Отговори
# 2 370
Добрютру!

Бъръльо, жалко, че не успях да прочета, щеше да ми е интересно.

Иначе много отрезвяващо ми действат на мен такива включвания, ще хич не е затворено и защитено място това, а напротив.

Попи, честита да е малката Попи! Жива и здрава. Много хубава торта си й спретнала.

Филомена, щом му е трудно в събота да се организира, премести сутринта, в която да не те закачат най-добре. През седмицата като ги изпратиш по училище и работа по-реалистично ми се струва.

# 2 371
Ок, Фил

# 2 372
Честито да бъде малкото Попи. Живо и здраво, много любопитно, игрово и отворено за всички възможности, които предлага света. Взимам си парче от тортата. Изглежда разкошна!
Бърълче, не се впрягай, особено щом потребителят не е имал смелостта да изкаже мнението си пред всички. Казано от един трол.
Стискам ти палчета за понеделник.
Карамелчо, само ти можеш да ме разсмееш толкова мощно напоследък. Големи образи сте, ей!
Кайсийка, айде де! Лежи ми се, като ударена от нз какво съм, но затворя ли очи, край. Все едно тялото ми е изпълнено с адреналин. Мъжо и той падна в боя, той пък си спи.
Сис, да се оправя бързо Беболинка. 🤗

# 2 373
Утро.

Честит ден ден на девойката на Попи 🥳

Мисията къде на майтап, къде на истина снощи с щерката я планувахме..Ясно, че няма да е баш тъй..но все нещо ще има 😎
Мист, на дискотека аз лично не съм го пускала.. Но си направи самоволно посещения като беше в Ст. Загора..та не е като да не е ходил. Но относно него си имам две наум аз..
Ще мина през банята без бАнбони по д- то 🤣🤣 , кафе и тръстика..Твай плана.

# 2 374
  • sofia
Eто го прословутото мнение, което разбуни духовете, за което вече съжалявам, но ще ми е за урок- за последен път ми е, каквото и да прочета от тук нататък.
'' - Извинявате, че слизам от балкона, чета ви понякога- много е приятно при вас, та сега не можах да се сдържа. Много от това, което ви е казала приятелката ви не е вярно. Не ме карайте да казвам къде работя, но мястото е ТОП, едно от най- тежките звена в ......, през които преминаха безброй болни от Ковид и все още работя с такива болни. Да, може да не са достигали апарати, но по-качествен апарат и по- некачествен? Щом подава кислород, все е качествен. Разпитвали сме болните дали са ваксинирани, по- скоро от любопитство, за лечението няма никакво значение/ правилно или не, едва ли някой по света е знаел това чудо как се лекува/ умираха и ваксинирани и не ваксинирани, по- често не ваксинирани. С коя ваксина сте, няма значение, добре е, че я имате. Това, че с Астра Зенека са оздравявали, пък с другите- не, е смешно, също и това, че не сме имали избор с коя ваксина да се ваксинираме- аз съм с АЗ, много мои колеги също, и поне за София не съм чула някъде колегите да не са имали избор. И последно, не мисля, че ще се повтори това, което се случи, освен ако не се появи някой нов смъртоносен щам, но едва ли. В момента нищо страшно не се случва Simple Smile  Flowers Hibiscus ''
п.с. всъщност съм с еднократната ваксина на Джонсън, объркала съм се.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 12:29 от Tюркоаз

# 2 375
  • София
Я, можело значи да пишеш и в темата.

Радвам се, че работиш в ТОП място, за съжаление не всички имат това щастие. И имат своите наблюдения. За апаратите - вярно ли няма значение? За обдишване също ли? Сериозно питам. За другите има ли значение дебит, маркучи, такива работи?
Не е да не са оздравявали и с други ваксини, не извъртай.
И последно - с Янсен на първа линия, странно. Почакала си явно. И аз си спомням декември 2020, когато пуснаха ваксините за медицинските лица само. Не бяха Янсен. За това говорим, нямаш избор, нямаш време, ваксинираш се с каквото има, че е мазало. Сега, ако си поизчакала два-три месеца за Янсен точно...

