Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 72 036
  • 849
  •   1
Отговори
# 450
Аз харесвам заниманията извън училище, така срещат нови деца и не се затварят само в училищната среда. И определено нивото е различно, защото всички са на една вълна и искат да са там (поне в нормалния случай, виждам един баща да води ревящо дете на тенис почти всеки ден през последната година, не го разбирам).

# 451
  • Пловдив/София
Аз харесвам заниманията извън училище, така срещат нови деца и не се затварят само в училищната среда. И определено нивото е различно, защото всички са на една вълна и искат да са там (поне в нормалния случай, виждам един баща да води ревящо дете на тенис почти всеки ден през последната година, не го разбирам).
В училище също са по желание, всеки ден има избор от поне 5-6 дейности, както и избор да не ходиш на нищо. Има смесване на класове, но е пак подбраната среда на училището, така е. Пробвала съм да ходи на хип-хоп към уж известна школа, освен огромно развозване и бързане други ползи не видях, не се сближи с никое дете (аз също не помня някога да ми е останал приятел от курс). Не отричам, че е хубаво де, просто логистично е в пъти по-удобно, особено като съм с две деца засега на различни места.

# 452
  • София
Не знам дали е коментирано вече, но явно Увекинд ще е училището в Лозен. Вчера са правили първата копка.
https://www.residentialpark-lozen.com/upload/news/23/1696943737-100.jpg

# 453
А как намествате спортовете и хобитата при такава програма?

След училище, в сряда следобед и в събота.

Затова като получи синът ми покана за рожден ден в събота, ме хващат бесовете.

# 454
Не че е съвсем по темата, но мен пък ме хващат бесове от покани за партита в делнични дни след училище, което най-често означава след 18:00 ч. Да се прибера с преуморено и превъзбудено дете след 21:00 ч. и на следващия ден да трябва да го будя в 6:45 за училище ми е доста по-напрягащо от това да направя разместване в графика на съботно-неделните занимания.

Цитат на: sylviana link=topic=1585411.[b
msg47056166[/b]#msg47056166 date=1697049022]

След училище, в сряда следобед и в събота.

Затова като получи синът ми покана за рожден ден в събота, ме хващат бесовете.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 08:19 от 1Q84

# 455
  • София
Голяма промяна за Увекинд. Те май бяха разпръстнати, ама ми се върти Княжево и центъра. Лозен е доста далече, но те сигурно са си информирали клиентите.

За домашните- през седмицата няма никакви. Събота/Неделя има, но са малко. Не помня да са били общо повече от час. Занимания по интереси- всеки делничен ден след училище извън училище има и избор в училище, но моето дете има различни интереси Grinning

# 456
Голяма промяна за Увекинд. Те май бяха разпръстнати, ама ми се върти Княжево и центъра. Лозен е доста далече, но те сигурно са си информирали клиентите.

В началото на година бяха пуснали мейл до всички родители, че от следващата учебна година променят дестинацията. От детска градина до гимназия всички ще бъдат заедно.
За мен реално това не е Лозен, защото има само един черен път до там.

Това са къшите които са по-скоро в края на Герман.

# 457
Яде в колата, защото от 5 е на тенис. Ако не е гладен гледаме да направим някое от домашните. Добре, че са на таблети, а аз мъкна мобилната бисквитка с нас.
Понеделник и сряда след тениса има испански....можем пак да започнем в колата, зависи от трафика. Тогава пропуска кондиционна тренировка. Драма клас събота и неделя. Текстовете за реклами, сериали (че имаме снимки скоро) се учат в колата. Станала съм спец по подаване на реплики.
Доста е трудно, но гледам максимално да уплътняваме, за да му остане време да излезе и с приятели, да си поговори с тях, или просто да слуша подкастове ( сега например слуша нон-стоп Илън Мъск)

Пътуването до Лозен е лесно. За 3 години не съм попадала в трафик. 18 мин от Ливадите до там. А и споменатото училище е в Герман.

# 458
  • София
Комуникират го като Кампус Лозен Парк, всеки който е минавал по Околовръстното покрай Порше-Запад е наясно къде ще бъде.

# 459
Говорим за локация, а не кой как го е комуникирал. От отклонението за Лозен няма как да се стигне до посочената локация.

# 460
Комуникират го като Кампус Лозен Парк, всеки който е минавал по Околовръстното покрай Порше-Запад е наясно къде ще бъде.
Порше - Изток е!

# 461
  • София
Да, за Порше Изток/Запад съм объркала, но дали училището е по-близо до Лозен или Герман може да се спори. Вероятно административно се води в Лозен.

# 462
Да, за Порше Изток/Запад съм объркала, но дали училището е по-близо до Лозен или Герман може да се спори. Вероятно административно се води в Лозен.
където и да се води, към днешна дата път до Лозен няма Simple Smile
Но пък имат от Бойко две пасарелки, та могат да ползват градски транспорт и после през полето.
Луда работа - за Бойко пиша Simple Smile

# 463
  • София
Да споделя мнението на сина ми за математиката в АК. Той се премести от ПЧМГ и е малко разочарован. Взимат само задължителен материал по МОН, без да се търси надграждане.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 17:51 от Мишоран калпазан

# 464
  • София
Предполагам преди да запишете детето сте проучили, че Колежът е езикова гимназия, а не математическа. Нереалистично е да очаквате ниво на математиката като в Математическа гимназия. С 3 часа математика на седмица (срещу 7 до 9 в МГ) няма как да се излиза извън рамките на МОН. Това обикновено се случва в елективите и клубовете, на които ученикът може да се запише.

Общи условия

Активация на акаунт