Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 599
  • 849
  •   1
Отговори
# 60
  • в страната на чудесата
Чух, че Меридиан 22 е с нов директор и част от състава. Чудя се това как ще промени училището...
Някой знае ли защо сменят екипажа?

# 61
  • София
Старата директорка се е пенсионирала. Май заминала при мъжа си в чужбина.

# 62
Здравейте, бих искала да попитам дали някой знае кога ще се проведат изпитите за прием в ПУК в Питагор? Преди няколоко седмици имаше информация за края на месец октомври, но сега тя е изтрита. Дали се очаква изпитите да се проведат през януари, както е в Света София?

# 63
  • в страната на чудесата
Обадете се в училището.
Промяната в собствеността е вписана в ТР.

# 64
  • София
Здравейте, бих искала да попитам дали някой знае кога ще се проведат изпитите за прием в ПУК в Питагор? Преди няколоко седмици имаше информация за края на месец октомври, но сега тя е изтрита. Дали се очаква изпитите да се проведат през януари, както е в Света София?

Или се обадете в училището и попитайте, или изчакайте.
От 11 септември Питагор има промени в собствеността. Дяловете на наследниците на основателката на ПЧМГ г-жа Влъчкова са продадени и собственици на училището са баща и син Кръстеви. Предполагам, че може да има промени в дните или начина на провеждане на изпитите за ПУК. Когато моето дете беше на изпит там (2021г.) изпитите започваха от 10-15 октомври и продължаваха докато се запълни бройката.

# 65
  • в страната на чудесата
Аз намирам това за много положителна промяна. И за двете училища.

Може ли малко коментар за Иззи? Напуснали са доста учители. Промяна в концепцията ли има? Рейни?

# 66
Може ли малко коментар за Иззи? Напуснали са доста учители. Промяна в концепцията ли има? Рейни?

Нека и Рейни да каже, но аз засега не усещам промяна в концепцията. От учителите на моите деца само Никола Каравасилев вече не е в училището, може и да има други напуснали, които не ни касаят пряко. Вчера беше откриването на гимназията, засега нещата изглеждат и звучат много добре, ще следим изпълнението. За мен е важно как учителите, които преподават и в двата комплекса, ще съвместяват ролите и се надявам скоро да има комуникация относно разпределението им. Засега зная, че класовете на Елза Тодорова до 5 клас ще се поемат от Невена Събева например, а Елза Тодорова ще е базирана само в Тех Парк и ще работи с децата от 6 клас нагоре, но може би има и други подобни промени, за които ще се разбере скоро.

# 67
И аз се интересувам от Иззи.
Колко са децата в 8 клас?
И кои класове местят в Тех Парка?

# 68
Децата от 6 клас нагоре се местят в Тех Парка. Има осигурен безплатен транспорт от там до близката метро станция, както и от Тех Парк до сградата в квартал Витоша за семействата с деца в двете бази. Честно казано, нямам идея колко са децата в 8 клас, но ще пиша като стане ясно.

# 69
  • София
Не съм усетила да има промяна на концепцията на училището. Бях дълго извън България без никакъв достъп до интернет и още се ориентирам.
Според мен в момента е малко стрес заради гимназията. Подочух, че започват с 2 паралелки 8ми клас, но го чух от родители в двора. Като имам повече информация ще пиша. За сега трябва да наваксам и с работата Grinning

# 70
  • в страната на чудесата
Интересно защо са решили да си тръгнат? Не че е необичайно, така преди няколко години група отиде от СГ в азбуки, а също и няколко от Пчмг в ИА. Това е било преди да им станем клиенти и така и не разбрах историята. Но винаги има причина. Я пари, а др драми...

# 71
Чух, че Меридиан 22 е с нов директор и част от състава. Чудя се това как ще промени училището...
В това училище за толкова години в ЧО, не успях да намеря нищо хубаво.
От родители знам, че децата са натискани много да учат - пък резултатите от НВО не показват този факт.

За Иззи дочух, че осми клас са около 10-12 деца. Около половината са възпитанци на училището а останалата половина са нови деца. Късно пуснаха информацията и идеята за гимназия. Аз лично очаквах, че ще успеят да съберат стандартен клас 22-25 деца.

# 72
В това училище за толкова години в ЧО, не успях да намеря нищо хубаво.
От родители знам, че децата са натискани много да учат - пък резултатите от НВО не показват този факт.

За Иззи дочух, че осми клас са около 10-12 деца. Около половината са възпитанци на училището а останалата половина са нови деца. Късно пуснаха информацията и идеята за гимназия. Аз лично очаквах, че ще успеят да съберат стандартен клас 22-25 деца.
Иззи имат ли лиценз за гимназия? Като за първа година си е добре бройката. Аз лично се надявам да се появят и утвърдят повече частни гимназии като алтернатива на добрите държавни.

# 73
  • София
Аз познавам само едно дете в гимназията на Меридиан 22. Малко ми е противоречива информацията от родителите - от една страна твърдят, че в училището се учи сериозно, от друга пък записаха детето там, защото е спортистка и искаха училище, което да не прави проблем при чести отсъствия заради състезания и спортни лагери. Като цяло образованието не им е приоритет, та по-скоро ми се струва нереалистична преценката за сериозното учене.

# 74
Има ли частни училища в София, където детето формално се води 1 или 2 клас, но реално учи с ученици от горния клас по техен учебен материал? Във Варна има.

Общи условия

Активация на акаунт