Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 42 363
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
Добре де момичета при вас феритина е около 10-20, моя е 230 Joy при мен дали е възможно от системите да се е покачил толкова Thinking
Абсолютно възможно. Моят след вливка беше 284, два месеца по-късно е 60.. Astonished

# 631
Момичета сега бях да си купя желязо , пиех смарт хит на таблетки , сега аптекаря ме убеждаваше доста , че се усвоява по добре този на сироп Ферум , 2 часа преди хранене , каза че с витамин С било най добре , ама аз изобщо не взимам витамин С , някой друг от вас взема ли го ? На сироп

# 632
Аз също пих сорбифер дурулес до скоро,но от него ми се разрани гърлото ,дори още не се е оправило напълно. Да знаеш,че може да ти се случи .
[/b]
Здравейте прекрасни мами. Да се отчета и аз тук в 26г.с относно бебока наистина и аз се чудя някой път какво се случва страшно активна е и много рита понеже четох предишните ви постове и имаше питане дали има по кротки бебчета явно няма има дни по активни има дни по спокойни. Миналата седмица пуснах и аз изследвания и се оказа че съм с анемия аг ми изписа Сорбифер Дурулес и Флуомизин които да приемам 2 месеца. Ако има някоя маминка в това положение нека да сподели и тя.
Желая ви прекрасен ден бъдете щастливи,  усмихнати и обичани❤️

# 633
Добре де момичета при вас феритина е около 10-20, моя е 230 Joy при мен дали е възможно от системите да се е покачил толкова Thinking
Какви системи са ти правили?

Идафер /желязо/

# 634
Аз също пих сорбифер дурулес до скоро,но от него ми се разрани гърлото ,дори още не се е оправило напълно. Да знаеш,че може да ти се случи .
[/b]
Здравейте прекрасни мами. Да се отчета и аз тук в 26г.с относно бебока наистина и аз се чудя някой път какво се случва страшно активна е и много рита понеже четох предишните ви постове и имаше питане дали има по кротки бебчета явно няма има дни по активни има дни по спокойни. Миналата седмица пуснах и аз изследвания и се оказа че съм с анемия аг ми изписа Сорбифер Дурулес и Флуомизин които да приемам 2 месеца. Ако има някоя маминка в това положение нека да сподели и тя.
Желая ви прекрасен ден бъдете щастливи,  усмихнати и обичани❤️
Благодаря мила ще го имам в предвид. За сега няма проблем,  но иначе ще го пия 2 месеца 😕.

# 635
Днес бях на преглед при следящият ме АГ, шийката в момента е 21 мм с поставен серклажен песар , препоръките са стриктно лежане и много да се пазя. В момента съм 26+4 г.с. , бебето е доста едричко момче 💙 1200 г . Върви 2 седмици и няколко дена  напред .
Вечер ме рита доста по- активно, иначе нямам контракции.
Успех и търпение на всички мами ❤️

# 636
Момичета, а казват ли ви причините какви са тези скъсани шийки?
Така се е случило ли
Или от контракциите, но те пък от какво са предизвикани
Изобщо, Голям страх ми е това

Вие сте супер! Не знам как го правите, но се справяте чудесно
Малко остана, повечето мина

# 637
Днес бях на преглед при следящият ме АГ, шийката в момента е 21 мм с поставен серклажен песар , препоръките са стриктно лежане и много да се пазя. В момента съм 26+4 г.с. , бебето е доста едричко момче 💙 1200 г . Върви 2 седмици и няколко дена  напред .
Вечер ме рита доста по- активно, иначе нямам контракции.
Успех и търпение на всички мами ❤️
Преди песара колко ти беше шийката?
Пази леглото и силно вярвай, че всичко ще е наред. Какво пиеш за тази шийка?

Причините може да са контракции, инфекция или просто да си е такава заради съединителната тъкан. Това ми обясниха на мен.

