Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 803
  • 849
  •   1
Отговори
# 255
  • В офиса
Аз мисля, че има разлика между "не харесва храната" и "храната не стига". Пропускаме, че децата не са само дребосъци в началните класове и злояди момичета. Когато момчетата започват да растат, те ядат и ми се вижда абсурдно да не могат да си поискат допълнително, след като явно порциите са малки. Недоумявам и каква печалба може да има от малките порции.  фрапиращото за мен е че е нямало чуваемост, че такъв проблем съществува. Ако имаше, решения вече има много. Ей на, някой писа за 1.5 порция на по-висока цена.
В иззи оставам с впечатление, че или си с ръководството, или не си желан. А всяко начинание, още повече младо училище, се развива и върви напред чрез градивната критика.

# 256
  • в страната на чудесата
Чудя се дали ще приемете забрана от работодателя си да си носите сандвич и да ядете определения от ейчарите порцион за вас, за 15-20 Мин, след което да подскачате меренге... както и количеството чай/кафе, което са счели за подходящи за вашата възраст и тегло.
Питам сериозно.
Много пъти съм си мислила, че родителите не биха издържали на това, което пращат и плащат за децата си.
Преди години съм имала този разговор с Кристина Андрич тъй като за мен забрана за храна от вкъщи е дийлбрейкър. Тя нямаше ясен довод защо в азбуки не може да си носиш храна. Не става и толкова. Аз не избрах това училище, но съм писала становища за ученици техни и СГ за да им позволят. Вярно, че има Медикъл причини, но това трябва да е възможно за всички.

Някак с темата хранене пропуснахме игнорирането. Например на тези, които се готвят за друго училище след 4 клас. В ТЕ нямаше напрежение по този въпрос, но в други къщури тези деца са предатели и изживяват наистина трудни времена.

# 257
  • София
Аз лично положително приемах тази забрана и много се ядосвах, че не се спазва. То се почваха едни чипсове, едни ореота из цялата стая, цели междучасия, карат се кой на кого дал, кой не дал,ужас.
Моето нито носеше, нито взимаше храна, така че не ми беше личен казуса, но продължавам да мисля, че като замисъл беше правилно.
Те им дават плодове, после обядват, после следобедна закуска... никой няма да умре от глад.

# 258
То е ясно, че подобна забрана е, за да не се налага да обясняват как някое дете е изяло неподходящ бонбон.
В същото време деца на 6+ знаят прекрасно какво могат и какво не могат да ядат.

# 259
Темата много се измести и фиксира, което според мен изобщо не е случайно. Криенето в тоалетните да си изядеш сандвича всъщност, на фона на останалото, е дреболия.
Разговорът тръгна от подигравка на родител с дете в Иззи към родители на доста деца от различни випуски, които оповестиха и продължават да разказват забележително еднакви, и силно смущаващи неща за престоя си в това училище. От изолиране, та до изгонване, съгласно великата клауза, която съществува само в договорите на Иззи, и дава възможност за едностранно прекратяване на договора с едномесечно предизвестие и по средата на учебната година, и без задължение да е мотивирано и да се позовава на нарушаване на правилник.
Задържането на първоначалната такса, която също е патент на Иззи също е разбираемо. Та нали на базата на тези такси-капаро(които са on the top на таксата обучение), взети при записването, стартираха училището без никакъв личен капитал. Подписват 5 договора и ето ти 10К предварително, които са се задължили да върнат чак след 7 клас. Колко удобно. Хем ти дават пари, хем ги задължаваш да са ти клиенти до 7 клас (поне) с това капаро. Между другото каква е услугата по договор, за която плащате тези суми? За таксите е ясно - образователна услуга. А тези 5 договора ги подписваш не заради твоето си име, а благодарение на това, че оспами Интернет със заглавия "4-ма топ млади учени правят училище за науки", "Учителки извели успешно много випуски от седмокласници ще поемат математиката и бел в Иззи".
А за линчуването "пред строя" като предател, защото си се осмелил да кажеш, че ще кандидатстваш в СМГ дори няма да го коментирам. Тази простотия говори сама за себе си.
Някои хора просто трябва да бъдат освидетелствани.

