Любители на котки - Тема 186

• 24 610
  • 552
  •   1
Отговори
# 105
  • Крайбрежен район
Откъде да изкочи нещо ако никой не влиза в това жилище? Значи официално се установява, че жената умира от инсулт ли беше, но къщата и е местопрестъпление!?! Хора, това е лишено от всякаква логика!

# 106
От медицински експертизи и евентуална аутопсия. Закон, това е. Нека не навлизаме в подробности.

# 107
Баща ми живееше сам. Аз бях на път, когато почина. Не отговаряше на позвъняванията и изпратих близък да го провери. Той го намерил и звъннал на 112.   Пристигна полиция /  аз скоростно стигнах на място , а те дойдоха повторно/и аз подписах декларация, че е боледувал и смъртта му е естествена и не желая аутопсия. Така получих смъртен акт / без него не е възможно погребение /. Постановление от прокурор получих след месеци.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 16:22 от cardhu

# 108
Не е лишено от смисъл
Скрит текст:
- при смърт с неясна причина (не е починал хронично болен) задължително се прави аутопсия. При нея се установява дали има следи от насилие или не. Едва след това може да се обследва жилището (ако се изключи естествена смърт) като се снемат отпечатъци и т.н. Затова не изглеждат добре нещата.  Лято е, отпускарски сезон, по-вероятно е смъртта да е естествена и надали са се разбързали да аутопсират.

Хора, неприятно е за непрофесионалисти. Тягостно. Да спрем до тук и да очакваме новини от приятелката на Рали.

# 109
Има процедура, която трябва да се спази.
Да бъдем търпеливи и да се молим всичко с Мъри да е наред.
Някой по-напред спомена, че Мъри не допуска чужди хора. Възможно е да се е скрила и да са я забравили.

# 110
  • София
Възможно е. Кити е същата. Дойде ли някой, тя се скрива под някоя мебел и не издава и звук.

# 111
Да ви кажа преди време бях попаднала случайно на една група във Фейсбук за животни. Дори не беше от града, в който живеем. Май от Горна Оряховица беше. Там така ме беше потресла подобна случка. Жена тежко болна с невъзможност да се грижи за котката си. Нейна позната молеше някой да вземе животинката. След седмица написа, че жената си е отишла. Пак така живееща явно самичка.
Тогава изведнъж се замислих как не знаем нищо за бъдещето си, а любовта към животните ни кара да вземаме такива.
Заколебавах се дали да не взема котанката. Но точно тогава пък наши приятели казаха, че може би да вземем тяхната котка, живееща от месеци сама в един апартамент. До момента още не са ни я дали (по причини сега дълго за обясняване), но карай.
Мисълта ми беше след онази женичка тогава все току ходя и гледам с надежда някой да е взел котанката й. Замислям се често "Ами ако на мен нещо ми се случи... Ришко... ". Преди година на брат ми му откриха тумор на белия дроб. Всичко е толкова кратко и страшно.

Често като галя ПиратЯ Ришко се улавям, че му говоря "Искам да имаш много дълъг и много щастлив живот". И за себе си искам това, и за близките си. Ако нещо стане с мен мъжът ми сигурно ще гледа много лошо Ришко. Все току забравя да му сложи вода когато съм извън града. Заплес.

Човек никога нищо не знае. Тъжно е за котето на Недоволна, но за нея е още по-тъжно. Кога ще разкрием защо някои таласъми, като Рокфелерите например, живеят до 100+,а повечето обикновени хора не достигат 70. За мен 85-87 трябва поне да е човешкият живот. Аз затова не се занимавам с терзания за години, бръчки. Преди месец навърших 49. Годините са благословия. Не остаряват само тези, които умират млади.

# 112
  • София
Покрай всичко това се сетих за още една много симпатична за мен съфорумка - detelistna.4etirilinka с котета Бейбо, Лолита и още двама/трима калпазани, които гледаше в двор. Не е активна от половин година. Някой да поддържа връзка с нея?

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 22:44 от Таня67

# 113
Защо ме търсиш, много съм съгласно с теб. Но...явно Бог прибира рано тези, които обича / това ми изглежда някак по-утешително, ако изобщо е възможна утеха в такива случаи /.

# 114
Покрай всичко това се сетих за още една много симпатична за мен съфорумка - detelistna.4etirilinka с котета Бейбо, Лолита и още двама калпазани, които гледаше в двор. Не е активна от половин година. Някой да поддържа връзка с нея?
Някъде из ученическите теми мярках ника - усмихнах се на разменените срички - с това го запомних. В котешката тема мисля, че откакто я следя, не съм я "срещала".

# 115
Cardhu, при теб е било по различно. Той ти е бил баща, ти си му роднина по права линия, пряк наследник и имаш право да подпишеш такава декларация.
При Недоволна положението е друго. Там се е отзовала братовчедка, тя не може да декларира нищо, защото има други роднини преди нея, в случая сестра. Само тя може да декларира и въпреки това при настъпила внезапна смърт, а не от хронична болест, не е сигурно как ще реагират разследващите.
Пп Затова аз и Шарлот, помолихме да не ровим повече, че става тежко, особено за незапознати с материята.

# 116
  • София
detelistna.4etirilinka и друг път е зачезвала за по половин година от форума. Нея съм я запомнила, че със съпруга ѝ от време на време живееха в Иран, та не знам дали някакви ограничения на интернета там не ѝ се отразяват на достъпа до форума.

# 117
Покрай всичко това се сетих за още една много симпатична за мен съфорумка - detelistna.4etirilinka...
Ха! Тя измисли името на Ришко. В нейния вариант беше Айриш. Та от Айриш накратко Риш. Та от Риш... Ришко.

# 118
Не знам за какви тежки материи говорите, но предостави ли се адрес, да пишем до медиите и ще отворят вратите.
Да оставиш запечатиш апартамент с живо същество вътре си е престъпление.

# 119
  • София
Дано да е така, Sharky!

Шарлот, последно е писала преди точно 1 година. Може би 2-3 години беше активна в темата. Не знам защо не сте се засичали.

Общи условия

Активация на акаунт