Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 43 942
  • 764
  •   2
Отговори
# 60
Записвам се в новата тема, защото смело напредваме със страниците 😀

# 61
Все се каня да изследвам Мг в еритроцити, още не съм.
Имам една чуденка обаче .. в Аджибадем ми излиза 125лв, а по-назад потребителка ми беше казала, че го е правила в Бодимед за 23лв.
Защо ще е тази разлика в цената?

Аз бях писала, търсих го тогава специално как се казва - magnesium in blod, доколкото помня.
За цената - само да кажа, че в Синево селен струва 99лв, а в Кандиларов - 40. В бодимед също беше около 40, но го спряха. Иначе нямах идея, че и другаде се прави този магнезий, освен в Бодимед, но с тази разлика в цената просто няма смисъл другаде.

# 62
Момичета, днес бях при АГ на преглед. 395гр е бебчето, върви си чудесно,пак не видяхме пола, но доктора имаше съмнения за подути черва, ама не беше много сигурен.. Добре, че съм на ФМ във вторник, та каза да им обърна внимание за думите му. Аз и преди съм ви казвала, че съм си много спокойна, ама днес като че ли нещо се притесних сутринта. Сега съм по - добре, но го мисля.. Какви ли ще са тези подути черва, просто дори не съм чувала за подобно нещо.

Попитай гинеколога дали може да пиеш ензими. Аз пия на ензи мил и като се запеча 1доза дуфалак си разтварям. Моят АГ каза, че през бременността тазът се разширява , бебето расте, и след хранене е нормално да се чувства тежест, все едно сме преяли. Нз как го обясни, в общи линии дискомфорт. От плодове и зеленчуци е нормално и газове да има.

Извинявам се, не уточних. 🤦🏼♀ За бебето става въпрос.

# 63
Запис и от мен Simple Smile

# 64
Здравейте момичета да се включа и аз в новата тема, започнах да качвам повече кг вече-63.500 в 22 гестационна седмица. Споменах ви че бебчето върви леко по-голямо и се бях притеснила да не развивам гестационен диабет. Някоя от вас ще прави ли натоварване с глюкоза?
По повод на магнерот и аз вече минах на магнерич, моята АГ беше казала диаспорал, видях че и вие сте го коментирали, защото разхлабва. Аз също имам проблем със запека, така че мисля да пробвам да приемам него.
Относно други изследвания съм малко притеснена, защото хемоглобина ми излезе 109, а желязото беше около 10, моята АГ каза че са добре, но аз реших да искам и второ мнение и ми изписаха ампули тотема(тотхема) 3 на ден, реших да започна с 2 за да видя как ще ми се отразят. Някоя от вас приема ли желязо като добавка?
За коагулацията въпреки инжекциите, които слагам всичко изглежда добре за 2 триместър, на колко време изследвате тези показатели?
Започнахме с таткото да разглеждаме доста от нещата, които мислим, че ще ни трябват за бебчето.
Имате ли съвети за добра помпа за кърма, шишета, както и марки пелени(памперси)?

# 65
Здравейте момичета да се включа и аз в новата тема, започнах да качвам повече кг вече-63.500 в 22 гестационна седмица. Споменах ви че бебчето върви леко по-голямо и се бях притеснила да не развивам гестационен диабет. Някоя от вас ще прави ли натоварване с глюкоза?
По повод на магнерот и аз вече минах на магнерич, моята АГ беше казала диаспорал, видях че и вие сте го коментирали, защото разхлабва. Аз също имам проблем със запека, така че мисля да пробвам да приемам него.
Относно други изследвания съм малко притеснена, защото хемоглобина ми излезе 109, а желязото беше около 10, моята АГ каза че са добре, но аз реших да искам и второ мнение и ми изписаха ампули тотема(тотхема) 3 на ден, реших да започна с 2 за да видя как ще ми се отразят. Някоя от вас приема ли желязо като добавка?
За коагулацията въпреки инжекциите, които слагам всичко изглежда добре за 2 триместър, на колко време изследвате тези показатели?
Започнахме с таткото да разглеждаме доста от нещата, които мислим, че ще ни трябват за бебчето.
Имате ли съвети за добра помпа за кърма, шишета, както и марки пелени(памперси)?

Тъй като съм с доста излишни килограми АГ ми препоръча ОГТТ още в 15та седмица, та го направих. Не мога да разбера защо момичетата в темата се страхуват толкова от изследването? Глюкозата е малко гадничка за пиене, по пък държи страшно сит през следващите 4ч. Вероятно ще трябва да направя още едно обременяване в 24-26г.с. и честно казано пак ще го направя, не е страшно, поне при мен не беше. Препоръчвам обаче да се направи в болница все пак да сме под наблюдение заради риска от хипогликемия.

# 66
Наистина момичета, вие сте половин доктори, направо ме изумявате понякога Grinning

Рейнбоу, на мен ми подариха помпа Cangaroo някаква обикновена и ми свърши работа с първото бебе, но не съм я ползвала активно, понеже бебето си изпомпваше всичко в повечето случаи. Шишета бях взела тогава комплект на Нук first choice 2 малки и 2 големи и използвах само едното малко, другите останаха чисто нови. Нещо, което ми беше полезно обаче беше колектор за кърма, събира изтичащите капки от едната гърда, докато бебето суче от другата, събира се доста и можеш да замразяваш.
Та моят съвет е да не се изхвърляш за такива неща, особено ако имаш желание да кърмиш изцяло.
За пелени не мога да дам съвет, понеже съм ползвала основно многократни.