# 638
Аз пък от няколко дни имам страшно много стягания на корема. Не ги наричам контракции, въпреки че са си точно Бракстън-хикс, цялостно не ми пречат, обаче ако трябва да броя със сигурност са повече от 10 на ден (някъде бях чела,че трябва да са под на тоя етап). Някой път са 10 за два часа,според мен. Ще питам после лекаря, че съм на преглед, но понамалих магнезия, защото смених вида и освен да е от това - сега пия треонат и от него взимам две големи капсули, които реално са само 100мкг, обаче. А преди това 200-300 взимах, малат и хелатиран..Но много ми се стори да пия 6, чудех се дали не се усвоява по-добре този, защото препоръчителната доза е 2-3. Ще го питам и за това, освен да смесвам видовете, но само вечер мога да го пия, дано не ми изпише и през деня.
Аз да ви кажа, вчера излизах с приятелки около НДК, хапнахме, бъбрихме, беше пъъълно с народ навън, сякаш петък вечер лятото, та мисля и довечера с мм и щерката да направим няколко тигела, е така да усетим живота навън. Иначе на мен ми се доспа в 21 още Grinning Но устисках. Че накрая хванахме и 2 песни на Стефан Вълдобрев в Кабана, изобщо не знаех,че ще има събитие тогава, а точно предния ден дъщеря ми ме пита кога пак ще ходим на негов концерт (фен е, бяхме на два последния месец и половина) и ѝ казах, че то няма скоро, хвана ме яд, щеше да се изкефи, но пък днес сигурно нямаше да може да стане за училище, та..

# 639
Лято вместо витамин ц на таблетка пий сок от лимон или хапвай...може и друг цитрусов плод...
На мен ендо ми даде лентички да следя за кетони в урината...във вторник ядох дюнер колкото и да ми е забранен и два дни нямах.  Тази сутрин цъфнах с кетони...той каза да не се притеснявам,че е от нисковъглехидратния режим...да го правя вече това обременяване и поне да знам..имам ли нямам ли гестационен диабет...

# 640
Момичета , един въпрос към тези, които се следят по здравна каса.
Ходя на частно, реших да се възползвам и от това, което ми се полага по ЗК. Първия път като отидох предоставих направление от личния за бременност и следене (не знам точно как се казва).
Сега ми предстои второ посещение, пак ли се взима такова направление или веднъж дадено на гинеколога, само се записват часове при него, а в системата фигурира, че съм с майчино здравеопазване.
Дано съм се изразила правилно 😅

# 641
Момичета , един въпрос към тези, които се следят по здравна каса.
Ходя на частно, реших да се възползвам и от това, което ми се полага по ЗК. Първия път като отидох предоставих направление от личния за бременност и следене (не знам точно как се казва).
Сега ми предстои второ посещение, пак ли се взима такова направление или веднъж дадено на гинеколога, само се записват часове при него, а в системата фигурира, че съм с майчино здравеопазване.
Дано съм се изразила правилно 😅
Не е нужно да даваш ново направление.

# 642
MamaBgBg много благодаря! ❤

# 643
Зависи какво е било първото направление.. ако е било само за потвърждаване на бременност ще ти трябва такова направление за женска консултация...ако е било от втория вид не ти трябват повече направления.

# 644
Лято вместо витамин ц на таблетка пий сок от лимон или хапвай...може и друг цитрусов плод...
На мен ендо ми даде лентички да следя за кетони в урината...във вторник ядох дюнер колкото и да ми е забранен и два дни нямах.  Тази сутрин цъфнах с кетони...той каза да не се притеснявам,че е от нисковъглехидратния режим...да го правя вече това обременяване и поне да знам..имам ли нямам ли гестационен диабет...

Направи го, не се притеснявай от обременяването. Аз много се бях наплашила, но всъщност изобщо не беше толкова гадно, колкото очаквах. Беше ми приятна за пиене глюкозата, единственото кофти беше, че чакаш два часа , за да ти вземат още два пъти кръв. Всеки път като станех да отида за поредното взимане имах чувството, че хората ще ми се накарат, че ги пререждам, понеже имаше големи опашки. При мен излезе 5.2 на гладно, 7.4 на първия час и 5.7 на втория, ходих на ендокринолог и ми каза, че нямам ГД, но да спазвам диетата заради стойността на гладно, която не е съвсем ок. Интересното при мен е, че с глюкомера излиза доста по-ниско, съмнявах се, че моя глюкомер не отчита правилно, но го тествахме в лекарския кабинет заедно с глюкомера на лекарката и показаха еднакви стойности....
Също започнах прием на желязо, понеже и моя феритин беше нисичък, аз лично много добре се повлиявам от добавки и бързо вдигам нивата, след две седмици пак ще го проверя, даже се бях предозирала с б12 и фолиева и ги спрях временно, б12 ми беше 900 и нещо, а фолиева 45, но откакто приемам повече желязо нещо не ми е съвсем добре на стомаха......

Общи условия

Активация на акаунт