Четвъртокласници - 2025/2026

• 25 251
  • 454
  •   1
Отговори
# 420
Някой ми разказваше, че класната го посъветвала  да не пуска детето на НВО за да не намалява средния резултат на училището.

# 421
  • Бургас
Не съм видяла кога са датите за 4-ти клас. Следя за 7-ми клас,защото голямата ще е на НВО
Не ги пускат на изпити, влизат да посказват -това въобще не е нещо ново.
Няма да сменяме училището след 4 клас.

# 422
  • пустинята Гоби
В училището на децата в 5 клас формират математическа паралелка според резултатите от НВО, така че за мен е важно детето да се представи добре Не за друго, ами класните на останалите класове не ми допадат, иначе реално само избираемите часове са по математика и са повече. Но така или иначе синът ми се справя добре с математиката, иначе нямаше да го мисля.

Лятото чете книги всеки ден, в началото решава задачи, после го оставих да почива. Попълни малко от читателския дневник, ще го тормозя да напише още 1-2 книги и това е. Последната седмица смятам да го хвана да преговаря по "Човека и обществото", защото не му е силата и това ще ни е подготовката за 4 клас.

# 423
Включвам се с една бъдеща четвъртокласничка. НВО 4 клас изобщо не ме плаши /миналата година минах през такова за 7 клас/. Днес тя се върна от тренировъчен лагер.  Утре заминаваме на море, а на 13-ти тя заминава на европейско първенство чак до 21-ви, така че учебната година ни е далеч още. Купила съм всичко необходимо. Учебниците ще и ги взема на 15-ти. По-скоро сега стискаме палци за златен медал 🙂.

В нашето училище няма математическа паралелка, но пък на нея и е любимия предмет и мисля че ще се справи. По БЕЛ ще и е по-трудно.  Било и скучно.

# 424
Колебая се дали да го запиша на курс по БЕЛ. У дома с мен, не ще и не ще да учи. Знае, не че не знае. Ама не харесва предмета. Ама мен това по-малко ме касае

# 425
  • пустинята Гоби
Аз купих примерни тестове, ще му ги давам втория срок. По принцип по-високите оценки на НВО са по БЕЛ точно, но моето дете е по-силно по математика, така че ще видим.

# 426
Аз мисля да запиша сина ми на курс по краснопис. Нищо не му се разбира от драсканиците. За курсове ще мисля в шести или седми клас.

# 427
  • София
Здравейте, досега само четях, сега официално се включвам като баба с внучка- четвъртокласничка. Изпълнявам ролята на занималня, курс, ако се налага по нещо, и завеждащ логистиката. Къщата е пълна с помагала от баткото. Освен, че диктовките са сменени с текстове за редактиране, почти няма други промени и ще ги ползваме. Силно се надявах да  премахнат външното оценяване, но не стана. На нея резултати от  НВО не ѝ трябват, няма да кандидатства, по-скоро да види какво е това изпит и да се представи добре за собствено удовлетворение.

# 428
  • пустинята Гоби
И моят син пише много грозно, ама се успокоявам че брат му пишеше много красиво и в 5 клас почна да пише с краката си. Може при малкия да стане обратното Rolling Eyes .

# 429
Аз се притеснявам, че на НВО няма да му разчетат нищо. За главата съм се хванала с него.

# 430
  • Разпиляна във въображението
Моят пишеше много красиво. В трети клас почеркът му стана рязък, остър. Четлив, но грозен. Затова пък на английски пише много добре с обли букви. Те и каките му бяха същите - с не много красив български и много изрисуван английски Simple Smile

# 431
  • София
Нищо не му се разчита на моето... Не знам на моменти как класната му разчита какво е писал, но е адски търпелив човек тя и никога не му е отнемала точки заради почерка.

Писа ни вчера тя, ще им добави нездадължителни часове след редовните часове да се подготвят за НВОто, което е супер, няма да има нужда да се занимаваме ние.

# 432
Донякъде е добре, че ще имат НВО. Ще видят, че няма нищо страшно. Ще имат опит в 7 ми, когато е важно да не са притеснени, за да покажат на макс знанията си. Това НВО няма никаква стойност и нямам намерение да има стресирани у дома. Като квестор на деца в 4ти клас мога само да споделя, че има доста стресирани деца на изпита. Не е нужно това. Успокойте ги децата, че това е просто един тест и нищо повече. Успех на четвъртокласниците ни, а на нас здрави нерви Simple Smile.

# 433
  • София
Моята наборка си направи летните домашни по математика и АЕ, но с  книгите от т.нар "списък" е до под кривата круша и ще се черви и обяснява как не й били интересни и затова не иска да чете. Вече се видях в чудо и мисля да направя абонамент за storytel и да слуша като следва текста с поглед.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 15:15 от green_dawn

# 434
  • пустинята Гоби
Според мен storytel е вариант за дете, което не обича да чете. Може пък да му стане интересно и да отвори книга.

Моят бъдещ четвъртокласник 5 пари не дава за НВО-то. За мен е важно да се справя добре по математика, защото виждам че му върви, така или иначе си го следя през годината. В 5 клас е добре да има приличен почерк и грамотност, така че и по БЕШ няма да го оставя. Да ходи да спортува, другото върви някак.

Общи условия

Активация на акаунт