Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 645
  • 764
  •   1
Отговори
# 330
И аз минах преглед тази седмица. Всичко е наред, почти 800 гр в 24 г.с. МШ 4 см, не е мръднала. Няма нужда от обременяване с глюкоза, няма показания за това изследване при мен. Hug

# 331
Мами един ъпдейт и от мен. Днес бях на преглед при Д-р Велева в Токуда. Доста съм доволна и реших категорично, че ще раждам при нея. И вече и аз съм в групата на пиещите магнезий хах

И аз съм при Велева, другата седмица съм на преглед при нея … също много я харесвам …. По колко магнезии ти изписа и кои препарат ?

Диаспорал 300 сутрин и вечер

# 332
И аз минах преглед тази седмица. Всичко е наред, почти 800 гр в 24 г.с. МШ 4 см, не е мръднала. Няма нужда от обременяване с глюкоза, няма показания за това изследване при мен. Hug
Ехааа голямо бебче 🥰то и при мен всичко е в норми,само обиколката на коремчето вървеше с десет дни напред...според д-р Мануелян това все още нищо не означавало...аз май за сега успях да овладея кръвната захар...проблема ми е само сутрин все още 5.3-5.7 с глюкомера,но и глюкомерите показват малко повече от кръвната проба в лсбораторив

# 333
Ехааа голямо бебче 🥰то и при мен всичко е в норми,само обиколката на коремчето вървеше с десет дни напред...според д-р Мануелян това все още нищо не означавало...аз май за сега успях да овладея кръвната захар...проблема ми е само сутрин все още 5.3-5.7 с глюкомера,но и глюкомерите показват малко повече от кръвната проба в лсбораторив
Да Heart Eyes Може да се влияе и ако ядеш нещо по-късно вечерта или при боцкането, да не са ти чисти ръцете, но ти казваш, че в продължение на някакъв период измерваш толкова, значи едва ли е второто. Моята при последните мерения сутрин беше до 3.9 все.  Щом д-р Мануелян го определя като нищо, аз бих й се доверила. Hug

# 334
Имам въпрос към момичетата които пият магнезиев диаспорал...по кое време на деня го пиете...май ви бях питала ,но съм забравила...аз си купих вчера следобед...първото саше го взех към 19 часа,но днешното си го взех преди обед и мисля така да го пия около обяд...незнам правилно ли е и има ли значение
Аз гледам да го пия около обяд или ранния следобед, защото вечерта гледам да пия ампула желязо понякога, а трябва да има поне 2 часа разлика между тях.
Поради разтягане на матката, преди няколко дни получих леки болежки ниско долу и ми изписаха по 2 прахчета диаспорал на ден-определено разхлабване се получи и двата дни и хич не беше приятно…
Но сега си взимам по 1 400 мг на ден.
На 25.09 съм на преглед при нова АГ, която доста харесах. Дано и се доверя и се настроя да раждам при нея.
Ще споделя впечатления.

# 335
Привет и от мен, отдавна не съм се включвала. Днес ми мина феталната и всичко е наред, много позираше бебето и потвърдиха, че ще е момче Sweat Smile обаче ще правя обременяване, защото върви голям, в 20 седмица съм, а е почти 400 грама. Дъщеря ми се роди много малка, тоз ще е голям явно Joy вече и много хубаво го усещам от две седмици някъде, рита си здраво.

Тсх ми се е вдигнало почти до 3, обаче още чакам коментар от ендото.. явно ще увеличавам дозата, бях само на 25 мкг еу тирокс досега.

# 336
  • София
Здравейте,  да се отчета и аз. Вчера беше втората фетална морфология- всичко е наред с бебето , в 22 г.с. 450 гр. и се смяхме,  понеже е с дълги крака  Simple Smile  Имах притеснения с шийката, но днес пак ходих на преглед, взеха ми и секрет и уж всички е наред -силно се надявам. Следящата ме досега АГ, при която ходя от 13-14 години и ми следеше и предната бременност, много ме подразни с отношението си и най-вероятно няма да ходя повече при нея. Хубавото е, че се ориентирах към друга АГ, при нея се надявам живи и здрави да раждам и ще си се следя само при нея. По здравна каса не ходя този път. Вече съм болнични и не ходя на работа. Относно усещането на бебето - усещам го, седалищно е за момента, с предна висока плацента.

