Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 430
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
За начални симптоми на настинка-хрема,кашлица,температура може да взимате сол номер 3,разтваря се във вода и се пие,няма никакъв вкус и мирис.Ако се влошат нещата може да комбинирате номер 3 с 4 и 8.В интернет има информация и комбинации за различните състояния и болести.

Може ли да споделиш по каква схема се взимат.

# 481
При остри възпалителни процеси се взима по 1т.до 6 пъти на ден,а при хронични по 1т.по 3 пъти на ден.Може да се приема под езика или да се разтвори в малко вода.На дъщеря ми й разтварям 6 таблетки в 1 л.вода и тя си я пие по цял ден.

# 482
Аз бях болна с гърло и кашлица със стичащи секрети в гърлото около 12г.с....имах изписан Инфлуцид,тонзилотрен,Шуслерова сол 3,Ен ти тус сироп за кашлицата ,ангин хеел...
Кристалче освен албумина се гледа и общия белтък в кръвта...аз съм комбинация магнерот 2х1 сутрин и вечер и диаспорал едно саше на обед ...чувствам се добре за сега...
Незнам кой беше писал,че щом сутришната захар е ниска всичко е добре...не е така,ако обиколката на коремчето на бебето върви напред ...и има и други показатели ....може сутрин захарта на гладно да е супер,но 1 час след храна или 2 часа след храна да се вдига до небесата...за това на мен ми казаха да се бода на гладно 1 час след храна и 2 часа след храна и това на всички основни хранения...

# 483
Здравейте! От прочетеното разбирам, че доста от вас изследват протеини в кръвта, това при някакви специфични оплаквания или съмнения ли се прави, тъй като не са ми казали засега да изследвам такова нещо, а явно е важно. Благодаря!

# 484
Здравейте! От прочетеното разбирам, че доста от вас изследват протеини в кръвта, това при някакви специфични оплаквания или съмнения ли се прави, тъй като не са ми казали засега да изследвам такова нещо, а явно е важно. Благодаря!

На мен лично ми го изследваха като влизах в болницата за системи/желязо, с анемия съм/. Предполагам са били стандартни изследвания с калий, натрий и сумати работи още.

# 485
Момичета,някакви идеи за облекчаване на болка в кръста?От няколко дни ме боли кръста от лявата страна само при движение,като лежа не ме боли.Не мога нито да седна,нито да се навеждам,направо ток ме бие от болка,днес съм като парализирана,не мога да мръдна.Преди малко си поръчах поддържащи бикини за бременни,пише,че изпълняват ролята на колан за бременни,другата седмица ще пристигнат,не знам дали ще помогнат.

# 486

На мен лично ми го изследваха като влизах в болницата за системи/желязо, с анемия съм/. Предполагам са били стандартни изследвания с калий, натрий и сумати работи още.

Благодаря ви за отговора! А как се казва самото изследване и мога ли на своя глава да го пусна? Аз също съм с желязодефицитна анемия и досега никой не ми е казвал да изследвам протеини..

# 487
Изследва се общ белтък в кръвта и албумин...и мен никой не ми ги е назначавал...сама си ги пускам и следя..
За кръста аз мажа с арника или с охлаждащ гел...помага но за малко...от както спя на възглавницата за бременни много по рядко имам кризи със силни болки ...преди това беше ужасно

# 488

Не, това всеки читав АГ го пуска , гледат се общ белтък и албумин в кръвта. Може да си пуснеш , май бяха по 3-4лв. Ако са ниски, се пие протеин,за да се развива бебето нормално.

# 489
Общ белтък присъства в стандартната пълна кръвна картина, съмнявам се да не са го пускали.

# 490
Отделно е..

# 491
Момичета, някои от вас бяха писали, че са посещавали хематолог.
Ако има такива от София, може ли да препоръчате, ако разбира се сте доволни

# 492
За тромбофилия,анемия, за какво точно?

# 493
За тромбофилия,анемия, за какво точно?

Желязото , жск всичко ми е добре , но хемоглобина нисък и ми препоръчаха консултация, за да разберем вид анемия или нещо друго.

# 494
Е,аз съм минала по този път и мога да ти кажа какво искат - хемоглобина говори за анемия ,да, но тя може да бъде заради нисък фолат, В12 или феритин. Можеш да си ги изследваш и ще се види вида анемия,то не е само желязо дефицитна. Иначе всички хематолози ще свършат работа за това, аз ходих при една в хематологипната болница,която взима с направление и не ми е взела и една стотинка.

Общи условия

Активация на акаунт