Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 189
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
За 2 дни мисля, че няма как да се усети ефект дори при увеличена доза, но така си мисля аз само.
МамаКика, защо не ти разреши диаспорал доктора?
И аз не знам, казах че ми го препоръчаха и че са доволни от него, каза не оставаш на биолектра, но увеличи 2х1. Ще слушам, какво да правя.

# 241
  • София
Аз пия Биолектра. Изчакай няколко дни да се натрупа, ако не свърши работа, говори пак с АГ. Понякога се запъват само защото не е тяхното.
Момичета, бях на Ендокринолог. Каза ми, че новия златен стандарт бил в 21-22гс да се обременява с глюкоза. Нямам медицински показания за това изследване. Вие правихте ли го?

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 15:32 от Iv4EnCeTO

# 242
Аз пия Биолектра. Изчакай няколко дни да се натрупа, ако не свърши работа, говори пак с АГ. Понякога се запъват само защото не е тяхното.
Момичета бях ма Ендокринолог. Каза ми, че новия златен стандарт бил в 21-22гс да се обременява с глюкоза. Нямам медицински показания за това изследване. Вие правихте ли го?

Аз питах абс.същото преди няколко страници. И на мен една лекарка (не ендокринолог) ми каза същото, по новите методи така било - на всчки в 21-22 трябвало да се прави обременяване.
Тука момичетата казаха, че не трябва на всяка и даже не е полезно.
Аз не знам, но моя лекар не е казвал. Чудя се от тогава насам дали не го е казала, заради нещо у мен пък.
Ще прочета повече, кои симптоми/изследвания/показания/усещания/килограми/кръвно/наместване на планетите могат да говорят за необходимост от това.

# 243
  • София
Момичета, бях на Ендокринолог. Каза ми, че новия златен стандарт бил в 21-22гс да се обременява с глюкоза. Нямам медицински показания за това изследване. Вие правихте ли го?

И аз се следя при ендокринолог заради щитовидната жлеза и тя ми каза да си направя обременяване с глюкоза в 28 седмица. При повечето се пускало по-рано, но беше спокойна, защото когато бях на преглед при нея не бях качила все още почти нищо и затова ме изтегли за по-натам. Та явно зависи от лекаря и пациента кога и дали ще те изпрати.

# 244
По отношение на магнезия да се включа с приятна новина. От вчера взимам прахчетата диаспорал 400 мг и мога да ви кажа че веднага се усеща- нямам крампи, нито ми се стяга корема. Някоя от вас беше споделила мисля, че разхлабва, но при мен го няма този страничен ефект. Моята АГ ми го беше препоръчала, но и аз защо ли не го взех по-рано не знам. Факт обаче, че не бих се върнала към магнерот дори да го пуснат, а за магнерич да не говорим. Пиех 3*1 и от него и постоянно имах крампи.
И аз пия Магнезиев диаспорал и откакто го пия нямам крампи и не ми се втвърдява корема или много по-рядко.При мен няма разхлабване,а го пия от повече от месец.При предишната бременност пиех Магнерот 3×2 и си имах контракции до края,въобще не видях файда от него,Магнерич не съм пила,ама май и той е същата работа.

# 245
Аз правих обременяване с глюкоза , че докторката каза , че малко коремчето на бебето било по голямо , аз също не съм лазила много килограми , с изследването всичко е наред , каза няма проблем и в петък съм на фетална , ще поразпитам малко повече . А за магнезии пия 3*2 магнерич , но имам стягаме на корема , Не знам защо така …. Трябва да си легна да си почина и минава ….

# 246
Момичета, на мен още при първите стягания на корема, АГ си ми каза да пия Диаспорал 300мг. 20дни го пия всеки ден по 1 и вече нямам нощно време крампи (които са ужасно мъчителни) и корема ми се стяга най - много веднъж на ден за 15 секунди. Много съм доволна. Не знам какви са тези доктори, дори да не обяснят защо не ви дават да го пиете..

# 247
ПОМОЩ момичета, чувствам се болна!
Аг-то ми е в отпуска до четвъртък, когато имам и преглед, утре ще пробвам да се свържа с нея, но до тогава, моля дайте съвети. Ако някоя е преминала през някакъв вид боледуване, какво са и давали да пие?
Имам сополи + запушен нос от време на време. Кихам доста, и главата адски ми тежи, че чак ме наболява. Чувствам си очите тежки и подпухнали. С какво мога да се лекувам според вас?
Благодаря ви от ❤!

