С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 001
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Абсолютно права е Янтра!

# 721
Никога не съм получавала отказ от страна на майка ми и свекърва ми да ни гледат детето, дори напротив, въпреки че са работещи 50 годишни "баби" с кеф искат да ги вземат и двете. Вярно, рядко се случва да се налага да отидем някъде без тях, но все пак.

# 722
Аз сигурно няма да мога да гледам внуци, освен за някой час в парка или да са ми на гости понякога. Отсега се приготвям да не ми пука, ако бъда обвинена, че "си гледам живота". Именно затова се надявам децата ми да могат да се справят с техните деца самостоятелно. Отглеждане на деца - то ще съм герой, ако с моите се справя. Simple Smile

# 723
В2022 ако си се справила както трябва  с твоите, това изобщо няма да има нужда да го мислиш😉
Въпреки всички твърдения и отричания, ситуации и различни истории,  аз смятам , че кръвта вода не става.

# 724
На 50 год,дори работещи,бабите могат да гледат внуци,но на 65....
Иначе подкрепям мнението на Янтра.

# 725
За мен е голям кеф да ми оставят внуче за уикенда или когато са на гости за седмица-две... Сърцето ми е пълно от най-чистата детска любов. Играем заедно, борим се, правим къщи, ходим в парка или детски център. Готвим заедно, любимото е тесто за пица... Лятото се пръскам е с вода на терасата и какво ли още не.
Никога не съм си представяла, че внуче ще тича с резен диня, динята ще капе обилно върху чисто новия ми килим, а аз ще се заливам от смях и ще съм щастлива.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 10:30 от Анонимен

# 726
Точно това визираха и предните постове: гледане може, отглеждане - не.

# 727
Разбира се,че е голяма радост,стига да не е ежедневно задължение и здравословното състояние да го позворява.

# 728
Със сигурност е огромна радост. А гледам майка ми как се отнася с внучето, а ми се кълнеше, че не разбира цялата истерия покрай внуците Grinning Ей сега пак ги чакам да пристигнат с баща ми.
Ама и сам си е шеф. Ако имаше 20 дни отпуск, нямаше да идва всеки месец и нещата щяха да са съвсем различни.

Иначе имам позната, която директно каза на майка си да не ходи на море, защото няма да се оправи сама с бебето. Аз не знам как бих реагирала в такава ситуация.

# 729
Ами как-пропуска това море ,пък догодина -две!
Дано за това време младата майка съумее да се справя сама.

# 730
Лютиче аз имам позната , която никъде не ходеше без мама, защото по нейни думи не може да се оправи сама с детето...на края остана без мъж.

# 731
  • София
Защо "сама"? Бащата не си ли е гледал детето?

# 732
Бащата може да пътува по работа с месеци или изобщо да липсва в картинката.

# 733
Моята свекърва се сърди,че не искаме да гледа бебето, не искаме да ни чисти/пере/готви. Заживяхме заедно малко преди да родя, вече година живеем заедно и това е най-големия проблем.
Тя иска да и оставяме бебето системно, иска да сме зависими от нейната помощ. Ние се оправяме сами, тя работи на смени, често не е вкъщи. Още от както съм родила сме чували какви ли не глупости, въпреки,че ясно сме казали не искаме помощ/съвети, има поставена граница тя все пак намира начин да е засегната.

Имаше период много настояваше да излиза сама с бебето ( тя не обича количката от както се е родила и плачеше много в нея) въпреки постоянните ни откази. Купим ли нещо за малката, винаги следва въпрос защо сме го купили,колко струва, ама нямало смисъл да го купуваме. Да сме вземели от брат му каквото е останало, а аз искам малката да си има нейни неща, изключително разумни сме в покупките си така или иначе. Понякога чак ми е обидно Всеки удобен момент поставя решенията ни като родители под въпрос, защо така,защо иначе.

Не е първо внуче, ММ е по-малкия син, брат му има 5 годишно дете, което тя е гледала често и до ден днешен им помага. Според нея ние не сме добре, че не искаме да висим по площадките с часове, не искаме да оставяме детето.
Бебето е искано, правено с намерение да я гледаме сами, не ни тежи грижата, не ни е пострадал социалния живот.

Откровено казано е адски уморително някой непрекъснато да поставя под въпрос решенията ти. Най-пресния случай е малката беше за сефте болна с висока температура. Бяхме сигурни,че е болна, а не са зъби. Предупредихме я да седи далеч, за да не се разболее и тя, но тя беше убедена,че ще и избият 4 зъба и за това е така, не била болна. После ММ се разболя, една седмица след това и свекървата, бебето нови зъби няма.

# 734
  • София
Ако отсъства с месеци, не може да се сърди, че жена му е помолила майка си за помощ.

Общи условия

Активация на акаунт