Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 815
  • 849
  •   1
Отговори
# 150
Аз проблеми с резултата на моите деца засега нямам, даже напротив. Има неща в Иззи, които не ми харесват и съм ги споменавала, но повече са плюсовете към момента. Ще се коригирам, ако това се промени.

А към теб нямам лично отношение извън проблема с хейта, нито пък време да ти систематизирам постовете. Ти си тази, която се рови и събира доказателства за справедливия си гняв:)))

Май хич не допринасяме за качеството на темата, така че хубав ден и, ако искаш, може да имаш последната дума. Аз ще се обадя пак като имам полезна информация за частните училища от първа ръка.

# 151
  • София
Последните постове на Фенси са преди всичко информативни. Не следя училището, но дадените от нея линкове показват близки отношения между проверяван и проверяващ. Във всяко училище има рисуващи деца, правят се и училищни изложби, но те не получават лични поздравления от н-к РУО и тази висока трибуна за изява.

# 152
Всъщност Питагор не е ли най-доброто училище щом получава държавни степендии/финансиране?

# 153
  • София
Понеже имам личен поглед само върху едно училище- Как комуникират при вас, ако някой учител напусне?
Иначе аз лично нямам наблюдения за деца, които ходят на частни уроци по основен предмет, още по-малко при кого ходят.

# 154
  • София
В ТЕ не комуникират, когато някой учител напусне /или го напуснат/. Представят новия учител, който ще бъде на негово място и толкова. Информацията за това защо, как и т.н. никой не дава официално. Не знам дали въобще в някое училище се обясняват на родителите защо е взето подобно решение, особено учителят напуска по свое усмотрение.

# 155
Всъщност Питагор не е ли най-доброто училище щом получава държавни степендии/финансиране?

Получаването на държавно финансиране е по закон, и ако самото училище е пожелало да участва. А не защото някое е по-добро или най-добро. Има всякакви училища, които получават държавно финансиране.

Рейни, до тук не ми се е случвало да напускат масово ключови учители и основатели на училището, че да е било нужно да го комуникират с нас.

# 156
  • София
Фенси, доста учители от СС напуснаха и дойдоха при нас. Комуникираха ли го с родителите?

# 157
  • София
Нямам спомен да е било специално коментирано. Всъщност Богданова и Демебукова бяха ключовите учители, които напуснаха - сред другите имаше по музика и спорт, които със сигурност са били под радара на родителите. Но по-акцентирана масова комуникация до родителите досега е имало единствено по повод едно по-сериозно увеличение на таксата след години задържане. Другите неща си минават като съобщения в електронния дневник.

# 158
  • София
Данделион, сещам се и за Динова, Вълкова, но не това имах предвид. Понеже Фенси попита как са го комуникирали ми стана интересно как се коментира напускането на учители в другите училища, защото останах в впечетлението, че се прави.

# 159
Не разбирам защо да се коментира с родителите смяна/напускане на учители.

# 160
Данделион, сещам се и за Динова, Вълкова, но не това имах предвид. Понеже Фенси попита как са го комуникирали ми стана интересно как се коментира напускането на учители в другите училища, защото останах в впечетлението, че се прави.

Динова и Вълкова бяха/са незначителни. Както и тези по физическо и музика. За някои от тях дори децата въздъхнаха с облекчение. Единствено съществено беше напускането на Демебукова и Богданова, като последната май първа повлече крак и напусна Иззи, заедно с мъжа си, който беше и директор на училището. НО, никой от тези учители НЕ е бил маркетиран от СС пред бъдещата клиентела, като основател и съществено важна част от програмата по която ще работи училището и да са важни за лиценза за същата програма, в случая Кеймбридж в Иззи. Т.е. са лесно заменими в СС, което и се случи, за разлика от ситуацията в Иззи. Та паралели смятам, че не могат да бъдат правени изобщо.
Всички помним първата вълна клиенти на Иззи и защо училището ударно набра толкова много деца още на първия месец, и въпреки по-високата такса спрямо Питагор и СС(че и до колкото помня и спрямо ЕСПА). И причината не беше Доротея или "прекрасната сграда", нито лиценза Кеймбридж, а именно имената на Каравасилев, Стаменов, Денчев и останалия географ Желев. И имената на Демебукова и Богданова. Нищо друго.

