С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 043
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Да, излишно се ядосваш.
Мъжът ти е този, който трябва да спре да им докладва кога ще пътувате, за колко време и т.н.

За подаръците пък съвсем не разбирам от какъв зор им казва. Дори да се сърди. Детинско и инфантилно поведение.

Говори много сериозно с мъжът ти. Там е разковничето.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 23:44 от Luellis

# 16

Ох, тия мъже... 🤦🏼‍♀️
Дано поне не е решил,че и истории от спалнята ви не желае да крие от майка си.

Твоята свекърва подмолно го играе. Разбери се с мъжа си да ограничи информацията,която и дава. Така тя няма да страда от своята ревност,тъй като няма за какво да се хваща. Или поне до колкото е възможно. И като цяло това е поредния свекървенски изблик, който заслужава пълен игнор, защото очевидно няма никакво право на него. Каквото е за едните родители, такова и за другите.
Желая ти успех! 🌷

# 17
Ако свекърите питат "какъв е подаръка" сина им какво да каже - "не знам"? 🤔
А те явно питат и познават живота на младите.
Колкото голяма е илюзията, че може да се промени свекървата, толкова вредно е постоянно да се дудне на мъжа и да бъде поставян "между чука и наковалнята".

# 18

Ще каже "жена ми купува подаръците", а ако е настоятелна, ще каже "Съжалявам, но няма да коментирам, защото реагираш неприятно". Така ще има една истерия, а не всеки път при всеки подарък истерии. Освен това, от какъв зор мъжът споделя как е реагирала майка му?

# 19
  • София
Спокойно може да им каже "не знам". А и не е тяхна работа да питат.

# 20
Вярно е, че има израз "благородна лъжа", ама нали уж от малки ни учат да сме искрени и да не лъжем.
По-лесно е човек да лъже, но дали е по-правилно?
Защо да казва, че не знае какъв е подаръка, като знае?
Ами това е лъжа.
Рано или късно лъжата не води до нищо добро.
Най-малкото ако имат деца, те ще се научат, че удобната лъжа е нещо хубаво.

# 21
  • София
Е, сега, Опосум, не сме тийнейджъри тук.

# 22

Ще каже "жена ми купува подаръците", а ако е настоятелна, ще каже "Съжалявам, но няма да коментирам, защото реагираш неприятно". Така ще има една истерия, а не всеки път при всеки подарък истерии. Освен това, от какъв зор мъжът споделя как е реагирала майка му?
То хубаво знаем какъв е идеалния вариант, ама не е лошо малко да се придържаме и към реалността.
Това да не е журналистически въпрос пред народното събрание, че сина да отговори "няма да коментирам".
До оплаквателните ситуации се стига точно защото в живота синовете са пас и карат по най-малкото съпротивление.
Значи единственото възможно решение е снахата сама да си намери центъра на спокойствие без да замесва тоя и оня.
А пък от скромния ми опит - такъв живот си продължава без промяна докато е жена на мъжа си или докато са живи дразнителите.
Ще, не щем реалностите трябва да се приемат. Иначе живота ни минава в безплодно недоволство.

# 23
  • София
Свекърите сами се замесват където не им е работа. Никой не ги кара да се състезават.

# 24
При положение, че не се задават въпросите от чисто и добронамерено любопитство, смятам че едно: “ Ооо, жена ми ходи да ги избира. Не знам какво им е купувала този път”- не е болка за умиране.

То е ясно, че ще се сърдят при всички възможни варианти ( да знаят или не), но пък в крайна сметка не им влиза и в работата да знаят какво е купувано за други хора.

“Еее, сега, това са си техни подаръци. Няма какво на ги обсъждам” също би свършило работа.

Варианти много. Мъжът да реши как да им стопира претенциите.

