Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 410
  • 764
  •   1
Отговори
# 495
Да, от скоро започнах да пия б12 , ще изчакам седмица, две и ще отида непременно , за да видя как се повлиява.
Иначе се чувствам добре.
Искаше ми се да отида при препоръчан лекар, тъй като не ми се губи време в експерименти.
Много ти благодаря за бързото включване! 🤗

# 496
Даа, сега се загледах, че е биохимия. Явно АГ винаги ми го пуска с направлението за изследване и си мислих, че присъства..

# 497
Дейзи, Галя Кондева също - от Вита. И тя взима с направление.
Когато аз ходих, си записах за бременност какви нива трябват. И от Сигридов.
В12 - над 550-600
Желязо над 20
Феритин около 60-80
Фолат - над 30, но под 43

# 498
Аз дори незнам какво ми изследват по ЗК ,защото ми взимат кръв и урина на място и резултати не виждам.. после като питам казват всичко е наред,ако имаше нещо щяхме да ти кажем...

# 499
Здравейте,аз не съм писала от много време, защото не се чувствах добре,но ви четях. Качила съм 1кг досега,с предишната бременност бях качила 3 до края,дано и сега да е така. Аз ям по много вече ,но бебето ми изяжда всичко и все съм гладна 😃. Подготвила съм всичко вече за бебето. Другата седмица съм на преглед, нямам търпение.

# 500
А някой от вас все още да усеща много ниско бебчето....моето уж беше са качило по нагоре и сега пак рита ниско долу...в областа на яйчниците..

# 501
Леле как 3 кг?
То бебето сигурно е било толкова
Ами плацента, води, кръв и т.н
То значи, че трябва да си отслабвала през цялото време. Повръщаше ли или

# 502
Аз последния път имах феритин 11.40 и желязо 18 .. и започнах ферум смарт-а. Дано бързо се вдигнат ..

# 503
Да, от скоро започнах да пия б12 , ще изчакам седмица, две и ще отида непременно , за да видя как се повлиява.
Иначе се чувствам добре.
Искаше ми се да отида при препоръчан лекар, тъй като не ми се губи време в експерименти.
Много ти благодаря за бързото включване! 🤗

Аз ходя при др. Георги Тончев. Изключително доволна съм

# 504
Повръщах от време на време ,сега с тази бременност само няколко пъти. Първия път качих 3 и свалих 10 като родих.
Леле как 3 кг?
То бебето сигурно е било толкова
Ами плацента, води, кръв и т.н
То значи, че трябва да си отслабвала през цялото време. Повръщаше ли или

# 505
Дейзи, Галя Кондева също - от Вита. И тя взима с направление.
Когато аз ходих, си записах за бременност какви нива трябват. И от Сигридов.
В12 - над 550-600
Желязо над 20
Феритин около 60-80
Фолат - над 30, но под 43
Като пациент на д-р Сигридов казвам, че това са минималните стойности, които иска. За фолат само е максимална.

# 506
Б12 колко повече от 550-600 да е? Моето е 500+

# 507
Момичета, не мога да намеря къде да изследвам ANTI-FXA, навсякъде ме питат какво е това и казват, че не го правят, а вече доста дълго го отлагам. Някакви насоки ?

# 508
Б12 колко повече от 550-600 да е? Моето е 500+
Беше ми 925, през втория триместър падна на 520 и ми назначи инжекции по 1000 мг.

mimswilliams, в синево?

# 509
Кристал, това е много нисък феритин за бременност .. на мен ми казаха, че с моя 26, никакъв шанс да го вдигна до раждането с таблетки, а и след самото раждане трябва да е висок. Затова трябва вливка.
Да не ви плаша,но това с желязото е сериозно. Ако феритин/ желязо са ниски трябва бързо да се вдигнат,защото започва да не достига кислород до мозъка на бебето, което води до две неща : преждевременно раждане или проблеми в самото развитие на детето след това ..а за родилката също е опасно, защото на самото раждане може да падне и да се наложи кръвопреливане. Тези неща ги знам от миналата бременност, тогава не ми обърнаха внимание ( тоест некомпетентни АГ гледаха само хемоглобина и той беше ок, но съм била с дефицит и две години мъкна анемия ). Не подценявайте тези неща, аз съм ЗА вливките и след като мина моята мога да кажа, че е супер безобидно.

Upincloudnine, да, минималните ,затова писах НАД еди колко си... Само фолата е опасно да е над 43, В12 Сигридов го дава до 1000 Макс.

mimswilliams, в НКБ и Токуда, трябва ти лаборатория,в която го работят веднага. В синево съм чела тук из форума, че не го работят веднага и се обезмисля.

Общи условия

Активация на акаунт