С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 150
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Явно не успявам ясно да изразя какво имам предвид. Както и да е, бездруго темата зави в друга посока.

# 151
Добре де, нека да кажат по-младичките снахи какво биха предпочели.
1.Свекървата да им даде апартамент , като сватбен подарък, но в старческата й възраст да изисква ежедневно обгрижване от тях.
2.Свекървата да се погрижи сама за бъдещето си и за времето в което ще има нужда от специализирани грижи и сама да си плаща ежемесечната издръжка в модерен хоспис.
И при двете положения, трябват много пари, обаче са вложени в различни насоки- жилище, което задължава и хоспис, който не ти връзва ръцете и не ти " яде" от времето.

# 152
Свекървата да се разпорежда с каквото има както иска. Коя съм аз, че да имам предпочитания? Аз казвам кое е важно за мен като майка, ако мога. Ако не мога все ще се опрвят и без мен. Но като бъдеща свекърва да не чакам помощ, защото съм си дала парите за жилище, а не съм спястявала за старчески дом. При всички положения да не разчитам на тях. Ужас.....

# 153
  • Варна
Аз нито съм млада, нито снаха, така че ще изчакам да чуя чуждото мнение. Но съм сигурна, че няма да са изключение хора, които биха предпочели жилище сега, веднага, а за грижата след време - я камилата, я камиларя. Друг е въпросът дали ще го напишат тук. Сещам се обаче за не една тема, в която снаха се възмущава как свекърите не дават жилище, не се изнасят от общото (в което тя е придошла), не гледат внуци, не плащат масрафи...

# 154
Затова у нас няма начин да влезе снаха. Утре ще иска да ида на село да не преча Simple Smile Хехе

# 155
  • София
Скрит текст:
Добре де, нека да кажат по-младичките снахи какво биха предпочели.
1.Свекървата да им даде апартамент , като сватбен подарък, но в старческата й възраст да изисква ежедневно обгрижване от тях.
2.Свекървата да се погрижи сама за бъдещето си и за времето в което ще има нужда от специализирани грижи и сама да си плаща ежемесечната издръжка в модерен хоспис.
Скрит текст:
И при двете положения, трябват много пари, обаче са вложени в различни насоки- жилище, което задължава и хоспис, който не ти връзва ръцете и не ти " яде" от времето.
Не че съм приемала жилище от свекърите или пък те са ми предлагали, но като знам как не понасям някой да ми свети в нас, не бих приела жилище от тях.
Но и в масовия случай свекърите на дават нищо на снахата де. Дава се на сина преди брака (в което не виждам нищо лошо), така че той да си поема грижите за тях.

# 156
Има много варианти в живота, доста е шарен. Може да дадат жилище и да нямат нужда от грижи и помощ. Но може и нищо да не дадат и пак да се наложи децата им да се грижат за тях и да помагат финансово. Различни животи и различни конфигурации.

# 157
„Сина си поема грижите за тях” е извод, който има много нюанси. Може да доведе майка си в общото жилище и всъщност снахата да поеме грижите, на която нищо не е дадено/а дори да е дадено, длъжна ли е тя?
Лично аз (а и ММ също) не съм искала нищо нито от едните родители, нито от другите, а който е помогнал все си мисля, че е било с добри намерения, а не защото чака да му върнем.
Втората опция, която е предложена не е съвсем издържана, понеже не знам много възрастни, които да са екзалтирани от мисълта, че един ден детето им ще ги изпрати в хоспис. От друга страна, сама да се погрижи за себе си, го разбирам като да е натрупала някаква сума, обаче както казаха по-горе едно е да те гледа близък и друго чужд човек. Да, пак е вариант, но има различни хора и различни мнения.

# 158
Така е, свекървите не дават на снахата, но снахата се ползва от даденото на сина...
Странни разсъждения. И малко грозничко се получава.

# 159
  • София
„Сина си поема грижите за тях” е извод, който има много нюанси. Може да доведе майка си в общото жилище и всъщност снахата да поеме грижите, на която нищо не е дадено/а дори да е дадено, длъжна ли е тя?
Лично аз (а и ММ също) не съм искала нищо нито от едните родители, нито от другите, а който е помогнал все си мисля, че е било с добри намерения, а не защото чака да му върнем.
Втората опция, която е предложена не е съвсем издържана, понеже не знам много възрастни, които да са екзалтирани от мисълта, че един ден детето им ще ги изпрати в хоспис. От друга страна, сама да се погрижи за себе си, го разбирам като да е натрупала някаква сума, обаче както казаха по-горе едно е да те гледа близък и друго чужд човек. Да, пак е вариант, но има различни хора и различни мнения.
И от какъв зор снахата да поеме грижите, а не той?

П.П. Приемам, че и двамата работят.

Птица, и двамата се възползват от даденото от свекърите, но то си остава само на сина. Нали това е идеята на това даване преди брака? При един развод (ако въобще има брак) да остане за сина.

# 160
Понеже лично съм преживяла и двата варианта да си кажа кое за мен би било най-добре. Да не получа жилище като млада, но да не споделям общо такова с възрастни като по-стара.
Не е въпроса, че няма да се грижиш за старите като не могат. Повярвайте ми - по-добре е да ходиш да шеташ, но да не са в съседната стая 24/7.
За това реших, че подобна близост няма да  причиня на сина си.
Има самостоятелно жилище сина, погрижихме се да има заем и собствен принос в покупката, независимо че можехме да го платим със семейните спестявания. Снахата дойде отпосле. Дори обзавеждахме с нейно участие докато бяха гаджета и не живееха още заедно. Но откакто апартамента е дом на тяхното семейство не съм стъпвала без да се обадя и да ме поканят. Не съм ползвала нито веднъж ключовете, които имам. Не смятам, че ми дължат нещо за направеното. Оставям го на тяхната преценка.

# 161
Така е, свекървите не дават на снахата, но снахата се ползва от даденото на сина...
Странни разсъждения. И малко грозничко се получава.

Еми тогава си оставяте синовете без нищо, че да не го ползва снахата.... Егати глупостите

# 162
  • София
Скрит текст:
Понеже лично съм преживяла и двата варианта да си кажа кое за мен би било най-добре.
Да не получа жилище като млада, но да не споделям общо такова с възрастни като по-стара.
Скрит текст:
Не е въпроса, че няма да се грижиш за старите като не могат. Повярвайте ми - по-добре е да ходиш да шеташ, но да не са в съседната стая 24/7.
За това реших, че подобна близост няма да  причиня на сина си.
Има самостоятелно жилище сина, погрижихме се да има заем и собствен принос в покупката, независимо че можехме да го платим със семейните спестявания. Снахата дойде отпосле. Дори обзавеждахме с нейно участие докато бяха гаджета и не живееха още заедно. Но откакто апартамента е дом на тяхното семейство не съм стъпвала без да се обадя и да ме поканят. Не съм ползвала нито веднъж ключовете, които имам. Не смятам, че ми дължат нещо за направеното. Оставям го на тяхната преценка.
Абсолютно на същото мнение съм.

# 163
И от какъв зор снахата да поеме грижите, а не той?

П.П. Приемам, че и двамата работят.
Например къпане, преобличане, едно е жена да помогне и друго мъж, специално за тези неща.

# 164
Аз съм получила от родителите си жилище, и съм купила такова на сина си.Откакто е женен ,не съм ходила без покана и ключове нямам.
Дано не стигна някой да се грижи за мен.Не мога да го очаквам от хора на работа и с деца.

Общи условия

Активация на акаунт