# 248
Мен ендокринолога още не ми е казвал за нищо за обременяване с глюкоза...аз съм + 9 кг и почти 22г.с...бебето върви със повече от седмица напред ..ще видим в четвъртък на феталната какво ще кажат...иначе преди 10 дни сама си пуснах инсулин излезе 6 и нещо,гликиран хемоглобин 4.7и Хома индекс ми е 1.6...ендокринолога каза,че са идеални...

# 249
ПОМОЩ момичета, чувствам се болна!
Аг-то ми е в отпуска до четвъртък, когато имам и преглед, утре ще пробвам да се свържа с нея, но до тогава, моля дайте съвети. Ако някоя е преминала през някакъв вид боледуване, какво са и давали да пие?
Имам сополи + запушен нос от време на време. Кихам доста, и главата адски ми тежи, че чак ме наболява. Чувствам си очите тежки и подпухнали. С какво мога да се лекувам според вас?
Благодаря ви от ❤!

Физиологичен разтвор (аз ползвах Sterimar) ,не е супер, но на мен други капки не ми разрешиха + Биозин мама.

# 250
Може и Инфлуцид на всеки час по 1т + цитровит

# 251
На мен инфлуцид+тонзилотрен през 2 часа по 2 под езика най ми помага, както и грип стоп спрей за нос са ми изписвали, когато бях с вирус в начална бременност. Много течности и витамин С. Има сега пак разни кофти вируси, като аденовирус. Бързо оздравяване!

Аз също съм +9 кг в 23 г.с., бебето върви напред и не съм правила обременяване с глюкоза. Малко тежко изследване е и според мен да вися пред лаборатория, изпила толкова глюкоза определено време, ме спира, но и никой не ме е насочил към това изследване. Мислила съм си да пробвам вкъщи, мн е диабетик, разполагаме с апаратчета, ама ако нещо не излезе наред, трябва да повтарям същото и в лаборатория, за да представя резултатите.. Joy За сега ще изчакам, ако лекар препоръча, тогава.

# 252
Физ. разтвор за носа и авирон Рапид за общото състояние. Много лимони с мед и витамини ,ама то би трябвало да си ги пиеш... Д, В12, Ц...

# 253
Момичета има ли някоя от вас която да пие често но шпа или да и е изписано да го приема всеки ден.. Вчера АГ ми каза,ако искам мога да приемам 3х1 заедно с магнезия . Каза че дори има жени по 3х2 приемат...иначе аз когато ще стоя цял ден на крак или се натоварва повече или ме наболява ниско долу си взимам понякога по 1т на ден,а понякога по 2..

# 254
Здравейте от мен, от доста време се каня да се представя и все отлагам. Термин 18 януари, чакаме момиченце, вече имаме момченце на 2.5, аз съм с тромбофилия и всеки ден съм на клексан 0.4 и аспирин протект. При мен на последните изследвания кръвната захар излезе доста височка - 5.4, даже писах на АГ  и тя ми каза да направя обременяване с глюкоза, бях планирана за събота, но за съжаление в петък се разболях и аз от същия вирус като вас и уикенда ми беше доста зле, температура поне нямах, но носът ми беше запушен, гърлото, главата ми тежеше. На мен за гърло много ми помогна изтискан лимон, иначе инфлуцид, инхалации с физ. разтвор и промивки, чайчета от лайка. Днес се чувствам по-добре, утре съм при АГ и се надявам до края на седмица да направя обременяването. Но ми е много странно, аз почти нищо не съм качила като килограми, по принцип съм слаба, не ям сладко и въглехидрати, които да вдигат захарта, за сега бебето върви добре.... Предната бременност даже имах по-малко околоплодни води, нищо излишно не бях качила и бебето беше 3.160. Много ми е странно с тази кръвна захар от къде така се вдигна, взех си глюкомер и тук излиза до 5, не знам правилно ли засича или не, по няколко пъти пробвам....Голям филм с тази кръвна захар вече, само това ми липсваше.

Общи условия

Активация на акаунт