# 25
Е, сега, Опосум, не сме тийнейджъри тук.
Точно защото не сме тийнейджъри, няма смисъл да лъжем.
Вторият ти съвет, според мен, е много добър:
А и не е тяхна работа да питат.
Това мисля, че е най-вярното и съответно най-правилното - да им каже, че няма значение и да ги попита те какво биха искали за следващия си празник.
Така ще се отклони вниманието към тях и няма да дълбаят повече.
Едва ли се сърдят, че другите са получили нещо с пет лева по-скъпо от тяхното. По-скоро ако си нямат друга работа им се иска цялото внимание да е насочено към тях.

# 26
Малко да се посмеете. Свекървата на една приятелка е със счупен крак, и приятелката ми ѝ носи сготвена храна. Направила пилешка супа - не се харесала, защото е от филе, нарязано на кубчета и "пресяда". След няколко дни направила пак - пак не става, защото месото е накъсано и се влачи като косми. Таратор на кубчета - много са големи кубчетата и "пресяда", настърган - краставицата се "влачи". И ми предава разговор от онази вечер:
- Искаш ли да ти направя супа-топчета?
- Нямам претенции, каквото направиш.
- Каква кайма искаш - свинска, телешка или смес?
- Нека е смес.
- С ориз, фиде или картофи на кубчета?
- Оф, с ориз, разбира се, класическата супа топчета е винаги с ориз.
- С домати и червен пипер, или бяла да я застроя с яйце?
- Бяла.
- А с какъв диаметър да са топчетата?
- ... ? ...
- Два сантиметра, два и половина, три, четири, как ги предпочиташ?
- Офффф, не искам супа. Донеси там един хляб и една буца сирене, и това е.
Smile

# 27
И моята ревнува по този начин, но аз това съм го писала вече. Аз също не разбирам защо, при условие, че тя винаги е била с децата си около майка си, а не толкова около свекървата. Ние гледаме да делим присъствията 50/50 (от един град са), но естествено ми е по-приятно с моите родители и мъжа ми го знае. Не се чувствам виновна, ако реша да прекарам повече време с тях. Аз започнах да прекарвам повече време с родителите си, защото тя буквално го беше обърнала на състезание. Например на Коледа опаковаше всяко едно малко нещо в отделен подарък, за да има детето повече подаръци при тях, което е абсурдно. Общо взето с всяка нейна такава крачка все повече се отдалечавах аз, а и мъжът ми покрай мен.

# 28
Малко да се посмеете. Свекървата на една приятелка е със счупен крак, и приятелката ми ѝ носи сготвена храна. Направила пилешка супа - не се харесала, защото е от филе, нарязано на кубчета и "пресяда". След няколко дни направила пак - пак не става, защото месото е накъсано и се влачи като косми. Таратор на кубчета - много са големи кубчетата и "пресяда", настърган - краставицата се "влачи". И ми предава разговор от онази вечер:
- Искаш ли да ти направя супа-топчета?
- Нямам претенции, каквото направиш.
- Каква кайма искаш - свинска, телешка или смес?
- Нека е смес.
- С ориз, фиде или картофи на кубчета?
- Оф, с ориз, разбира се, класическата супа топчета е винаги с ориз.
- С домати и червен пипер, или бяла да я застроя с яйце?
- Бяла.
- А с какъв диаметър да са топчетата?
- ... ? ...
- Два сантиметра, два и половина, три, четири, как ги предпочиташ?
- Офффф, не искам супа. Донеси там един хляб и една буца сирене, и това е.
Smile

Това да се забоде като първи пост във всяка гема като съвет как се разкарват вечно недоволни свекърви Joy

# 29
И като каже синът за подаръка - "не знам" и ще изглежда като глупак. А снахата лоша, която го води за носа и решава за всичко. И разбира се, не обича и не уважава свекър и свекърва и избира за своите си мама и тате по-хубави и скъпи подаръци от техните 😉
В случая няма нужда от криене и лъжене или замазване. Освен ако наистина подаръците са доста различни като стойност, смисленост и вложено отношение.

Общи условия

Активация на акаунт