С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 028
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Melmak
Честно казано, с пръстен или без промяна в отношенията със свекърва ми няма. Ние сме сто години заедно, разбрала е, че аз ще съм Жената. Не го казвам с лошо, тонът ми го възприемете като благ.
Мисля, че и тя е наясно с това от доста години. Мм е живял и с друга жена, общо взето всички са били шокирани, когато са се разделили и свекърва ми не е очаквала. Мисля, че също е вярвала как предишната му приятелка ще е избраната. Няма лошо в това, нормално е като видимо връзката върви.

# 631
Странно ми е, че някой ще нарече по-охотно някоя жена снаха, ако живее със сина и 2 години с брак, отколкото 10 без брак.
За мен, щом двама души заживеят заедно, те стават семейство, мъж и жена, съответно зет и снаха.
Иначе се получават абсурди, като някоя временна фльорца да е снаха, само защото е държала на пръстен, а истинската връзка тип "докато смъртта ни раздели" да бъде представяна за "приятелка", само защото не иска брак.
И наистина е обидно майката на най-важния за теб човек да те мисли за негова приятелка, а не за жена. Колкото и да казваме, че мнението на другите няма значение, все пак майката не е точно някакви случайни други хора.
Естествено, свекървите имат право да се правят на интересни и да чакат някакви доказателства, че точно "тази" ще е последната, но обикновено то е за тяхна сметка и после се чудят къде са сбъркали.
Все една наследствена кралска титла дават, барабар с половин кралство и съответните последици, а не просто да кажат пред хората, че синът им има жена. Joy
Голямо стискане на тая титла, голямо чудене кога да я дадат. Joy

Те чакат големи доказателства за жената, която ще тровят цял живот. Сакън, да не й се откъсне от устата едно снахо. Ужас.
Ние макар, че имаме подпис в гражданското, едва след като забременях ми се обади и ми каза-Еми явно вече ще сме семейство, трябва да се разбираме. И почна терора. А преди това не ме отразяваше изобщо. Луди хора!

# 632
Ама какво чудене? Която синът представи като жената в живота му, нея ще възприемат като снаха – с брак или без. Просто с брак вече нещата са по-ясно дефинирани и не съм чувала някоя свекърва да се прави на разсеяна и да не признава съпругата на сина си за снаха.
Докато в случаите без брак вече има повод за шикалкавене. Ако сигналите на сина са „А, гадже е само, нищо сериозно...“, какво искате от майка му?

# 633
Странно ми е, че някой ще нарече по-охотно някоя жена снаха, ако живее със сина и 2 години с брак, отколкото 10 без брак.
За мен, щом двама души заживеят заедно, те стават семейство, мъж и жена, съответно зет и снаха.
Иначе се получават абсурди, като някоя временна фльорца да е снаха, само защото е държала на пръстен, а истинската връзка тип "докато смъртта ни раздели" да бъде представяна за "приятелка", само защото не иска брак.
И наистина е обидно майката на най-важния за теб човек да те мисли за негова приятелка, а не за жена. Колкото и да казваме, че мнението на другите няма значение, все пак майката не е точно някакви случайни други хора.
Естествено, свекървите имат право да се правят на интересни и да чакат някакви доказателства, че точно "тази" ще е последната, но обикновено то е за тяхна сметка и после се чудят къде са сбъркали.
Все една наследствена кралска титла дават, барабар с половин кралство и съответните последици, а не просто да кажат пред хората, че синът им има жена. Joy

Те чакат големи доказателства за жената, която ще тровят цял живот. Сакън, да не й се откъсне от устата едно снахо. Ужас.
Ние макар, че имаме подпис в гражданското, едва след като забременях ми се обади и ми каза-Еми явно вече ще сме семейство, трябва да се разбираме. И почна терора. А преди това не ме отразяваше изобщо. Луди хора!
Ох, точно за това жадувам.

Само да вметна, че когато синът ми се раздели с  предното момиче, май аз пострадах най- много. Тя беше гушлива и си я бях припознала. Той скъса с нея, но тя се опита, заради добрите ни отношения, да си го върне, като ме манипулираше мен. А може и искрена да е била колко и как ме е приемала и колко страда. Ами не искам никога, ама никога повече, да се отдавам безрезервно на всяка следваща, защото и аз имам чувства, все пак.
Много деликатно беше, и денонощно ми пишеше, и уж между нас да си е. Е, как да стане, и как да я спра, като тя ми пишеше, че ме приемала като майка.
Те скъсали, а аз не бях. И не ме интересуваше кой крив и кой прав. И така. Дълга и болна тема ми е.