И още едно ще кажа. Тези, които се подиграват на родителите на изключените деца да се страхуват от поговорката: "Каквото си посял, това ще жънеш". Да не се окажат в позицията да търсят ново училище по средата на учебната година?!?!?!?! Както много други потребители на Иззи.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 22:38 от Fancy

# 260
Гад, мисля че добре знаеш, че се интересувах лично от Изи за едното ми дете. Дори ходи на пробен ден. Трябваше да идем на втори, но тогава назря скандалът в фб и аз реших, че не искам това училище. Запознах се и с майка на дете с прекъснат договор в края на годината. Знаеш ли как се търси ново училище през коледната ваканция? А знаеш ли кое е било най-неприятното за майката? Голямата й дъщеря е довършила учебната година в Изи и е трябвало родителите да го изтърпят, въпреки това, което са причинили на семейството и малкото дете.

Въпросът ми за храната беше информативен, мен не ме касае лично. И благодаря на потребителката, която даде информация на бъдещите потребители на училището.

А на Рейни благодаря за избирателното поднасяне на информация. Повече нямам какво да кажа по темата.

# 261
Фенси, стига, моля те, ще го закриеш това Иззи, разказа му играта.

# 262
Така е, Фенси, измести се разговора. Сандвичът, който беше символ на морала, се превърна в дреболия.
И сега пак към темата, защото е информативна. Няма в договора клауза, която да гласи, че депозитът се връща в 7 клас.

# 263
  • в страната на чудесата
А кога се връща?
Имам личен опит със светлина, ПБ, прогресивно, ТЕ и Пчмг и никога не са искали депозит и не зная. Моля ако не е забранено да споделите кога ти връщат депозита и особено каква е целта му?

# 264
Депозитът се връща при прекратяване на договора от страна на училището или ако не се поднови с нов, независимо от коя страна. Не се връща, ако родителите прекратят договора преди изтичането му. В този случай служи за обезпечаване на училището.

# 265
  • в страната на чудесата
Какво обезпечава?
А каква е стойността му спрямо месечната такса?

# 266
Обезпечава част от месечните вноски, които училището няма да получи за текущия период на договора в размер на две такси.

# 267
Депозитът се връща при прекратяване на договора от страна на училището или ако не се поднови с нов, независимо от коя страна. Не се връща, ако родителите прекратят договора преди изтичането му. В този случай служи за обезпечаване на училището.
Т.е. какво точно обезпечава? Има прекратен договор и предоставяне на образователна услуга? Пито - платено.
Родителите с прекратени договори по Коледа как са обезпечени?

Въпреки твърденията в онзи памфлет за Галактическия стопаджия, че това е страшно обикновен търговски договор, всъщност не е толкова обикновен. Simple Smile И точно защото не е подобни простотии има само в договорите на Иззи.

Аз имам опит с ПБ и СС. И в двете училища няма депозит. Лейка, сега ще кажат, че е заради месечните такси. А аз ще питам в Питагор на тези, които плащат разсрочено на месечна база искат ли им депозит? Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 09:24 от Fancy

# 268
  • Отвъд алеята зад шкафа
А ти защо имаш проблем с това?

# 269
Обезпечава част от месечните вноски, които училището няма да получи за текущия период на договора в размер на две такси.

Какво точно ще обезпечава тази гаранция? Неполучената услуга. Услуга, която училището дължи на родителите, които плащата за това
Ако направим аналогия с обществените поръчки - то изпълнителят е този, който дава гаранция на възложителя за непредоставената услуга. Разбирам да се плати някаква неустойка за прекратяване на договора от страна родителите без предизвестие. Но това с гаранцията тук направо ме изумява.
В китайското училище предявяват искове срещу родители, махнали децата си от училище през учебната година заради калпавото образование, което получават (сиреч, училището не изпълнява задължението си предоставяне на качествена услуга и образование съгласно стандартите на МОН). Претенцията е за размера на оставащата до края на учебната година такса + неустойка в същия размер.  
Таааа, лично мен такива клаузи ужасно много ме напрягат. Такава прекомерност на неустойката е недопустима. И то за услуга, която няма да дадеш.

Поправям се: Не се изразих правилно - имам предвид в първото изречение "Непредоставена услуга"... Едно мисля, друго пиша, трето излиза Joy

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 09:29 от Пушек от коминчето

Общи условия

Активация на акаунт