# 2 376
Тюркоаз, благодаря и на теб за включването.
Без да адвокатствам на Бър, може би се е подразнила не от самото мнение, а от това, че не е било споделено тук. Аз съм лаик, старая се да се информирам и да взимам някакви решения за себе си, колко са правилни не знам. Интересни са ми повече гледни точки, повече инфо от първа ръка, без крайности в двата противоположни края. Чувала съм и това, което сподели Бър, чувала съм и това, което споделяш ти. На едно място очевидно се е работило по един начин, правили са си някаква вътрешна статистика на база на опита си и имат едни заключения и наблюдения, на друго място се е работило по друг начин и имат друг опит и друга статистика. Оттам и различните мнения. Според мен не бива да сме категорични, че нашето е меродавно, а другото не важи. Всеки споделя от своята си гледна точка, от своите си преживявания и опит.
Искрено се надявам да си права, че повече няма да се сблъскваме с подобни гадости и да не се случва нищо кой знае колко страшно. Макар че ако носиш някакви последици, боледувал си тежко или, не дай боже, си изгубил близък, е нормално да се притесняваш. Човек няма как да е сигурен как ще преболедува каквото и да било и как ще му се отрази.
Не сме толкова лоши и страшни, да знаеш Simple Smile Hands V

Карамело, одеве щях да се задавя с кафето заради теб Joy Ма бива ли толкова бомбони да съсипеш, ей. Ще ти дърпам ушите.

Така, плановете се, за да ги променяме в движение. Вместо да развижим кокалите, отидохме набързо да ги облечем с нови парцали. Уж нищо не ми трябваше, нищо нямаше да купувам. Мда, повярвах си.

# 2 377
Еее, аз помислих, че разярен носорог е гонил наша Бъръл Stuck Out Tongue Winking Eye
Дамата просто е споделила друга гледна точка.
Мама едва оцеля при първата вълна. Без ваксина е. Лекуваха ги по протокол, който за мен лично ( не ангажирам никого с мнението си!!!) беше направен да ги мори, не да ги лекува! И понеже зазляваше от ден на ден ( слава богу не стигна до кислород) но беше с двойна пневмония, с Халапеньо взехме нещата в свои ръце. Срещу подкуп, не ме срам да го кажа! сменихме лечението. Преди да платим,  вятър ги вееше и Халапенски, ходеше вечер да й бие инжекции, които ни препоръча близък лекар, работещ в ковид отеление в София. Пред очите ми умориха една женичка от стаята на мама, щото не ѝ правеха абсолютно НИЩО! Грам лечение! Само кислородче от маска...
ПП пускаха ни в стаята, колкото пъти искахме да отидем! Ние бяхме върху нея денонощно, заедно с другите болни в стаята. Не се заразихме! Пипна ни след година и тримата, протече като настинка с гърлобол.

# 2 378
  • sf
Не можах много да вникна в дискусията за ковида. Философията в живота ми е, че никой не може да избяга от съдбата си, тъй че ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш. Ваксини слагам на мен и децата, само задължителните. За грип никога не сме си били. За ковида аз си сложих тази с един прием, даже не помня коя, заради сертификата, за да мога да ходя на танци. Не съм боледувала. Нямам намерение да се панирам, в крайна сметка накрая всички ще умрем. 🫣

# 2 379
  • sofia
Ако бях запазила скрийншот на това, което си написала щеше да има смисъл да се обяснявам, не извъртам, отговарях дословно, на това, че всички с АЗ са оздравявали, дори и болни с тежки, придружаващи заболявания. Единственият проблем с апаратите беше, че не достигаха в началото, после почнаха дарения. За Янсен, кое му е странното? Декември 2020 се борих за живота си, дълго време след това не се налагаше да се ваксинирам, заради огромният брой антитела, които имах, но никой не ни е налагал  коя ваксина да изберем, мисля, че чак октомври, ноември 2021 ни задължиха да се ваксинираме, с която и да е.
Birdflower, права си , но просто ми е адски трудно да се вписвам в такива теми, някак си не ми се иска да излизам от черупката си, нямам време и енергия да пиша активно. Съжалявам ако мнението ми е прозвучало категорично, наясно съм, че на много места практиката е различна, дори не изключвам и възможността някъде, някой самозабравил се началник да е заповядал на персонала да избере само една единствена ваксина.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 13:04 от Tюркоаз

