Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 788
  • 849
  •   1
Отговори
# 360
  • Отвъд алеята зад шкафа
Айде, стига глупости. Родителите от фейса са ясни. На Фенси хейтът си е нещо различно, още от 2019 г с основаването на училището.

# 361
  • София
Аз не ползвам Фейс. Не разбирам кое е ясно?

# 362
  • Отвъд алеята зад шкафа
Че историите на родителите от Пук, които април пуснаха синхронизирани постове във фейса са нещо различно от хейта на Фенси и фалшивия алтруизъм, емпатия и прочие "за благото на децата". Факт е, че тя в червата мрази Д.В. от доста години. Първо не можа да преживее, че дръпнаха учители от СС.

# 363
  • София
Мои приятели записаха детето си в Иззи миналата учебна година. Беше в ПУК. През първия месец на посещение не успяха да получат обратна връзка от учителите на детето, при въпроси как се справя/интегрира им беше отказвана информация и бяха посъветвани да поискат официална среща, ако искат да научат повече (от нищо). Аз тогава се допитах тук и потребители с деца в училището обясниха, че информация трябва да има в електронната система. Там обаче също не откриха такава. Насрочиха заветната официална среща, на която общо взето са  им обяснили, че детето има проблем с поведението, че той и още едно момче са "непослушните" в класа, и че "застрашава живота на останалите като тича в двора". След срещата отписаха детето. Още се срамувам пред тях, че лично ги посъветвах да обследват училището.
Разбирам, че мястото е прекрасно за топ децата от всеки клас, на които пасва перфектно и те на него, но случващото се с всички останали е безумно и плашещо.

Пс. Друг потребител помоли за още отзиви за Цар Симеон, ако има и други с деца там, и аз използвам да призова ако има такива в Дени Дидро за информация, може и лично...

# 364
  • София
Защо е нужно да се "проверява нивото" на дете в начално училище? Има състезания от типа на Любословие и КМС, има сборници с тестове по всички предмети, има толкова много начини. С ръка на сърцето, никога не ми е хрумвало да се "мери нивото" до 7 клас, когато, признавам, и двете с детето имахме нужда от някаква статистика как стоят шансовете за желаното училище.

# 365
Защото случайки хвалбите за училището човек решава, че е нещо уау, и изпраща детето си на входящ изпит. Докато не разбере, че детето му и без подготвителни уроци влиза. Т.е. училището от което идва е достатъчно добро и не изисква допълнителни уроци, за да те приемат в уау училището.

# 366
  • София
С други думи казвате, че искаме детето да учи в най-уау училището според бг-мама, не го записваме на подготвителни уроци и като го приемат в "най-уау" училището без уроците, на които не ходи, вече не искаме там? Ами добре.

# 367
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мога да говоря за себе си - училището беше съвсем ново, детето ми още не беше завършило първата си година там, така че да, исках независима проверка за усвояване на училищния материал. Не е било тайна, нито го намирам за нещо , заслужаващо подигравка. Състезанията не са опция за мен, изискват в повечето случаи целенасочена допълнителна подготовка.

# 368
  • София
Мога да говоря за себе си - училището беше съвсем ново, детето ми още не беше завършило първата си година там, така че да, исках независима проверка за усвояване на училищния материал. Не е било тайна, нито го намирам за нещо , заслужаващо подигравка. Състезанията не са опция за мен, изискват в повечето случаи целенасочена допълнителна подготовка.
Изобщо не е подигравка, просто Titina се заяде с мен. Иначе питам, защото не си само ти, виждам, че много хора изпращат децата на пробен изпит в друго училище (включително и покрай мен познати са го правили) и ми е чудно какво го налага.

# 369
Това със заяждането от къде ти хрумна?
Отговорих защо принципно моето дете би отишло или е ходило на пробен изпит. В англоезичните училища пробният изпит е свързан и с 2 дни  в съответното очилище, а децата забелязват доста неща.

# 370
  • София
Защото случайки хвалбите за училището човек решава, че е нещо уау, и изпраща детето си на входящ изпит. Докато не разбере, че детето му и без подготвителни уроци влиза. Т.е. училището от което идва е достатъчно добро и не изисква допълнителни уроци, за да те приемат в уау училището.
От тук дойде усещането ми за заяждане. А иначе точно това ми е въпросът - защо детето е ходило или би ходило на пробен изпит и каква стойност има това, което ще види при двудневния престой в англоезичното училище?

# 371
  • софия
Никак не искам да внасям повече раздори, но има ситуации, в които доволните трябва да замълчат. Особено ако не могат категорично да оборят недоволните.

Във цялата дискусия един път не видях да се поставя отчетливо какво им харесва на положително настроените.

Всеки пост е за да се обясни на недоволните колко са несправедливи и лоши. Защо, не става ясно.

Аз от първите стъпки на Изи си имам едно на ум покрай приятели и великата зелена тревичка и кагегоризирането на детето им като ревльо и …. ще спестя останалите неща.
Въпреки това бях положително настроена- ще се научат. Проба грешка, ще си вземат уроците, ще си анализират пазара, ще извлекат полезното за да се подобряват….

Дали обаче това се случва?! Май оптимизмът ми се изветрява.
Съвсем доброманмерено към ползвателите-хора, кликнете си едно на ум и действайте напред по нащрек. Докато са ни малки децата е много лесно да бъдем щастливо забаламосани, колко му е да ни похвалят детето и да грейнем.
Защитавайте децата си, не училищата.

# 372
В кои англоезични училища детето ходи 2 дни? В ААУ не са ни предлагали/искали подобно нещо.

# 373
Например в BSS, СВ. Георги. Преди 4 години и в ААУ го имаше. Децата са 2 дни на училище, като карат нормални учебни часове, хранят се в училището.
Както казах децата забелязват много неща, които ние няма как да видим - кой как говори, как се държат децата, дали това, което го представят е наистина така.

# 374
Например в BSS, СВ. Георги. Преди 4 години и в ААУ го имаше. Децата са 2 дни на училище, като карат нормални учебни часове, хранят се в училището.
Както казах децата забелязват много неща, които ние няма как да видим - кой как говори, как се държат децата, дали това, което го представят е наистина така.

Благодаря.
Не сме ходили в BSS и St. George. В ААУ може би го има за по-големите, за малките не съм чувала.
Намирам тези посещения са полезни, училище и дете се "тестват" взаимно, но някои деца сигурно се стресират от тях. За това ми е странно, че в СС, Питагор и др. правят подбора си на база еднодневно посещение, все пак има деца, които са по-затворени и притеснителни. Сигурно успяват някак да предразположат повечето.

Общи условия

Активация на акаунт