Iseult как мина прегледа днес? Как сте с детето?

# 67
Намерих си скрийншота, когато сме писали
Скрит текст:
А сега в Бодимед го няма вече така ли?
Все се каня да изследвам Мг в еритроцити, още не съм.
Имам една чуденка обаче .. в Аджибадем ми излиза 125лв, а по-назад потребителка ми беше казала, че го е правила в Бодимед за 23лв.
Защо ще е тази разлика в цената?

Аз бях писала, търсих го тогава специално как се казва - magnesium in blod, доколкото помня.
За цената - само да кажа, че в Синево селен струва 99лв, а в Кандиларов - 40. В бодимед също беше около 40, но го спряха. Иначе нямах идея, че и другаде се прави този магнезий, освен в Бодимед, но с тази разлика в цената просто няма смисъл другаде.

# 68
За магнезия да споделя и аз. Пих близо месец Магнерот, който бях намерила по случайност. Последните два дни докато го търсех пак пих Биоелектра. От него получих разстройство като все още не мога да си стабилизирам стомаха, въпреки че съм го спряла. Диаспорал съм пила преди, но от него получавах силно къркорене и подуване и подобен на Биолектра ефект, та не смея да го пробвам сега. Купих вчера Магнерич, но ще изчакам може би няколко дни преди да го започна. Междувременно ще прочета за другите форми, които Deviya e споменала.

# 69
Аз приемам желязо ферум на смарт хит по 1т за сега...желязото ми все още е около 20,хемоглобин 120-125 ,но феритина беше 37...за коагулацията аз съм с пай 4г/4г до скоро не приемах абсолютно нищо за разреждане,защото аптт ми е 48...сега на последните изследвания пак е високо много аптт,но и другите неща малко са се качили и ми изписаха натапсин по 1т.. коагулация пусках през 20 дни,сега имам контрола през 2 седмици...
Вчера ходих на нефролог и ми показа бебка...може да е за 3 секунди ,но я видях ❤️
За гестационен диабет и аз се притеснявах,защото и моето бебче върви едро и аз в 17г.с. имах 7кг отгоре,но ендо каза първо да пусна инсулин,гликиран хемоглобин,хома индекс и тогава ако има нужда от глюкоза,защото това обременяване въобще не е безобидно ...натоварва страшно много организма...имам Хомс индекс 1.6 и ендо сметна,че няма смисъл за сега от обременяване...аз бях се притеснила и че винаги кръвна захар ми излиза около 5-5.5 ,но като му казах колко диня,грозде и плодове ям всеки ден каза,че е напълно нормално....

# 70
krystall Ама има си го, не съм казала,  че го няма. 😉 Нали го пусках преди месец и половина.

# 71
Момичета може ли съвет
Взех си на спрей вит д и сега пак ли важи това да се приема с мазна храна, за по-добро усвояване или не.

Същото и за желязото, пръскам на вътрешната страна на бузата, както е написано и после нищо не пише. Трябва ли да не ям/пия след това известно време? Трябва ли да го приемам с нещо си за по-добро усвояване или не.
Желязото е вечер та е на отстояние от всякаква храна, млечни, кафета и т.н така че това спазвам

# 72
Devya, заблудила съм се с написаното за селена.

# 73
Аз ползвах спрея с витамин Д и К на BetterYou, по този начин заедно се усвояват много добре и нямаше нужда да е с мазнина. Пръсках до преди обяд. Вдигнах си вит. Д за 2 месеца и то сериозно, щом вече не го приемам.

За желязото, понеже ми го вляха и не съм много запозната с всички тънкости. За млечните е правилно да и се усвоява по-добре с витами С. Даже при вливане, след това ми пуснаха и система витамин С. Може и непосредствено след това да се изпие малко фреш от лимон или цвекло.

# 74
Момичета може ли съвет
Взех си на спрей вит д и сега пак ли важи това да се приема с мазна храна, за по-добро усвояване или не.

Същото и за желязото, пръскам на вътрешната страна на бузата, както е написано и после нищо не пише. Трябва ли да не ям/пия след това известно време? Трябва ли да го приемам с нещо си за по-добро усвояване или не.
Желязото е вечер та е на отстояние от всякаква храна, млечни, кафета и т.н така че това спазвам

За вит Д спрея - най-вероятно и вътре си има мазнина и е достатъчно така. Аз бях споделила преди с моята ендокриноложка, че сутрин не ям мазна храна особено, а тогава взимам Д и К, тя каза, че и така се усвоява, да не го мисля чак толкова. По принцип те слагат и в капки, и в спрей, и в ампули, мазнина.

За желязото пак тя ми каза последно, че трябвало да има отстояние от храна..а аз сдъвквах и веднага се хранех, каза някак междинно да го взимам най-добре, следобед ми го е дала него.

Общи условия

Активация на акаунт