# 2 380
  • Пловдив
Прескачам, прескачам...

# 2 381
  • София
Казах кое е дразнещото. Да ме просвещават на ЛС.

За другото не ми е интересно вече да си говоря с теб. За две неща  и просветна лампичката, едното е за апаратите. Не съм медик, но работя с подобна апаратура и може да разправяте на някой друг, че няма значение дали са на сто години, подържани или не.  
Приятен ден!

Момичета, ако кажете, да изтрия всичко по темата? Да не вземе да дойде някой с метла и да ни батиса темичката, поради тъпата причина, че Тюркоаз е настъпила Бъръльо по мазола (честта на приятелката ѝ).

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 13:20 от бъръльо-бъръльо

# 2 382
Не си прави труда. Довечера така или иначе ще ударят ключа на темата. Утре сме в октомври.

А аз, В Русия съм, в Русия съм 😋

# 2 383
ДобрЮтрООоо!
       Честит рожден ден на дъщеричката на Попи! Мама да й прави все такива красиви и вкусни торти!

Преди да продължа с писането - аз вече сериозно се ядосвам на форума, че не ми показва за нови публикации докато пиша, както и прескачане на публикации от последното влизане, та като Кло връщам да чета назад, пък то там трито и в общи линии - дробено бащице.

Да ви оздравяват бързо дечицата. Разходка на чист въздух и да ги понапече слънчицето Heart
Дорчи, признавам си без бой, жестоко ви завидях за разходката по плажа! Нямам лоши очи, де, не се притеснявай Simple Smile
Заради предстоящия ремонт прибрахме всичко, което създаваше илюзия за морско от нашата тераса - синьо-бялата тента на мидички и раковинки, трите плажни чадъра, "корабно спасително поясче", басейнчето Ф-120 за внучетата, свещник с мидички, плажни играчки  и разни други джунджурии. Пред очите ми сега се шири софийското равно поле от нас та чак до Люлин планина, зад която вече все по-рано се крие Слънчо. Ееехх, изтърколи се и септември...

Карамелка, така цветно си те представих! Мътела шоколадови яйца! Голям образ си!

Днес няма да готвя, щото ММ вчера се разходил до Женския пазар и купил агнешко. Снощи, докато дремнах "следобеден сън" от 17.30 до 21 ч., взел, че го сготвил с картофки. Да си оближеш пръстите направо! Не пропуснах да го похваля!
Иначе, когато ме хване "канапа" за готвенето, съм благодарна, че около нас е пълно с разни заведенийза за бързо хранене, дюнерчета, палачинки, манджички, а топлия щанд на Фантастико предлага неща по вкуса на ММ. Един ден на сухоежбина, аламинути или на гюведжета тип почисти хладилник нищо няма да ни стане.

Исках да ръся акъл и за кухнята на Марулетка, ама тя сигурно вече е отпрашила по магазините. После, като се включи и даде отзив от видяното, може и да се намеся Simple Smile .

Хубав и спокоен ден на всички!

Наистина много бавно пиша, а през това време...
И както беше написал любимия ми Рангел Вълчанов: Всички ще умрем! А сега - наздраве!

# 2 384
  • тук и там
Не виждам за какво е всичко.Аз лично,не виждам противоречие в мненията, аз съм от поддръжниците на ваксините.Тюркоаз,просто изразявай мнението си тук,не на лични,за това се дразни Бър.Аз не съм нито с Янсен,нито с АЗ, с другата съм.Два пъти съм карала Ковид,леко го изкарах и двата пъти след ваксините.Hands V.

Общи условия

Активация на акаунт