Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 791
  • 849
  •   1
Отговори
# 375
Не знам дали тези 2 дневни посещения влияят на подбора, но лично аз ги намирам много полезни за големи деца.

# 376
  • София

Аз от първите стъпки на Изи си имам едно на ум покрай приятели и великата зелена тревичка и кагегоризирането на детето им като ревльо и …. ще спестя останалите неща.
Въпреки това бях положително настроена- ще се научат. Проба грешка, ще си вземат уроците, ще си анализират пазара, ще извлекат полезното за да се подобряват….

Дали обаче това се случва?! Май оптимизмът ми се изветрява.

Няма и да се случи, щом това, което караше Фенси да предупреждава от самото начало, че Доротея не става и явно още от времето на нейните впечатления хората около нея са смятали, че има нужда от помощ (именно психологическа) го чувам същото от нейни служители и през последните години.Т.е. нищо не се е променило, тя не ще и да чуе, че вероятно има някакъв проблем в нея. Изключително токсична личност, която издевателства над хората си и което очевидно и логично влияе и на управлението на училището и в крайна сметка и на децата. Уточнявам - не се отнася с всички така. Само с тези, за които е преценила, че "носят". Общо взето аналогично като с родителите - има едни, за които е бяла и добра, и други, които не искат да си спомнят какво им е причинила.

# 377
Аз от първите стъпки на Изи си имам едно на ум покрай приятели и великата зелена тревичка и кагегоризирането на детето им като ревльо и …. ще спестя останалите неща.

Това с тревичката съм го виждала с очите си. Колко пък да е скъпа таз тревичка? Все едно градините на Шонбрун!!!

# 378
  • софия
Преди години, когато трябваше да запълваме ваканции, поради липса на село, дъщеря ни ходи един курс в АЕА. Преди това ходихме всички и с баща ѝ бяхме "уау". Не повторихме, това училище беше задраскано от нашия хоризонт. Детето се връщаше объркано, не се чувстваше добре, дори се притесняваше от отношението, което имаше фирмата, осигуряваща превоза. Твърде много говорене, твърде много претенции и "аз".
Децата виждат неща, които ние не виждаме. Уж всичко беше "връх" за нас. Единственото, което за мен не беше добре, предвид претенциите, които има мястото, беше... храната 🙂 Тогава бях писала и претенциозни госпожи ми обясниха, че това не било най-важното. И за нас не беше, но поведението беше показателно.
Трябва да се доверяваме на децата и да им вярваме.

# 379
Честно казано, децата в двора на сс други неща говореха, в никакъв случай за пробен не ставаше дума.
АЕА ли беше религиозното?

# 380
  • софия
Не знам кое е религиозното, но този двуседмичен летен курс ни спести голямо мислене. Не харесвам, когато повече малки неща говорят. Тогава нямаше много информация и опитът беше водещ.
След няколко години нашите впечатления се потвърдиха и от близък, който имаше по-специфични потребности (на които по принцип декларират, че нямат проблем да отговорят) и ако бяха опитали да покрият, щеше да се върне за постоянно от чужбина. Но директорката се беше държала неоткликващо.

# 381
С 25% от учениците от еврейски произход, колко да са религиозни?

# 382
  • София
Сега се сещам, че има и частно еврейско, в Лозенец. Но за него нищо не се чува, две деца имам там на познати, нямам добри впечатле ия от поведението на децата, но е от много кратък контакт

# 383
  • в страната на чудесата
Лаудер са си само за деца с произход. Евреите се изтеглиха от 134-то и направиха ЧУ. Приемната процедура е с документ за произход. Познато семейство са доволни. Но тази общност не признава грешка и няма да обелят дума даже да не са ок, защото са ит “техните”. Цитирам дословно.

# 384
С 25% от учениците от еврейски произход, колко да са религиозни?
Аз може да се бъркам, имаше англо-амеликанско, което беше собственост на църква.

# 385
  • в страната на чудесата
Така започна, после го продадоха. Титина не е била тук по време на тези събития, предполагам има 7 години...
Куест, п.славейков, не помня още кое, са също на евангелистки общности. Такъв спомен имам.

# 386
Лаудер и аз знам от много вътрешен източник на организацията, че си е само за "техните". Новата сграда вече се строи. Ако стане привлекателно и има успех, не знам как ще обясняват сегрегацията и дискриминация. Парцелът е общински и е даден за строежа с мотив "в полза на общността от района, тъй като в училището могат да бъдат приемани и деца на близко живущи". Това са думи на бившия зам. кмет Тодор Чобанов, който внесе докладна записка в СОС за отдаването на парцела в почти централна София.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 09:50 от Fancy

# 387
И аз тука с вътрешна информация (клюки): училището набляга освен на езика, и на еврейските традиции и култура. Училището е светско, но имат часове по религия, история на Израел, спазват се еврейските празници. Не знам дали дете от друга религия ще се чувства добре и прието, че да има наплив за записване на "без произход".

# 388
Това училище има доста мощни спонсори. СТЕМ технологиите, които ги има там ги няма никъде другаде.

# 389
Откакто се сблъсках с екранни зависимости, не съм убедена, че за малките класове трябва много технологии да навлизат в ежедневието.
Ако нво-то е високо, ще има наплив.
При нас в ДУ въведоха религия, за радост избираемо. Учат си само християнство. А има деца с най-различен произход, не знам защо го измислиха това. Предполагам, защото са разполагали с учител.

Общи условия

Активация на акаунт