# 634
  • при късмета
До сега трябваше да е станало ясно, че никой нищо не иска от майка му. Защо се взима предвид само какво иска снахата и от там да се определя всичко? Ако този, който не иска брак е сина, а жената е направила компромис? Свекървите защо приемат по подразбиране, че синовете им искат брак със сигурност? Тогава пак ли снахата не е снаха, защото сина не иска официален подпис? Ако живее 10 години с нея без подпис заради него, пак ли не е снаха?
Двойките в брак изкарват заедно точно толкова колкото и тези без брак, та е все едно има или няма подпис

# 635
ма ко, ако се обръщаш към мен, прочети пак поста ми – бавно и с разбиране, моля.

# 636
  • Варна
Скрит текст:

Те чакат големи доказателства за жената, която ще тровят цял живот.
Сакън, да не й се откъсне от устата едно снахо. Ужас.

Ако изтропаш "снахо" на някоя дама дето вътрешно не се възприема като такава, или припознава обръщението като част от отживели отношения, пак ще си в грешка. Снаха ми е снаха, или когато се оженят (тогава ясно) или когато синът даде индикация, че това е жената, а с нея сме си изяснили какво й е приятно.
Karina-88 или твоята свекърва е нещо ужасно, или ти си много предубедена. Не съм ви в къщата да знам кое е вярното.

# 637
Моята свекърва и на най-големият си враг не я пожелавам. Толкова не уважително същество не познавам. Изобщо не съм предубедена. Напротив, в началото дори опитах да сме близки, но след като я опознах, честно си казвам, само като чуя за нея и стомаха ми се обръща.

# 638
  • при късмета
ма ко, ако се обръщаш към мен, прочети пак поста ми – бавно и с разбиране, моля.
Не е лично към теб, а към свекървите по принцип. Например в такива случаи
или когато синът даде индикация, че това е жената, 
Когато сина даде въпросните индикации, но все пак е против брака и не иска такъв. Жената също е съгласна или е направила компромис, няма значение. Обаче свекървата се запъне и продължава да се съобразява само със собствените си критерии, т.е. или брак или дете и нищо, абсолютно нищо друго или не е снаха. Тогава пак ли снаха ѝ не ѝ снаха, защото тя не я приема като такава, по собствените си критерии?
Не визирам никого в темата, а общия случай. Изяснявам (за себе си) предишния си въпрос, "защо изобщо е важно мнението на свекървата?"

# 639
Сега е модерно да се живее заедно още от самото начало. Няма как ако синът ми не ми е казал, че това ще е жена му, а не приятелката му, аз да я възприемам като снаха ни. По логиката, че ако живеят заедно са семейство, досега съм имала две снахи, а Тайс четири.

# 640

Не визирам никого в темата, а общия случай. Изяснявам (за себе си) предишния си въпрос, "защо изобщо е важно мнението на свекървата?"

А, тук стискаме ръцете. Какво значение има мнението на свекървата, щом младите са се разбрали и са доволни от решението си (каквото и да е то)?

# 641
  • при късмета

А, тук стискаме ръцете. Какво значение има мнението на свекървата, щом младите са се разбрали и са доволни от решението си (каквото и да е то)?
Това казвам от самото начало, ама като прегледаш 2-3 страници назад, условията са все от свекървата. Ама дали дал индикации, ама дали дал пръстен, ама има ли деца, ама от колко време са заедно, за да прецени ТЯ каква ѝ е жената до сина ѝ. И снахите се притесняват да не стъпят на криво с това очакване на свекървата. А защо по дяволите?

# 642
Според мен и на база  с истинска снаха,  такава става, когато синът ми ми е казал, че възнамерва да живее с нея  постоянно с брак или без брак.  Иначе е приятелка.
Другият ми син е имал повече приятелки от брат си, но още не е женен. Тези,които е водил тук по-дълго време не са ми били снахи,а само приятелката на сина ми. Аз за тях -майка му.  Когато заживее  постоянно и дълговременно с някоя, тя ще ми е снаха, съответно аз на нея  свекърва.,

# 643
Динчо, ами имали сте.
Рядко някой днес се обвързва с първото си гадже и остава с него/нея за цял живот.
Щом синът може да има повече жени, защо вие да не може да имате повече от една снаха?
Две, четири, три... колкото ви доведат, толкова.
А колкото до чувствата, не се привързвайте, ако не искате. Никой не ви кара да обичате снахите си, само да се отнасяте добре с тях и да им зачитате достойнството, като не изтъквате, че не са снахи, а гаджета.

# 644
2,3,4 снахи - ще се объркам Simple Smile След 5-ата ще им викам "Миличка", да не нарека някоя с чуждо име.

Общи условия

Активация на акаунт