С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 137
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Не могат мъжете бе! Меки Марии са и мама като приклепа с очички и плачливо занарежда как нейното момче се жени, те свиват платната и се навиват на всичко.

# 331
Някои хора природно са с уши и слушат, но нямат способността да чуват. Липсват им някакви уж нормални човешки качества наречени по съвременному емпатия. Това съчетано с голямо его обрича всякаква комуникация. Там и мъжът не може да въздейства.

# 332
  • Melmak
Мъжът ми многократно обянсни, че те ще бъдат гости и че много ще се радваме да уважат нашия празник. Каза им, че с нищо няма да ги ангажираме и организацията и финансите остават наше задължение, за тях само купона. Е, то като не чува... общо взето е както цвет го обяснява. Уши има, но не ги ползва. ММ не е мекушав, по-скоро идеята му беше да не ги обидим, а да дам на свеки нещо дребно да свърши, колкото да се чувства полезна и да спре да ни занимава. Нито очаква от мен да обикалям с нея за рокли, нито да ѝ пращам снимка на всяко цветенце, което съм харесала за украсата.
Не искам да си развалям отношенията с нея, но и аз се знам каква съм. Факт е, че като кажа 1-2 пъти любезно "не", ако се продължава да се настоява, вадя секирата.

Скрит текст:
В последните месеци преживях ужасни неща около родното си семейство и ми е труден период. Факт е, че и съм доста заета, натрупва ми се умора и нямам нерви за любезности и лицемерие. Свекърва ми е преживяла нещо подобно на това, което аз сега. И много ми съчувства, виждам, че е искрена, но постоянно през два дена пита за мене, има ли решение на проблема, ама какво се случва, ама как. Проблемът ще се реши бавно и трудно. Решение от днес за утре няма как да има. Една част от проблема ще се влачи 2 години, другата може и по-бързо да се случи, да кажем 1 година. Накрая не издържах един ден и пак с влизането от вратата ме попита какво става, има ли напредък и не издържах. Обясних ѝ, че не мога денонощно да коментирам тоя проблем, ако не искам и малкото ми останала коса да опада. И че това ще се влачи 2 години, наела съм подходящи специалисти да движат въпроса и аз не мога да мисля денонощно за това, ако не ще се побъркам. Сега не смее да попита, но трябваше чак така да го кажа за да се усети. И явно със сватбата ще е така, като подпита 200 пъти едно и също нещо и даде 200 неадекватни предложения ще ѝ кажем просто да спре.

Наскоро се виждах със сестрата на един приятел, която е доста по-голяма от мен и много дипломатична жена. Разказах ѝ за ситуацията. Тя ми сподели как преди 26 години, когато се женели и нейната свекърва много искала да сподели тези моменти на организация. Каза как обикаляла сама за рокля, харесала модел, но не я купила. След два дена поканила свекърва си да ходят заедно, завела я уж случайно в конкретния магазин, пробвала нейната си рокля и я взела. Така хем си избирала на спокойствие, хем свекърва ѝ живее с мисълта, че са избрали заедно. Чудесна идея, но душа нямам за театри и постановки.

# 333
Балансът е като уважението, толерантността, интелекта - за да се получи трябва и от двете страни да се направят стъпки ( или отстъпки).

# 334
Когато не става от едната страна, колкото повече отстъпваш, толкова повече ти се качват на главата.

# 335
  • гр.Пловдив
Въййй,тук в темата от доста време не бях чела толкова културни коментари и съпричатност само за организирането на някаква сватба и дали свеки да  участва или не ...То голям проблем ,ама дали ще й се възложи задача,ама дали няма да е подценена,ама дали ще се случат нещата без нейно участие и после да натяква 10г ...

Аз ,ако съм на авторката ,и както гледам така е взела нещата присърце,че все едно е на живот и смърт тая сватба ...ми с тия разногласия,колебания и противоречия ще се откажа от всичко -та стой та гледай! Ми то много нерви,много нещо ,ще кажеш,че е на живот и смърт тая сватба ...

# 336
Свеки започна да идва по веднъж седмично, сега всеки уикенд предлага ние да ходим в тях, за да вижда бебчо. 😀 Един път го закарахме, за да не каже че не искаме да ходим, но поне за там имаме избор.
Сега прави някакви нови неща, купува разни неща за бебето, но не ги подарява, а ги държи в тях, когато сме ходили да му дава нещо. Най нелепата покупка, която е направила е столче за колата им. Мъжа ми я пита защо е взела и вика като ми го оставите. Ние няколко пъти казахме, че бебето няма да бъде оставяно при някого. Сега на всяко посещение това повтарят, кога ще ни го оставите. Направо съм вдигнала ръце на този въпрос. Какво е това желание да им оставя бебе на 4 месеца и да спра да го кърмя, за да им угодя.

# 337
Кукувица..

# 338
А да, то това остана и на 4м да й го оставяш. Като проходи и прояде всичко съм съгласна, ама дали свеки ще иска да бяга подир него е друг въпрос 😉 Тя и моята сега го иска, че като пораснел сили нямала да има.... Еми такова е 😄😄

# 339
  • Melmak
Бебето.. като стане на година и 4 месеца й го оставете.. ама няма да го иска. Като започне да ходи навсякъде и да иска всичко. Сега е лесно седи на едно място и е сладко! 😁

Теди, за мен сватбата е важна и ще я направим такава, каквато искаме. Защо да не преживеем този момент както искаме? Аз съм взискателна и за това съм на принципа “вратът на вълка е дебел, защото си върши работата сам”.

# 340
Ние с нея така имаме неразбирателство за даване на вода на малко бебе. Аз понеже го кърмя и не предлагам нищо друго. Тя държи да давам вода, че ще се обезводни, всякакви щуротии. Тя гледала деца, захранила ги от 3 месеца, давала водичка. Един ден заявих, че това е моето дете и аз взимам решения относно какво да давам и кога да захранвам. Сега от време на време прави вметвания "Аз на моите деца на неговата възраст давах вода, чайчета и пюрета". 😀
А да, то това остана и на 4м да й го оставяш. Като проходи и прояде всичко съм съгласна, ама дали свеки ще иска да бяга подир него е друг въпрос 😉 Тя и моята сега го иска, че като пораснел сили нямала да има.... Еми такова е 😄😄

# 341
  • Варна
Май общувате повечко от нормалното...

# 342
  • София
И аз това си помислих. Като захранвахме, извън семейството само педиатърът беше наясно какво става, нито баби, нито дядовци, никой... Съответно никой не ни се е бъркал.

# 343
Ей така като дават акъли майки, баби, свекърви, стринки и лели не мога да го понасям.
На мен се опитаха да ми пробутат вода със захар за бебето, майка ми.  Тя така ни била гледала и нищо ни нямало. Брат ми, дето нищо му нямало излезе от болницата от кардиологията преди 2 дни, заради наднормено тегло и кръвно, а още няма 40 години.
Иначе акъли отвсякъде, ама как не се объркаха 1 правилен акъл да дадат.

# 344
Да да, и аз съм ги слушала подобни. Сега мрънка, че не сме го оставяли у тях, а тя идвайки за 1-2ч в месеца не можела да му се нарадва. 🤷‍♀️ И естествено аз съм виновна, че не го давам. Ами окей, виновна съм 😄

Общи условия

Активация на акаунт