С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 162
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Например къпане, преобличане, едно е жена да помогне и друго мъж, специално за тези неща.

Или пък сина го няма, на работа е, в командировка, на купон на приятел или пък самият той е болен. Какво ще направи снахата? Ще махне с ръка и ще каже "сина му да се оправя"? И ще остави човека да тъне в мръсотия, гладен и жаден?

# 166
  • София
И от какъв зор снахата да поеме грижите, а не той?

П.П. Приемам, че и двамата работят.
Например къпане, преобличане, едно е жена да помогне и друго мъж, специално за тези неща.

Мъжът ми се справяше без проблем с тези неща. Брат му също. Кумът ни и той. Удобен мит е, че мъжете не можели.

# 167
Скрит текст:
Понеже лично съм преживяла и двата варианта да си кажа кое за мен би било най-добре.
Да не получа жилище като млада, но да не споделям общо такова с възрастни като по-стара.
Скрит текст:
Не е въпроса, че няма да се грижиш за старите като не могат. Повярвайте ми - по-добре е да ходиш да шеташ, но да не са в съседната стая 24/7.
За това реших, че подобна близост няма да  причиня на сина си.
Има самостоятелно жилище сина, погрижихме се да има заем и собствен принос в покупката, независимо че можехме да го платим със семейните спестявания. Снахата дойде отпосле. Дори обзавеждахме с нейно участие докато бяха гаджета и не живееха още заедно. Но откакто апартамента е дом на тяхното семейство не съм стъпвала без да се обадя и да ме поканят. Не съм ползвала нито веднъж ключовете, които имам. Не смятам, че ми дължат нещо за направеното. Оставям го на тяхната преценка.
Абсолютно на същото мнение съм.

А, как се гарантира, че няма да се наложи, дори и да не са ти подарили жилище като млад?

# 168
  • София
Личният избор гарантира.
Мъжът ми ходеше да обслужва баща си, но не и ставало дума да води баща си да живее вкъщи (не че щях да се съглася).

То няма и свободна стая де.

# 169
И това е било, защото баща му не му е подарил апартамент ли?

# 170
  • София
Не. Това е било, защото изборът на мъжа ми и моя е такъв.

# 171
Скрит текст:
Понеже лично съм преживяла и двата варианта да си кажа кое за мен би било най-добре.
Да не получа жилище като млада, но да не споделям общо такова с възрастни като по-стара.
Скрит текст:
Не е въпроса, че няма да се грижиш за старите като не могат. Повярвайте ми - по-добре е да ходиш да шеташ, но да не са в съседната стая 24/7.
За това реших, че подобна близост няма да  причиня на сина си.
Има самостоятелно жилище сина, погрижихме се да има заем и собствен принос в покупката, независимо че можехме да го платим със семейните спестявания. Снахата дойде отпосле. Дори обзавеждахме с нейно участие докато бяха гаджета и не живееха още заедно. Но откакто апартамента е дом на тяхното семейство не съм стъпвала без да се обадя и да ме поканят. Не съм ползвала нито веднъж ключовете, които имам. Не смятам, че ми дължат нещо за направеното. Оставям го на тяхната преценка.
Абсолютно на същото мнение съм.

А, как се гарантира, че няма да се наложи, дори и да не са ти подарили жилище като млад?
Ами нали обяснявах. Да се бяха погрижили да си имат собствено в града. А те си живяха волно и щастливо докато не станаха за гледане. И си се прибраха в градската къща, защото и не допускаха, че ще е по друг начин освен да са буквално на главите ни. И бяха прави за себе си и гък не съм казала.
Но живяхме 7 години така, с цената на моите разбити нерви.
За това казвам, че за нищо на света няма да натреса себе си в  стаята, кухнята и тоалетната на детето си.
Казвам, че човек трябва да се погрижи за това докато може.
В моя случай не чрез подарък, аз чрез подкрепа за самостоятелност.

# 172
Миленака, това казвам и аз. Вие сте избрали така, не е свързано с апартамент. Било е и възможно.

dariVale, те са се нанесли в имот, които е бил изцяло закупен от вас ли?

# 173
  • София
Миленака, това казвам и аз. Вие сте избрали така, не е свързано с апартамент. Било е и възможно.
Скрит текст:
dariVale, те са се нанесли в имот, които е бил изцяло закупен от вас ли?
Свързано е, защото жилище ми е част от този личен избор, за който говоря. Исках да имам мое, за да мога да кажа "не". И точно това направих по отношение на свекъра ми (и не само за него, но темата е за свекъри). Мое жилище – мои правила. Ако живеех в жилище на/от свекърите, нямаше да мога да направя този избор.

# 174
  • гр.Пловдив
Добре де, нека да кажат по-младичките снахи какво биха предпочели.
1.Свекървата да им даде апартамент , като сватбен подарък, но в старческата й възраст да изисква ежедневно обгрижване от тях.
2.Свекървата да се погрижи сама за бъдещето си и за времето в което ще има нужда от специализирани грижи и сама да си плаща ежемесечната издръжка в модерен хоспис.
И при двете положения, трябват много пари, обаче са вложени в различни насоки- жилище, което задължава и хоспис, който не ти връзва ръцете и не ти " яде" от времето.

Ехее 6о6отоо, второто направо си е джакпот ,дай Боже на всяка снаха ,но в БГ изпълнението ми се струва клонящо към 0..
Това с къщите,апартаментите и пр.имоти си е направо практика,а гледането на старини се подразбира ,че е следствие..

# 175
Ами тогава не приемаш причината (имота), за да не трябва впоследствие да се примиряваш с последствието (обгрижване на старини). В някаква идеална реалност ще стане точно така, но историята познава и много изключения от това правило.

# 176
Е, аз бих си гледала родителите независимо дали са или не са ми оставили имоти. То е безумие нещо такова да се приема като условие.

# 177
Добре де, ако родителя( вашия) направи инсулт и е на легло, ще се грижите за него, само ако ви е купил жилище ли??? Аналогична е ситуацията и за мъжа.

# 178
  • гр.Пловдив
Е, аз бих си гледала родителите независимо дали са или не са ми оставили имоти. То е безумие нещо такова да се приема като условие.

Тук не ставаше  въпрос за родителите ми ,а за тези на ММ и в частност за свекървата

# 179
Аз под родители визирам всички, свекървата е родител на мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт