Четвъртокласници - 2025/2026

• 25 242
  • 454
  •   1
Отговори
# 405
Плуването на 5 мин. от нас има басейн. Добре, че спомена да отворя сайта ... и треньорката е напуснала, а така хубаво ги юркаше. Сега трябва да видя кой от другите, някой ако ходи да препоръча, моля!
Скрит текст:

# 406
Здравейте! Да се изкажа и аз. Не планирам да ги записвам на занималня. От спорта на дъщеря ми организират и може са я пусна, ако иска. В офиса трябва да ходя в четвъртък и мисля да ги взимам с мен. Давам им 20-30 лева и ги пускам из Бизнес парка. Имат 15 книги за четене и мисля да ги натискам само за това. Не вярвам да успея, но ще се опитам. Когато работя от къщи ги пускам да излизат сами. Момчето играе в градинката зад блока, а момичето ходи и при приятелки в квартала. Не смея да ги оставям сами за цял ден, но ги пускам да излизат сами в границите на квартала.

# 407
Моят ще отиде на лагер - морски, имаме и няколко планирани състезания - 3 по математика, 1 по ментална аритметика.
Аз ви бях писала преди каква ни е програмата за лятото, сега ще е нещо подобно:
юни месец - подготовка за финала на Математика без граници
юли - лагер за 5 дена, и подготовка за менталната аритметика. Това за него е супер удоволствие, защото се решават задачи в един сайт през телефона. И понеже ужасно добре му се отдава, буквално - за награда - му давам да влиза в сайта и да решава, и да ги разбива Simple Smile
Инак, през седмицата - около 2 часа предиобед и 2 часа следобед, алтернативно, се сменя: четене на книжка, решаване на състезание, малко английски, и му купих Четене с разбиране за 3 клас.
Аз пък не съм фен на това да лентяйстват и мързелуват. Презпо-голямата част от времето ще сме на морето, така че и аз правя много за децата. Водя ги на плажа, купувам им сладолед, пускам ги с ролерите да скиторият - без да мрънкам. Те пък, ще четат книжка, а няма само да висят на телефона с аверите си. Не знам как изглежда отстрани, но не е супер амбициозна програмата, нито ги лишава от летни емоции. Предните лета бяха по час и половина/2 пъти дневно. Сега мисля да увелича на 2 пъти по 2 часа.
Като следобедните часове са с едно или две деца, и на всичките раздавам по листи за писане. Което е най-бързо, получава награда. Никое не ми е мрънкало, защото харесват наградите Simple Smile

# 408
  • София
Моята девойка ще чете книжки предимно  през ваканцията. През Юни имат занималня в училище с посещения в музеи, тя ще е до обяд. Една седмица е на дневна занималня с керамика и е записана на още два лагера- един през Юли и един през Август.

# 409
Здравейте! Разбутвам малко темата, че изпадна на втора страница. Ваканцията почти свърши, но не съвсем, защото ние тепърва ще ходим на море. Не свършихме нищо полезна през лятото. Сега са видим каква ще я свършат моите четвъртокласници през годината. Подозирам, че момиченцето ще се оправя, а момчето ще ми къса нервите. Каквото такова.

# 410
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Моят всеки ден имаше по нещо да напише в книжката за ваканцията. От четенето криво-ляво напреднахме, но можеше повече. Като цяло си ходеше на плуване и играеше с децата навън. 

# 411
Ами наистина, каквото такова. С такава образователна система така.
Ще им е трудно на хлапенцата ни тази година с абсурдните НВО-та - ненужен стрес за тях и за нас.

# 412
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ами наистина, каквото такова. С такава образователна система така.
Ще им е трудно на хлапенцата ни тази година с абсурдните НВО-та - ненужен стрес за тях и за нас.
Е нали с оценката от НВО се кандидатства за друго училище, или клас...?

# 413
Аз не знам за такова нещо. По-скоро знам, че е чисто информативно да се види какво са научили за 4 години и абсолютно с нищо не влияят резултатите.
Ако важи за някакво кандидатстване, то да го направят само за такива.

# 414
  • Разпиляна във въображението
Както и тези в 10 клас са за статистика.

# 415
  • Бургас
Тези матури са само , за да се стресират децата. Вече минах веднъж с каката през това. Излишни са

# 416
През юни дадох на децата матурата по математика за 4-то клас. Мониченцето допусна две елемантарни грешки и за три въпроса ми каза, че не ги е учила. Като и обясних как се смята и си ги направи. Момчето се омота и направи доста грешки. За СМГ и НПМГ няма да се борят, така че НВО ще е само въпрос на чест за нас. След четвърти клас децата ще си останат в кварталното училище и надяват се в сегашните си класове.

# 417
  • София
само няколко училища гледат НВО след 4ти клас, знам че СМГ го гледат, другите не, чиста статисктика си е, даже стъкмистика, че то не е задължително даже, а частните даже не пускат всички деца да се явяват на него или помагат на децата, за да са в челните класации. Хич не съм се трогнала, каквото е научил това е, най-вероятно ще си остане в същото училище.

Изчете бая книжки, сега чете каквото на него му е кеф, не сме взимали нищо от задължителната литература

# 418
че то не е задължително даже
Как така не е задължително?
Предполагам, че сте видели вече, че ще бъдат на 3 и 4 юни.

# 419
  • София
Те така хаха, не е задължително, можете да откажете детето да се яви на НВО.

Общи условия

Активация на акаунт