Не разбираш ли Нот? Сериозно ли? Или отново иронизираш неуместно. След като огромна част от клиентите ти са дошли при теб именно заради тези учители, напускането им е редно да бъде комуникирано. Както и смяна на собственост и последствия от това.

Иначе напускането на Демебукова беше комуникирано, с които класове касаеше. За Богданова не знам. Не сме били на този етап вероятно. Wink

# 161
Е, какво значи да бъде “комуникирано”. Да ги питат, да ги уведомяват, анкета ли да им правят. Те и без това немалка част от родителите смятат, че са пъпа на галактиката, оставаше и кадровите решения да вземат.
Все едно накрая решението не го вземат родителите и, поне на мен, а вероятно и на повечето училищни ръководства, ми се струва ненужно напрягане това с родителите.

# 162
Ми де да знам. Ако аз съм отишла да плащам над 10 К в евро, заради конкретни имена...никак няма да ми е приятно на 15 септември следващата учебна година да ме сюрпризират, че тях ги няма вече в картинката. И то след като съм платила таксата и няма вариант Б.

И когато някои родители ти плащат заплатата и дивидентите, е въпрос на елементарна комуникационна политика, а не да се криеш по дупките. Още повече е въпрос, който касае далеч повече следващите кандидати за училището. В ЕСПА например колко вълни на масови напускания сме коментирали? Аз помня поне 3. И съм сигурна, че не съм само аз, която е решила да не задълбава проучването на това училище именно заради тези напускания. Това създава нестабилност от където и да го погледнеш. И не е до това кой се смята за центъра на Галактиката, а до това да си заработиш честно и почтено таксите. Защото могат да пускат безброй дитирирами в сайта и фейбук за всеки нов учител, но не могат да пуснат някаква елементарна информация, за напускането на съществени за бъдещето на училището имена. Съществени по собствените техни оценки.

Иначе не се научиха. Всеки път, ама всеки път, зле прикрита ирония и подгравка спрямо изгонените деца ще предизвиква такива коментари. И отново, и отново ще се коментират не толкова лицеприятни факти. Защо го правят?

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 19:20 от Fancy

# 163
  • София
За таксата бъркаш, беше по-ниска от тези на СС и Питагор с около 1000 евро/година. Напускането на основен учител се коментира със засегнатите класове (Така казват родители, аз не съм попадала в подобно положение). Учителите по наука са заместени успешно с други. Може аз да съм перде, но гледам резултати и комуникирам с детето ми, което твърди, че си харесва всички учители. Към момента няма масово напускане на основни учители. Ако трябва да съм искрена и на мен ми е интересно защо са напуснали, но не чак толкова, че да започна да разпитвам. Ако видя масово напускане на основни учители ще си направя устата.
Пишеш за ЕСПА и вълните на масово напускане (аз помня само една, но все пак не съм толкова дълго), някой споделял ли е дали е комуникирано?
П.С. Над 10К евро таксата слава Богу не е, че ще се озорят доста хора.

Редактирам, че и ти си редактирала- къде има ирония за напусналите деца? Аз не съм видяла нито един официален коментар от ръководството. Сигурно съм пропуснала де, но аз не следя навсякъде.

# 164
Сега им погледнах сайта 1200 лв/мес+200 лв/доп.дейности и транспорт (не е ясно колко лв), си става една прилична сума, В Питагор/ПЧМГ (5-7 клас) таксата е 503 евро/мес. Някак леко ми са несравними двете училища. Особено след прочетеното във фейсбук.

Общи условия

Активация на акаунт