Нашите кухни - тема 95

• 44 721
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Подкрепям за ПВЦ тръбите. Но и гофрираните си имат предимства и понякога са по-удачен вариант. Впрочем преди десетина дни сменяхме двадесет годишен аспиратор на майка ми, инсталиран с гофрирана тръба, естествено. Очаквах да е пълна с всякакви гнусотии и исках да купя нова, но не бях сигурна за диаметрите и отложих за след монтажа на самия уред. Е, какво да кажа, като откачихме стария аспиратор от тръбата и погледнах вътре, ми то гофрето като ново, НИКАКЪВ мазен налеп или друго. И бях много доволна, че не съм купила друга. И че няма да сменяме, защото демонтажът и прекарването на новата нямаше да са лесни.

# 136
Е, Черна станция,радвам се,че ти нямаш проблем с тях,но аз имам😊 И мислите са ми как да направя пр..летия ъгъл с възможно най-малко глухо място.
Ъгловите мивки заемат ли много място?

# 137
Ползвай "въртележка" или друг органайзер. Има разни с разминаващи се чекмеджета, ама са скъпи.

https://rosi.bg/mehanizam-s-plavno-pribirane-za-sliap-agal---za- … mm-rosi-2067.html

http://www.teka-mat.eu/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%B … D0%BA%D0%B0%D1%84

# 138
Тук имам.Голяма,хубава въртележка.Пак не в моето.

# 139
Е, Черна станция,радвам се,че ти нямаш проблем с тях,но аз имам😊 И мислите са ми как да направя пр..летия ъгъл с възможно най-малко глухо място.
Има ъглови абсорбатори и под тях плот с шкафове, които не са под прав ъгъл, ако е вариант.

Може и така:

# 140
  • София
И аз ползвам това място за неща, които по-рядко се ползват, разбирайте няколко пъти годишно (напр. мнооого голяма тенджера, по-голям гювеч). Под самата мивка са препратати за почистване, торбите за смет, чисти кърпи и тн, тн, за да си ми на 'една ръка разстояние' .

За абсорбатора - и ние мислехме за вариант едно ПВЦ, но пробиха дупката със сантиметри отклонение. По скоро беше с идеята за издръжливост, защото при нас наистина пътят е много къс и за КПД по скоро си мисля, че голяма разлика ще има при по-дълги инсталации? За шума вече не знам..

# 141
И аз не ги обичам тия глухите. Сега ще имам два и вече ги измислих😆
Може да е без бленда и двете врати да се отварят от ъгъла навън. Става много удобно и всичко се вижда. Моите на горен ред са така, на долен нямаше как, защото в единия шкаф има уред. Ако искаш ще ти пратя снимка.
За целта ти трябва хем добър мебелист, хем да се поддава на манипулации😂
И аз обмислях ъглова мивка, но всички ми се виждаха грозни, а и плотът, ако е обикновен термо плот трябва да се снажда зад нея или да е 90см. С камъните не знам как стоят нещата.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 11:51 от Чи лу

# 142
Здравейте! От доста време ви следя и попивам всяка споделена информация, тъй като ми предстои да правя кухня. Понеже сега стана въпрос за аспиратори, а обмислям вариант за ъглов такъв. Ето този https://m.leksgroup.com/l_bg/?s=3&i=9&c=31&n=1  , дали ще е достатъчно мощен за 55 кв.м. помещение? Готвя много, а мъжа ми изобщо не обича да му мирише на манджа 😆.

# 143
Здравейте! От доста време ви следя и попивам всяка споделена информация, тъй като ми предстои да правя кухня. Понеже сега стана въпрос за аспиратори, а обмислям вариант за ъглов такъв. Ето този https://m.leksgroup.com/l_bg/?s=3&i=9&c=31&n=1  , дали ще е достатъчно мощен за 55 кв.м. помещение? Готвя много, а мъжа ми изобщо не обича да му мирише на манджа 😆.

Може и да стане, но трябва винаги да работи на макс. И ако мъжът ти е чувствителен все ще има някаква миризма. И определено ще шуми.

Иначе има едни формули за необходима мощност според помещението, но според мен са заблуждаващи. Нима ако холът ти беше 100 квадрата трябва да слагаш индустриален вентилатор??? Формулата гледа за колко време ще се смени въздухът в цялото помещение, но твоята цел е друга - миризмата да не плъзва из помещението. И един аспиратор 600 кубика общо взето може да създаде такава въздушна фуния, че да засмуква почти всичко преди да се е разнесло. Малко е леко слаб, но май ще стане. Но не и по формула. По формулата сигурно 1000 кубика са нужни...  Търси все пак нещо около 750 кубика.

# 144
Ох, леле, ако знаеш колко чистене иска тоя аспиратор...
ТамАн се отървах от един такъв и повече не ща да го виждам и на картинка😆

# 145
Черна станция, благодаря за отговора! Чи лу, какво имаш в предвид? По-трудно ли се чисти от аспиратор, който не е за ъгъл?

# 146
Чи-лу,много искам снимка😊
Мисля,че човека,който ще прави кухняра е изкл.добър.От това,което съм виждала.

# 147
Моят беше 90см, не беше ъглов. Тоя инокс ми взе акъла да го лъскам. То не е само да му избършеш праха. Натрупват се мазнини, обезмасмаслителят прави петна, после лъсках тях, абе ужас направо. Само последния път го изчистих с кеф, защото го харизах на новия собственик на жилището😆
Иначе беше много мощен и ефективен.
Ред, пращам на ЛС

# 148
Аз пък само с обезмаслител чистя единия, който е декоративен и е много лесно почистването. Използвам бял обезмаслител и няма петна.
Това с петната може и да е до някакво покритие върху стоманата.

# 149
Възможно е. Купувахме го преди 15-16 г. Сега може да са по-различни, но нямам намерение да пробвам. За разкош имах и 90см гръб инокс зад готварския плот. Не ща да виждам и чувам инокс и в следващия живот😆
Я да питам и аз- индукционните плотове имат ли размери на зоните?
Последния стъклокерамичен го избрах с три, една от които много голяма. Сега искам пак голяма, но нещо не схващам как да разбера за колко голям съд е зоната 🙄

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 16:19 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт