С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 060
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
В едно такова време живеем когато междуличностните отношения претърпяха голяма промяна , а понятията от миналия век си останаха, няма нови... за хубаво или за лошо - не знам.
Здраве и уважение да има , останалото се подрежда рано или късно .

# 586
А иначе ходите ли на тази вила?
Защото ако само ходите на подредено, окосено, ремонтирано и пр,  без да пипнете нищо, нормално да се дразни брат ти.  И на теб, и на мъжа ти. Готованковци сте.
Една къща изисква много труд за поддържането ѝ.

# 587
  • при късмета
птица, пак чоплиш в странични въпроси, само за да ги наречеш готованковци. Много ясно написа, че на постоянното им място не ги канят на гости и рядко се виждат, съмнявам се да ги канят на вилата. И аз смятам, че нашите не могат да очакват от мъжа ми поддръжка на наследствени имоти. Може да го очакват от мен, пък аз кого ще ангажирам си е моя работа. Естествено, че ще е мъжа ми, но не защото някой друг го очаква от него, а защото аз съм помолила. Разбираш ли разликата? Ние като сме две сестри, мъжете ни длъжни ли са да се занимават с къщата на село?

# 588
  • Melmak
Ходили сме понякога. Не мога да кажа, че сме готованковци, защото не сме. Като отидеш на вила, винаги ама винаги има какво да направиш. Ако изпера пердетата, а не кося двор пак ли съм готованка?

Баща ми си имаше негови виждания как да поддържа двора и ламперията, с които аз не бях много съгласна. Като иска от мен труд, ще трябва малко да се съобрази. Аз имам 20-25 дни годишно отпуска, а брат ми в пъти повече. За мен е най-лесно да викна съседа да окоси и да му дам пари. Хем аз няма да се хабя, хем работата свършена. Това готованство ли е? Ако брат ми иска ръчно и лично да коси, нямам против. Обаче аз време за това няма да хабя, камо ли да опека мъжа ми на слънцето да робува на наследствен имот. Плащам на някого, върши го и за 1 ден проблемът е решен.

Никога не са канили мен и мм в дома им (родителите ми). На вилата не са имали против да ходим, било им е безразлично.

# 589
hechicera_, гледай да не споделяш оплаквания от собственото си семейство с мъжа и и неговото фемили. В най-неочакван момент това може да ти изиграе лоша шега.

# 590
Добре, аз мога ли на гадже на сина си примерно да викам "снахата"? Дали няма пак да следват големи обиди, защото момичето е против брака / или друго?

Можеш. Дори да е против брака няма да се обиди, че я възприемаш като снаха. Никоя жена, която се събира да живее с мъж  не го прави със съзнанието, че е за малко и е никоя.

# 591
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  Да кажем, синът ми заживява с приятелката си. В кой момент тя става снаха, ако нямат брак. Как би следвало да говоря за нея, примерно ако се налага в трето лице. До кога са гаджета и откога семейство? Какъв е моят син за нейните родители?
Живеем от 18 години без брак, като се роди детето май почнах да се броя за "жена му" 😁
 Със сигурност майката на мъжа ми тогава "превъртя играта", от мила и деликатна жена резко се превърна в свекърва по учебник.

# 592
В днешно време съм се настроила, че може да няма сватби при децата. Няма да ме стреснат с това Simple Smile

# 593
  • София
И аз съм с такава настройка.

# 594
  • при късмета
Пак обсъждаме колко важна е сватбата за свекъри и тъстове евентуално. Не трябва ли това да е въпрос само в двойката?Ако искат брак и сватба, добре. Ако не искат, пак добре. А това какво мисли свекървата, че трябва да се случи и какво е важно за нея, не би трябвало да е от значение. Ако не приема жената до сина ѝ като снаха, може да е само и единствено за нейна сметка, за ничия друга. Никоя майка няма си оставя детето на жена, която не я зачита и уважава, пък била тя майка на мъжа ѝ. Свекървата с принципите остава и без внуци, освен без снаха. Често и без син

# 595
  • Melmak
hechicera_, гледай да не споделяш оплаквания от собственото си семейство с мъжа и и неговото фемили. В най-неочакван момент това може да ти изиграе лоша шега.

Благодаря ти, сигурно си права, но то е вече невъзможно. Станаха много грозни неща в последните две години и няма как мм да не вижда отношението, случките и оплакванията са най-малкото. Много е дълга историята, не е за тази тема. Просто моето родно семейство е доста далеч от нормалното, има много ненормални случки и събития и това, което преживявам от две години насам, просто нито има как да го крия от мм, нито искам. В крайна сметка това е “семейството” от което идвам, по-добре да има идея сега…

# 596
Боже. Ужасно е, че момичетата искат да разкажат и покажат "всичко" на мъжа си. Не трябва така.

# 597
Напротив, когато намериш мъж, който да ти стане и най-добър приятел, наистина може да му споделиш всичко.
Но не знам колко често се случва това. Обикновено си мислиш, че е такъв, пък после видиш, че принцът е жабок.
Така че наистина първо се гледа, после се целува и накрая споделя. Wink

# 598
Да, да, съпруг и най-добър приятел в едно. После и свекърва най-добра майка и приятелка Simple Smile И така Simple Smile Инфото си тече из семейството, докато след 10 или 15 години има супер лека пролука в безпроблемните отношения и тогава - изненада Simple Smile Къде сбъркахме Simple Smile

Според мен, която жена споделя всичко на мъжа си, да си знае, че може да го научи и майка му. И брат му, или баба му.  Така по-меко ако може да се изкажа. Пък че самият мъж знае "всичко" е достатъчен гаф. Не казвам да се крие някой като партизанин, ама всичко... защо? Има си приятелки за това.

# 599
Тук вече зависи от мъжа. Ако видно не ми е добре и имам нужда да споделя тревогите си с най-близкия си човек, защо да не го направя?
Разбира се, че външите фактори в една връзка, както и баби и стринки, са много, но някакси си мисля, че когато споделиш нещо такова, мъжът ще има благоразумието тези разговори да останат само в нашето семейство.
Друг е въпросът, ако някой усилено разпитва по цял ден и иска отчет, както и да дава наклон.

Общи условия

Активация на акаунт