то доста. За английски - моето не научи нищо там, но да речем, че дефектът е при него. Има повече "други предмети", което за мен е плюс, но пък няма да помогне много за заветните 2×100 на НВО.

# 687
  • Пловдив/София
Благодаря ви за насоките.
Азбуки не ни е особено близо, но смятам има добър баланс между учене, английски, среда. И съм готова да прежаля дистанцията.
Образователни технологии ни е прекалено далеч.
Фюжън не съм гледала, но мога да го погледна. Надявам се да не е прекалено лежерно там.
БГ Школо съм ги отписала засега, защото смятам, че за деца като моете прогресивния тип на обучение не е подходящ. Може и да бъркам, но на база разговор с познати по-скоро оставам с такова впечатление.
Като цяло изборът на училище за човек без опит е доста труден. Освен това колкото и да ни се иска децата ни невинаги приличат на нас и това мен лично ме затруднява адски много 😃
Здравейте, вижте наистина Меридиан 22, ще се радвам да споделите после отзив. Следя ги във фейсбук и по това, което пускат, изглежда балансирано учене с други занимания и децата изглеждат супер щастливи и в малки класове. Строят и нова сграда.
На мен в телефонен разговор преди години директорката нещо не ми вдъхна доверие плюс ужасната им база ме отказаха от посещение, но може да има промяна.
За Прогресивни ви разбирам- и моето дете е адски разсеяно и работи с нежелание (и не, не е типично за повечеро деца- почти всички в класа са по-мотивирани, както и второто ми дете с желание оцветява и прави задачки). Затова търсех класически. Но честно да ви кажа още се колебая дали беше правилно- детето щеше да се чувства по-добре в неконкурентна среда с по-спокойно темпо… Изборът малко е между спокойствието на детето и това на родителя… И понеже не съм сигурна дали НВО ще ми е важно не посмях да избера това на детето. Вие трябва да си прецените при Вас. Честно казсно ако ще продължи в ЧУ до 12ти клас, БШ с Прогресивни е много добър вариант.

# 688
Ако детето ще учи в ЧУ до 12 клас, не е от голямо значение НВО. Ако искате спокойна атмосфера, избор има.

# 689
Здравейте! Интересувам се от отзиви за Томас Едисън - от подготвителен до 4-ти клас. На какво ниво е обучението по български език и математика, английски език?  Каква е средата?
Ще се радвам да споделите добри алтернативи на Св. София и Питагор.

Общи условия

Активация на акаунт