Любители на котки - Тема 186

• 24 621
  • 552
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Оставяйки Мъри сама заключена в запечатан апартамент, полицията е нарушила съзнателно чл. 7, Ал.2, т.10 от Закона за защита на животните. Ако в понеделник не се осигури постоянен достъп до котката, освен медиен шум, да пишем и оплакване до Инспектората на полицията.

Що се отнася до сестрата на Ралица - тя не може да изведе котката от страната, ако котката няма задължителните ваксини плюс ваксина за бяс, за която има и задължителен период колко време преди пътуване се слага (14 или 20 дена беше).

# 136
Все ще я отгледаме тая котка, само да се докопаме до нея.
Няколко съфорумки предложиха дом, невероятни хора !

# 137
Едната ми селска котка е изчезнала. Втори ден я няма. Женска. Невероятно добра. Грижовна майка. Оставя две сирачета Sad

# 138
Дори, съболезнования за приятелката ви. Всяка загуба е тежка, но внезапната такава е най тежка, защото е неочаквана.
Пожелавам сили и кураж на най близките. Вярвам, че сега Рали е на едно по добро място и нейното уникално пътешествие тепърва започва.
Благодаря ви, че се включихте в темата и сте така отзивчива.
За котето - потърсете разследващия полицай водещ досъдебното производство. Спокойно, но настоятелно обяснете ситуацията и помолете да ви свърже директно с наблюдаващия Прокурор поради извънредността на положението. Трябва ви пряк контакт, защото положението не търпи отлагане, а писмените  искания могат да се адресират паралелно с устното искане. Казвам писмени искания, защото по производството трябва да има такова налично искане и в писмен вид, за да има основание прокурора да се разпореди. Но това може да стане и впоследствие. Просто бъдете настоятелна, без да прекрачвате границата на добрия тон, като запазите спокойствие. И те са хора, ще ви разберат и ще помогнат, но трябва да знаете, че и те са малко с вързани ръце, защото закона ги обвързва и трябва да действат в рамките му. Но винаги има начин и при правилен подход към тях, ще получите необходимото съдействие. Успех ви желая и още веднъж ви благодаря за отзивчивостта и опитите ви да помогнете.

# 139
Много полезно, Дори! Ще се свържем с Димитър задължително, за да изкараме Мъри от там. Стискаме палци и лапи за положителен отговор утре! Hands Pray

# 140
Не безпокойте Димитър излишно - човекът е на 86 години. И не е добре здравословно. В краен случай само. Нека първо аз опитам с полицията и ще ви държа в течение

# 141
Дори, моите съболезнования за Ралица. Сили и кураж и от мен за Вас и близките.
Благодаря, че откликнахте на молбите на милите съфорумки. Както и за предоставената информация.

Повечето тук сме непознати, но много са докоснали сърцата на останалите. Както направи Недоволна.

# 142
  • Бургас
Не безпокойте Димитър излишно - човекът е на 86 години. И не е добре здравословно. В краен случай само. Нека първо аз опитам с полицията и ще ви държа в течение
Искрени съболезнования за загубата на Ралица.
Благодаря, че се опитвате да помогнете на котето!

# 143
Дори, моите съболезнования! Светъл и път! Дано ситуацията с Мъри намери своя благоприятен развой възможно най-скоро.

Момичета, толкова съм възмутена и притеснена, че не мога да не споделя. Както и преди съм споделяла - опитвам се да се грижа за група котки пред блока като им осигурявам вода и храна, полагам усилия да кастрирам всички. Днес бях едва ли не заплашена, че ако продължавам да им оставям вода и храна ще бъде подаден сигнал към общината и ще си "отнеса" глобата. Опитах се да обясня, че дори и за хората, които не обичат котки, е далеч по-добре те да бъдат обгрижвани и кастрирани с цел предотвратяване на размножаване и т.н. Не очаквах точно от стопанин на куче подобно отношение към животни. Бях на косъм да напомня, че в разпоредбите влизат и събирането на изпражнения и воденето на кучета на повод, но отказвам да се заяждам с хората на дребно ... някак си е въпрос на самосъзнание, според мен. Не знам как да се разбера с подобни хора и как да постъпя в подобни ситуации.

# 144
Louren, според мен, справянето с такива хора, става когато не им мълчиш. В твоя случай, да му кажеш това, което си мислила. Бих добавила и носенето на наморник.

# 145
Нещастници ! Какво им пречат котките, какво заплашват ? Да подаде жалба, ако те глобят ще съберем пари и ще я платим, а тоя ще го спукаме от жалби също, че си води кучето разпасано.

# 146
Според въпросния човек котките щели да донесат бълхи по домовете ... кученцето вероятно не може да бъде преносител. Да не ме разберат погрешно стопаните на кученца, нямам нищо против тях. Може да изпитвам известен страх от оставените да се разхождат свободно, но колкото ме е страх от бездомни кучета, толкова и ми е жал за тях.
Ако не се лъжа в някои общини вече отмениха тези разпоредби, те са безумни като цяло. От общината вместо да вземат по-сериозни мерки по отношение на кастрация поне (в голям град като Пловдив има само един екип с един автомобил, а дори поради смяна на автомобила бяха прекратили дейността си за месец-два), за прилични приюти само мога да си мечтая, те ще глобяват доброволци и хора, полагащи елементарни грижи. Какво ли очаквам и аз от държава, която години наред отлага изграждането на детска болница?!

# 147
Боже, разтреперих се.
Светъл й път на Ралица, много съжалявам и ми е мъчно.
Дори, моите съболезнования.

Момичета, доколкото разбрах полицаят е дал храна, ако купата за вода е по-голяма няма как да няма останала. Дано се сети да пие от банята.
Някой наясно ли е с процедурата за запечатване на жилище при положение , че са видяли че има живо същество вътре?
Доколкото разбрах сестра й ще дойде от Щатите, тя също има котка, шанса да вземе Мъри е голям, не мисля че ще я остави.
21 дни трябва да минат от ваксинационният протокол за извеждане от страната, то не е само това. В Щатите всеки щат си има изисквания. В Европа се минава лесно там е мъката.
Прочетох колко съфорумки изявиха желание да приютят Мъри.
Барби, сигурна бях.
Адмирации към всички вас.
Уникални хора, с добри сърца.
Благодаря на всички в темата, че ви има.

# 148
Свързахме се по телефона с приятелката на Рали. Каза ми адреса, отидох, говорих с три семейства от кооперацията, никой не е чул мяукане. Между мозайката на площадката и входната врата има няколко сантиметра луфт. През тях подпъхнах отворен пауч и срязана по дължина малка бутилка от минерална вода, като края на бутилката остана пред вратата. Две семейства от входа поеха ангажимент да допълват водичка. Ще кача снимки. Изключително присърце приеха факта, че има затворено живо животно, но казаха, че тъй като след инцидента жилището е било проветрявано и през вратата има вероятност котето да е избягало и да не е вътре.

# 149
  • София
Браво, Шарлот! Направи и невъзможното! Hug

Не вярвам да е избягала. По-скоро се е скрила някъде от страх. Дано вътре вратите са отворени!

Общи условия

Активация на акаунт