Майски бебета 2024г.

• 42 697
  • 746
  •   1
Отговори
# 90

Сега друго се чудя,изписа ми витамини Прентал Денк или нещо такова,но предишния път освен витамини пиех и Неофолик,питах го изрично,нямало нужда..
В Пренатал Денк има фолиева киселина, няма нужда наистина да пиеш Неофолик, то пак е фолиева.

# 91
Да,четох им съдържанието,просто си спомням,че пт предишната бременност тогава пиех Елевит и следящия по ЗК много се възмути,че само витамини и ми предписа и неофолика х2 на ден.
Аз естествено не знам дали усвоявам в нормална форма.
И другото на този начален етап има ли значение кръвната група и резус фактора,защото аз съм 0-,таткото 0+,малката и тя е +.
Имам инжекция Анти Д……каквото беше името.

# 92
  • Пловдив
Ами честно казано не знам какво да бих направила,  нямам идея и колко често е това с неусвояването. При същата АГ съм си от първата бременност, витамините и тогава малко по-късно ми ги включи (не си спомням дали и тогава правих по-подробни изследвания преди това да провери за дефицити), от началото си ми предписва Неофолик Мета.

Относно резус фактора, мисля че и с анти-д се пускат антитела около 16та седмица. Аз съм с +, та при мен няма да се налага.

Едит: сега си погледнах списъка с изследванията, който ми е дала - трикратно се изследват във всеки триместър, но не е уточнено в кои седмици. Нямам идея обаче дали е така и при втора бременност с анти-д при първата, така че най-добре го уточнете Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 21:24 от Karina*

# 93
Ми и аз минах на преглед,видя се само сакче на този етап отговаря на 5+2 аз съм 5+4,мисля всичко е наред.
На преглед след 10/14 дни за пулс.
Питах за това,че не усещам нищо и той потвърди,че било нормално и няма нищо притеснително.
Сега друго се чудя,изписа ми витамини Прентал Денк или нещо такова,но предишния път освен витамини пиех и Неофолик,питах го изрично,нямало нужда..
Вървим горе-долу заедно. Не знам дали си прочела моят пост, но ако върнеш малко нагоре ще го прочетеш. Аз в събота бях 5+1/2 дни. Знаеш ли си стойност на чхг и размер на сак?

# 94
  • Пловдив
Ми и аз минах на преглед,видя се само сакче на този етап отговаря на 5+2 аз съм 5+4,мисля всичко е наред.
Питах за това,че не усещам нищо и той потвърди,че било нормално и няма нищо притеснително.
Вървим горе-долу заедно. Не знам дали си прочела моят пост, но ако върнеш малко нагоре ще го прочетеш. Аз в събота бях 5+1/2 дни. Знаеш ли си стойност на чхг и размер на сак?

Не е към мен, но ако ти е като ориентир 5+4 - 7мм ми беше сакчето тогава.ЧХГ ми е от седмица преди това, така че надали ще ти е от полза (а и то като цяло май доста варира). Важно е приблизително да се удвоява на 48 часа   в началото.

# 95
8.95мм,като на мен ми се струва,че не е съвсем прецизно сложен маркера.
5+2 на ехограф
5+4 според ПРМ

# 96

Не е към мен, но ако ти е като ориентир 5+4 - 7мм ми беше сакчето тогава.ЧХГ ми е от седмица преди това, така че надали ще ти е от полза (а и то като цяло май доста варира). Важно е приблизително да се удвоява на 48 часа   в началото.
[/quote
Много ти благодаря за отговора. Blush

# 97
Момичета, има ли някоя от вас с диабет или инсулинова резистентност и на каква терапия сте?

# 98
Момичета, има ли някоя от вас с диабет или инсулинова резистентност и на каква терапия сте?

Аз съм с ИР, Глюкофаж вечер по 2000, лекарката ми каза, че по принцип не е проблем да продължа да го пия, но да направя консултация с ендокринолог. Засега съм го спряла, другата седмица ще отида.

# 99
Аз съм на Метфогама и ми казаха да не я спирам, че рисковете за бебето са по-големи при неподдържана захар, но исках да видя и при другите как е Simple Smile  Иначе сега идвам от преглед и най-накрая видяхме плод и сърдечна дейност! Голяма радост Simple Smile))

# 100
Здравейте. И аз да се покажа при вас с термин по дата на зачеване 13.05.2024. По цикъл е 05.05.2023. Вече се обърквам кое да следя, но чак другия месец сме на скан. Simple Smile

# 101
Аз съм на Метфогама и ми казаха да не я спирам, че рисковете за бебето са по-големи при неподдържана захар, но исках да видя и при другите как е Simple Smile  Иначе сега идвам от преглед и най-накрая видяхме плод и сърдечна дейност! Голяма радост Simple Smile))

Честито Simple Smile И аз бях вчера на преглед, чухме сърце. Всичко е наред засега, назначи ми час чак 23 октомври и тогава ще правим и биохимичен скрининг.

Иначе колко ти е Метфогамата? Реално и на мен ми каза да не го спирам, но мен ме е малко страх.

# 102
Засега съм 3х 500 метфогама, обаче не ми е добре захарта и вероятно ще се увеличи, ще видим. Сега първо обременяването със захар ще правя, въпреки че е гадно, ама… по-добре да се изконтролира ми се струва. Удряло по сърцето на детето и това вече не го искаме, нали…

# 103
Здравейте, може би още не съм за тази група, но съм малко дезориентирана.
Днес си направих два теста, които се оказаха от ясни по-ясни, та утре и на гинеколог. Би трябвало да съм в 6-7г.с. случайно направих теста, защото нямам и един сиптом, освен, че менструацията ми закъсняваше не малко. С приятелят ми като цяло искаме дете, но условията в момента не са окей и към това този месец беше изключително стресов и съпроводен с не малко количество алкохол и цигари, което ужасно ме притеснява за ембриона, това че съм медицинско лице само влошава нещата на този етап. Не знам дали да го запазя или не, защото и двете са съпроводени с много негативни емоции и несигурност. Нямам конкретен въпрос, може би в случая се обръщам за странично мнение по случая, защото наистина не съм сигурна какво да правя...термина ми ще се очертае средата на май месец

# 104
Фелис, сестра ми не разбра, че е бременна до 3-ти месец с цветна бременност, цигари, алкохол…. Имам прекрасен, умен и талантлив племенник на 12 г. Когато се появи живот, се е закопчал за някой родител, борил се е да се появи. Изследвания могат да се направят във времето дали е здраво детето, а относно изборът, аз бих взела предвид на каква възраст съм преди да си позволя аборт. Като имам предвид, че и абортът може да има последици. Имаме едно дете, супер трудно е, целият ти свят се обръща, много двойки се разделят след дете, защото отговорността и стресът са големи, но не мога да си представя животът без нея Simple Smile Дори не знам за какво сме живели преди нея, а сме артисти, не ни е било празно в душата. Успех с решението ❤

Общи условия

Активация на акаунт