Любители на котки - Тема 186

• 24 611
  • 552
  •   1
Отговори
# 120
Постановление от прокурор получих след месеци.

Dizzy Face Тогава имаме сериозен проблем! Мъри от 3 дни стои без храна и без вода... Какво правим?

# 121
Дано да е така, Sharky!

Шарлот, последно е писала преди точно 1 година. Може би 2-3 години беше активна в темата. Не знам защо не сте се засичали.
Танче, ако се тревожиш за жената, пиши й. Инак да ви кажа според мен човек пиша активно във форум когато има време за губене. Ако е била в такъв момент Четирилистната детелинка, нормално е сега, ако е по-заета, изобщо да не влиза във форума.

# 122
  • Крайбрежен район
А ако пишем на тия организации за защита на животните? Намерих тук една Четири лапи? Или медиите според вас е по-добра идея?

# 123
Хора, първо трябва да се подаде сигнал... Който трябва да стигне до прокурора, който е лепнал стикера, ако ниво РПУ си свършат работата както трябва. Има ли мераклии от София да звънят, за да опишат приблизително къде е мястото, в кой кв., до кои улици, до кой Лидл...?

Според мен може да е фатално, ако чакаме сестрата на Ралица да се прибере. Дори и да се прибере утре и тя няма да има достъп до жилището. Достъп до жилището имат полицаи и прокурор. Тях трябва да сигнализираме.

Това - що се отнася до достъпа. А, що се отнася до поемане на Мъри докато дойде сестрата на Ралица... Който може веднага да реагира, нека пише. До тук писа Шарлот, че може да я вземе временно.

# 124
  • София
Ето какво е писала приятелката:

"Понеже живееше сама , и братовчедка й я намери  е дошла и полиция и са запечатили апяртамента и само с прокурорско разрешение може да се влезе. Говорих с дежурния полицай в районното, човекът беше отзивчив и ми даде номера на досъдебното производство и в понеделник ще търся разследващия полицай и той с разрешение на прокурора  евентуално може да разпечата лепенките и неин близък имащ ключове да влязат и оставят голяма тенджера с вода и чувалът с храна е до нея , та до пристигането на сестра й котето да е живо. После сестра й ще решава съдбата ня Мъри. Много гадна и сложна история стана."

Чакаме резултата от разговора в понеделник.

# 125
Май гуднес! Dizzy Face Направо ми прилоша... Кога и къде го е писала това приятелката? Дето е на море? Връща ли се от морето?

Да не забравят и котешка тоалетна!!

Значи, в понеделник апартамента не се ли разпечата, пищим, хора...!!

# 126
Приятелката пише в темата за Ковид. Мисля, че там прочетох този пост.

# 127
Кога е писала там последно? Дайте линк към последния пост с инфо, моля.

# 128
Шарки пусна поста преди две страници.
От Ковид темата пействам тук последни новини за Мъри (предупреждавам, не са много обнадеждаващи, ще страдаме заедно с нея до понеделник).
Скрит текст:

# 129
Може пък Мъри да има водичка.
Котките не пият много вода и ако купичката и е по голяма, може да има в нея малко водичка въпреки горещината и изпаренията. Ох, дано.
Пп В суматохата явно котето се е скрило, кой разбрал, кой не разбрал, кой късно се сетил, че има животно в апартамента, сложили са лепенките и веднъж сложени иди че ги сваляй. И като ги знам какви са мудни нашите органи, дано реагират своевременно. С повече настояване може и да стане бързо. Дано.
Точно така е станало. Мъри се е скрила , тя всички ни изпонадра като ходихме да й даваме храна и вода докато Ралчето пътуваше , много своенравно животинче е  и в суетнята мисля , че единия полицой й е оставил храна , но за вода дали се е сетил , не знам

# 130
Доре, благодарим ти, че ни държиш в течение. С общи усилия, вярвам, че ще спасим Мъри. До 11.09 (когато се връща сестрата на Недоволна) има много време. С един път влизане тая работа няма да стане...

То и вода и тоалетна ще ѝ трябва...

Иначе, също не разбирам, как полицай вижда, че има котка, щом се сеща да ѝ остави храна и евентуално вода, и след това запечатват котката вътре за неизвестно време... Това не е редно. Ако беше куче нямаше да го оставят там вътре и да запечатат, нали?

# 131
Ние, близките сме още в шок от случилото се , и на нас не ни се вярва, аз контактувах с нея почти всеки ден и буквално преди 3 дни й изпратих снимки , тя ми отговори и после това...  И да съм в София нищо не мога да направя, нямам  и ключове от дома й.  Мога само да се помоля на полицая да се осигури достъп на  приятеля й , който има ключ. Оставила съм си телефона не помня вече на коя потребителка , друга също ми писа пък нейния телефон. Мъри драска и хапе всеки , който се доближи до нея, това също е проблем. А сега и тя усеща, че нещата не са наред и предполагам, че ще е още по - агресивна. Ч лапи не работят събота и неделя. Чудя се какво да предприема. Освен това съм с внуче и семейство на море.

# 132
dorisaneva, съболезнования за загубата! Благодаря, че се включихте в темата! Помолете полицая да даде достъп до Мъри. Кажете, че Недоволна е имала много приятелки, които го молят да стори това. Знаем, че полицията си върши работата и може би не е редно да се влиза в жилището, но го умоляваме да направи изключение в памет на Ралица.
Нещо такова му кажете.
Моля, пишете в темата какво се случва, всеки с каквото може ще помага. Форумът е сила, която не е за пренебрегване.

amy_nka , не оправдавам полицая, но какво ще прави той котката в управлението? Не знаем какво точно се е случило на място. Видял ли е някой Мъри, търсили ли са я из дома? Обадили ли са се или не на зоополиция или на някоя организация за защита на животните? Най-вероятно не им влиза в задълженията, проявили са незаинтерисованост. В България за жалост институциите не работят добре в екип . И като добавим своенравната Мъри, нещата съвсем сложни стават. Стискам палци за добър развой на събитията.
П. П. Вчера цял ден мисля за Недоволна и Мъри. Много ми е мъчно. CryCryCry

# 133
Чета ви, поплаквам дори (преди по-малко от  6мес. загубих татко от инсулт), но вие мили хора ми връщате вярата в човеците! Недоволна, спи спокойно, обградена си от прекрасни хора и вярвам в добрия изход за Мъри! Търпение,  милички! Добре,  че ви  има!

# 134
  • София
dorisaneva, съболезнования за загубата  на най- добрата Ви приятелка!
Бог да я прости и светъл да е пътят ѝ към "звездите"!
Дано наистина го има онова, по- доброто място!
Благодаря, че се включихте в темата!
Дано всичко е ОК с Мъри!

Общи условия

Активация на акаунт