# 337
И аз започнах да усещам бебче. Като хапвам определени храни сякаш се активизира или от емоции. Примерно какино тане-не знам дали заради подправките. На предната фетална беше сутрин рано прегледа и докторката ме изпрати да пия кафе, да хапна нещо, да се раздвижа. Чакам с нетърпение следващия преглед другата седмица.

# 338
Привет и от мен, отдавна не съм се включвала. Днес ми мина феталната и всичко е наред, много позираше бебето и потвърдиха, че ще е момче Sweat Smile обаче ще правя обременяване, защото върви голям, в 20 седмица съм, а е почти 400 грама. Дъщеря ми се роди много малка, тоз ще е голям явно Joy вече и много хубаво го усещам от две седмици някъде, рита си здраво.

Тсх ми се е вдигнало почти до 3, обаче още чакам коментар от ендото.. явно ще увеличавам дозата, бях само на 25 мкг еу тирокс досега.
То май за гестационен диабет не е толкова важно колко гр е бебчето ,а с колко напред му върви обиколката на коремчето и как са околоплодните води...поне от всичкото четене и разпитване до сега това разбрах...мен ме посъветваха първо да си взема глюкомер и да меря вкъщи сутрин на гладно,1 час след храна и два часа след храна и така преди и след всяко основно хранене и да се записват резултати....аз си купих по препоръка на личната и на ендокринолог accu chek instant...има ги в комплект 50 ленти с апаратчето за 20лв...може да се свързва към телефона и автоматично ти изчислява гликирания хемоглобин...другото което разбрах е че сутрин на гладно трябва да я държиш под 5.1,1 час след храна под 7.8 и два часа след храна под 6.7..

# 339

Ние бяхме 395 грама още в 18та седмица, сега в 20-21 около 500. Но не сме коментирали нищо за обременяване с глюкоза

# 340
Моля ви, споделете какво да правя с моите крака, адски болки като лежа наляво и надясно, по гръб кръст ме боли и не мога да дишам добре. Снощи не съм мигнала въобще, яко въртене през 5 минути.
Възглавница между краката къде по-точно се слага? Над коленете, между коленете..хич не мога да си представя да спя с такова нещо, после на всяко въртене и нея въртиш наместваш. 😟

# 341
  • София

Ние бяхме 395 грама още в 18та седмица, сега в 20-21 около 500. Но не сме коментирали нищо за обременяване с глюкоза
Точно се притесних леко понеже и ние бяхме 420 грама в 20г.с., а АГ не каза нищо за обременяване с глюкоза. Утре ми е феталната морфология, стискайте палци всичко да е ок 🙏

#MamaKika възглавница се слага между краката на коленете, облекчава определено.

# 342
Да, ще пробвам, но цяла нощ си я наместваш и въртиш като се завърташ на др.страна..то много ангажиращо това😒

# 343
  • София
Да, ще пробвам, но цяла нощ си я наместваш и въртиш като се завърташ на др.страна..то много ангажиращо това😒
Аз съм с възглавница за бременни и една част от нея минава между краката ми, а другата част подпира гърба ми за да не мога да се обръщам по гръб. Да си призная, за добро или лошо, но бебока не ми дава да спя на дясно ( рядко ми го позволява този лукс, че се започва едно опъване и ритане) и спя само на ляво. Беше ми кофти до едно време, но свикнах сякаш.

# 344
Моля ви, споделете какво да правя с моите крака, адски болки като лежа наляво и надясно, по гръб кръст ме боли и не мога да дишам добре. Снощи не съм мигнала въобще, яко въртене през 5 минути.
Възглавница между краката къде по-точно се слага? Над коленете, между коленете..хич не мога да си представя да спя с такова нещо, после на всяко въртене и нея въртиш наместваш. 😟
Пробвай и да се раздвижваш по-активно през деня - пилатес, йога, упражнения, за укрепване на мускулите.

Общи условия

Активация на акаунт